Gość: radek
IP: *.dynamic.chello.pl
07.01.11, 14:13
Witam
Planuje w wakacje pojechać z dziewczyną na Ukrainę - Lwów, Kijów, Charków, Donieck, Mariupol, Odessa - zrobić tę trasę pociągami. Do tej pory na Ukrainie byliśmy tylko we Lwowie i na Krymie (pisałem tu 2 lata temu relacje z tej wycieczki). Teraz mamy zamiar spędzić po 2-3 noce we wspomnianych miastach + 4 noce w Mariupolu, po prostu gdzieś tam nad morzem. Jest jeszcze dużo czasu ale lubię sobie takie rzeczy planować... I o ile, z tego co się dowiedziałem, nad morzem czy w Odessie nie będzie problemu ze znalezieniem noclegu (w miarę taniego), to w Kijowie czy Charkowie może być gorzej... To znaczy już się dowiedziałem, że w Kijowie jest sporo hoteli/hosteli, więc z tym sobie poradzimy, ale jak jest z Charkowem i Donieckiem? Mało informacji jest na forach o tych miastach... Chcielibyśmy spędzić 3 noce w Charkowie, 2 w Doniecku. Wie ktoś coś na temat bazy noclegowej w tych miastach? I mam pytanie, czy w linii Donieck - Odessa są jakieś ciekawe miasta, które warto by dodać do tego "touru"? Zaporoże? Mikołajów?
Pozdrawiam
Radek