Dodaj do ulubionych

aktor Stelmaszczyk

IP: *.subscribers.sferia.net 01.12.10, 08:57
mam wrażenie, że wystepuje we wszystkich polskich serialach, choćby na chwilkę. Chyba żaden z aktorów nie ma takiego przerobu ... Teraz w MJM, wcześniej MagdaM, 9 ,5, Samo zycie, Złotopolscy itp.
Obserwuj wątek
    • quba Re: aktor Stelmaszczyk 01.12.10, 09:01
      A gdyby Tobie zaproponowano role w każdym serialu?

----------------------------

Wszyscy mamy jakieś swoje przywary i niekoniecznie to znaczy, że trzeba
      pielęgnować w sercu dawne urazy i odświeżać je bez końca.
      • Gość: b Re: aktor Stelmaszczyk IP: *.spray.net.pl 01.12.10, 10:20
        STELMASZYK!!!!! STELMASZYK!!!!! STELMASZYK!!!!! Nie Stelmaszczyk! Ludzie, ileż razy można poprawnie pisać nazwisko tego aktora a i tak wszyscy robią błąd!
        • reniatoja Re: aktor Stelmaszczyk 02.12.10, 11:14
          Nie krzycz kobieto. Stelmaszczyk, podobnie jak Maciarewicz, Dałksiewicz i Bałtorczyk mają trudne nazwiska, nie każdemu udaje się zapamiętać poprawną pisownię, a teraz to jeszcze dodatkowo dla utrudnienia, moc narodu ma dysjekcję :)
          • Gość: stela Re: aktor Stelmaszczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.10, 11:32
            No, faktycznie trudne nazwiska. Twoja "dyslekcja" zatacza szrokie kręgi.
    • Gość: bardu Re: aktor Stelmaszczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.10, 20:04
      > mam wrażenie, że wystepuje we wszystkich polskich serialach, choćby na chwilkę.
      Jeśli to byłaby prawda, to powinnaś zapamiętać jego nazwisko. Jak widać przesadzasz.
      • jak-kania-dzdzu Re: aktor Stelmaszczyk 01.12.10, 20:18
        Przynajmniej aktor, bardzo dobry aktor i jak dla mnie może grać we wszystkich serialach główne role męski jeśli tylko będą go chcieli.
        Takiego Wesołowskiego też wszędzie pełno, Na Wspólnej, Klub Szalonych Dziewic, Czas honoru i podobno w tym nowym serialu o roku 1920 też ma grać., a taki z niego utalentowany aktor-amator jak i z Mroczków, trzeci Chochoł po prostu.
        • Gość: b Re: aktor Stelmaszczyk IP: *.spray.net.pl 01.12.10, 21:48
          Oglądałam pilotowy odcinek serialu o roku 1920, nazywa się chyba :Wojna i miłość" no i gra Wesołowski, niestety!
          • jak-kania-dzdzu Re: aktor Stelmaszczyk 01.12.10, 23:17
            To Wesołe drewno obrzydza mi całą przyjemność oglądania Czasu Honoru. Bo poza nim, to naprawdę mają tak dobrą obsadę. A te różnice najdobitniej widać w scenach Wesołowskiego na przykład z Englertem albo Łukaszewiczem - miliardy lat świetlnych ich dzielą. Pan Jakub ma fatalną dykcję, szemrze pod nosem, dławi końcówki wyrazów, nie potrafi grać mimiką ani gestem, emocje wyraża krzykiem/zaciśniętymi zębami (wszystkie negatywne) lub uśmiechem połączonym z mrużeniem małych oczek (wszystkie pozytywne). Porównując jego i trzech pozostały: Zakościelny, Wieczorkowski, Pawlicki, to ci stworzyli niemal oscarowe kreacje.
            • dona.a Re: aktor Stelmaszczyk 02.12.10, 19:07
              jak-kania-dzdzu napisała:

> A te różnice najdobitniej widać w scenac
              > h Wesołowskiego na przykład z Englertem albo Łukaszewiczem - miliardy lat świet
              > lnych ich dzielą.

I to jest właśnie to! To samo zauważyłam jakiś czas temu, gdy "aktorka" Herbuś grała scenę z Ewą Ziętek, albo Cichopek w Tancerzach z Baką, Dorocińskim czy Niemirską, takich duetów oglądać się nie da właśnie ze względu na różnicę w grze aktorskiej, niech sobie grają Mroczki z Cichopek czy Muchą, ale z daleka od zawodowców, po co katować widza.
    • dona.a Re: aktor StelmaSZYK 01.12.10, 22:56
      On mi jakoś nie przeszkadza, tym bardziej, że pojawia się w rolach drugoplanowych, rolęTomaszka w "39 i pół" do dziś wspominam z uśmiechem, nie rzadziej pojawiają się Karolak, Adamczyk, Kot, Mecwaldowski, Poniedziałek, klan Królikowskich, o Wesołowskim nie wspominając, a z kobiet Dereszowska, Socha, Kuna, Bohosiewicz, Kożuchowska.
    • Gość: b Re: aktor Stelmaszczyk IP: 178.73.49.* 01.12.10, 23:33
      jeszcze nie grał w "Usta - usta".
    • reniatoja Re: aktor Stelmaszczyk 02.12.10, 11:17
      Ja ostatnio widziałam Stelmaszyka w Rodzinie Zastępczej ( (') dla pani Kownackiej :(( ) tam kupował mieszkanie od pani Alutki. Ostatecznie nie kupił. Ale jak dla mnie to może występować nawet w wieczorynce i bądź gdzie jeszcze, bo go lubię i gustuję w urodzie też.
      • pipi43 Re: aktor Stelmaszyk 02.12.10, 11:52
        Wpadł mi w oko w "Radiu Romans'.
        I nadal tam tkwi...;)
        • liza_s Re: aktor Stelmaszyk 03.12.10, 09:26
          Pełna zgoda :) W "Radiu Romans" jest boski.
          • Gość: fanka_poranka Re: aktor Stelmaszyk IP: *.net.stream.pl 03.12.10, 17:51
            a zapomnieliście o jego roli imprezowicza-prawnika ze Skrzynecką w duecie w serialu "Bulionerzy"? mnie się oni bardzo razem podobali
            • Gość: Monika Re: aktor Stelmaszyk IP: *.nplay.net.pl 03.12.10, 18:26
              Ten aktor ma duzy talent komediowy, ja najbardziej z tego typu rol go pamietam.
              • Gość: R Re: aktor Stelmaszyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.10, 18:51
                W Mamuskach jeszcze gral
                • Gość: pipi43 Re: aktor Stelmaszyk IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 03.12.10, 19:30
                  O tak - miłośnik wszystkiego, co szwedzkie...
                  • spacey1 Re: aktor Stelmaszyk 03.12.10, 19:42
                    dla mnie dużą przyjemnością było oglądanie, jak potrafi zagrać zupełnie inne role: w Magdzie M - poważny prawnik, szarmancki, przystojny, nieskazitelny, godny zaufania i ta dupa Tomaszek w 39,5 zaraz po nim. No majstersztyk po prostu :)
                    • reniatoja Re: aktor Stelmaszyk 04.12.10, 16:58
                      dokładnie. Jest super!
                      • Gość: b Re: aktor Stelmaszyk IP: *.spray.net.pl 04.12.10, 22:10
                        Ja Go widziałam kilkakrotnie w teatrze, w "Iwanowie" w Narodowyn jest świetny!!!!
                        • dona.a Re: aktor Stelmaszyk 05.12.10, 20:07
                          Gość portalu: b napisał(a):

> Ja Go widziałam kilkakrotnie w teatrze, w "Iwanowie" w Narodowyn jest świetny!!
                          > !!
                          Też widziałam, jest przystojniejszy niż to widać w tivi, być może to właśnie rzuciło mi się w oczy na początku bo w "Iwanowie" kreacja goni kreację, jak to w Narodowym.
    • Gość: M Re: aktor Stelmaszczyk IP: 10.10.10.* 05.12.10, 19:13
      Najzajebistszy był Mamuśkach i tym o trzech synach Wawrzeckiego - to była miazga.
      Życzę panu Stelmaszykowi seriali na jego poziomie.
    • vandikia Re: aktor Stelmaszczyk 05.12.10, 20:11
      no i?
      idź go zobacz w teatrze, facet jest rewelacyjny i zdecydowanie zbyt mało popularny i doceniany jak na swoje umiejętności i charakterystyczny, sceniczny sposób bycia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka