koolair 23.12.11, 18:52 Ktoś ogląda?? nie wiem czy dzisiaj to jakiś pilot ale nudny niemiłosiernie..trochę marna zachęta do oglądania po nowym roku.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dona.a Re: Julia Tvn 23.12.11, 19:15 Mnie zastanawia coś innego. Jest to serial polski, żaden tam format brazylijski, który wymusza wyemitowanie 200 odcinków, więc dlaczego zapowiedziano/nakręcono też ok. 200 odcinków nie czekając na opinie widzów? Wiele seriali "autorskich" kręci się w seriach 13odcinkowych, jeśli się sprawdzą dokręca się kolejne serie, jeśli nie emisję kończy się tylko na jednej, tak jak było ostatnio np z Układem Warszawskim. "Julia" nie zapowiada się na hit, serial aktorsko nie najmocniejszy, poza (jak narazie) Tadeuszem Hukiem, ale to aktor z najwyższej półki, reszta wypada przy nim strasznie blado, Żmuda jak zwykle sztuczna do bólu. To moje pierwsze wrażenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Julia Tvn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.11, 19:39 Plus młodsza Bohosiewicz - no nie znosze baby jak cholera. Serial po dzisiejszym odcinku też kompletnie mnie nie zainteresował. I faktycznie zdziwiłam sie teraz, że to nie jest format tylko nasz rodzimy wymysł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośka Re: Julia Tvn IP: 178.73.49.* 04.01.12, 19:54 Następny "gniot", po "Prosto w serce". Zamiast wydawać pieniądze na takie - byle co, TVN Warszawa niech wróci !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
od.czasu.do.czasu Re: Julia Tvn 23.12.11, 21:36 To samo co Majka, Prosto w serce i tego typu bzdety. Odpowiedz Link Zgłoś
faszyna Re: Julia Tvn 23.12.11, 22:31 Poczatek mizerny. I ten epizod z operacją, bez czekania na zagranicznego profesora. Od razu skresla ten serial w moich oczach, bo jednak odrobina realizmu nie zaszkodzi (nie wyobrażam sobie, aby w realu planowany byłby udział w operacji lekarza przyjeżdżającego wprost z lotniska, ani zeby na niego nie poczekano z tą operacją). Jakos dziwnie ten format przypomina zwykła brazyliadę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt_banco Re: Julia Tvn IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.12.11, 12:13 Oj ... obejrzalem, ale niepotrzebnie. Wyjatkowo mizerny ten pierwszy odcinek. Zarowno fabularnie (czy taka schematycznosc to jest jakis wymog formalny, czy co), jak i aktorsko (klasycznie sztywniacko ... i jak zwykle tak samo, jeden biegajacy Obuchowicz tego nie pociagnie). Alez ten telenowelowaty sposob krecenia, z jakimkolwiek brakiem pracy swiatlem, glebia ostrosci i tak dalej jest wyjatkowo bezwzgledny dla aktorow ... wszystko wyglada jak teatrzyk. Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Julia Tvn 24.12.11, 12:30 faszyna napisała: > Jakos dziwnie ten format przypomina zwykła brazyliadę. A ja w kilku momentach miałam wrażenie, że niektórzy aktorzy na moment wyskoczyli z planu serialu o Romanie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xd do dony Re: Julia Tvn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.11, 14:33 to nie jest oryginalny polski serial,jest to format Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ata Re: Julia Tvn 24.12.11, 20:07 "Prosto w serce" pochłonęło obsadę "Brzyduli". "Julia" wchłonęła obsadę "Majki". Cóż za wyrafinowana rotacja aktorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R12 co to za miasto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.11, 15:13 Knajpa chyba ta sama co w Majce. A co to było za miasto, w którym Julia kupowała suknię ślubną. Był pokazany rynek, a później ta ucieczka przed bandziorami. Nie mogę sobie skojarzyć. Pomóżcie proszę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: co to za miasto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.11, 10:13 Mnie najbardziej wk.wiało "Kicia kicia" w wykonaniu Obucha. kto tak mowi? Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: co to za miasto? 04.01.12, 18:22 Kto tak mówi? Mi to się będzie zawsze kojarzyć z koleżanką mamy, którą pieszczotliwie nazywano kicią. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bjk Re: co to za miasto? IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.01.12, 18:17 Ja, do swojego psa (suczki). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R12 Re: co to za miasto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.11, 15:59 Dzięki. Ale chyba pomyliło mi się z innym podobnym, bo w Chrzanowie mnie nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k:) Re: co to za miasto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.12, 08:48 Oglądałem co prawda tylko fragment pierwszego odcinka, ale Chrzanów w serialu "Julia" wygląda dużo lepiej niż w rzeczywistości. Pewnie kwestia dobrego operatora, ujęcia, oświetlenia i kadru :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?????? Re: Julia Tvn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.11, 19:42 nast.ępne gó...o juz się człowiekowi niedobrze robi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Julia Tvn IP: *.ilabs.pl 26.12.11, 23:43 W porownaniu z "Prosto w serce" ten durny serial o julce ma przeblyski geniuszu. Choc fabula sensu nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?????????? Re: Julia Tvn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.11, 06:18 a co to w ogole jest to prosto w serce?????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Julia Tvn IP: *.28.ktmtelekom.pl 30.12.11, 18:54 Takie samo trele morele jak PwS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kas_stan Re: Julia Tvn IP: *.home.aster.pl 02.01.12, 15:31 Matt napisał, że "wszystko wyglada jak teatrzyk". Dokładnie tak. Sceny przy recepcji w klinice raziły sztucznością i ciasnotą wnętrza. Niefortunnie zbudowali dekoracje albo źle ustawili kamerę. Ale po PwS mam wrażenie, że "Julia" jest świeżynką :) I aktorzy to kształceni aktorzy. Może za wyjątkiem Obuchowicza, który jest naturszczykiem ze sporym dorobkiem filmowym i teatralnym. Mam nadzieję, że wszyscy będą niebo lepsi niż Anna Mucha, którą okrzyknięto najgorszą aktorką serialową 2011 (po publikacji rankingu aktorów serialowych w "Filmie"). Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ata Re: Julia Tvn 02.01.12, 15:47 Podobało mi się dużo bardziej niż Prosto w serce. W zasadzie obsada Majki - której nie oglądałam, bo była dla mnie zbyt żenująca - tutaj mi pasuje. Jakiś świeży powiew czuję. Drażni mnie Bohosiewicz, ale ona mnie irytuje wszędzie. Żmudę zmilczę. Ta młoda aktoreczka, co gra główną rolę ma bardzo ładną twarz, jest naturalna i delikatna, lepiej się ją chyba będzie oglądało niż wiecznie nabzdyczoną Muchę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Julia Tvn IP: *.aster.pl 02.01.12, 23:41 aga-ta napisała: > Podobało mi się dużo bardziej niż Prosto w serce. W zasadzie obsada Majki - której nie > oglądałam, bo była dla mnie zbyt żenująca - tutaj mi pasuje. Jakiś świeży powiew czuję. Ten "świeży powiew" to po prostu nowy serial i nic poza tym. Obsada mi się nie podoba, jakieś stare trzydziestokilkuletnie pryki adorują małolatę, naciągane i nieprawdziwe, Obuchowicz jakoś ujdzie bo młodo wygląda, ale Lewandowski i Wieczorek? No chyba, że "musieli" tu grać;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramona Re: Julia Tvn IP: *.dynamic.chello.pl 02.01.12, 23:44 Jakieś bezplciowe i bez wyrazu to wszystko...Ale Klan przestraszyl się, ze widz zapatrzy się na Julię startującą o 17.55 i zapomni przelączyć na Klan o 18.00 i przesunal emisję o 5 minut wcześnie.Bój o widza zacięty;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klo Re: Julia Tvn IP: *.euro-net.pl 04.01.12, 16:44 Ta młoda aktoreczka, co gra główną rolę ma bardzo ładną twarz, jest naturalna i > delikatna, lepiej się ją chyba będzie oglądało niż wiecznie nabzdyczoną Muchę. Naprawdę tak myślisz? Mnie się wydaje bardzo nieładna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kas_stan Re: Julia Tvn IP: *.home.aster.pl 04.01.12, 17:19 Gość portalu: klo napisał(a): > Ta młoda aktoreczka, co gra główną rolę ma bardzo ładną twarz, jest naturalna i > > delikatna, lepiej się ją chyba będzie oglądało niż wiecznie nabzdyczoną M > uchę. > Naprawdę tak myślisz? Mnie się wydaje bardzo nieładna... Podoba/nie podoba to kwestia gustu. Jak ja patrzę na nią to widzę naturalność (np. mam wrażenie, że to jej kolor włosów, a nie farba) i długie zgrabne nogi. Zobaczycie - to będą "nogi sezonu" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Julia Tvn 04.01.12, 19:33 Gość portalu: Kas_stan napisał(a): > Podoba/nie podoba to kwestia gustu. Jak ja patrzę na nią to widzę naturalność ( > np. mam wrażenie, że to jej kolor włosów, a nie farba) i długie zgrabne nogi. Z > obaczycie - to będą "nogi sezonu" ;) Patrząc na ekspansywnie reklamowaną młodą aktorkę plakatem na każdym murze, przystanku itp to pewne na bank, zazraz potem zostanie Różą Gali a potem Viva Najpiękniejszą;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Julia Tvn IP: *.aster.pl 03.01.12, 18:08 Jaka piękna katastrofa;) Odpowiedz Link Zgłoś
faszyna Re: Julia Tvn - kicha? 03.01.12, 21:10 No tak... Obejrzalam pierwszy odcinek, drugi odcinek, trzeci odcinek... I kicha. Własciwie serial mógłby byc całkiem OK. Przynajmniej na razie tak wyglada. No ale to aktorstwo... Głowna bohaterka bardzo młoda, z bardzo ładnymi oczami, ale grac to jeszcze nie za bardzo umie. Moze sie rozkręci? Wieczorek-wydawało mi sie, ze aktor zdolny, a niedoceniany, ale nic z tego. Tu gra "plastikowo", odgrywając zlecone kwestie. Huk tez nic specjalnego, powiela sam siebie z czegos tam, czego za chiny nie przypomnę sobie w tej chwili. Ich rozmowa w 3 odc. to był teatr w teatrze, czyli nawet ździebełka pozorów, ze ich bohaterowie mają jakies emocje i osobowosci. Wyraźnie brak widać tu decyzji rezysera o konwencji serialu: bardziej komediowo czy bardziej serio, dramatycznie czy romansowo. Żmuda Trzebiatowska to tez prawie ta sama Zmuda Trzebiatowska z, powiedzmy, Cichotu losu. Tyle że starsza i hmm... nieco mniej urodziwa. Jedyny, ktory mi wpadł w oko, to Lewandowski. Fajny był w Majce, tu tez moze byc OK niezaleznie od jakosci całości. W obiad obejrzałam końcówkę Cwału z bardzo młodym Obuchowiczem. Jaki ładny był z niego dzieciak. A teraz leci kolejny serial, po PwS, gdzie nie tylko nie ma na kim oka zawiesic, ale i otworzyc sie nie opyla. W PwS podrywał Monikę-Muchę, ale dostał kosza,a tu serial zaczyna sie od kosza. I ja to rozumiem. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kas_stan Re: Julia Tvn - kicha? IP: *.home.aster.pl 04.01.12, 07:48 faszyna napisała: "Wieczorek-wydawało mi sie, ze aktor zdolny, a niedoceniany, ale nic z tego. Tu gra "plastikowo", odgrywając zlecone kwestie. " Ja po trzecim odcinku, gdzie bardzo byłam ciekawa Wieczorka mam wrażenie, że facet ma non stop przylepiony uśmiech do twarzy. To strasznie męczące dla mnie jako widza. Z pewną nostalgią przypomniałam sobie serial "Apetyt na życie", gdzie miał do zagrania różne emocje, bo był pracoholikiem, a przez to stracił żonę i rodzinę. Po za tym nie oglądam MjM, więc nie wiem czy tam ma cokolwiek do zagrania, czy tylko jest :) Podoba mi się młoda Rosnowska, bo jest sympatyczna. Postać Żmudy Trzebiatowskiej przerysowana na maxa, myślę, że będzie irytująca, bo szeroko otwarte oczy i grymasy na twarzy nie dodadzą jej talentu. Lewandowski fajny, Obuchowicz się broni, bo sprawia wrażenie normalnego chłopaka, co się pogubił i próbuje nad wszystkim od nowa zapanować. Ja na razie oglądam dalej :) Odpowiedz Link Zgłoś
od.czasu.do.czasu Ile ta Julia ma lat? 04.01.12, 18:51 Bo wygląda jakby uciekła z gimnazjum a nie sprzed ołtarza. Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Ile ta Julia ma lat? 04.01.12, 19:34 od.czasu.do.czasu napisała: > Bo wygląda jakby uciekła z gimnazjum a nie sprzed ołtarza. Dokładnie, dlatego zgrzytają mi ci trzydziestokilkuletni adoratorzy, no chyba, że grają maturzystów;) Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ata Re: Ile ta Julia ma lat? 04.01.12, 20:23 Wow. Dostrzegłam w grze Żmudy jakąś nowość. Nie umiem tego określić, ale zauważyłam w scenie z Hukiem w gabinecie pewną zmianę. Niestety w kontaktach z Bohosiewicz (nie kojarzę jeszcze imion) gra tak samo jak zawsze... Ale póki co Julia jest u mnie na równi z Brzydulą. Dotrwałam Prosto w serce do końca, z coraz większym zażenowaniem obserwując grę aktorów. Julia jest na razie ok, chociaż instynktownie szukam Bobka:P Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Julia Tvn - kicha? 05.01.12, 18:49 faszyna napisała: > Jedyny, ktory mi wpadł w oko, to Lewandowski. Jak patrzę na niego w tym serialu to mam wrażenie, że wyskoczył z kabaretu "Ani Mru Mru", może dlatego, że wydaje mi się mocno podobny do Michała Wójcika, również w mimice:) Odpowiedz Link Zgłoś
projagi Re: Julia Tvn 05.01.12, 23:13 Póki co, 80% obsady "Majki" :-) Może przed nami jakaś trylogia krakowska? :-) Następna będzie np. Ewa? Odpowiedz Link Zgłoś
projagi Re: Julia Tvn 05.01.12, 23:27 projagi napisała: > Póki co, 80% obsady "Majki" :-) Może przed nami jakaś trylogia krakowska? :-) N > astępna będzie np. Ewa? Acha, jeszcze Kraków jako miejsce akcji :-) Odpowiedz Link Zgłoś
od.czasu.do.czasu Re: Julia Tvn 06.01.12, 18:06 Ależ jej się szybko fryzury zmieniają :) Na ulicy inna w kawiarni inna :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clematite Re: Julia Tvn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.12, 18:59 Jedna wielka beznadzieja, no oprócz pięknego Krakowa w tle. Przecież ta Julka (swoją drogą niezbyt urodna i fatalnie ubrana - ten wielki zegarek wyglądający jak busola i sraczkowaty plecak do różowej koktajlowej sukienki?!) w ogóle nie pasuje ani do Maćka, ani tego drugiego Janka. Patrząc na to dziewczę i Budzynia to zastanawiam się czy ten serial ma promować pedofilię czy o co chodzi. Z całego towarzystwa najbardziej przypadł mi do gustu Obuchowicz, którego nigdy nie znosiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Julia Tvn 06.01.12, 20:45 Gość portalu: clematite napisał(a): > Jedna wielka beznadzieja, no oprócz pięknego Krakowa w tle. > w ogóle nie pasuje ani do Maćka, ani tego drugiego Janka. > Patrząc na to dziewczę i Budzynia > to zastanawiam się czy ten serial ma promować pedofilię czy o co chodzi. > Z całego towarzystwa najbardziej przypadł mi do gustu Obuchowicz, którego nigdy > nie znosiłam. Mam podobne odczucia, o czym już wcześniej wspomniałam, adoratorzy Julki są w przedziale 30-40, Julka nie jest jakimś lolitowatym wampem, co by ewentualnie usprawiedliwiało fascynację (ale czy 30to parolatków?). Też nie rozumiem tego scenariuszowego pomysłu, jakiś taki siłowy. W dodatku młoda aktorka nie ma pomysłu na zagranie tej postaci, robi szkolne miny z których może nawet miała piątki;) Co do Obuchowicza to się zgadzam, to rola dla niego, na szczęście odstaje i aktorsko i wizerunkowo od postaci granej w NDiNZ z korzyścią dla postaci. A Huk mi się podoba i wcale nie przeszkadza mi jego "teatralność", odbieram to jako aktorstwo na najwyższym poziomie, bo bez niego straszna cienizna by była. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bum Re: Julia Tvn IP: *.warszawa.vectranet.pl 06.01.12, 22:27 Co do Obuchowicza ja również się zgadzam, tylko jakoś się nie mogę przyzwyczaić do tych jego długich włosów :P Aktorke grającą Julie po pierwszym odcinku polubilam, ale mam wrażenie że z odcinka na odcinek jest coraz gorzej. I rzeczywiscie troche jest za młoda, chociaz i tak zanim zobaczylam jej rocznik urodzenia chcialam jej dac jakies 10 lat więcej :P Kraków piękne miasto, tu nie ma co zaprzeczać :) Tylko nie wiedzialam ze jest tak male, ze Julia idzie sobie ulicą i cóż za przypadek - Janek idzie tą samą ulicą (dobrze z tego wybrneli mówiąc ze to jego ulubiona :P), chwile pozniej - bach, kolejny przypadek, akurat Darek też sie znalazl na drodze Janka. I to że Janek rzuca sie na Darka też mooooocnoooo naciągane. W Krakowie różne rzeczy się dzieją, ale czegoś takiego jeszcze nie spotkalam :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clematite Re: Młoda, córka Kaśki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.12, 22:23 Tak, ta sama. Jest z nią nawet wywiad w najnowszym TeleTygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bum Re: Młoda, córka Kaśki? IP: *.warszawa.vectranet.pl 10.01.12, 17:54 15 chyba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJJ Julia córką Krysi z Plebanii IP: *.bb.sky.com 10.01.12, 17:57 A wiecie że aktorka grająca JULIĘ (też Julia) jest córką Bernadetty Machały-Krzemińskiej czyli serialowej Krystyny z Plebanii Odpowiedz Link Zgłoś
limonka-2 Re: Julia córką Krysi z Plebanii 10.01.12, 19:21 Gość portalu: JJJ napisał(a): > A wiecie że aktorka grająca JULIĘ (też Julia) jest córką Bernadetty Machały-Krz > emińskiej czyli serialowej Krystyny z Plebanii Myślisz, że jak rozdmuchają ten fakt, to przyciągną widownię do tego słabego serialu;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clematite Re: Julia córką Krysi z Plebanii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.12, 22:52 Przynajmniej teraz już mamy potwierdzenie, że córeczka beztalencie dostała rolę po znajomości. Odpowiedz Link Zgłoś
od.czasu.do.czasu Re: Julia córką Krysi z Plebanii 10.01.12, 23:03 Od tego serialu zacznie się jej "talencie" Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: Julia córką Krysi z Plebanii 17.01.12, 18:48 przynajmniej oficjalnie :D właśnie dzis zobaczyłam ten jej zegarek, cudo, no prawdziwe cudo :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martyna Re: Julia córką Krysi z Plebanii IP: *.testardo-redcell.pl 11.01.12, 11:02 Tak? A gdzie masz to potwierdzenie niby? Nie wiem, czy słyszałaś o takich osobach jak na przykład Ksawery Żuławski, Juliusz Machulski, Maciej Stuhr. To tylko przekład bardzo utalentowanych osób, które pracują w tym samym zawodzie (czy "biznesie"), co ich ojcowie. Naprawdę to, co napisałaś (eś) jest tak głupie i niesprawiedliwe, że nie wiem nawet po co odpowiadam. A czyli Julia Rosnowska jest utalentowana czy nie, to na szczęście każdy będzie mógł ocenić sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clematite Re: Julia córką Krysi z Plebanii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.12, 14:06 > Tak? > A gdzie masz to potwierdzenie niby? > > Nie wiem, czy słyszałaś o takich osobach jak na przykład Ksawery Żuławski, Juli > usz Machulski, Maciej Stuhr. To tylko przekład bardzo utalentowanych osób, któr > e pracują w tym samym zawodzie (czy "biznesie"), co ich ojcowie. > > Naprawdę to, co napisałaś (eś) jest tak głupie i niesprawiedliwe, że nie wiem n > awet po co odpowiadam. > A czyli Julia Rosnowska jest utalentowana czy nie, to na szczęście każdy będzie > mógł ocenić sam. Jak sama piszesz, każdy może ocenić SAM czy panna Julia jest utalentowana, czy nie. Ja oceniam, że nie, dawno takiej drętwej dziewoi nie widziałam i wg mnie rolę dostała TYLKO dzięki znajomościom. Ty masz prawo mieć własne zdanie i jakie by ono nie było, nie stwierdzę, że jest głupie i niesprawiedliwe. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbb Re: Julia Tvn IP: *.4web.pl 10.01.12, 17:59 Autentycznie nie mogę zdzierżyć tego, że obsada Julii to w 50% obsada Majki. Rozumiem, że potrzebowali sprawdzonych aktorów, którym nie trzeba opłacać noclegów na wyjeździe na plan zdjęciowy. Ale absolutnie nie robi się tak, żeby pół obsady z jednego serialu brać do drugiego serialu, w dodatku na tym samym kanale i o tej samej porze :/ Odpowiedz Link Zgłoś
od.czasu.do.czasu Re: Julia Tvn 10.01.12, 19:16 A co nie można, jak można :P Można bo tak zrobili :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbb Re: Julia Tvn IP: *.4web.pl 10.01.12, 21:22 Z niepokojem obserwuję aż pojawi się gdzieś za drzewem Majka Olkowicz z aparatem i będzie robić sesję zdjęciową do katalogu dla tej Przychodni Dermatologicznej :P Odpowiedz Link Zgłoś
od.czasu.do.czasu Czy Kraków to ma dwie ulice i 3 domy? 10.01.12, 21:40 Julka idzie ulicą w Krakowie napotyka "Wieczorka". Wieczorek idzie przez miasto widzi jak były Julki sprzedaje prochy... Wieczorek idzie do knajpy ze Żmudą a tam były Julii sprzedaje prochy... Jeju... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clematite Re: Julia Tvn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.12, 22:50 Też mnie to denerwuje, ale przecież to żadna nowość. Tak samo było w PwS, gdzie połowa aktorów przeszła z BrzydUli. Odpowiedz Link Zgłoś
od.czasu.do.czasu Julia Rosnowska... 10.01.12, 23:06 Jej rodzicami są: Bernadetta Machała-Krzemińska (aktorka) i Stanisław Krzemiński to przepraszam po kim ona Rosnowska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clematite Re: Julia Rosnowska... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.12, 23:11 Pewnie nazwisko zmieniła, aby się stać bardziej anonimową ;) Odpowiedz Link Zgłoś
od.czasu.do.czasu Re: Julia Rosnowska... 10.01.12, 23:27 Musiałam pogoglować żeby wiedzieć co za Bernadetta :| Odpowiedz Link Zgłoś
limonka-2 Re: Julia Rosnowska... 11.01.12, 10:10 Gość portalu: clematite napisał(a): > Pewnie nazwisko zmieniła, aby się stać bardziej anonimową ;) Długo to nie trwało;) Matka aktorka, ojciec producent, kolejne dziecko z branży, które "chce samo zapracować na swoje nazwisko" (jakie by ono nie było), tak jak Frycz, Królikowski i jeszcze kilku/nastu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbb Re: Julia Rosnowska... IP: *.4web.pl 11.01.12, 05:52 A ja się zastanawiałem kogo mi ona przypomina. Do matki podobna jak dwie krople wody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klo Re: Julia Rosnowska... IP: *.euro-net.pl 11.01.12, 17:03 Brzydsza, nos ma 10 razy gorszy i twarz wieśniacza, łoda Bernadzia była dużo ładniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramona Re: Julia Rosnowska... IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.12, 17:08 Niedobrze się robi od tego wszechobecnego nepotyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Julia Rosnowska... IP: *.aster.pl 11.01.12, 21:04 Bez nepotyzmu Rosnowska mogłaby tylko marzyć o głównej roli w takim tasiemcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolanta Re: Julia Rosnowska... IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.12, 21:55 Może dajmy dziewczynie szansę,bo gdyby nie była córką aktorki to bylibyście inaczej do niej nastawieni,a tak jeździcie po niej bo niby po znajomościach role dostala Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Julia Rosnowska... 11.01.12, 23:27 Gość portalu: Jolanta napisał(a): > Może dajmy dziewczynie szansę,bo gdyby nie była córką aktorki to bylibyście > inaczej do niej nastawieni,a tak jeździcie po niej bo niby po znajomościach role > dostala Ryzyko zawodowe dzieci ludzi filmu. Wiadomo, że są poddawane ostrzejszej ocenie niż pozostali debiutanci, i słusznie, są bogatsi o doświadczenie rodziców przekazywane bądź obserwowane, mają zdecydowanie łatwiejsze wejście w branżę nie koniecznie z powodu jakiegoś wybitnego talentu (m.in. Frycz, Królikowski). Poza tym nie zauważyłam, żeby Rosnowska była krytyczniej oceniana niż np Osyda, Kamińska nie mówiąc o Musze, więc nie jest to tylko kwestia "nastawienia do dziecka aktorki". Nikt nie odmawia jej szansy, ale dostała dużą rolę i ogromną promocję będąc jeszcze studentką, dlatego rozumiem frustrację jej nie mniej zdolnych koleżanek rówieśniczek (i nie tylko) bez takiego "zaplecza" i szans na podobny debiut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klo Re: Julia Rosnowska... IP: *.euro-net.pl 16.01.12, 20:48 A ja dalej nie wiem, dlaczego Rosnowska. Za mąż wyszła? Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Julia Rosnowska... 16.01.12, 23:06 Może nie chciała nazywać się po ojcu Krzemińska? Chociaż w jej przypadku to raczej bez znaczenia, bo nie jest córką aktora czy aktorki z najwyższej półki, producenta o którym zrobiło się głośno, bo skiepścił sobie opinię negocjując z międzynarodową gwiazdą, czy chociażby kogoś z listy Wprost;) Myślę, że to nazwisko którym odcina się od, w zasadzie anonimowych, rodziców to jakiś gwiazdorski foch;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: du_ka Re: Julia Rosnowska... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.12, 15:42 Przeglądając plotkarskie portale chyba wymyśliłam skąd mogła wziąć się zmiana nazwiska. Po rodowym łatwo myliłaby się z Julią Kamińską, a przecież obie są "produktami" tvn. Być może stacja zasugerowała inne nazwisko, by nie było pomyłek i niejasności o której Juli K-mińskiej mowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p_a_t_k_a Re: Julia Rosnowska... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.12, 18:08 Rosnowska ponoć po jakiejś babce czy prababce. A myślałam, że fanka twórczości lorda Archera. A Rosnowska to piękne nazwisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbbb Re: Julia Tvn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.12, 18:21 ktora z was to aktorka skoro tyle jadu w was i zazdrosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Julia Tvn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.12, 21:25 ale ten serial to słodkie pierdzenie "mamuś" "kasia" "juleńko" och ach no i ta rodzina doktorków buahahah jedyne fajne rzeczy to nogi młodej Bohosiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
limonka-2 Re: Julia Tvn 20.01.12, 00:24 Gość portalu: aaa napisał(a): > jedyne fajne rzeczy to nogi młodej Bohosiewicz I piosenka Lenki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omg Re: Julia Tvn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.12, 01:11 > jedyne fajne rzeczy to nogi młodej Bohosiewicz Niestety jak ktoś przypadkiem spojrzy na jej twarz to efekt jest równy zeru :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Julia Tvn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.12, 12:42 oj tam, oj tam, ale nogi ekstra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hgf Re: Julia Tvn IP: *.euro-net.pl 21.01.12, 09:24 Zgrabna i - o dziwo - nie najgorzej gra. Ale buzia nieładna, zwłaszcza usta. Julia z kolei ma nieładne rysy. Gra ak, że można ją oglądać bez irytacji. Ciekawe zresztą, czy gra, a np, w realu jest paskudną sekutnicą, czy jest po prostu sobą i nie musi aktorsko się wysilać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Julia Tvn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.12, 09:35 ale glowna bohaterka nos to ma jak klamka od zakrystii Odpowiedz Link Zgłoś
limonka-2 Re: Julia Tvn 21.01.12, 14:13 Gość portalu: a napisał(a): > ale glowna bohaterka nos to ma jak klamka od zakrystii Do tegoo blisko osadzone oczy, ma się wrażenie, że ma zeza. Schejbal dała radę ze swoim nosem to i Rostowska vel Krzemińska da;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Julia Tvn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.12, 15:09 czemu ona jest Rosnowska a nie Krzemińska? To jej pseudo artystyczne? Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Julia Tvn 21.01.12, 16:23 Gość portalu: aaa napisał(a): > czemu ona jest Rosnowska a nie Krzemińska? To jej pseudo artystyczne? Na pseudo wydaje się zbyt banalne. Może gwiazda planuje karierę międzynarodową i nazwisko Rosnowska jest łatwiejsze do wymówienia niż Krzemińska. Pamiętam jak zapomniany aktor z Pociągu do Hollywood Siwkiewicz przybrał taki "międzynarodowy" pseudonim Shivak argumentując to właśnie tym, że łatwiej obcokrajowcom wymówić i zapamiętać Shivaka niż Siwkiewicza. Pseudonim chyba w karierze nie za bardzo mu pomógł, ale aktor próbował;) Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Julia Tvn 21.01.12, 22:01 Gość portalu: hgf napisał(a): > Zgrabna i - o dziwo - nie najgorzej gra. > Ale buzia nieładna, zwłaszcza usta. Ja już się opatrzyłam z "urodą" młodszej Bohosiewicz i zupełnie mi nie przeszkadza, tym bardziej, że faktycznie nieźle gra, stworzyła bardzo wyrazistą postać i typ urody tylko jej w tym pomaga, Julka wydaje się przy niej jakaś "letnia". W kwestii ust to np Jagger nie ma takich ładnych ust jak Pitt, ale kimże byłby bez tych ust;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gucio Re: Julia Tvn IP: 91.90.161.* 24.01.12, 18:28 Zmuda Trzebiatowska, masa facetow marzy, zeby ją wygrzmocić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Julia Tvn IP: *.aster.pl 24.01.12, 22:53 Marzą żeby wygrzmocić drewno? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klotka Nogi Bohosiewicz? - klęska! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.12, 14:27 Ktos tu mówił o nogach Bohosiewicz... że niby takie naj.. Ludzie, dzis sie przyjrzałam! (odc. 17, na samym poczatku widac je w całej okazałosci). Co to za krzywaki!! jak mozna TAKIE nogi tak wychwalac? No niby szczupłe, ale nie za długie i przede wszystkim krzywe!(nawiasy!) A moze krzywe nogi nie dyskwalifikują nóg? to nawet dobra wiadomosc dla wielu kobiet :) Niestety Bohosiewicz nogami nie odciagnie uwagi od dzioba ;) ps. dla wielbicieli Żmudy-Trzebiatowskiej - niestety ta pani ma jeszcze bardziej krzywe nogi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Nogi Bohosiewicz? - klęska! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.12, 16:26 No nie wiem, mi się podoba ogólnie Bohosiewicz młodsza. Może jakaś z twarzy piękność nie jest, ale ma coś w sobie. Zgrabna jest ogólnie, figura też OK. Pokaż mi nogi, które Ci się podobają i są proste. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clematite Re: Nogi Bohosiewicz? - klęska! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.12, 19:36 Ja też się zgadzam, że nogi Żmudy są niesamowicie krzywe, ale nie przeszkadza mi to, bo tak poza tym to jest bardzo atrakcyjną kobietą. A młodsza Bohosiewiczówna mogłaby robić za Babę Jagę i dzieci w przedszkolu straszyć ;)) A zgrabne nogi to ma Steczkowska (chociaż ich ciągłe eksponowanie już lekko irytuje), albo nie wiem, Jennifer Aniston chociażby. Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Nogi Bohosiewicz? - klęska! 26.01.12, 18:20 Gość portalu: klotka napisał(a): > Niestety Bohosiewicz nogami nie odciagnie uwagi od dzioba ;) > > ps. dla wielbicieli Żmudy-Trzebiatowskiej - niestety ta pani ma jeszcze bardziej > krzywe nogi... Ale akurat Żmuda dziobem odciągnie uwagę od swoich nóg;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hgf Co to za piosenka na początku IP: *.euro-net.pl 26.01.12, 21:50 Kto to śpiewa? Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Co to za piosenka na początku 26.01.12, 22:05 Gość portalu: hgf napisał(a): > Kto to śpiewa? Lenka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hgf Re: Co to za piosenka na początku IP: *.euro-net.pl 27.01.12, 23:33 No a ja dalej nie wiem:( Odpowiedz Link Zgłoś
od.czasu.do.czasu Re: Co to za piosenka na początku 28.01.12, 10:34 "Trouble is a Friend" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hgf Re: Co to za piosenka na początku IP: *.euro-net.pl 29.01.12, 14:17 Dzięki za tytuł. I następne pytanie ciekawskiej: co to za budynek, w którym mieści się klinoka Janickich? Nawiasem mówiąc po co im taka klinika, jak wsystkie akcje w knice dzieją sie raptem w 2-3 pomieszczenach? Odpowiedz Link Zgłoś
dull Re: Co to za piosenka na początku 29.01.12, 17:09 Willa Decjusza w Krakowie. Zdjęcia są tylko z zewnątrz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Co to za piosenka na początku IP: *.adsl.inetia.pl 29.01.12, 17:10 Willa Decjusza Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Anna Polony w Julii 28.01.12, 18:36 Dziś zauważyłam w zajawkach kolejnych odcinków Annę Polony. Wytoczono ciężkie działo, żeby podrasować "Julię";) Pamiętam aktorkę z serialu "Z biegiem lat, z biegiem dni", to był serial:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alaa Re: Anna Polony w Julii IP: *.ghnet.pl 08.02.12, 21:46 a pamiętacie w którym odcinku była scena, w której Maciek wyciągał coś z oka na blacie w klinice? Odpowiedz Link Zgłoś
prairedog Re: Julia Tvn 09.02.12, 21:13 czyżby Maciek zakochał się w koledze ze wspinaczki? :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Julia Tvn IP: *.static.korbank.pl 19.04.12, 14:35 Nie mam nic do Krzemińskiej czy Rostowskiej ale Grać to ona nie umie wybausza te oczy przy każdej scenie i tyle z tego wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Julia Tvn IP: *.static.korbank.pl 19.04.12, 14:38 Coś wam napiszę. Dla mnie ta para gejów jest fajniejsza 100% niż główni bohaterowie ten Janek z ta Julką. Starszy o 13 lat facet chce przelecieć młoda siksę. To aż niesmaczne poza tym charyzmy i gry aktorskiej 0. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sonia Re: Julia Tvn IP: *.aster.pl 19.04.12, 17:34 A po co jej charyzma jak ma ojca producenta;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p_a_t_k_a Re: Julia Tvn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.12, 18:00 Serial ok, ale nie pasuje mi Obuchowicz. Nie wierzę, że panna mogła rozważać ślub z nim. A potem trafiła na Wieczorka. Fanką Wieczorka nie jestem, ale obiektywnie muszę powiedzieć, że to niemożliwe, żeby te same dziewczyny w ogóle mogły brać tych obu panów pod uwagę. To zupełnie nie ta liga. Odpowiedz Link Zgłoś