Dodaj do ulubionych

"Drobiowy" kuzyn Lubiczów

IP: 212.87.246.* 12.02.11, 18:48
Od niedawna pojawiła się w Klanie nowa postać-"drobiowy" kuzyn z Turku,w ostatnim odcinku nawet z żoną.
Jak zapewne zauważyliście rolę tę gra Krzysztof Janczar,czyli niegdysiejszy Paweł z "Wojny domowej".
Tak sobie skojarzyłem lata,że kiedy kręcono "Wojnę domową" w latach 1965-66 on miał 16 lat,więc jak łatwo obliczyć aktor ten ma teraz lat 61.
Jak na ten wiek to trzeba przyznać,że wygląda dość młodo,ponadto dostał dość "elokwentną" rolę,gdzie musi się sporo nagadać.:)
Obserwuj wątek
    • Gość: rbj Re: "Drobiowy" kuzyn Lubiczów IP: *.multimo.pl 12.02.11, 19:12
      na miejscu tych gosci to bym zwiała z tej knajpy, jakby mi tak ktos przy obiedzie ryja darł, na taka uroczystosc mogła Moni zamknac swoj interesik
      • Gość: Gosc Re: "Drobiowy" kuzyn Lubiczów IP: *.opera-mini.net 12.02.11, 21:27
        A jego zona to Halina Struzikowa (potem Bocian) z serii u Pana Boga za...
        A Koniaczek zmienil zdanie o Drobiowym pod wplywem sznycla.
        • Gość: miki Re: "Drobiowy" kuzyn Lubiczów IP: *.play-internet.pl 13.02.11, 07:34
          Całkiem młody ten nasz Paweł z "Wojny domowej" uwielbiam ten serial :-) szkoda że Anulki już nie zobaczymy :-(.
      • Gość: hardkor Re: "Drobiowy" kuzyn Lubiczów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.11, 09:42
        O tym samym pomyślałem, darli się wniebogłosy. Wszyscy dookoła siedzieli cicho i jedli a oni jak rozwrzeszczona banda drugoklasistów na przerwie w szkole.
        • Gość: fanka_poranka Re: "Drobiowy" kuzyn Lubiczów IP: *.net.stream.pl 13.02.11, 15:43
          wyglądało to, jak spotkanie klasy z "naszej klasy"
          • Gość: hancia Re: "Drobiowy" kuzyn Lubiczów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.11, 15:59
            a czy to na pewno kuzyn Lubicza?
            Wprawdzie nie oglądam zbyt uważnie, ale Paweł jakos zaskoczony był nim, Monika takoż. Przy spotkaniu z Moniką wyglądało jakby Bolek (czy jak mu tam) dowiedział się o niej z książki. Naszła mnie myśl czy aby ten 'kuzyn' nie podszył sie do rodziny na podstwie lektury "Klanu" i wmówił Lubiczom że jest z rodziny. Jak myslicie, moze tak byc?
            • pluskotka Re: "Drobiowy" kuzyn Lubiczów 13.02.11, 23:45
              Zapewne tak właśnie jest. :)
              • Gość: ;P Re: "Drobiowy" kuzyn Lubiczów IP: *.dialog.net.pl 14.02.11, 14:54
                Na pewno tak jest... przecież gdyby rzeczywiscie był kuzynem to spotkałby się także z Elżunią i Ryśku, Ryśku...
              • Gość: Kasza-lot Re: "Drobiowy" kuzyn Lubiczów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.11, 01:45
                pluskotka napisała:
                > Zapewne tak właśnie jest. :)

Nooo, fakt, to jego uwiarygodnienie się poprzez pokazanie w książce, że jego "matula" powinna być w drzewie genealogicznym "o, tu, gdzieś za okładką" było mało przekonujące. Niemniej, sądząc z dotychczasowych czynów i zachowań, na jakiegoś wielkiego oszusta i aferała nie wygląda, co najwyżej na nowobogackiego cwaniaka. Być może więc, że w końcu okaże się, iż nie są żadnymi krewnymi, ale wówczas będą już na tyle ze sobą zżyci i zaprzyjaźnieni, że znajomość przetrwa "kryzys zaufania".
                Oczywiście, wszystko zależy od tego ... jaki kontrakt ma pan Janczar :))))
            • lilith76 Re: "Drobiowy" kuzyn Lubiczów 14.02.11, 21:27
              To byłoby pierwszą rzeczą, która by mi przyszła do głowy, gdyby taki kuzyn zapukał do moich drzwi ;)
              • Gość: the_accidental Re: "Drobiowy" kuzyn Lubiczów IP: *.toya.net.pl 14.02.11, 22:34
                Paweł taki zasadniczy, taki surowy, taki pełen podejrzeń wobec wszystkich dookoła - i nie zażądał żadnego dowodu??? Chyba zmierzamy w kierunku kolejnej sensacyjnej afery...
    • imasumak Re: "Drobiowy" kuzyn Lubiczów 19.02.11, 23:31
      Warto dodać, że jest to syn znakomitego, nieżyjącego już aktora, Tadeusza Janczara.
      • Gość: M Re: "Drobiowy" kuzyn Lubiczów IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.11, 16:25
        Ja myślałem ,że to ten co gra syna Beaty ,ten młody z wąsami.

Podobny taki.

Wehikuł czasu to byłby cud.
        • annie_laurie_starr Re: "Drobiowy" kuzyn Lubiczów 24.02.11, 18:58
          Drobiowy wprowadza troche barw do nudnego zycia koniaczkowych. Mnie sie wydaje, ze on mysli, ze jest kuzynem, bo wydawnictwo pomylilo sie przy drukowaniu drzewa geneologicznego przygotowanego przez Jerzego. Scenarzysci celowo jeszcze nie konfrontuja kuzyna z Knorrem i Elzbieta, bo wtedy by wyszlo, ze nie jest kuzynem. A to nastapi pozniej jak juz kuzyn zostanie pokochany. Moze on jest prosty jak hektary, ale jest taki szczery na gebie - ja tam go lubie.
          • Gość: mozambique Re: "Drobiowy" kuzyn Lubiczów IP: 148.81.254.* 01.03.11, 15:02
            no i jasne - okazuje ze to lobby hodowców drobiu finansuje obecnsoc tego kuzyna w KLAnie

artykuł wq POLITYCE
            Adam Grzeszak
            "Gęś wygryzie karpia?" strona 36
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka