Dodaj do ulubionych

Niestabilny system!!! O co chodzi???

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.08, 22:52
Strasznie wolno otwiera mi się Internet na kompie. Nie wiem co jest. Podobnie
z progamami, trzeba trochę poczekać aż cokoolwiek wyhaczy. W dodatku strasznie
dziwnie zachowuje mi się procesor, tzn skacze strasznie użycie procesora przy
wyłączonym praktycznie wszystkim.
Co to może być????
Obserwuj wątek
    • Gość: Kolobos Re: Niestabilny system!!! O co chodzi??? IP: *.escom.net.pl 27.10.08, 00:04
      Zgaduje, ze kontroler dysku przestawil sie PIO. Uzyj HdTune i daj screeny ze wszystkich zakladek.
      • Gość: shoppratsch Re: Niestabilny system!!! O co chodzi??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.08, 17:28
        Sorry że w takiej formie ale nie bawiłem się już inaczej
        Poniżej screeny w picture manager...Może tam coś da się wyczytać ale ja nie kumam:)
        1. rapidshare.com/files/158063233/HDTune_Benchmark_TOSHIBA_MK4032GSX.png.html
        2.
        rapidshare.com/files/158064249/HDTune_Error_Scan_TOSHIBA_MK4032GSX.png.html
        3. rapidshare.com/files/158064471/HDTune_Health_TOSHIBA_MK4032GSX.png.html
        4. rapidshare.com/files/158064710/HDTune_Info_TOSHIBA_MK4032GSX.png.html

Pozdro

• Gość: Kolobos Re: Niestabilny system!!! O co chodzi??? IP: *.escom.net.pl 27.10.08, 20:58
          Ja tez nie bede sie bawil w sciaganie tego i czekanie po 15min po sciagnieciu kazdego pliku.
          • Gość: shoppratsch Re: Niestabilny system!!! O co chodzi??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.08, 21:12
            Sorki:)
            Tu są linki do obrazków bezpośrednio:

img.wklej.org/v/88037HDTune_Error_Scan_TOSHIBA_MK4032GSX.png
            img.wklej.org/v/64930HDTune_Health_TOSHIBA_MK4032GSX.png
            img.wklej.org/v/94461HDTune_Info_TOSHIBA_MK4032GSX.png
            img.wklej.org/v/9075HDTune_Benchmark_TOSHIBA_MK4032GSX.png
            W dalszym ciągu liczę na pomoc
            • Gość: Kolobos Re: Niestabilny system!!! O co chodzi??? IP: *.escom.net.pl 28.10.08, 15:21
              Dysk wyglada ok. Obciazenie tez nie za duze ale sprobuj usunac w menadzerze urzadzen oba kanaly ide i zrobic reset.
              • Gość: Sławek62 Re: Niestabilny system!!! O co chodzi??? IP: *.klaudyny.waw.pl 28.10.08, 18:46
                Dysk do wymiany Opis błędu:
                Disk Shift 220(DC) Przesunięcie dysków od osi. Wartość RAW pokazuje
                jak bardzo dysk został przesunięty. Jednostka miary jest nieznana.
                UWAGA: Przesunięcie dysków jest możliwym rezultatem silnego
                uderzenia lub upadku. Krytyczny: Tak
                Dla pewności warto podać SMART z Victorii
                Victoria dla systemu Windows: Polski Manual
                www.elektroda.pl/rtvforum/topic868490.html
                Raczej najpierw skopiuj dane a dopiero potem testuj.
                • Gość: shoppratsch Re: Niestabilny system!!! O co chodzi??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.08, 09:19
                  Witam
                  Heh jesto to możliwe. Victorii nie używałem, żeby sprawdzić bo dużo
                  zachodu ale razu pewnego laptop mój zaliczył porządną glębę ze stołu
                  i to może być potwierdzeniem twoich słów. Zastrzeżenia budzi też to,
                  że dysk głośno pracuje i "skrzybie" jak mu coś wrzucę. Będę się
                  przymierzał do wymiany tak czy siak bo mam ten dysk za mały!!! Co do
                  niestabilności procesora to pousuwałem kilka procesów zbędnych i
                  pogrzebałem w w ustawieniach pamięci wirualnej, co oczywiście nic
                  nie zmieniło :)
                  Pozdrwaiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka