Dodaj do ulubionych

Radio Romans

27.09.10, 20:22
dają powtórki w TVP2, szkoda że tak rano - przed godz. 6!
Ale fajnie się ogląda, sceneria połowy lat 90tych, młoda niezmanierowana Foremniak, całkiem przyjemny Tomasz Bednarek i przystojny Jan Jankowski. Dialogi niedrewniane, tematyka też niebanalna. Fajny serial.
Obserwuj wątek
    • Gość: kemot97 Re: Radio Romans IP: 212.183.140.* 27.09.10, 20:30
      uwilebialem ten serial jak na tamte lata byl calkiem fajny.

Ostatnio szukalem w necie zeby go sciagnac ale nigdzie nie ma. :(
      • petshopgirl Re: Radio Romans 27.09.10, 22:15
        pora dla wracających z kolędy żeby zjeść przy tym śniadanie zanim zalegnie się w łóżku:/

też b. lubiłam RR (muzyka trójmiejskich zespołów, np. świetne No Limits), też szukałam i z żalu nagram sobie choć jeden odcinek czekając na rozsądniejsze pory powtórek
    • michal_82 Re: Radio Romans 21.10.10, 15:40
      Od najbliższego poniedziałku "Radio Romans" będzie powtarzane w TVP1 w dni robocze o 8:20. Podano to do wiadomości dzisiaj.
      • lilith76 Re: Radio Romans 21.10.10, 16:57
        Fajnie, bo moje dziecko nie jest tak okrutne by zrywac mnie z wyrka przed 6.00.
        Ciekawa jestem Foremniak w mrocznej wersji, bo ona tam chyba kryształowa nie była.
        • monia515 Re: Radio Romans 22.10.10, 10:57
          Ja z tego serialu najbardziej zapamiętałam Foremniak; śliczna dziewczyna:
          s.v3.tvp.pl/images/2/e/7/uid_2e78e94de9b5bfc3c73fd67cc4e847ff1233241976261_width_400_play_0_pos_3_gs_0.jpg
          Scenariusz jak na tamte czasy tez był niezły- a to przecież nasza ulubiona... Łepkowska.
    • mhadau1 Re: Radio Romans 22.10.10, 15:14
      Foremniak raczej była pozytywną postacią w RR.

Co innego w "Matki, żony i kochanki" - tam grała tą trzecią ;)
      • gazeta_mi_placi Re: Radio Romans 24.10.10, 20:55
        Wydaje mi się,że w RR też nie była krystaliczna,kojarzę że jakaś żona była o nią zazdrosna?
        • Gość: a Re: Radio Romans IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.10, 20:16
          Żenujące ujęcia z "pracy" w radiu. Robienie radia które nadaje całodobowo - w 5 osób!! (plus 2 dyrektorów plus sekretarka). Z tych 5 osób program realizuje technicznie dwóch. Czyli każdy siedzi tam codziennie po 12 godzin? Pomijam tragiczne wypowiedzi przed mikrofonem z cyklu "A teraz...", konsoletę ze studia realizatorskiego a nie ze studia radiowego, profil radia z księżyca - podatki, dziury w jezdni, za chwilę żałosny dołujący wiersz z wyspy Lesbos w środku dnia i "a teraz muzyczka". Paw na miejscu. Któremu realizatorowi trzeba machać ręką na zkończenie wypowiedzi, jeśli ostatnie słowa brzmią "do usłyszenia" ? Chyba tylko kompletny tuman nie domyśliłby się, że wtedy trzeba wyłączyć mikrofon, nikt w radiu nie macha jak wiatrak! Mały Jasio tak sobie radio wyobraża :-) Miłego oglądania.

PS. Oczywiście zaraz odezwą się głosy, że to nie program o kulisach pracy radiowej więc nie wymagajmy drobiazgów, itd. Ale nie da się robić serialu np. o pracy stewardess we wnętrzu Fiata 126, który udaje Boeinga.
        • Gość: Lola Re: Radio Romans IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.10, 22:41
          gazeta_mi_placi napisała:

> Wydaje mi się,że w RR też nie była krystaliczna,kojarzę że jakaś żona była o ni
          > ą zazdrosna?
          To, że jakaś sfrustrowana żona jest zazdrosna nie oznacza, że to wina dziewczyny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka