Dodaj do ulubionych

Ballada o Januszku.Czy gdzies leci w tv?

IP: *.interblock.pl 05.05.10, 23:25
Z checia bym raz jeszcze ogladnal ten serial o psotliwym Januszku z
ktorego wyroslo pozniej ladne ziolko.Jesli gdzies leci w tv to piszcie
na jakiej stacji.Mam sentyment do tego serialu, zawsze kibicowalem zeby
ktos Januszkowi dal po mordzie za to co robil swojej matce.To byl
serial przez duze S, a nie to co teraz leci, syf kila i mogila z Klanem
czy Zlotopolskimi na czele.
Obserwuj wątek
    • Gość: Walter White Re: Ballada o Januszku.Czy gdzies leci w tv? IP: *.icpnet.pl 06.05.10, 00:15
      Ballada o Januszku chyba nie leci teraz w tv, na torrentach lub emule są
      wszystkie odcinki:).

Też bardzo lubię ten serial.
      • gianni_vonsacze Re: Ballada o Januszku.Czy gdzies leci w tv? 06.05.10, 06:46
        Gość portalu: Walter White napisał(a):

> Ballada o Januszku chyba nie leci teraz w tv, na torrentach lub
        emule są
        > wszystkie odcinki:).
        >
        > Też bardzo lubię ten serial.

leci na TVP Kultura chyba raz w tyglu.
        • lilith76 Re: Ballada o Januszku.Czy gdzies leci w tv? 06.05.10, 10:30
          Dzięki.
          Zaraz przetrzepię program tv.

Mocna historia.
          Można się tylko domyśleć, że Januszek we więźniu, a mama z paczkami tam biegała.
          Kiedyś kochany chłopak wyszedł i do mamusi wrócił.
          • Gość: Bleee Re: Ballada o Januszku.Czy gdzies leci w tv? IP: *.spray.net.pl 06.05.10, 11:10
            Najbliższy odcinek tego serialu - nr 4 będzie w niedzielę 9 maja o
            23.10! TVP Kultura!
            • pluskotka Re: Ballada o Januszku.Czy gdzies leci w tv? 07.05.10, 16:45
              A czytaliście książkę Sławomira Łubieńskiego "Ballada o Januszku"? Nie oglądałam serialu, ale wersja pisana tak mi przypadła do gustu, że pisałam pracę maturalną m.in. na jej podstawie.
              • Gość: Wand-a1 Re: Ballada o Januszku.Czy gdzies leci w tv? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.10, 20:49
                to jeszcze nic......
                wcześniej przed serialem był w teatrze telewizji monodram świetnej aktorki
                Ryszardy Hanin
                siedziała ona na krześle, ubrana w czarny chałat i opowiadała o swoim synku
                Januszku z takim wielkim zaangażowaniem i miłością,tak, że dech zapierało
                cała dramaturgia polegała na tym, że nie wiadomo było kogo i dlaczego chce
                przekonać, że jej syn to dobre dziecko
                dopiero na sam koniec dowiadujemy się, ze siedzi przed prokuratorem
                to monodram trzymający w napięciu,mistrzowska gra aktorska
                • Gość: dag.lezja Re: Ballada o Januszku.Czy gdzies leci w tv? IP: *.globalconnect.pl 09.05.10, 16:52
                  Ja też doskonale pamiętam ten monodram, oglądałam to tak dawno,
                  chyba kilkanaście lat temu albo i jeszcze dawniej ale do dzisiaj
                  pamiętam każdy gest, ton głosu i emocje , które we mnie wywołał,
                  serialu nie widziałam bo nawet nie wiedziałam, że taki jest, z
                  chęcią obejrzę, a to co pokazała Ryszarda Hanin w tej sztuce to
                  mistrzostwo świata.
                  • Gość: fanka_poranka Re: Ballada o Januszku.Czy gdzies leci w tv? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.10, 21:30
                    bo Ryszarda Hanin byłą po prostu mistrzostwem świata, każda jej rola była prawdziwą Sztuka
                  • Gość: Wand-a1 Re: Ballada o Januszku.Czy gdzies leci w tv? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.10, 21:53
                    to na pewno był koniec lat siedemdziesiątych lub początek osiemdziesiątych :)
                    tak ten czas leci
              • neptunka książka - pluskotka 10.05.10, 18:45
                pluskotka - dzięki, nie wiedziałam niestety, że to na
                podstawie książki
                takie braki :)
                ale książka już zamówiona :)
    • Gość: martella Re: Ballada o Januszku.Czy gdzies leci w tv? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.10, 19:45
      Oglądałam od deski do deski na "jutubie". Świetna gra aż chciało się
      sku...na zamordować. Książkę dawno temu wyszperałam na jakimś
      straganie.
      • nioma Re: Ballada o Januszku.Czy gdzies leci w tv? 08.05.10, 19:52
        strasznie smutny jest ten film, ona taka biedna, kochajaca tego drania.
        i on, taki bezwzgledny, podly, bez serca...
        • Gość: martella Re: Ballada o Januszku.Czy gdzies leci w tv? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.10, 20:23
          Nioma bardzo łagodnie o nim napisałaś. Gienia jest biedna ale trochę
          w tym jej winy.
          W ogóle film świetnie pokazuje, ze dla biednych los nie jest
          łaskawy.
          • nioma Re: Ballada o Januszku.Czy gdzies leci w tv? 08.05.10, 20:41
            Oczywiscie masz racje: bezkrytyczna milosc, pozwalanie w imie tejze milosci na
            zbyt wiele etc etc
            Serial zrobil na mnie ogromne wrazenie, wlasnie przez ten smutek, bezmiar
            nieszczescia i taka beznadziejnosc losu Gieni
            • lilith76 Re: Ballada o Januszku.Czy gdzies leci w tv? 08.05.10, 22:09
              Przelanie na dziecko wszystkich kobiecych uczuć, zrobienie z synka substytutu męża.
              Pouczające dla niektórych samotnych mam ;)
        • Gość: marajka Re: Ballada o Januszku.Czy gdzies leci w tv? IP: *.ghnet.pl 10.05.10, 16:30
          Ona biedna ale sama go tak wychowała, niestety:/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka