Gość: gondi IP: *.gdow.sdi.tpnet.pl 07.10.03, 18:13 slyszeliscie cos o wirusie ktory rozsyla sie dzieki ksiazce kontaktowej w gadu-gadu??? ---pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: WAmpirek Re: wirus na gadu-gadu IP: *.adsl.proxad.net 11.10.03, 10:40 Nie istnieje taki wirus , totylko bajer. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blank Re: wirus na gadu-gadu IP: *.toya.net.pl 13.10.03, 23:36 nie wiem czy jest czy go niema ale ostatnio przesyłany miałem plik od znajomego i u mnie wykrył wirusa. nie było by w tym nic dziwnego gdyby nie fakt że znajomy miał antyvira takiego jak ja i jemu nic nie wykrył. !!!??? Poza tym ściągałem ponownie nową wersje GG i po paru mminutach na kompie miałem Wirusa w32.randex.d oraz msmsgri32.exe jeden z nnich nie chciał się usunąć ... może ktoś znalazł luke ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcus161 Re: wirus na gadu-gadu IP: *.b.jawnet.pl 17.12.03, 16:53 a ja znalazłem wirucha bardzo fajnego....dlatego sądze że NIE WARTO mieć gg... siedzi on w \WINDOWS\SYSTEM najlepiej dać wyszukiwanie plików i wpisać jdbgmgr.exe i usunąć tego "misia" >:-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syriusz Re: wirus na gadu-gadu IP: *.tkchopin.pl 09.01.04, 13:56 Powim tak: po prostu te fałszywki wynajduje doświadczony informatyk, którego celem jest utrudnianie życia innym mniej doswiadczonym osobom. A co do wirusa na GG: nie ma czegoś takiego. przynajmniej w wersjach gg.exe od 6.01. No a jeżeli ktos zasysa od innych pliki poprzez gg, to jego problem, jak z zawirusowanego komputera dołączy mu się wirusek... :/ pozdrawiam ----- www.hpzone.friko.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: druh boruch Re: wirus na gadu-gadu IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 14.01.04, 14:12 Weź człowieku i się sam usuń. Uważasz że nie warto mieć GG bo znalazłeś coś co nie jest wirusem i nie ma żadnego związku z GG i sugerujesz żeby usuwać część sytemu? Tacy ludzie jak ty powinny być odcinani od internetu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Facet Re: wirus na gadu-gadu IP: *.matarnia.pl / *.matarnia.pl 17.12.03, 22:22 Wiadomość o konieczności usunięcia pliku jdbgmgr.exe "z misiem" to fałszywy alarm. Jest to plik systemowy związany z Java. Możecie to sprawdzić na stronie Onet-u w dziale "Wirusy" (tzw. fałszywki). Cały chwyt tego pseudo-wirusowego alarmu polega na tym, że jest się powiadomionym o konieczności przesłania wiadomości o zarażeniu do wszystkich osób z naszej książki adresowej (no i one też usuwają niepotrzebnie prawidłowy plik systemowy). Odpowiedz Link Zgłoś
0xdf Re: wirus na gadu-gadu 22.12.03, 17:10 zeby ktorys robak kozystal z ksiazki adresowej to nie slyszalem, ale kto wie ... pomysl juz jest ;) natomiast w gg starszym (tzn tym co bylo przed seria 6,0) mozna bylo komus usunac archiwum. pozdrawiam, MyViR Odpowiedz Link Zgłoś