Dodaj do ulubionych

Ciocia Stasia - TeRmInAtOr

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.09, 18:32
Dzisiaj ogladam powtórke wczorajszego klanu i co słysze z ust Elżuni w dialogu
z serialowa córeczka - "ciocia Stasia wszystkim sie zajmie" czyli ma sie
rozumiec zrobi wigilie na 20 osób z pierogami, uszkami, barszczykami,
karpiami, ciastami i innymi bajerami, ba pewnie przygotuje jeszcze swoja
wigilie..no jak na kobite 80 letnia to nie lada wyczyn..bo ja z mama jako o
wiele młodsze juz mamy dosyc przygotowan w kuchni...czy na prawde trzeba
widzom wciskac taki kit, czy ktos przekłada te dialogi na rzeczywistosc? bo
jak dla mnie to smieszne...
Obserwuj wątek
    • nedzioza Re: Ciocia Stasia - TeRmInAtOr 23.12.09, 18:36
      Jej miejsce na ziemi tłumaczą usługi wykonywane dla rodziny Lubiczów
      & Chojnickich. :-)
    • Gość: malinka Re: Ciocia Stasia - TeRmInAtOr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.09, 18:42
      w zeszłym roku robiłam wigilię na 18 osób, przyjechała wcześniej moja siostra,
      żeby mi pomóc. Prawie padałyśmy na ryjki. Nigdy więcej. Szacun dla Cioci Stasi ;)
      • Gość: ziutka Re: Ciocia Stasia - TeRmInAtOr IP: 195.117.57.* 23.12.09, 21:47
        osób ma być 30!
        baja na resorach,chyba Ci co piszą teksty do odcinków zdurnieli do
        reszty,to nie jest zabawne,to jest żałosne
    • gazeta_mi_placi Re: Ciocia Stasia - TeRmInAtOr 23.12.09, 22:25
      Już wiemy dlaczego ciocia Stasia taka biedula szczuplutka i bladawa :-)
      • matthias_88 Re: Ciocia Stasia - TeRmInAtOr 23.12.09, 23:09
        moze jej daja jakies prochy, co to dla elzuni skombinowac troche efedryny:)
        • Gość: ewa Re: Ciocia Stasia - TeRmInAtOr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.09, 23:30
          a najśmieszniejsze było to, że ciocia Stasia nie dostąpiła zaszczytu
          goszczenia na wigilii u cudownych państwa Lubiczów. Narobiła się jak
          dzika a Lubicze się na nią wypięli:)
          • Gość: ciocia Stasia u Chojnickich. Lubiczowie nie robia wigilii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.09, 09:23
            Gość portalu: ewa napisał(a):

> a najśmieszniejsze było to, że ciocia Stasia nie dostąpiła zaszczytu
            > goszczenia na wigilii u cudownych państwa Lubiczów. Narobiła się jak
            > dzika a Lubicze się na nią wypięli:)

Chrzanię taki zaszczyt. Wreszcie chwila spokoju od słodkiej do
            mdlosci Elżuni i calej reszty. Mily wieczor z Jeremiaszem, Polą i
            dobrze wychowanym panem Robertem. Ulga.
            • Gość: fanka_poranka Re: u Chojnickich. Lubiczowie nie robia wigilii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.09, 13:22
              nie oglądałam wczoraj Klanu, ale w migawkach okazało się, że narzeczoną Oskara- brata Chojnickiego- okazała się Kinga!
              jak Berlin długi i szeroki- akurat ona? a on nie był zonaty?
              nie no lekkie przegięcie w tym temacie, to teraz Michał "szwagrem" został- wszystko zostało w "klanie" a Kinga została kobietą przechodnią- z rąk do rąk...
              • Gość: deczko Re: u Chojnickich. Lubiczowie nie robia wigilii IP: 89.108.240.* 25.12.09, 19:36
                Gość portalu: fanka_poranka napisał(a):

> nie oglądałam wczoraj Klanu, ale w migawkach okazało się, że narzeczoną Oskara-
                > brata Chojnickiego- okazała się Kinga!
                > jak Berlin długi i szeroki- akurat ona? a on nie był zonaty?
                > nie no lekkie przegięcie w tym temacie, to teraz Michał "szwagrem" został- wszy
                > stko zostało w "klanie" a Kinga została kobietą przechodnią- z rąk do rąk...

Moim zdaniem jest to niesmaczne. Kinga niestety nigdy nie nalezala do wstrzemiezliwych, takze w sumie sie nie dziwie. Tylko, ze ją zrobili amatorka starszych panow.
              • Gość: Narazka Re: u Chojnickich. Lubiczowie nie robia wigilii IP: *.chello.pl 25.12.09, 19:49
                Michał nie został szwagrem, tylko stary Chojnicki. Dla Michała to ona jest teraz chyba ciocia.
                • Gość: fanka_poranka Re: u Chojnickich. Lubiczowie nie robia wigilii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.09, 21:26
                  tak sie mówi potocznie: zostałeś szwagrem - masz tę samą kobietę co ja miałem wcześniej, czyli najpierw miał ja Michał a teraz ma ja Oskar

czyli zostali szwagrami,

a poza tym Kinga wygląda na starszą od Michała, więc wiekowo nie odbiega dużo od Oskara, od Roberta gorzej już
                • jadwiga1350 Re: u Chojnickich. Lubiczowie nie robia wigilii 25.12.09, 21:40
                  Gość portalu: Narazka napisał(a):

> Michał nie został szwagrem, tylko stary Chojnicki. Dla Michała to
                  ona jest tera
                  > z chyba ciocia.

Jest stryjenką.Ciocia to właściwie tylko siostra matki albo ojca i
                  nikt więcej.
                  • renatka_1 Re: u Chojnickich. Lubiczowie nie robia wigilii 26.12.09, 13:49
                    tak czy siak, mnie się wydaje, że Oskar miał żonę. A poza tym Kinga to nie
                    amatorka starszych panów a poszukiwaczka skarbu:p
                    • Gość: Amy Re: u Chojnickich. Lubiczowie nie robia wigilii IP: 89.167.16.* 28.12.09, 14:06
                      Ten fragment z Oskarem to ktoś musi mi wyjaśnić, bo już sie w tej
                      genealogii pogubiłam. Oskar jest bratem Knorra tak? Więc jest jakby
                      wujkiem dla Michała...skoro wujek michała żeni sie z jego byłą żoną
                      to kim on będzie dla dzieci michała?!
                      • lilith76 Re: u Chojnickich. Lubiczowie nie robia wigilii 28.12.09, 15:21
                        Dopiero przestaniesz ogarniać jak i się dziecko urodzi ;)
                        • Gość: ziutka Re: u Chojnickich. Lubiczowie nie robia wigilii IP: 195.117.57.* 28.12.09, 20:56
                          brat ojca to stryj - czyli Oskar dla Michała jest stryjem,a Kinia,o
                          ile się pobiorą będzie dla Michała stryjenką :)
                          Dla dzieci Oskar jest stryjecznym dziadkiem,a jak się pobierze z
                          Kinią to będzie ojczymem
                      • idasierpniowa28 Re: u Chojnickich. Lubiczowie nie robia wigilii 29.12.09, 11:30
                        Gość portalu: Amy napisał(a):

> Ten fragment z Oskarem to ktoś musi mi wyjaśnić, bo już sie w tej
                        > genealogii pogubiłam. Oskar jest bratem Knorra tak? Więc jest jakby
                        > wujkiem dla Michała...skoro wujek michała żeni sie z jego byłą żoną
                        > to kim on będzie dla dzieci michała?!

Michał i Kinga nigdy nie byli małżeństwem. W pewnym momencie " Kurde" był gotów się ożenić, ale rodzicom Kingi do gustu nie przypadł..
        • kanna Re: Ciocia Stasia - TeRmInAtOr 29.12.09, 11:14

> moze jej daja jakies prochy, co to dla elzuni skombinowac troche
          efedryny:)

ómarłam .. rotfl
          • jasnee Re: Ciocia Stasia - TeRmInAtOr 29.12.09, 12:17
            Ciocia Stasia to kobitka ze wschodu ma tyle siły i daje rade
            wszystkim, u Chojnackich ona robi za jakąś pomoc domową i jeszcze
            kasy nie bierze.
            Szczęśliwego Nowego Roku z Klanem
            www.urwanizchoinki.pl/U3QP7M
    • aduerin Re: Ciocia Stasia - TeRmInAtOr 26.12.09, 18:17
      ja umarlam przy tym samym dialogu, kiedy coreczka Elzuni nalegala,
      ze jednak cos pomoze i zaoferowala sie od serca: to moze ja
      ciasto zamowie w cukierni???
      bozesz ty moj... wszystko mi
      opadlo na taki tekst...
      • Gość: asd Re: Ciocia Stasia - TeRmInAtOr IP: *.chello.pl 26.12.09, 18:39

co chcesz cukiernia jest nie po drodze i trzeba specjalnie tam pojechać
        • kanna Re: Ciocia Stasia - TeRmInAtOr 30.12.09, 12:17
          Jak rozumiem, wcale nie hodzi o to, ze do cukierni trzeba jechac -
          raczej o to, ze ciasto bedzie kupne, wiec NIE DOMOWE. A ciocia
          Stasia da radę domowe :) lepsze :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka