Dodaj do ulubionych

KORFU BARBATI NAUTILUS

17.04.07, 09:09
Witam,
jesli ktos byl w tym hotelu prosze o opinie! Jade tam w czerwcu z cala
rodzina w tym z 1,5-rocznym synkiem. Prosze o informacje co do pokoi,
otoczenia i wyzywienia!
Pozdrawiam
Magda
Obserwuj wątek
    • magdal999 Re: KORFU BARBATI NAUTILUS 22.06.07, 17:57
      Witam już po powrocie,
      nie doczekałam się niestety Waszej opinii przed wyjazdem. Dwa dni temu wrocilam
      z tego hotelu i na świeżo chcialam się z Wami podzielic swoimi wrazeniami.
      Hotel położony jest w północno-wschodniej górzystej czesci wyspy. Na samym jego
      terenie znajduje się jeden wielki ogrod pelen oleandrow, agaw, drzew
      cytrusowych, pelargonii i wielu innych gatunkow. Istne cudo!!!
      Caly kompleks to kilka dwukondygnacyjnych budynkow w typowo greckim klimacie.
      Pokoje malutkie, ale w pelni wyposażone: wentylator przed sezonem, w sezonie –
      klimatyzacja, lodoweczka, suszarka, platny sejf. Jedynym mankamentem jest
      malutka szafa. Każdy pokoj ma swój taras. Czesc pokoi z widokiem na morze,
      czesc na basen i czesc na ogrod. Pokoje czyste, codziennie (za wyjątkiem
      niedziel) sprzątane; codziennie wymieniane reczniki. Na terenie hotelu znajduje
      się jeden nieduzy basen z brodzikiem- czysty i zadbany. Wokół niego bezpłatne
      lezaki i parasole, o które trzeba rano zawalczyc. Tuz obok bar.
      Teren górzysty, wiec trzeba sie troszke powspinac, zanim się dostanie np. z
      morza do restauracji. Dlatego nie polecam tego hotelu rodzinom z maluszkami w
      wozkach.
      Do hotelu należy kilka pieknie położonych tarasow słonecznych z bezpłatnymi
      lezakami i parasolami , barem i zejściem z drabinki do krystalicznej, ale
      głębokiej wody. Ciekawa alternatywa plazy!!!
      Do prawdziwej plazy Barbati można się dostac idac co najmniej kawalek
      niebezpieczna, bardzo waska i ruchliwa droga. Przejscie trwa ok. 15 – 20 min.
      Oczywiście można również wezwac taksowke lub skorzystac z hotelowego busika,
      który kursuje do godz. 10 na plaze i ok. 14.30 z plazy do hotelu. Plaza waska i
      kamienista, ale niepozbawiona uroku.. W pobliżu mnóstwo tawern.
      Do najbliższych 3 sklepow spożywczych i 2 z pamiątkami trzeba przejść ta sama
      droga ok. 20 min., ponieważ hotel położony jest w zacisznej, spokojnej okolicy.
      W hotelowej restauracji dla Polakow serwowane sa dwa posilki dziennie w formie
      bufetu- sniadania od 8 do 10 i obiadokolacje od 18 do 20.30 ( w Polsce 1 h do
      tylu). Jedzenie rewelacyjne, bogate, urozmaicone każdego doprawione. Dla
      każdego cos smacznego!!!
      Obsluga przesympatyczna, bardzo pozytywnie nastawiona do wszystkich gosci, nie
      tylko do Anglikow, którzy sa tam na specjalnych warunkach i stanowia ok. 80%
      ogolu.
      Mysle, ze z racji na polozenie hotelu tylko nieliczni goscie to młodzież
      poszukujaca mocnych wrazen, w zwiazku z czym w nocy panuje spokoj i cisza.
      Szczerze polecam ten hotel osobom poszukującym spokojnego wypoczynku w
      otoczeniu cudownej natury!!!
      Pozdrawiam
      Magda

• ewagda13 Re: KORFU BARBATI NAUTILUS 03.07.07, 21:29
        Ale się cieszę, że w końcu znalazłam na forum coś o hotelu Nautilus. Jadziemy
        tam 17 lipca i mam nadzieję, że świetnie spędzimy czas.
        A jak z wynajęciem samochodu, czy można spokojnie liczyć na autobusy KTEL?
        Pozdrowienia.
        • magdal999 Re: KORFU BARBATI NAUTILUS 04.07.07, 14:50
          Z wynajeciem auta nie ma najmniejszych problemow. Mozna zrobic to na miejscu w
          hotelu. Najkorzystniej jest jednak wynajac w Barbati. Doba kosztuje ok. 40E. O
          autobusach nie mam pojecia! Pozdrawiam i zycze milego urlopu!
          • ewagda13 Re: KORFU BARBATI NAUTILUS 04.07.07, 20:27
            Dzięki za info i życzenia. A mam jeszcze może mało typowe pytanie, ale czy w
            pokojach są jakieś naczynia i czajnik? Wiem, ze to hotel, ale czasami się
            zdarzają, a mi chodzi o ten konkretny. Dziękuję i pozdrowienia z "zapłakanego"
            dziś Gdańska.
            • magdal999 Re: KORFU BARBATI NAUTILUS 05.07.07, 09:55
              W kazdym pokoju sa tylko 2 szklanki. Rano do sniadania napoje- i zimne i
              gorace sa serwowane bezplatnie; do kolacji do zakupu w barze. Pozdrawiam!
      • drecholeq Re: KORFU BARBATI NAUTILUS 10.07.07, 18:00
        Witam serdecznie;
        Wybieramy się w sierpniu do tego hotelu i mam kilka pytań;
        - w cenie mamy zapewnione śniadania i obiadokolacje czy to znaczy, że do kolacji
        nie ma napojów ani ciepłych i gorących?,
        - jakie są ceny napojów i pieczywa w tych 3 sklepikach?,
        - jaki jest koszt wypożyczenia leżaka n plaży w Barbati?,
        Będziemy wdzięczni za udzielenie informacji. Z pozdrowieniami A.DZ.
        • ewagda13 Re: KORFU BARBATI NAUTILUS 10.07.07, 20:58
          Witam, jadę do hotelu od 17 lipca na tydzień. Po powrocie opiszę, jak było.
          Ale gdyby ktoś chiał się wcześniej podzielić jakimiś swoimi opiniami i
          spostrzeżeniami, będę wdzięczna. Magda999 bardzo dużo opisała i to szczegółowo,
          dzięki. Ale każde nowe info - mile widziane. Pozdrowienia.
        • magdal999 Re: KORFU BARBATI NAUTILUS 10.07.07, 22:16
          Witam ponownie,
          - napoje do kolacji wylacznie odplatnie:
          napoje zimne typu cola, woda, fanta - 1 szklaneczka - 2
          piwo - 3
          - w sklepach:
          woda mineralnla - 0,80 - 1,60
          soki 1l - ok. 2
          slodkie bulki- 2 szt. - 1,5
          - na plazy Barbati za 2 lezaki i parasol - 7
          Pozdrawiam zyczac udanego urlopu
          Magda
          • drecholeq Re: KORFU BARBATI NAUTILUS 10.07.07, 22:42
            Hej Magda
            dzieki za szczegolowy opis i odpowiedz na pytania. Jeszcze mamy 2, i bedziemy
            wdzieczni za odpowiedz tez na nie. ;P
            1.Jaki jest tam asortyment w sklepach? Czy to normalne sklepy typu market?
            2.Jesli chcemy wziac na plazy 2 lezaki bez parasola to ile musimy zaplacic?
            Sory ze tak szczegolowo pytamy, ale liczymy wlasnie koszty ;P
            Pozdrawiam serdecznie
            Artur
            • magdal999 Re: KORFU BARBATI NAUTILUS 10.07.07, 23:25
              Witam,
              > 1.Jaki jest tam asortyment w sklepach? Czy to normalne sklepy typu market?
              To sa typowe male supersamy.
              > 2.Jesli chcemy wziac na plazy 2 lezaki bez parasola to ile musimy zaplacic?
              Nie mam pewnosci, ale wydaje mi sie, ze lezak jest po 2, a parasol po 3.
              Zalecalabym mimo wszystko parasol. My bylismy w czerwcu, a temperatura
              dochodzila do 40 C w cieniu. Na dodatek byla to pierwsza moja wyspa, na ktorej
              w ogole nie wialo!
              Pozdrawiam zazdroszczac pobytu tam
              Magda
              • drecholeq Re: KORFU BARBATI NAUTILUS 11.07.07, 22:46
                Witam
                Dzieki Magdo za odpowiedz na wszystkie pytania, juz nie mozemy sie doczeka
                urlopu, zeby sie powygrzewac. U nas pogoda fatalna ;(
                Pozdrawaim
                Artur
              • drecholeq Re: KORFU BARBATI NAUTILUS 12.07.07, 21:53
                Witam ponownie Magda,
                mam jeszcze pytanko;p
                czy tam na plaży Barbati jest głęboka woda? heh;p
                pozdrawiam..xD
                • magdal999 Re: KORFU BARBATI NAUTILUS 12.07.07, 23:30
                  Wszystko jest jak nalezy, jesli ma sie odpowiednie obuwie z racji kamieni.
                  Woda stopniowo sie poglebia, a kolorki ma takie, ze hoho!!!
                  Pozdrawiam ponownie
                  Magda
                  • ewagda13 Re: KORFU BARBATI NAUTILUS 14.07.07, 12:45
                    Witam. Cieszę się bo lecimy na Korfu już za 3 dni.
                    Ale pytanie co do plaży. Myślisz, że trzeba wziąć specjalne obuwie ze względu
                    na kamienie? Pewnie w zwykłych klapkach wyglądałabym dziwnie, nie mówiąc o tym,
                    że zostałyby gdzieś w wodzie? mam nadzieję, że przetrwamy upały, bo jak pisałaś
                    nie ma tam wiatrów. Jestem z Gdańska i do wiatrów jestem przyzwyczajona.
                    jak obiecałam, po powrocie opiszę, jak było.
                    Pozdrowienia.
                    • magdal999 Re: KORFU BARBATI NAUTILUS 14.07.07, 13:12
                      Na plazy Barbati bez specjalnego obuwia nie ma mowy o wejsciu do morza!
                      Pozdrawiam po raz kolejny zyczac udanego urlopu
                      • ewagda13 Re: KORFU BARBATI NAUTILUS 15.07.07, 16:40
                        Dzięki za info. Czas przed wyjazdem wykorzystuję także na zakupy, więc obuwie
                        do wody już jest na liście. Pozdrowienia
      • ewagda13 Re: KORFU BARBATI NAUTILUS 31.07.07, 21:34
        I minęło już 5 dni od powrotu. Niestety już po urlopie. Zazdroszczę tym, którzy
        jadą na Korfu. Hotel Nautilus dokładnie jak w opisie Magdy. Jedzenie -
        rewelacja, baaaaardzo bogaty wybór, można zasmakować greckich potraw. Wakacje
        spędziliśmy wspaniale, temperatura grubo ponad 40 stopni. Dojście do plaży w
        Barbati kawałek po ulicy, ale potem przed zakrętem jest skrót i idzie się już
        bezpiecznie. Oczywiście codziennie jeździ bezpłatny bus hotelowy na plażę (ok.
        9.30 - 10)i z plaży (ok.14.30).
        Warto wybrać się na wycieczki - koniecznie Paleokastritsa i wioska Lakones ok
        300 m ponad poziomem morza nad Paleokastritsą, miasto Korfu, półwysep Kanoni.
        Nasi znajomi byli zadowoleni też z wieczoru greckiego w wiosce Kinopiastes.
        My byliśmy również na wycieczce na Paxos i Antipaxos - szczerze polecam. Warto
        też wybrać się krętymi drogami na najwyższą górę - Pentokrator. Szkoda tylko,
        że przy upałach jest mgiełka i widoczność jest ograniczona.
        Ogólnie 7 dni na Korfu to zbyt mało, żeby się wyspą nacieszyć. Na pewno jeszcze
        tam wrócę.
        Pozdrawiam wszystkich i życzę miłych wakacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka