Dodaj do ulubionych

Dlaczego ja i trudne sprawy

• 1baranina Re: Dlaczego ja i trudne sprawy 28.09.11, 21:26
      nie wiem, dlaczego taka nagonka jest ciągle na nich prowadzona...

--
      filmolandia.net.pl Największe kino online
    • zielonaa_herbata Re: Dlaczego ja i trudne sprawy 29.09.11, 14:00
      A czy w Internecie prócz serwisu YouTube, można oglądać powtórki tych seriali?
      Są na jakiejś platformie telewizji internetowej ?
    • magicspeaker11 Re: Dlaczego ja i trudne sprawy 30.09.11, 13:32
      Ciężko mi uwierzyć, że ktoś to naprawdę ogląda i że jeszcze go to wciąga. Aktorzy amatorzy, nierealne historie i brak rzetelności...Szkoda czasu na coś takiego.
      • deodyma Re: Dlaczego ja i trudne sprawy 30.09.11, 14:06
        oglada oglada i to dosyc sporo osob.
        ja np nie moge pojac, jak mozna ogladac seriale takie jak LINIA ZYCIA, M JAK MILOSC, PIERWSZA MILOSC, PROSTO W SERCE, KLAN itd...
        juz nie wspomne o MODZIE NA SUKCES.
        ja ogladam tylko TRUDNE SPRAWY,DLACZEGO JA I NA WSPOLNEJ.
        jak dla mnie, to i tak za duzo.
    • Gość: xd Re: Dlaczego ja i trudne sprawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.11, 14:58
      dzis tez wlasnie leci dobry odcinek...

widzieliscie mieszkanie tego nauczyciela?dwupoziomowy apartament...zal...
      • mozambique Re: Dlaczego ja i trudne sprawy 30.09.11, 15:18
        taaak , loalilzacje wynajete do filmowania to wogole osobny temat

5 osobowa rodzian utzrymywana tylko przez meza =ochroniarza mieszka w lusksowym domu na tysiacmetrowej działce

malzenstwo recepcjonistki i szeregowego inromatyka w dwupoziomowym apartamencie

nizaleznie od wyksztalcenia , zawodu i "poziomu" bohaterów - wszedzie marmury, apartamenta, skórzane komplety mebli , penthousy albo conajmniej domy w luksusowej dzielnicy willowej

serial ponoć "realistyczny", wykonawcy do bólu przaśni i przeciętni , czasami prymitywni ale lokalizacje wzięte od czapy zupełnie

i to jest walsnei fascynujące
    • Gość: xd Re: Dlaczego ja i trudne sprawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.11, 15:20
      ogladacie TS teraz?

dobra jest ta babka LOL
      • Gość: kora Re: Dlaczego ja i trudne sprawy IP: *.dynamic.chello.pl 05.10.11, 15:40
        a ty wciąż "na bezrobociu" - niedojdo, żulu i nierobie, że o tej porze przed tv siedzisz?LOL
      • deodyma Re: Dlaczego ja i trudne sprawy 05.10.11, 18:16
        Gość portalu: xd napisał(a):

> ogladacie TS teraz?
        >
        > dobra jest ta babka LOL

ogladalam.
        co za babsztyl!
    • kazik12groszy Re: Dlaczego ja i trudne sprawy 05.10.11, 17:47
      poziom aktorstwa przebija wszystko : www.youtube.com/watch?v=GaNn_np02ms
      • Gość: kia Re: Dlaczego ja i trudne sprawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.11, 21:43
        A tam pie...ci.... Seriale są fajne:) Dzisiejszy odcinek z tatusiem który nie mógł znieść ze jego córki uprawiają seks był mega:)
        • deodyma Re: Dlaczego ja i trudne sprawy 05.10.11, 22:46
          o tak!
          odcinek byl super:D
        • Gość: jakaja Re: Dlaczego ja i trudne sprawy IP: *.centertel.pl 06.10.11, 08:38
          Właśnie jak się ten odcinek skończył bo ostatni fragment jaki widziałam to gdy tatuś drzwi od pokoju córce demontował? :-D

Ja niestety mogę tylko oglądać DJ bo TS lecą w godzinach dla mnie nie osiągalnych a dają kiedyś powtórki TS?

I jeszcze pamiętam odcinek z dziewczyną, której narzeczony znikł na stacji benzynowej ona przerażona go szukała a okazało się, że bidulek przestraszył się ślubu i wolała nadal du.pczyć jej przyjaciółki i latać do burdelu więc stwierdził, że lepiej upozorować zniknięcie. I do tego jeszcze jego rodzice, którzy kryli synka bo taki biedny a zła kobieta chciała go usidlić. Brak słów w dyby i do lochu!!!
          • deodyma Re: Dlaczego ja i trudne sprawy 06.10.11, 08:58
            mnie najbardziej rozwalil tekst jego mamusi, ze on byl taki przerazony tym slubem, ale ona sie mu nie dziwi, bo on przeciez byl na ten slub za mlody.
            a ten "mlody" synalek mial 31 lat:D
            • pina_colada88 Re: Dlaczego ja i trudne sprawy 06.10.11, 11:58
              Buuu, a ja nie mam telewizora i nie mogę oglądać :(
              A akurat rzadko kiedy mam zajęte te godziny.
              • deodyma Re: Dlaczego ja i trudne sprawy 06.10.11, 18:04
                a ja dzis nie ogladalam TS i DJ, bo nie bylo mnie w domu.
                szkoda, bo czasami fajne odcinki daja, jak te wczoraj.
          • Gość: kia Re: Dlaczego ja i trudne sprawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 12:27
            NIe wiem dokładanie,a le ta starsza córka się wyprowadziła do chłopaka,a tatusia chyba wyrzuciły z domu.
    • Gość: Amy Re: Dlaczego ja i trudne sprawy IP: *.opera-mini.net 06.10.11, 12:44
      Z okazji rozpoczęcia roku akademickiego niestety nie dość że przegapiam Trudne Sprawy, to jeszcze rzadko zdążam na Dlaczego Ja. Zostaje youtube. Przegapiłam jakieś ciekawe odcinki?
      • Gość: xd Re: Dlaczego ja i trudne sprawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 13:21
        tak,wczorajsze odcinki obu seriali byly boskie;)
    • Gość: Amy Re: Dlaczego ja i trudne sprawy IP: *.dynamic.chello.pl 07.10.11, 22:10
      Uznałabym dzisiejszy odcinek Dlaczego Ja za naciągany, gdyby nie to że sama miałam nie tak dawno temu identycznego wykładowcę na studiach przez którego zmieniłam uczelnię bo po prostu nie miałam siły by spędzić z nim drugi rok studiów. Jedynie nie rzucał kluczami, mamusia raczej mi aż tak nie pomagała a on się wyżywał się za rozwód z żoną. Cała reszta identyczna, zwłaszcza jeśli chodzi o podejście do uczniów. Moje objawy przed przedmiotem pana profesura też podobne.

Tylko jedno mi zgrzytało : czemu w tym odcinku studia są przedstawione jako coś niesamowicie elitarnego i koniecznie trzeba chodzić do prestiżowej szkoły by się na nie dostać?
      • pina_colada88 Re: Dlaczego ja i trudne sprawy 07.10.11, 22:43
        A który to byl odcinek? Może na yt znajde?
    • klawiatura_zablokowana Niekryty Krytyk 08.10.11, 20:29
      Niekryty Krytyk ocenia Trudne Sprawy
      www.youtube.com/watch?v=SbYd5KNVluc&ob=av3e
      Przy okazji jak ktoś nie widział legenadarnego odcinka o Dariuszu, to ma the best of :)
      • wioskowy_glupek Re: Niekryty Krytyk 18.10.11, 21:56
        Ja pier*** jak mnie dzisiaj wku**ła ta stara kutwa z Dlaczego Ja. Ja też nie trawię bachorów, szczególnie w dużej ilości, ale bez przesady. Coś koszmarnego po prostu, ja bym sobie z nią inaczej poradziła, nie czaję ani tej starej ani tych rodziców. Po co z taką rozmawiać, dyskutować itp. ? Po prostu być wobec niej tak samo złośliwym i załatwić sprawę w sądzie...
        • deodyma Re: Niekryty Krytyk 19.10.11, 08:14
          mnie tez troszke zdziwilo, ze oni nic z tym nie robili.
          ja bym babsku zalozyla sprawe i tyle.
          • Gość: jakaja Re: Niekryty Krytyk IP: *.centertel.pl 19.10.11, 08:39
            No właśnie chyba bardziej od tego babsztyla wkurzała mnie pani przedszkolanka, która tiu tiu tiu tiu nad biedną sąsiadką, zamiast opieprz.yć na całego. Po próbie pojednania jak próchno wyrwało dziecku z rąk ciasto i wyrzuciło to bym inaczej z taką pogadała. Dlaczego oni pierwsi nie zgłosili właścicielowi kamienicy, że coś jest nie tak tylko pozwalali sobie wejść na głowę?

Pod moimi rodzicami mieszka podobny babsztyl i jak pilnowałam im mieszkania inaczej sobie z nią porozmawiałam. Pretensje ma o robienie kotletów schabowych raz na ruski rok, że rodzice niedokładnie pomalowali barierkę balkonu bo ona od dołu widzi, że trzeba zrobić poprawki. Doszło do tego, że dzwoniła do drzwi i jak ktoś otwierał przepychała w progu i ładowała sie do mieszkania i leciała na balkon żeby pokazać gdzie poprawić! A nie daj Boże mama przeleje kwiatki i kropelka spadnie na jej balkon eh koszmar!!!
            Za to było ciekawie kiedy jej łysy wnuczek pod jej nieobecność z bandą podobnych kolegów dresów urządzali w środku tygodnia imprezy i zwykle miałam wtedy sesję. Po prostu nie można sobie dać wejść na głowę bo potem jest coraz gorzej.
            • Gość: jakaja Dlaczego 19.10.2011 IP: *.centertel.pl 20.10.11, 09:09
              Nie no wczorajsza główna bohaterka przebiła nawet panią przedszkolankę pod względem anielskiej cierpliwości. To już było chore pouczała całą rodzinę a w sumie złego słowa nie dała powiedzieć 16-latce, która się u nich zjawiła na krzywy ryj i obrażała wszystkich w około, podkradając im rzeczy i zabierając kasę. Małolata wydzierała się na domowników i bezczelnie przywłaszczała sobie nie swoje rzeczy a ta w sumie nic. Czemu od razu nie pofatygowała się do matki dziewczyny i sprawa by się rozwiązała?
              A najlepszy był moment gdy wzruszona i uśmiechnięta mamusia rozmawiała z synkiem w pracy jaki to on dojrzały jest bo sie zabezpiecza a synek mamusi dumny gumki pokazywał. Ja to chyba już za stara jestem albo nie tak wyluzowana.
              • wioskowy_glupek Re: Dlaczego 19.10.2011 29.10.11, 22:00
                Wczorajszy odcinek - pięknie pokazywał polaczków... Donieść na policję, nasr... obrażać bo ktoś dostał dom za 500 zł a nie za grube miliony. Wyjątkowo żenujące towarzystwo. Choć jak można dom bez umowy notarialnej księgi wieczystej itp kupować to też nie wiem...
                • deodyma Re: Dlaczego 19.10.2011 31.10.11, 12:22
                  wioskowy_glupek napisała:

> Wczorajszy odcinek - pięknie pokazywał polaczków... Donieść na policję, nasr...
                  > obrażać bo ktoś dostał dom za 500 zł a nie za grube miliony. Wyjątkowo żenując
                  > e towarzystwo.

widzialam ten odcinek.
                  zazdrosc i zawisc przez wszystkich przemawiala, ale watpie, zeby ktokolwiek z nich wszystkich, chcialby byc na miejscu tej rodziny, ktora "wygrala" dom na loterii...
    • Gość: Amy Re: Dlaczego ja i trudne sprawy IP: *.dynamic.chello.pl 31.10.11, 18:27
      Gdzie poprzednio występowała piekielna teściowa z dzisiejszego Dlaczego ja? Jestem pewna że ona chyba kilka razy już w Trudnych sprawach/Dlaczego ja występowała i też grała wiedźmy.
      • deodyma Re: Dlaczego ja i trudne sprawy 31.10.11, 18:59
        tak.
        ta babka na ogol gra same jedze.
        • Gość: jakaja Re: Dlaczego ja i trudne sprawy IP: *.centertel.pl 02.11.11, 09:30
          Grała na pewno niestety nie pamiętam gdzie w każdym razie swoim zachowaniem doprowadziła wnuka do ostatecznośći i przez bezsilność zrzucił wuja ze schodów. Gdyby nie miał takiego sajgonu u babci to może by chłodniej na to patrzył.
    • Gość: Amy Re: Dlaczego ja i trudne sprawy IP: *.dynamic.chello.pl 02.11.11, 15:51
      Dzisiejszy odcinek mi się skojarzył ze skeczem Ani mru mru "Wizyta u teścia"

"Młody człowieku, przychodzisz pierwszy raz do mojego domu! Pierwszy raz mnie widzisz na oczy i od razu dajesz mi butelkę wódki? No dziękuje bardzo." :)))

A tak apropos : co to są knysze? To już chyba 3 odcinek jak mówią o zamawianiu knyszy.

• Gość: jakaja Re: Dlaczego ja i trudne sprawy IP: *.centertel.pl 03.11.11, 08:33
        Też nie wiedziałam ale Wiki twierdzi, że są to:
        Knysz - danie wschodnioeuropejskie

Kawałki strudla z nadzieniem z ugotowanej kaszy gryczanej wymieszanej ze zrumienioną na skwarkach cebulą. Podaje się jako dodatek do dań mięsnych lub jako samodzielne danie.
        Rodzaj pieczonych pierogów z ciasta drożdżowego lub ziemniaczanego z różnego rodzaju nadzieniem (kapusta, cebula, mięso, grzyby, twaróg z kminkiem lub rodzynkami). Podaje się jako samodzielne danie lub (na słodko) jako deser. Potrawa była bardzo popularna na Białorusi, na Litwie i na Ukrainie.

W każdym razie wygląda smakowicie i chętnie bym spróbowała :-D
    • Gość: DJ 02.11.2011 Re: Dlaczego ja i trudne sprawy IP: *.centertel.pl 03.11.11, 08:37
      Odcinek o beznadziejnej małolacie, którą tłukł chłopak ale ona wolała zniszczyć życie nauczycielowi i ojczymowi bo przecież nie pozwie ukochanego. Strasznie wqrwiająca dziewucha i to, że oni tak szybko doszli do równowagi po tych oskarżeniach i wesoło grali sobie w kręgle.
      Tak naprawdę chyba nikt jej złego słowa nie powiedział za to, że zniszczyła życie swojej rodziny i tego nauczyciela tylko wysłali bidulkę na zajęcia do psychologa..phi!
    • Gość: Amy Re: Dlaczego ja i trudne sprawy IP: *.dynamic.chello.pl 15.11.11, 15:49
      Jak ja miałam ochotę przylać kobiecie z dzisiejszych "Trudnych spraw". Dziwię się że Karol jej nie pogonił. Najpierw opowiada że będzie zawsze po stronie męża, że mu bezgranicznie wierzy i go nie zostawi.A potem nagle wnosi pozew o rozwód bo nie chce mieć męża zboczeńca, mimo że nawet nie ma dowodu. Gdy sprawa się wyjaśniła, to kobieta szybciutko do męża wróciła. Inna kwestia że w małych miasteczkach (to już pomysły na nazwy miejscowości im się skończyły?) wiele nie trzeba by mieć tego typu problemy.

Po opisie "Dlaczego ja" wnioskuję że tam będzie bardzo podobna historia.

• Gość: Amy Re: Dlaczego ja i trudne sprawy IP: *.dynamic.chello.pl 15.11.11, 17:13
        Jednak nie trafiłam, dziś mój ulubiony typ odcinka pt. Bogata rodzinka traci z dnia na dzień cały majątek a żona przyzwyczajona do luksusu tego nie rozumie i odchodzi do innego.

"Ty sobie wyobrażasz że w 21 wieku istnieje coś takiego jak wspólna toaleta?!"

• deodyma Re: Dlaczego ja i trudne sprawy 15.11.11, 17:32
          dobry byl tekst "700 zl to ja wydaje w jeden dzien! w jedna godzine!!!":D
      • deodyma Re: wlasnie ogladam Dlaczego Ja.. 15.11.11, 17:31
        i nie wierze w to, co widze...
        ta kobieta i jej dzieci, koszmar jakis.
        i najlepsze bylo, jak jej przyjaciolka stwierdzila, ze skoro tamtej teraz na nic nie stac, ona nie wyobraza sobie teraz dalszej przyjazni z nia.
        dobre:D
        gdzie ten chlop mial oczy, wybierajac sobie takie babsko za zone?
    • Gość: Amy Re: Dlaczego ja i trudne sprawy IP: *.dynamic.chello.pl 15.11.11, 18:45
      Ale jak on ją pięknie załatwił :) Cudne to było jak wiedźma wpada do firmy i nagle się dowiaduje że firma prosperuje jak zawsze i nic o żadnym bankructwie nie wiadomo :DDD

Ale niestety, chyba wiedźmę i bachory nic to nie nauczyło. Zamiast się zastanowić czy to normalne że "przyjaciółka" zrywa kontakty bo koleżanka nie ma już pieniędzy na zakupy albo że facet z tobą zrywa bo mieszkasz w kamienicy, to one zwalają wszystko na tatusia. Wychował sobie facet darmozjadów, nie ma co. Jeszcze to oburzenie jak im powiedział że mają do szkoły jechać rowerem : "Mam przyjechać do szkoły spocona?!" O, albo jak lalunia mówi matce wprost że skoro nie mają kasy na nowe ciuchy, to ona je ukradnie xDDDD

Chociaż z tym ogrzewaniem to już był hardcore.
      • deodyma Re: Dlaczego ja i trudne sprawy 15.11.11, 19:39
        facet zalatwil pieknie.
        po prostu mistrzostwo:)
        ja to niczego nie nauczylo i chyba tez nie nauczy dzieci, bo jakby na to nie patrzec, wdaly sie w mamusie, wiec facet z jednej strony moze sie cieszyc, ze uwolnil sie od darmozjadow, z drugiej strony stracil rodzine.
        tylko co to za rodzina?
        • Gość: xyz Re: Dlaczego ja i trudne sprawy IP: *.ghnet.pl 15.11.11, 20:02
          Tak, dzisiejszy odcinek był ciekawy pod względem fabuły, krzyki i wrzaski obsady niestety nadal utrudniają oglądanie. Co do historyjki: facet się rozwiedzie, ale będzie musiał oddać połowę majątku, płacić spore alimenty na dwójkę gó...arzy i jeszcze na wygodnicką żonkę. Czy ja wiem, czy taki świetny interes zrobił? Ja bym chyba została z nimi, ale kasę wydzielała tylko na najpotrzebniejsze wydatki (książki, jedzenie, minimum ciuchowe). Przynajmniej przez jakiś czas, ot tak dla sportu;)
          • Gość: Amy Re: Dlaczego ja i trudne sprawy IP: *.dynamic.chello.pl 15.11.11, 21:03
            To chyba zależy od tego jakby sprawę w sądzie przedstawił? Zresztą żonka i tak by musiała iść do pracy (dobre to było jak ona pierwszego dnia się pyta kiedy zaliczkę dostanie) bo z samych alimentów nie wyżyje a majątek pewnie szybko by przepuściła. Facet przynajmniej miałby święty spokój. Przecież te bachory i kobita są niewiarygodnie rozpuszczeni. Okej, kamienica za dobrze nie wyglądała (przypuszczam że celowo) ale mieszkanie nie było takie złe. A oni narzekają że garderoby nie ma, że na piechotę trzeba do szkoły (szkoda że nie zaproponował tramwaju!) a mamusia sąsiadów pierwszego dnia nazwała patologią.

Dawno nie było tak dobrego odcinka :D
            • deodyma Re: Dlaczego ja i trudne sprawy 15.11.11, 21:37
              dobry byl tez tekst tej smarkuli, ze jak ona bedzie sie przy tak malym lusterku malowac/robic makijaz, ze nie ma na to miejsca itd...
              facet tez powiedzial pod koniec, ze woli jej zaplacic, zreszta mu sie wcale nie dziwie, bo juz wolalabym placic te alimenty, niz zyc z taka sekutnica i miec swiety spokoj.
              jeden z najlepszych odcinkow DJ:)
        • Gość: mar. Re: Dlaczego ja i trudne sprawy IP: *.aster.pl 14.12.11, 18:41
          A mnie wkurzał ten koleś :P Najpierw rozpieścił dzieciaki a potem się zabrał za wychowywanie, jakieś 10 lat za późno. I jeszcze wymagania by poszły do pracy... Ja rozumiem na zachcianki, ale na jedzenie?
      • toxicity1 Re: Dlaczego ja i trudne sprawy 15.11.11, 23:01
        Z tym ogrzewaniem to była dziwna sprawa.
        Dłonie prawie poparzone nad palnikami gazowymi, a na zewnątrz ludzie popylają w krótkich rekawach.
        • w_miare_normalna Re: Dlaczego ja i trudne sprawy 16.11.11, 00:08
          na to samo zwróciłam uwage :D
          • Gość: ;p Re: Dlaczego ja i trudne sprawy IP: *.play-internet.pl 16.11.11, 01:15
            Widzę ze niezły odcinek przegapiłam ale trudne sprawy też były dobre... Zgadzam się ze ta żona była koszmarna została bym jją. Wcale nie wspierała męża. Wczorajszy odcinek o młodocianym ojcu 6 dzieci też fajny.
            • Gość: Amy Re: Dlaczego ja i trudne sprawy IP: *.dynamic.chello.pl 16.11.11, 12:26
              www.youtube.com/watch?v=rK811QlDYcA
              Wczorajszy odcinek :)
              • Gość: jakaja Re: Dlaczego ja i trudne sprawy IP: *.warszawa.vectranet.pl 17.11.11, 16:43
                Facet w sumie z jednej strony ostro postąpił ale nie dziwię mu się. Tylko, że to co się działo w jego życiu nie było z dnia na dzień żona posożytowała na nim całe lata, a dzieci ciągneły kasę jak się dało.
      • Gość: Amy Re: Dlaczego ja i trudne sprawy IP: *.dynamic.chello.pl 25.11.11, 18:22
        No, dzisiaj to scenarzyści się postarali. Tyle scen i tekstów do opisania że nie wiem od czego zacząć :) Mamusia i tatuś lekkie przygłupy, córeczka inteligencję odziedziczyła po rodzicach a synek kurcze IQ 136.

Scena z krzyżówką była świetna :D Albo "My nie mamy matury ani studii a radzimy sobie!"
        Odcinek przypominał mi chwilami film "Matylda", chociaż bez supernaturalnych zdolności.
    • Gość: Amy Re: Dlaczego ja i trudne sprawy IP: *.dynamic.chello.pl 21.11.11, 15:48
      To było do przewidzenia że w końcu Polsat zechce na popularności serialu zarabiać : "Czy sprawa poruszyła cię dogłębnie czy uważasz ją za banalną? Wyślij sms pod numer xxx, masz szansę wygrać 5000zł".

A co do dzisiejszego odcinka : inteligencja głównej bohaterki powala. Gdyby to była 15-16 latka, dałoby się to jakoś zrozumieć ale 40 letnia kobieta?! Facet ją rzuca, ta sobie powiększa biust, facet wraca...po czym mówi że się "przyzwyczaił" do nowego biustu i może by kobieta zrobiła jeszcze jedną operację? Oczywiście nie musi, ale wtedy to będzie jej wina że on się za innymi Pamelami ogląda. A ona sie zgadza!! I jeszcze sprzedaje samochód matki by mieć kasę na operację...czemu ona go w tą buźkę nie strzeliła?

• Gość: jakaja Re: Dlaczego ja i trudne sprawy IP: *.warszawa.vectranet.pl 21.11.11, 16:53
        Bo się z lewym butem na rozum zamieniła :-)
        Baba beznadziejna pasożytujący fagas stał się ważniejszy niż własne dziecko i to, że córka nie jest w stanie normalnie się wyspać bo śpała praktycznie na podłodze.
        Przykre było też to, że dodatkowo wpędziła rodzinę w kolejne długi musiała zapłacić klinice i dała dziadowi kasę.
        Do tego przy jej figurze i nadwadze i tak miała już spory biust dlatego mnie zastanowiło, że operacja powiększenia nie wpłynęła na nią niekorzystnie, że nie miała np. bóli kręgosłupa a lekarze nie sprzeciwiali się 2 powiększeniu.
        A niech tam sobie wysyłają smsy Ci, których to poruszyło he he ale też mnie to zaskoczyło.
    • Gość: jakaja Re: Dlaczego ja i trudne sprawy IP: *.warszawa.vectranet.pl 22.11.11, 15:21
      Oglądam właśnie TS i krew mnie zalewa jak patrzę na tą dwulicową przesłodzoną mamusię, która próbowała odsunąć synową od własnego dziecka. Narzucanie imienia, łóżeczko w pokoju babci i w tym wszystkim synek jełop, który jest biedny i rozbity i nie wie co zrobić.
      • Gość: Amy Re: Dlaczego ja i trudne sprawy IP: *.dynamic.chello.pl 25.11.11, 19:43
        Mnie bardziej wnerwił wczorajszy odcinek, co dziewczyna chciała iść do pracy a tu wszyscy jej tłumaczą że kobieta ma przy garach siedzieć i dziećmi się zajmować, i jeszcze powinna być szczęśliwa! Mężuś kretyn jeden, nawet się do dziecka nie dotknie bo "od tego są kobiety". A rodzice zgodnie główkami kiwają że to bardzo źle na dziecko wpływa jak matka pracuje.

Ale dzisiejszego odcinka to kurcze chyba nie da się przebić..
        Córka : Ty wiesz jaką wiochę mi brat dzisiaj zrobił? Geniusz się znalazł! Wszyscy z niego kpili.
        Mama : A co to znaczy kpili?

Albo :

Synek : Idę do pokoju czytać Kafkę.
        Mama : A po co ty będziesz o kawie czytać?
        • Gość: jakaja Re: Dlaczego ja i trudne sprawy IP: *.warszawa.vectranet.pl 26.11.11, 14:21
          He he he no masz racje oba odcinki rewelacyjne i w sumie miały ze sobą wiele wspólnego.
          Tylu rodziców by chyba na klęczkach poszło do Częstochowy gdyby ich dzieci wreszcie zainteresowały się nauką a Ci chłopakowi skrzydła podcinali. Ja rozumiem, że to mogło wykraczać poza ich wyobrażenie, że syn jest inteligentny i powinien uczęszczać do lepszej szkoły, rozumiem, że zrobiło im się przykro, że się ich wstydził ale ludzie! żeby go sprowadzać na ziemię bo lepiej jak w budzie z fast foodem będzie siedział całe życie to paranoja!
          Wymyślił jakiś sposób, że ta buda może im przynieść więcej kasy to nawet go nie wysłuchali a wyśmiali.
    • Gość: jakaja Re: Dlaczego ja i trudne sprawy IP: *.warszawa.vectranet.pl 13.12.11, 19:31
      ja nie wiem czy ktoś to zauważył i czy to był stary czy nowy odcinek ale w dzisiejszym Dlaczego ja był nasz Dariusz! Jako głowa rodziny, ojciec 2 dzieci, które się w sobie zakochały.
      Dariusz jest niezastąpiony normalnie aż mi się humor poprawił ;-)
      • Gość: Amy Re: Dlaczego ja i trudne sprawy IP: *.dynamic.chello.pl 13.12.11, 23:26
        Było, było, to jest odcinek 68 :) Ale popieram opinię że Dariusz fenomenalny, zwłaszcza to jego "sięsię napić" :D

Ale kobieta co dzisiaj w Trudnych Sprawach grała matkę 14 latki też chyba jakoś często gra w tych serialach? Jestem niemal pewna że na Polsacie 2 widziałam ją jako mamusię 15 latka (wyglądającego na 11 lat) który spowodował zaciążenie rówieśniczki.
        • deodyma Re: Dlaczego ja i trudne sprawy 13.12.11, 23:29
          > Ale kobieta co dzisiaj w Trudnych Sprawach grała matkę 14 latki też chyba jakoś
          > często gra w tych serialach? Jestem niemal pewna że na Polsacie 2 widziałam ją
          > jako mamusię 15 latka (wyglądającego na 11 lat) który spowodował zaciążenie ró
          > wieśniczki.

bo to chyba ta sama babka.
          oni wszyscy sie w tych serialach mieszaja, tylko zmieniaja imiona, nazwiska i wiek:)
          teraz nie ogladal TS i DJ, bo leca powtorki.
          • Gość: Firka Re: Dlaczego ja i trudne sprawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.11, 09:52
            tja,grał ten cały pan Darek a jego córkę ta z "Uroczych wakacji" ( takie coś co leciało w sobotę i niedzielę o wakacjach Polaków w Hiszpanii) no i ta córka to ta z Hiszpańskich wakacji co zaciązyła a chłopak ją zdradzał.

No i o co chodziło wczoraj,rodzeństwo z jednej rodziny,z jednej matki i ojca się w sobie zakochało ? To chyba kazirodztwo się nazywa?
            • Gość: mozambique Re: Dlaczego ja i trudne sprawy IP: 148.81.254.* 14.12.11, 11:16
              oto chodzi ze owo "rodzenstwo" calkowicie sobei obce genetycznie , z róznych matek i ojców , jedynie ich rodzice sie pobrali i zaadaptowali nawzajem dziecko współmałżonka

wiec to zadne kazirodztwo a jedynie prawnie to pokomplikowane

i owczywiscie problem z kosmosu - bo naturalni biologiczni rozwidzeni rodzice musieliby sie zgodzic na tą adopcję włąsnego dziecka przez nowego partnera exa - juz to widzę !!!!!!!!!
              • Gość: jakaja Re: Dlaczego ja i trudne sprawy IP: *.warszawa.vectranet.pl 14.12.11, 13:43
                A no właśnie bo ja pod wpływem Darka i tego jego fajnego głosu to zgubiłam sens odcinka he he i już mi się poplątało czy te dzieci faktycznie były dziećmi z poprzednich małżeństw czy oboje adoptowani np z domu dziecka.
                No dziewczyna grała w Pamiętnikach z wakacji miała mieć tam chyba 18 lat i chłopaka, który notorycznie ją zdradzał.
            • Gość: Amy Re: Dlaczego ja i trudne sprawy IP: *.dynamic.chello.pl 14.12.11, 12:30
              Pamiętniki z Wakacji to się zwie ;)

Ale tak przy okazji, czy ta 14 latka z wczorajszych Trudnych Spraw (czy 14 latki mogą się same wyprowadzać z domu?) to przypadkiem nie jest ta Ania córka Roberta vel Leszka vel Dariusza? Z twarzy identyczne, chociaż aktorka grająca Anię była chyba zdecydowanie szczuplejsza?
    • Gość: Amy Re: Dlaczego ja i trudne sprawy IP: *.dynamic.chello.pl 16.12.11, 23:10
      Jeden komentarz po dzisiejszym odcinku TS : dlaczego ten dworzec we Wrocławiu taki brzydki?! Bardziej zaniedbanego dworca chyba nie widziałam. Przecież oni muszą zarabiać jakieś pieniądze na tym serialu, dlaczego go nie wyremontują??
      • dzidzia_bojowa Re: Dlaczego ja i trudne sprawy 17.12.11, 06:02
        Dworzec Główny jest remontowany od kwietnia 2010 roku. Prace idą pełną parą a dworzec pięknieje z dnia na dzień. Przed Euro 2012 ma być gotowy.
        wroclaw.naszemiasto.pl/artykul/galeria/1123869,wroclaw-najnowsze-zdjecia-z-remontu-dworca-glownego-pkp,id,t.html
        • Gość: jakaja Re: Dlaczego ja i trudne sprawy IP: *.warszawa.vectranet.pl 17.12.11, 15:18
          ja przez chwilę myślałam, że w odcinku z Darkiem widzę Warszawę Zachodnią :-D
          • Gość: :P Re: Dlaczego ja i trudne sprawy IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.12.11, 23:20
            Obejrzałam ten odcinek z facetem, który robił rodzinę w wała że zbankrutował. Szczerze nie zgadzam się z waszymi ocenami, owszem baba była tragiczna, dzieci w pewnym sensie też, ale facet sam do tego doprowadził, nie miał prawa fundować im czegoś takiego.
            Trudno wymagać od ludzi żyjących w luksusie, szczególnie od bogatych nastolatków, że zaakceptują z uśmiechem na ustach zmianę statusu materialnego.
            Po wtóre uważam, że skoro podział ról w domu jest jasny - czyli mąż zarabia na rodzinę a żona jest panią domu, to nie miał prawa twierdzić, że ona robi z niego maszynkę do zarabiania. Sorry ale jak widać taki podział ról był od początku on zarabia ona jest panią prezesową...

Ja wiem, że różnie jest w życiu i faktycznie mógł zbankrutować, ale robienie takiego cyrku celowo ? Nie dziwię się żonce że po tym chciała go puścić z torbami. A dzieci należało uczyć szacunku do pieniądza od małego, a nie w wieku lat nastu...
      • Gość: mozambique Re: Dlaczego ja i trudne sprawy IP: 148.81.254.* 19.12.11, 10:24
        to wrocłąwski Dworzec Nadodrze a nie Główny

najbrudniejszy i chbyba najbardziej śmeirdzący dworzec we wrocławiu

• Gość: Amy Re: Dlaczego ja i trudne sprawy IP: *.dynamic.chello.pl 19.12.11, 11:05
          Tak, to widać...o ile podczas odcinku z Dariuszem vel Leszkiem wracającym z podróży zagranicznej nie zwróciłam na ten dworzec większej uwagi, o tyle w ostatnim odcinku pokazywali go tak długo że musiałam go zauważyć. Czy właściciele tego dworca nie dostają jakiejś kasy za wypożyczanie dworca do serialu? Mogli by wyremontować ten koszmar!!

Btw. to był dobry pomysł z porzuceniem Pamiętników z Wakacji na rzecz powtórek Trudnych Spraw na Polsacie 2. Inaczej bym przegapiła odcinek o babie co ukradła sąsiadce paczkę z elegancką bielizną, a potem ją sprzedała przyjaciółce bo "bielizna była na mnie za mała". Do tego w supermarketach zbierała produkty które miały coś doczepionego "gratis", po czym odrywała gratisy bo "przecież jest promocja". Trochę mi przypominała odcinek z kobietą uzależnioną od kupowania karmy dla psa xDDD
          • Gość: mozambique Re: Dlaczego ja i trudne sprawy IP: 148.81.254.* 19.12.11, 11:49
            koszmar - zasikany , zabazgrany, zaczadzony woniami własnymi
            w lecie jeszce jakoś ujdzie ale zimą jest okropnie
            a jednoczesne zabytek o pieknej oryginalnej architekturze i na ruszenie palcem trzeba miec chyba zgode konserwatora

poza tym - za wynajecie wnetrz do zdjec dostanie dworzec moze ze 200zł
            co mozna za to odremontowac albo odnowic ?
    • Gość: Amy Re: Dlaczego ja i trudne sprawy IP: *.dynamic.chello.pl 20.12.11, 18:05
      Dzisiejszy odcinek Dlaczego ja będzie chyba jednym z moich ulubionych odcinków :DDD 50 letnia baba (chyba ta sama co terroryzowała sąsiadów w innym odcinku), nosi różowe ciuszki i wzywa detektywów bo mąż jej czekoladki wyjadł xDDDDD Czemu ta kobieta nie jest równie sławna co Dariusz? Przecież ona jest fenomenalna! :DDD

• Gość: m Re: Dlaczego ja i trudne sprawy IP: 148.81.254.* 21.12.11, 10:01
        tak , to ta sama

widac ze niezaleznei od roli w jakiej ją obsadzą - wredota jest wrodzona

mi sie najbardziej podbały sceny na korcie tenisowym - 4 babeczki o wyglądzie prowincjonalnych sprzątaczek obsadzone w rolach zamożnych pań z towarzystwa
        założe sie za zdana nigdy rakiety w ręku nie trzymała
        • Gość: jakaja Re: Dlaczego ja i trudne sprawy IP: *.warszawa.vectranet.pl 21.12.11, 13:50
          O tak kobita to koszmar chodzący był. Dobrze, że została w końcu sama może się teraz tą kasą nawet udławić. Nie wiem w Dariuszu było coś fajnego może jego głos.... sama nie wiem z kolei u tej baby nie ma nic ciekawego i nie będę płakać jak nie zobaczę jej w innych odcinkach.
    • Gość: eR Re: Dlaczego ja i trudne sprawy IP: *.centertel.pl 22.12.11, 11:51
      Fajny odcinek wynalazłem w programie tv tv.wp.pl/opisdlg.html?prid=23559932850&name=Trudne-sprawy.html a dlaczego ja jakoś mi nie podchodzi...
      • Gość: jakaja Re: Dlaczego ja i trudne sprawy IP: *.warszawa.vectranet.pl 22.12.11, 12:34
        Ciekawie się zapowiada przypomina ten odcinek z chłopakiem, który był uzdolniony a rodzice nie chcieli żeby się dalej kształcił.

Czy ktoś oglądał końcówkę wczorajszego DJ? Okazało się, że ta dziewczyna ma dziecko tak i dlatego przestała chodzić do szkoły? Ale matka nie widziała, że córka jest w ciąży? Jak się to skończyło?
        • pina_colada88 Re: Dlaczego ja i trudne sprawy 22.12.11, 13:23
          Jaka ja- dziecko miala z kolegą, z którym zerwala bo uznala że i tak ją zostawi jak ojciec jej matkę.
          Potem się zeszli, mówiono, że planują być razem na zawsze :D jak się uda oczywiście.
          Matka rzeczywiście nic nie wiedziala, a córeczka potem powiedziiala, że matką ją zaskoczyla bo myślala, że z matką nie da się normalnie pogadać, że myślala, że matka ją z domu wyrzuci

:)
          • Gość: jakaja Re: Dlaczego ja i trudne sprawy IP: *.warszawa.vectranet.pl 22.12.11, 14:57
            O dzieki wielkie. Własnie bylam ciekawa jak to mozliwe ze corka taka szczupla a matka ciazy nie zauwazyła ale może nie widziały się przez 9 miesięcy?

Teraz leca TS z dziewczyna 17 l., która wpadła i chłopak ją bezceremonialnie wywalił z mieszkania, wróciła do ojca, macochy i jej córki i chyba będą ostre jazdy bo te kobity się nie znoszą.
    • Gość: Amy Re: Dlaczego ja i trudne sprawy IP: *.dynamic.chello.pl 29.01.12, 14:48
      To już jest przegięcie - wyrzucili z youtube wszystkie odcinki Trudnych Spraw!!! Cholerna ACTA :/

TrudneSprawyOnIine

Ważna wiadomość! :
      Niestety przez ACTA, musieliśmy skasować wszystkie filmy z trudnych spraw ...
      Jak wszystko wróci do normy to będziemy dalej je wrzucać. Przynajmniej tak myślimy... :)

• imasumak A język tych ludzi Was nie razi? Nie wszyscy mówią 24.01.13, 17:31
      źle, ale większość popełnia takie błędy językowe, że szok. Nikt ich nie poprawia w tej ekipie?
      "Dlaczego mnie kłamiesz?"
      "Wont! Wont mi stąd!!!
      "Dedektyw"
      I inne takie kwiatki. ;)
      Uszy bolą :)
      • 1deodyma Re: A język tych ludzi Was nie razi? Nie wszyscy 25.01.13, 09:56
        > "Dlaczego mnie kłamiesz?"
        > "Wont! Wont mi stąd!!!
        > "Dedektyw"
        > I inne takie kwiatki. ;)
        > Uszy bolą :)

to jeszcze nic.
        kiedys byl odcinek o mlodym chlopaku, ktory wyszedl z wiezienia, ale dalej kradl i ani myslal zmieniac swojego postepowania.
        pamiam, jak mowil cos w tym sensie:
        -wszyscy sie na mnie uwzieli, bo mnie w ( i tu uwaga!) WIĘZNIU ZAMKLI!!!

to bylo piekne!:D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka