em.haa 25.10.10, 21:30 Po raz kolejny dzisiaj zauważyłam, że w serialu (albo i filmie) ktoś wchodzi do domu i siada od razu do stołu. Z brudnymi łapami do jedzenia... FUJ. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: A Re: Higiena w serialach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.10, 21:49 No na pewno nie w Klanie. Przecież Ryśku cały czas dopinguje swoje dzieci słowami "Umyjcie rączki". Paweł niedługo będzie szykował się do przeszczepu skóry rąk, bo już takie zdarte od tego mycia... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Higiena w serialach IP: *.chello.pl 25.10.10, 22:54 Hanka w MJM? ;) Też to dziś zauważyłam. Ale jej dziś można wybaczyć ze względu na podniosły nastrój chwili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajAJA Re: Higiena w serialach IP: *.nyc.res.rr.com 26.10.10, 03:33 A mi sie wydawalo inaczej. Ja juz tez kiedys mialem dosyc tych lekcji wychowawczych typu: umyj rece jak siadasz do stolu, ale zmienilem zdanie bo to przeciez jest to normalne i uczy higieny osobistej.... Ja tez swoje dzieci ucze aby po przyjsciu do domu myly rece, przebraly sie z rzeczy szkolnych na domowe i zeby trzymaly przede wszystkim higiene w lazience i po wyjsciu z niej... Pytam sie co w tym zlego? Odpowiedz Link Zgłoś
ada0406 Re: Higiena w serialach 26.10.10, 03:37 ja tez dbam o to aby moje dzieci po przyjsciu do domu myly rece.... Odpowiedz Link Zgłoś
ada0406 Re: Higiena w serialach 26.10.10, 03:40 chyba nie przezytalam watku haaha.... ojoj same brudaski w tych serialach i to fakt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Higiena w serialach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.10, 13:11 Ja też to zauważyłam wczoraj w MjM :D Myślałam że Hanka powie coś w stylu "tylko umyję ręce" a ona "tylko płaszcz zdejmę" :D Odpowiedz Link Zgłoś
em.haa Re: Higiena w serialach 26.10.10, 13:52 I nawet w płaszczyk nie wytarła :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Higiena w serialach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.10, 16:04 przesadzacie. w chacie jest taki sam syf jak na dworze. myślicie że zarazki które wy roznosicie są mniej szkodliwe od tych które roznosi sąsiadka? Odpowiedz Link Zgłoś
em.haa Re: Higiena w serialach 26.10.10, 16:10 Nie chrzań bzdur, łapami dotykasz poza domem wielu rzeczy. Nie wiesz kto przed Tobą to robił. Może się po d... drapał. Współczuje syfu w chacie, bo ja o swoim domu tego nie powiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: Higiena w serialach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.10, 16:42 Wszystko myjesz lizolem? Odpowiedz Link Zgłoś
em.haa Re: Higiena w serialach 26.10.10, 18:48 Do tej pory nie, ale jak widzę takich brudasów to zacznę, bo mi dziecko zatrujecie. Mamusie nie nauczyły że łapy się myje? Czemu własnych kup nie jecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Higiena w serialach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.10, 18:30 Taa, a koty i psy i goście którzy przychodzą do ciebie w odwiedziny na pewno są sterylnie czyści. Twój mąż też się drapie po jajach, a dzieci wkładają ręce tam gdzie nie trzeba. nikt mi nie wmówi że ciągłe mycie rąk ma sens. Odpowiedz Link Zgłoś
em.haa Re: Higiena w serialach 27.10.10, 19:07 Nie napisałam że CIĄGŁE tylko jak się wchodzi do domu. Boże ile brudasów jest wokół. Odpowiedz Link Zgłoś
brajanaa Re: Higiena w serialach 27.10.10, 18:17 em.haa napisała: > Po raz kolejny dzisiaj zauważyłam, że w serialu (albo i filmie) ktoś wchodzi do > domu i siada od razu do stołu. > Z brudnymi łapami do jedzenia... FUJ. A je "łapami" czy sztućcami? :) Bo może u Ciebie w domu nie znają noża, widelca ani łyżki... I ok, niech myją rączki...Ale jadasz czasem w restauracji? Wiesz co siedzi na restauracyjnych sztućcach i talerzach? :D Odpowiedz Link Zgłoś
em.haa Re: Higiena w serialach 27.10.10, 19:08 A jak wychodzisz z kibla to myjesz ręce? Po co? Nie potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Higiena w serialach 27.10.10, 21:37 Nie sądziłam, że istnieją jeszcze ludzie, którzy kwestionują sens mycia rąk. Odpowiedz Link Zgłoś
em.haa Re: Higiena w serialach 27.10.10, 22:55 Ja już tego nawet nie komentuję. A później ludzie się dziwią że chorują, że mają biegunki itp. Mając 26 lat zakaziłam się rotawirusem od dziecka, to co przeszłam w szpitalu to koszmar. Wydawało mi się, że wszystkie czynności wykonuję poprawnie. Każdy kto nie przestrzega higieny we własnym domu i nie uczy tego dzieci powinien zaliczyć tę chorobę. Ale WY... róbcie co chcecie. Odpowiedz Link Zgłoś