Dodaj do ulubionych

Imiona w " Klanie"

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.10, 16:53
Dziwi mnie, dlaczego oni wszyscy tak oficjalnie się do siebie zwracają: Monika mówi na wspólniczkę Gabriela zamiast Gabrysia czy Gaba. Jurek Chojnicki- jest wyłącznie Jerzym, dr Koziełło o żonie mówi " Anna". Czy oni nie zdrabniają imion?
No i Zyta? Skąd scenarzyści wytrzasnęli to imię? Przecież jest tyle imion niewykorzystanych jeszcze w " Klanie" np. Paulina, Julia, Aneta, Anita, Lidka.
Obserwuj wątek
    • pluskotka Re: Imiona w " Klanie" 11.11.10, 16:56
      O co ci chodzi? Imię Zyta też było przecież niewykorzystane.
      • Gość: beksa Re: Imiona w " Klanie" IP: *.radom.vectranet.pl 11.11.10, 17:44
        imie "zyta" dla mlodej dziewczyny jest rownie prawdopodobne co np"wieslawa" albo "leokadia". co nie znaczy, ze niemozliwe...
        • Gość: the_accidental Re: Imiona w " Klanie" IP: *.toya.net.pl 11.11.10, 18:57
          Jak się weźmie pod uwagę, jakiego ona ma tatusia, to można nawet uwierzyć...
        • wiewaj Re: Imiona w " Klanie" 11.11.10, 19:24
          Gość portalu: beksa napisał(a):

> imie "zyta" dla mlodej dziewczyny jest rownie prawdopodobne co np"wieslawa" alb
          > o "leokadia". co nie znaczy, ze niemozliwe...

jestem pewnie w wieku Zyty i jestem Wiesława:)))
          wszystko jest możliwe:)
        • Gość: Obserwator Re: Imiona w " Klanie" IP: *.chello.pl 11.11.10, 20:01
          Gość portalu: beksa napisał(a):

> imie "zyta" dla mlodej dziewczyny jest rownie prawdopodobne co np"wieslawa" alb
          > o "leokadia". co nie znaczy, ze niemozliwe...

No oczywiście Zyty, Wiesławy i Leokadie to już się stare rodzą.
          • madzialenka_live Re: Imiona w " Klanie" 11.11.10, 20:06
            Gość portalu: Obserwator napisał(a):

> Gość portalu: beksa napisał(a):
            >
            > > imie "zyta" dla mlodej dziewczyny jest rownie prawdopodobne co np"wieslaw
            > a" alb
            > > o "leokadia". co nie znaczy, ze niemozliwe...
            >
            > No oczywiście Zyty, Wiesławy i Leokadie to już się stare rodzą.

Nie o to chodzi. Te imiona po prostu nie są modne w młodych pokoleniach. Dlatego można prędzej je znaleźć wsród starszych osób, podobnie jak Wandy czy Teresy.
    • z_plus_z Re: Imiona w " Klanie" 11.11.10, 17:10
      Najlepsza była "ciocia Balbina".
      • Gość: monika Re: Imiona w " Klanie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.10, 17:11
        Jaka ciocia Balbina?
        • em.haa Re: Imiona w " Klanie" 11.11.10, 19:06
          A moja mama się śmieje że chce dać córce która urodzi się za 3 tyg na imię Danusia, Władzia, Krysia albo Bożenka :D
          • 1margot1 Re: Imiona w " Klanie" 13.11.10, 20:33
            A ja mam 10-miesięczną Basię. Imię jak imię, Zyta nawet całkiem fajne.
          • Gość: lala Re: Imiona w " Klanie" IP: *.chello.pl 13.11.10, 20:45
            wspolczuje mamuski, a i corcia widze nie lepsza-naigrywanie sie z czyichs imion swiadczy o tym, jaka jest sie miernota i padalcem.
        • lady_haha Re: Imiona w " Klanie" 11.11.10, 19:30
          Ciotka Zyty, wspomniana kilka razy w rozmowie.
    • czekolada72 Re: Imiona w " Klanie" 12.11.10, 18:03
      Wiesława, a własciwie Wiesia, przecie juz yła w KLANIE!!! Co prawda ja usmiercono, ale jednak...

A co do imion.... znam jednego miesiecznego Leona...
      • renatka_1 Re: Imiona w " Klanie" 12.11.10, 19:57
        czekolada72 napisała:

> Wiesława, a własciwie Wiesia, przecie juz yła w KLANIE!!! Co prawda ja usmierco
        > no, ale jednak...
        >
        > A co do imion.... znam jednego miesiecznego Leona...

Leokadia też była, ja znam dwie Teresy: dwudziestoletnią i dwuletnią, dwumiesięczną Hanię, roczną Zosię itp.
        • Gość: k_a_t_k_a Re: Imiona w " Klanie" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.10, 00:33
          Akurat małych Zoś i Hań jest dużo teraz.
    • joanb333 Re: Imiona w " Klanie" 12.11.10, 21:17
      Ale dlaczego mają to być imiona jeszcze w serialu nie wykorzystane? Czy w normalnym życiu nie zdarza się powtarzalność imion? Michałek mógłby równie dobrze poznać Agnieszkę czy Beatę, ale to by wprowadziło tylko niepotrzebne zamieszanie. Sama mam siostrę i bratową o tym samym imieniu, chwilę nawet nosiły to samo nazwisko i mieszkały pod tym samym adresem ( oj było to zamieszanie z listami i paczkami).
      Kolega poślubił Anię, ona przyjęła jego nazwisko i nazywa się tak samo jak teściowa....
      I nie sądzę, żeby brał to pod uwagę przy wyborze żony!
      Ale w Klanie musi się dziać, nie mielibyśmy o czym tutaj dyskutować i się nie raz śmiać.
    • mankencja Re: Imiona w " Klanie" 14.11.10, 10:17
      swoją drogą, przypomniało mi się, jak moja prababcia opowiadała o swoim ulubionym latynoamerykańskim serialu. brzmiało to tak:

"i ten... no jakżeż mu było, niech będzie Stanisław, mówi tej.. powiedzmy Jadwidze, że jego syn, dajmy na to Władek po ucieczce tej młodej, nazwijmy ją Mariola, związał się z tą drugą, rudą, niech jej będzie Danusia..."
      • Gość: anka Re: Imiona w " Klanie" IP: *.ats.pl 14.11.10, 16:42
        a ja znam dwuletnią Jadzię. Wnuczka Jandy tez mam tak na imię.Może to imię wraca, jak inne Franki , Antki,Władki ?
        • Gość: :) Re: Imiona w " Klanie" IP: *.cpe.ge-0-2-0-1109.arcnqu2.customer.tele.dk 21.11.10, 05:35
          Zyta, Zytą ale czy na prawdę do własnego męża Jerzy... zamiast Jurek ? Do żony Anno a do koleżanki Gabrielo ? Litości... Ale do sztucznego Klanu pasi...
          • iwu Re: Imiona w " Klanie" 21.11.10, 16:46
            A ciocia Stasia, Stenia i Jeremiaszek? Może w Klanie do zdrobnień mają prawo tylko seniorzy. :)
            • yoka1 Re: Imiona w " Klanie" 22.11.10, 08:47
              a ja znam kilka dwudziestoletnich Mirosław - a niby niepopularne imię
              • pluskotka Re: Imiona w " Klanie" 22.11.10, 15:09
                Ja jedną, ale jednak jakaś istnieje. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka