Gość: malgoś IP: 82.210.179.* 17.12.07, 20:18 nowy wirus lub trojan-nie sprawdzałam :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: brunnet Re: kartki.onet.pl IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 17.12.07, 20:29 a nie lepiej sprawdzić zamiast panikować? chyba, że to reklama ma być? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgoś Re: kartki.onet.pl IP: 82.210.179.* 17.12.07, 23:02 brunnet-może ty blondyn jestes? nie znam się na tym, nie umiem sprawdzić, wiem że to nowa akcja, podobna miała miejsce ze 2 miiesiace temu z fotka.pl i lojalnie ostrzegam.. ba ja jestem wyczulona, i mam nosa a ze zauważam to pierwsza to tylko zbieg okolicznosci -- jestem architektem, mam duzo do starcenia w przyapdku wirusa czy innego dziadostwa, a sposoby działania hackerów są coraz sprytniejsze-bo wysyłają niby z istniejacych, polskich stron podobnie, w piatek wieczorem dostałam wiadomośc niby od inteligo, gdzie mam konto.. tez nie wlazłam, bo mnie cos tkneło.. a dzisiaj dostałam odpowiedx w tym temacie z inteligo: "W odpowiedzi na Pani zgłoszenie informujemy, że Inteligo nigdy nie przesyła do Klientów próśb o podanie identyfikatora i haseł dostępu do serwisów Inteligo, ani numerów i innych danych kart płatniczych (w tym daty ważności karty, danych jej Posiadacza i kodu CVV2) w wiadomościach elektronicznych. Nie przekazujemy również Klientom, pocztą elektroniczną, odnośników do stron logowania. Adresy tych stron są podawane wyłącznie w serwisach internetowych Inteligo i w materiałach informacyjnych przekazywanych Klientom w formie papierowej. Inteligo nie prosi również nigdy o podawanie kodów z kart kodów jednorazowych w celu innym niż potwierdzenie konkretnej, wymagającej tego, dyspozycji wykonywanej w serwisie. W związku z powyższym prosimy o nie realizowanie próśb zawartych w ewentualnych otrzymywanych wiadomościach elektronicznych, podpisywanych jako wysłane przez Inteligo i nie podawanie identyfikatora i haseł, kodów z kart kodów lub danych kart płatniczych w żaden inny sposób niż przewidziany przez Bank. Dane te mogą być podawane wyłącznie w serwisie internetowym WWW Inteligo i serwisie WAP lub serwisie telefonicznym. W przypadku otrzymania jakiejkolwiek kolejnej korespondencji budzącej podejrzenia co do jej pochodzenia i autentyc.." itd przekonany??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brunnet Re: kartki.onet.pl IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 18.12.07, 10:19 To, że nie udostępnia się NIKOMU swoich haseł dostępu powinno być elementarną wiedzą każdego, nie tylko początkującego internauty. W życiu też nie wkłada się ręki w ogień, podchodzi do konia od tyłu i sika pod wiatr. Zamiast panikować, wystarczy odrobina wyobraźni, logiczne myślenie i użycie google (linkscanner.explabs.com/linkscanner/default.asp) Kończę temat. Na "mój nos" strona jest czysta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgos Re: kartki.onet.pl IP: 82.210.179.* 18.12.07, 13:24 to jendak Ty jestes blondynem ja pisze o zupelnie innej rzeczy niz sprawdzanie strony pa Odpowiedz Link Zgłoś
ashaq Re: kartki.onet.pl 18.12.07, 13:35 cos jest na rzeczy, bo dzisiaj radio podalo informację ze zlodzieje internetowi przesylają kartki z onetu i czyszczą ludziom konta;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgoś Re: kartki.onet.pl IP: 82.210.179.* 19.12.07, 08:02 tu masz brunnet dowód na to, ze nie powinieś sie wypowiadac na tym forum forum.idg.pl/index.php?setskin=1&skinid=3&showtopic=122447 Odpowiedz Link Zgłoś
exiled17 Re: kartki.onet.pl 19.12.07, 14:03 No dobra, wczoraj dostałem takiego maila i w niego wlazłem, bo czasem dostaję takie kartki. Teraz mój komp nie ma czasu na nic innego poza wysyłaniem maili, które mu serwer z upodobaniem wycina. Norton nic nie może na to poradzić. Zamiast się kłócić i przekomarzać - możecie mi jakoś pomóc? Proszę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgos Re: kartki.onet.pl IP: 82.210.179.* 19.12.07, 14:20 ja-nie nie potrafie, ja jedynie moge uczulic innych, poinieważ siedze w kopmie całe dnie i póó nocy i oserwuje. I gdy nagle dostałam 5 parwie jednoczesnie takich maili, żarówa sie zapaliła. I podziliłam sie za co zosatłam zbesztana ;-) Odpowiedz Link Zgłoś