Dodaj do ulubionych

Ludzie Chudego

05.09.10, 22:16
Jestem fanką serialu w oryginale ' Paco i jego ludzie" , niestety z przykrością muszę stwierdzić, że
polska podróbka jest bardzo kiepska, nudna. Wolałabym aby Polsat zakupił oryginał i rozpoczął
emisję, niż wydawać kasę na tworzenie kserówek.
Obserwuj wątek
    • sprocket74 Re: Ludzie Chudego 08.09.10, 22:32
      Zgadzam się - kibel straszny. Humor na poziomie 3 klasy podstawka więc pewnie "elektoratowi" się będzie podobał i nakręcą tego ze 4 sezony...
    • alicjalawendowa Ludzie Chudego 09.09.10, 15:54
      ja bym dała jeszcze drugą szansę.poczekajmy na kolejne odcinki.Wg mnie najsłabszyn ogniwem jest tu Dorota Segda,która niestety chyba minęła się z talentem
    • daisy-7979 Ludzie Chudego 09.09.10, 19:15
      Obawiam się, że będzie to kolejna nedzna podróbka, o ile w oryginale płąkałam ze śmiechu i oglądałam kilka razy , to przy pierwszym odcinku chudego, nawet mi usmiech nie drgnął...niestety dla fanów Paco to kicz
    • daisy-7979 Ludzie Chudego 09.09.10, 19:23
      za każdym razem jak oglądam Paco wyje ze smiechu i nie ważne że po raz 3 oglądam to samo, nie moge tego powiedziec gdy oglądałam pierwszy odcinek chudego.... Segda jest fatalną aktorką, a wogóle cały ten pomysł skopiowania Paco w ersji polskiej był słaby, lepiej zakupić oryginał i puścić, niż pocić się nad polska wersją, która przypomina mi 13 posterunek + rodzina zastępcza.....nadzieja matka głupich więc moze w tej tv naszej siedza sami.....
      • nordynka_2 Re: Ludzie Chudego 09.09.10, 20:12
        Kolejny gniot ktory probowalam obejrzec. Dziwie sie ze Cezary Zak i Piotr Pregowski dali sie wpedzic w taki kanal. Zwlaszcza po "Ranczu" gdzie dialogi swietne jak i akcja.
        "Ludzie Chudego" to wg mnie beznadzieja.
        Nordynka
        • sprocket74 Re: Ludzie Chudego 10.09.10, 15:32
          Skoro uważasz, że "Ranczo" to świetny serial to "gratuluję" gustu... Teraz już wiem dlaczego w Polsce kręci się kiepskie seriale. Jaki gust odbiorcy taki poziom serialu - proste.
          • Gość: bardu Re: Ludzie Chudego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.10, 01:35
            A ja też uważam, że Ranczo to świetny serial. Możesz sobie "gratulacje" darować.
          • Gość: Jacek Tak, 'Ranczo' to swietny serial! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.10, 19:32
            Owszem, 'Ranczo' to świetny serial o czym świadczy 9-milionowa widownia i 50% udziałów w rynku w prime time. Także powtórki emitowane przez TVP1 zajmują ZAWSZE pierwsze miejsca pod względem oglądalności i udziałów.
            Gratuluję bezmiaru niewiedzy.
    • Gość: Jacek Re: Nowa Strona Serialu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.10, 19:39
      1. A propos Dextera, True blood, Californication, Mentalista etc - nie doczekasz sie ich produkcji ani w Polsce, ani w Europie. Nie te budzety, nie ci autorzy, nie ci producenci, nie te stacje TV. jak tego nie rozumiesz - trudno, twoja sprawa.
      2. Jak rozumiem masz zakodowaną miłość do TVN i w swój słownik na stale wpisany synonim Polsat-badziew. OK, twoje prawo. Polsatu nie chce mi sie bronic. Ale twój ukochany TVN zaliczył kilka spektakularnych wpadek ostatnio: zaczynając od Heli w opalach, przez Naznaczonego i kończąc na Klubie szalonych dziewic i Usta, usta. Dla twojej informacji: Szpilki miały w pierwszym odcinku 28% udziałów w rynku, w drugim - 26%. KSD nie przekraczał w podobnym pasmie średniej 18%, a Naznaczony miał problem z 15%. Wszystko na ten temat.
      • Gość: monika Re: Nowa Strona Serialu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.09.10, 23:08
        Niestety zgadzam się z przedmówcą KSD i Majka to dopiero porażka. Mimo, że wyemitowano dopiero dwa odcinki Szpilek i fatalnie mówią tam po góralsku (który Góral słyszał "piknie", bo jestem przekonanna, ze żaden), to serial już jest moim faworytem.
        • oryginal23 ludzie chudego. 11.09.10, 23:55
          Kilka scen mnie ubawiło.
          23.
          • bardu Re: ludzie chudego. 14.09.10, 11:16
            Zajączek Braciaka i kormoran Żaka - strasznie mnie rozśmieszyły.
    • Gość: wiochmen Re: Ludzie Chudego IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.10.11, 21:16
      Po obejrzeniu odcinka z nowej serii "Ludzie chudego" szczęka mi opadła, w przenośni i dosłownie. Jedyny komentarz jaki nasuwa się po obejrzeniu- DRAMAT!!! Panowie od produkcji u Pana S. najwyraźniej stwierdzili, że serial, który osiągnął niezły poziom oglądalności obroni się sam, nawet jeśli obetnie się 80 procent kosztów produkcji a zaoszczędzone pieniądze przeznaczy na inne realizacje. Założenie KATASTROFALNIE BŁĘDNE!!! Nawet laicy od razu zauważyli, że coś a właściwie wszystko jest NIE TAK!!! Niestety, w dzisiejszych czasach dwóch kamerzystów z kamerą HD średniej jakości nie zastąpi profesjonalnej ekipy filmowej, tak więc oglądając nową serię serialu "jedzie" wiochą i całkowitą "amatorą"!!! Szczerze mówiąc przy zestawieniu dwóch seriali "Ludzi chudego" i "W labiryncie" sprzed ponad 20 lat, ten drugi wypada w porównaniu jak produkcja Stephena Spielberga z rumuńskim kinem moralnego niepokoju z lat 50-tych.
      Zygmuncie S., Panowie z Polsatu- "nie idźcie tą drogą". Dzisiejsi widzowie to nie banda baranów i wciskanie kitu też ma swoje granice, tu najwyraźniej poważnie przekroczone.
      A..., i mała dygresja na koniec. Jeżeli oszczędzacie na całej realizacji, to wydajcie przynajmniej parę złotych na dobrego montażystę (proponuję chłopaków z TVN albo firmy rejestrującą imprezy weselne), który zrobi wam na fuchę podstawową postprodukcję. Oczywiście cudów nie dokona, ale przynajmniej poziom wizualny serialu zbliży się do rzetelnie zrobionego materiału z wesela.
      Powodzenia życzę :)
      • myszka1969 Re: Ludzie Chudego 05.11.11, 16:54
        Widziałam tylko jeden odcinek i to przez przypadek ale bardzo podobał mi sie choc tytuł ani troche mnie nie zaabsorbował :)...Jak widze twego grubaska z Miodowych lat od razu mi sie humor poprawia...Kiedy to leci?...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka