Dodaj do ulubionych

Opera 8.51 czy Internet Explorer 6

IP: *.chello.pl 24.11.05, 13:43
Mam Windows 98 i Internet Explorer 6, ale czasami wchodzą mi wirusy i pliki
szpiegowskie. Mam również Avasta Kerio i Spybota, ale to nie zawsze pomaga.
Mam pytanie czy zainstalować na to wszystko Operę 8.51 - ale czy to spowoduje
ze nie bedzie działał IE, czy obydwie przegladarki będą działały równocześnie
niezaleznie jedna od drugiej ? Czy Opera jest duzo lepsza od IE ? Proszę o
informacje fachowców, który testowali juz jedno i drugie
Obserwuj wątek
    • neder Re: Opera 8.51 czy Internet Explorer 6 24.11.05, 13:48
      możesz miec i operę i IE i Firefoxa. Nic się nie będzie 'gryźć' ze sobą.
      pzdr
      • Gość: - Re: Opera 8.51 czy Internet Explorer 6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 14:02
        Mam Windows 98 i Internet Explorer 6, ale czasami wchodzą mi wirusy i pliki
        szpiegowskie. Mam również Avasta Kerio i Spybota, ale to nie zawsze pomaga.
        Mam pytanie czy zainstalować na to wszystko Operę 8.51 - ale czy to spowoduje
        ze nie bedzie działał IE, czy obydwie przegladarki będą działały równocześnie
        niezaleznie jedna od drugiej ? Czy Opera jest duzo lepsza od IE ? Proszę o
        informacje fachowców, który testowali juz jedno i drugie

Neder odpowiedziała na Twoje pierwsze pytanie.

> Czy Opera jest duzo lepsza od IE ?
        Jest dużo lepsza:-) Na roznych wymiarach: bezpieczenstwa, szybkosci, itd... wrzuc na wyszukiwarke - znajdziesz mnostwo bardziej szczegolowych informacji.

Jedna uwaga: nie wszystkie strony dzialaja pod Opere... ma to znaczenie szczegolnie w sytuacji, gdy internetowo obsulgujesz na przyklad swoje konto bankowe a ono dziala tylko pod IE.
        Jesli masz troche miejsca na dysku rozwiazaniem jest "trzymanie" IE z koniecznosci i doinstalowanie jakiejs bezpieczniejszej "nakladki"; osobiscie uzywam Opery i jestem zachwycony; a do "zadan specjalnych" uzywam Avant Browsera; ale istnieje chyba jeszcze kilka porownywalnych produktow...
        Aha, nie jestem pewien, czy Win'98 owe "nakladki" obsluguje... i z jaka szybkoscia?
        Poczekaj na opinie praktykow...
        • neder Re: Opera 8.51 czy Internet Explorer 6 24.11.05, 14:41
          > Aha, nie jestem pewien, czy Win'98 owe "nakladki" obsluguje... i z jaka szybkos
          > cia?
          > Poczekaj na opinie praktykow...

Avant'a obsluguje ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka