Dodaj do ulubionych

to ja inny teleturniej dla Klanowców

01.02.11, 23:13
czy ktos zna odpowiedzi na nurtujące mnie pytania:
1. co sie stało z Liskowem
2. Co sie stało, że zakończył się ostatni chyba romans Knorra, z lekarką odserca, i czy ona miała na imie Alicja
4. Kto potrafiłby mi wymienić wszystkich facetów Moni, Agnieszki (chyba kiedyś bylo, ale nie każcie mi szukać), Oli, Michałka i Daniela i ewentualnie w dwóch zdaniach przebieg z przyczyną rozpadu włącznie. Bo bardzo wiele tego było, częściowo pokończyło się to zgonami, ale nie wiem już nic dokładnie
5. Co sie stało z doktor Edytą, prowadziła jakiś handelek na czarno zielem, i co dalej?
6. Z postacią Moni na początku serialu wiązała się jakas ponura tajemnica. Czy została kiedykolwiek wyjaśniona i jeśli tak, to o co chodziło?

JEśli jeszcze coś sobie przypomnę, to znów poproszę
Obserwuj wątek
    • Gość: Aga Re: to ja inny teleturniej dla Klanowców IP: *.dynamic.chello.pl 01.02.11, 23:30
      To ja znam odpowiedź (choć niedokładną) na ostatnie pytanie. Monika była zgwałcona za młodu. I był w to jakoś zamieszany Paweł - ale nie pamiętam, jak.
      O, i znalazłam listę jej facetów: wizaz.pl/forum/showpost.php?p=16860329&postcount=1166
    • lejdimakbet Re: to ja inny teleturniej dla Klanowców 01.02.11, 23:33
      Faceci Agnieszki: był taki ciemny, kudłaty, z którym medytowała kiedy jeszcze była zbuntowaną nastolatką (on chciał tylko seksu, ona odmówiła), potem taki w okularach (Robert chyba). Wzięli ślub spontanicznie i po kryjomu, ale szybko się rozwiedli, bo ona oddała się pracy w agencji reklamowej i się jej odwidziało. Jeszcze Filip, którego jej córka Surmaczowej uwiodła w Brugii, Wujkovic ojciec, potem syn, Jeszcze ten Łukasz doktor co zginął w wypadku, Miron gangster,teraz Marek prawnik. Nie wiem kto jeszcze.

Z Moni tajemnicą to było, że jako nastolatka została zgwałcona, Paweł jej nie uratował, bo chyba nie mógł czy coś mu zrobili, ale ona miała do niego pretensje i byli w konflikcie. Z całą rodziną była o to skłócona, ojciec to chyba jej z pamiętnika wydarł kartki z opisem tych wydarzeń i oddał jak już była dorosła. To był moment pojednania Moni z resztą klanu (oczywiście nie upieram się przy swojej wersji, pamięć bywa zawodna)
      • marajka Re: to ja inny teleturniej dla Klanowców 02.02.11, 17:23
        Agnieszka miała jeszcze jakiegoś Francuza.
      • Gość: akapellla Re: to ja inny teleturniej dla Klanowców IP: 80.50.4.* 02.02.11, 20:27
        Pierwszy był jeszcze taki ze szkoły, co ją puścił w trabę przy okazji studniówki, i dlatego sobie tego czarnego kudłatego medytatora sprawiła.
        Jeszcze ze 2 lata temu był ginekolog-damski bokser.
    • matti_hautameki Re: to ja inny teleturniej dla Klanowców 01.02.11, 23:49
      i Moni jeszcze odbiła absztyfikanta Dorotce, która po tym wydarzeniu sprawiła se habit
      • Gość: hardkor Re: to ja inny teleturniej dla Klanowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.11, 23:52
        no tu to już zdrowo pojechali po bandzie!
      • lejdimakbet Re: to ja inny teleturniej dla Klanowców 01.02.11, 23:58
        i w kwestii facetów Agnieszki chciałam jeszcze dodać takiego Francuza co kiepsko Francuza udawał, tego wykładowcę Oli i jeszcze takiego damskiego boksera poznanego w szkole rodzenia.

A Dorotka rzeczywiści poszła w habit jak jej Moni narzeczonego uwiodła
        • quba Re: to ja inny teleturniej dla Klanowców 02.02.11, 09:45
          • tanger_soto Re: to ja inny teleturniej dla Klanowców 02.02.11, 10:57
            no co ty..
            www.pawelleski.ovh.org/
    • Gość: apsiik Re: to ja inny teleturniej dla Klanowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.11, 00:04
      > 2. Co sie stało, że zakończył się ostatni chyba romans Knorra, z lekarką odserc
      > a, i czy ona miała na imie Alicja

Z tego co pamiętam dostała pracę w Katowicach i tam się przeprowadziła, a Knorr nie chciał jechać za nią. Imię miała na A, ale chyba nie Alicja. Może Aniela?
      • Gość: the_accidental Re: IP: *.toya.net.pl 02.02.11, 00:09
        Alina.
      • quba Re: to ja inny teleturniej dla Klanowców 02.02.11, 10:13
    • Gość: the_accidental Re: Moni IP: *.toya.net.pl 02.02.11, 00:26
      Faceci Moniki:
      - pierwszy mąż Amerykanin Ross - psychopata - trzymał Monikę i Daniela w sekcie na jakimś ranczu
      - drugi mąż Witold Nawrot, współwłaściciel El-Medu, dużo się nie nagrał, bo jak tylko się pobrali, to upadł nieszczęśliwie w łazience i się zabił (po nim ona ma chyba udziały w El-M)
      - potem chyba detektyw-Bogdan - dość długo
      - oszust Witold, też z jakiejś sekty
      - coś mi się zdaje, że miała krótki romans z Leszkiem Jakubowskim (pod innym nazwiskiem)
      - zauroczenie studentem-barmanem Szymonem (który się kochał w Lubiczowej)
      - ostrzyła sobie zęby na architekta Romana, ale sprytnie przejęła go Gabriela
      - i chyba odtąd Feli ;-)
    • Gość: the_accidental Re: Jerzy IP: *.toya.net.pl 02.02.11, 00:33
      I z rozpędu Jerzy - ale nie wiem, czy wszystko pamiętam. Pierwszą kochankę miał taką młodą Teresę, która zwodziła go, że jej dziecko jest jego... była jakaś afera z biurem podróży i z tą Teresą. Był też jakiś taki wątek, że Jerzy spotkał dwie kobiety, które były chyba siostrami, a grały je chyba Biedrzyńska i Gawryluk, i do którejś z nich on czuł miętę... szczegółów nie pomnę. Pani Petersen od żurawiny, doktor Alina - a na Jerzego czyniła zakusy sąsiadka pani Irenka, matka Donaty, ale on z obrzydzeniem mówił w biurze, że jest podstarzała (aktorka prawie w tym samym wieku co jego Ela!). Jemu się oczy świeciły na początku do Donaty. Uff.
      • reniatoja Re: Jerzy 02.02.11, 01:20
        Ale Wy macie ludzie wspaniałą pamięć, szacun, bo ja od poczatku Klan oglądam, gdzieś tak od 17. odcinka (z roczna przerwą, gdzie prawie nic nie ohglądałam, bo mi praca wtedy jakoś tak nie dawała możliwosci o żadnej porze ogladac), niby "życ bez Klanu nie mogę", a 3/4 tych rzeczy, o których piszecie KOMPLETNIE nie kojarzę, ale to kompletnie.
        • Gość: the_accidental Re: IP: *.toya.net.pl 02.02.11, 09:20
          Co do Liskowa, to przypomniało mi się, że było coś z budową autostrady czy czegoś? Protesty ekologów? Ale czy Moni musiała w końcu sprzedać Liskowo, to nie pamiętam.
          • sundry Re: 02.02.11, 21:04
            Sprzedaż Liskowa związana była chyba z tym, że Monika się wkręciła w hazard i popadła w długi.
        • thaures reniatoja 02.02.11, 09:42
          He,he- to tak jak ja. Oglądam prawie wszystkie, a niewiele pamiętam
      • quba Re: Jerzy 02.02.11, 09:48
        • Gość: taranka Re: Jerzy IP: *.adsl.inetia.pl 02.02.11, 10:19
          Biedrzyńską to uratował-ona miała wypadek samochodowy i on jej wtedy pomógł i uratował jej zycie /rzadka grupa krwi i on ją ma i jej oddał/ A potem miał romans z jej siostrą /Gawryluk/ Biedrzyńska miał firme kateringową, w ktrej Jerzy potem pracował.Jej mężem był prezes Stec/ten z klubu piłkarskiego/ -ojciec Sandry.I jeszcze ten Stec zrobił dziecko Iwonce Surmacz,krtóra te ciążę usunęla,potem nie mogła miec dzieci-stąd ten pomysł Surmaczowej na adopcję matki zastępczej-okazała się nią ta handlarka dziećmi-Danuta.
          • lejdimakbet Re: Jerzy 02.02.11, 13:57
            Iwonka Surmacz nie mogła mieć dzieci? mnie się wydaje, że takiego Filipa, faceta Agnieszki złapała właśnie na dziecko...
            • Gość: Alina Iwonka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.11, 17:50
              ejdimakbet napisała:

> Iwonka Surmacz nie mogła mieć dzieci? mnie się wydaje, że takiego Filipa, facet
              > a Agnieszki złapała właśnie na dziecko...

Oszukała go, a może sie jej zdawało. Po pokątnej aborcji było od razu wiadomo, że dzieci mieć nie może.
    • quba Re: to ja inny teleturniej dla Klanowców 02.02.11, 10:51
      Hej, Biedrzyńska jednak nie była kuzynką Knorra. Była matka Sandry Stec, pamiętacie ?
      Chyba też Sandra była dziewczyną Michała na początku serialu.
      • Gość: silesia Re: to ja inny teleturniej dla Klanowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.11, 10:57
        pamiętacie, o Biedrzyńskiej na planie "Klanu" nie da się zapomnieć :)) nieźle tam sobie "pograła" ;) biedny Koniaczek... :)
        • Gość: bbb Re: to ja inny teleturniej dla Klanowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.11, 12:41
          Była jakaś aferka, co to Biedrzyńska z małżonkiem wywlinęli paru kolegów na niezłą kasę, a potem ona płakała na konferencjach prasowych, że nie miała z tym nic wspólnego. O co chodziło dokładnie?
          • lejdimakbet Re: to ja inny teleturniej dla Klanowców 02.02.11, 14:00
            Było coś, było. Jej partner życiowy (czy mąż) naciągnął na kasę sporo znanych osób, między innym koniaczka.

film.onet.pl/wiadomosci/plotki/adrianna-biedrzynska-jestem-skonczona-chce-rozwodu,1,3819963,wiadomosc.html
      • aga_ata Re: to ja inny teleturniej dla Klanowców 02.02.11, 10:59
        Uwielbiam Was! I zazdroszczę pamięci... :D
        • Gość: taranka Re: to ja inny teleturniej dla Klanowców IP: *.adsl.inetia.pl 02.02.11, 11:07
          Biedrzyńska była macochą Sandry.O jej matce niczego nie wiem-może zmarła.
        • reniatoja Re: to ja inny teleturniej dla Klanowców 02.02.11, 11:07
          Ja to samo :)

Uważam, zę Klan oglądany tylko w tv, bez analizy na forum, nie miałby nawet ćwierci tego czaru, który ma. Klan się ogląda, drewniana telenowelę bez ikry, a potem człowiek się bawi tym na forum czytając te wszystkie błysktliwe, humorystyczne komentarze, wspominki watków, o których w zyciu by sobie nie przypomniał; dopiero wtedy Klan ma pełny sens :) :)
          • Gość: Alina Re: to ja inny teleturniej dla Klanowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.11, 17:53
            reniatoja napisała:

> Uważam, zę Klan oglądany tylko w tv, bez analizy na forum, nie miałby nawet ćwi
            > erci tego czaru, który ma. Klan się ogląda, drewniana telenowelę bez ikry, a po
            > tem człowiek się bawi tym na forum czytając te wszystkie błysktliwe, humorystyc
            > zne komentarze, wspominki watków, o których w zyciu by sobie nie przypomniał; d
            > opiero wtedy Klan ma pełny sens :) :)

Te slowa powinny się znaleźć jako motto pod tytułem forum seriale
    • marajka Re: to ja inny teleturniej dla Klanowców 02.02.11, 17:27
      A pamięta ktoś co się działo z Danielem, zanim się pojawił? Byli z Moni w jakiejś sekcie, ktoś już to napisał, ale do Pl przyleciałą sama. Czemu go zostawiła i jak ona stamtąd uciekła?

I pamiętacie epizod z porwaniem Doroty? Była gdzieś w Afryce czy Azji.
      • Gość: apsiik Re: to ja inny teleturniej dla Klanowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.11, 20:46
        > I pamiętacie epizod z porwaniem Doroty? Była gdzieś w Afryce czy Azji.

Była w Afryce, w Rwandzie, ale szczegółów nie pamiętam.
      • michal_82 Re: to ja inny teleturniej dla Klanowców 03.02.11, 08:25
        marajka napisała:

> A pamięta ktoś co się działo z Danielem, zanim się pojawił? Byli z Moni w jakie
        > jś sekcie, ktoś już to napisał, ale do Pl przyleciałą sama. Czemu go zostawiła
        > i jak ona stamtąd uciekła?

Monika się wyrwała, a Daniel był przetrzymywany przez ojca, ale nie wiedziała gdzie, więc wynajęła detektywa, żeby go odszukał. Ale z tego co pamiętam w pierwszym sezonie fakt, że ma syna był kompletnie przemilczany.
    • Gość: Klarka Re: to ja inny teleturniej dla Klanowców IP: *.play-internet.pl 03.02.11, 10:51
      Jak Daniel byl w tej sekcie to ktos mu zapodal jakies lekarstwo w brudnej szczykawce i tak zarazil sie HIV. A potem watek choroby calkiem zniknal, z tego co pamietam daniel nigdy nie mial zadnych powiklan.
      • Gość: Klarka Re: to ja inny teleturniej dla Klanowców IP: *.play-internet.pl 03.02.11, 11:00
        jejku strzykawka oczywiscie;p
        • Gość: A Re: to ja inny teleturniej dla Klanowców IP: *.opera-mini.net 03.02.11, 12:06
          Pamietacie jak Koniaczek mial jakis przypal z pielegniarka w Elmedzie? Cos tam jakies fotki byly, molestowanie. Brodzikowa ja grala chyba. Ale HOT wtedy byla, taka czarnulka. :)
          • lejdimakbet Re: to ja inny teleturniej dla Klanowców 03.02.11, 14:37
            oczywiście :) tą pielęgniarkę podstawił jakiś prawnik, żeby skompromitować koniaczka (grał tego prawnika Strasburger chyba), potem fotomontaże koniaka z gołą pielęgniarką pojawiły się w jakiejś gazecie (wtedy jeszcze nie było brukowej). Ale nie pamiętam po co cała ta afera była
            • Gość: Jerzy cd Re: to ja inny teleturniej dla Klanowców IP: 89.231.187.* 03.02.11, 20:15
              Jerzy jeszcze miał romans z taką jedną młodą, chyba Zuzanna jej było? Jeśli dobrze kojarzę, to chyba pedczas pewnej schadzki w lesie zaszwankowało mu wtedy serce ;)?
              • aga_ata Re: to ja inny teleturniej dla Klanowców 03.02.11, 20:31
                a słuchajcie, całkiem niedawno - Agata, ta co była w ciąży niby z Norbertem, spotkała się z Olką i zaczęła jej truć, że Norbert tak ma, że jak jest źle to jemu to pasi, a jak zaczyna być dobrze, to coś tam już nie tego... I ja się pytam - do czego to było?

Wielką aferę o to zrobili, a Norbert jest schizofrenikiem, czy wyżej wspomniane stanowi objaw tej choroby czy co?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka