Dodaj do ulubionych

Ranking seriali stopklatki

30.06.11, 20:42
Pojawił sie na stopklatce ranking seriali, w tym seriali polskich. Mam sporo zastrzeżen do tego, co jest w części polskiej i do tego, czego nie ma, a całość poddaję pod dyskusje. Matt, na bezrybiu dasz sie wciągnąc do gry? ;))
www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=78408
Obserwuj wątek
    • Gość: matt_banco Re: Ranking seriali stopklatki IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.06.11, 21:56
      W przerwie reklamowej w "Spanglish" (ogladanego dla sprawdzenia jak sie sprawdza muzyka Hansa Zimmera, ktora uwielbiam, ale znam tylko z CD) zerknalem na ow ranking i ... z zagranicznych widzialem tylko "Zone idealna", ktory to serial bardzo lubie (oprocz wszystkiego dobrego, ma jeszcze jedna kapitalna rzecz ... wszyscy glowni aktorzy maja rewelacyjne glosy, swietnie brzmiace ;-) No i ten bezbledny Alan Cumming.
      A z polskich ... no co mozna powiedziec, "Usta, usta" ... ok, zgoda, Poplawska i Perchuc kapitalni, Mecwaldowski do smaku jak najbardziej. "Ojciec Mateusz" ... sprawnie i lekko zrobiona rzecz, ogladam bo patrzenie na Kinge to przyjemnosc, a i mam jakas slabosc do Polka, chociaz to tak naprawde serial Michala Pieli ;-)
      "Rodzinka.pl" ... no sorry, nie przyswajam, ani "starych" ani "mlodych". "Ratownicy" ... Matko, kto pisal ta laurke .. "Sporo efektownych scen, niezłe tempo. Serial zrealizowany z nerwem, łączący elementy kina katastroficznego z obyczajowym." ... o tak, tak z przewaga katastrofizmu obyczajowego. "Czas honoru" ... przyzwoicie, trzecia seria nabrala tempa i stylu (chociaz jak pamietamy strona niemiecka lepsza i bardziej intrygujaca niz strona polska). Oooooo ... "1920" ... i znow laurka ... "Serial zrealizowany po mistrzowsku, ze scenami batalistycznymi, jakich dawno w naszym telewizyjnym wydaniu nie było. ". No hmmmm ... nie, dam spokoj, bo juz co mialem napisac na ten temat to napisalem. "Przepis na zycie" ... lekko idiotyczne, ale ma swoj urok, glownie za sprawa tego co dzieje sie gdzies w tle. Wlasciwie ogladam dla Ostaszeweskiej i Adamczyka. Ale nie jestem przekonany czy wroce do tego na jesien.
      Czyli nie zauwazono "Instynktu", "Hotelu 52" i LNW, chociaz moze to ostatnie potrtaktowano jako telenowele, a nie serial. Dobra wracam do Sandlera i Vegi. I Zimmera rzecz jasna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka