Dodaj do ulubionych

Himalaje absurdu w NDiNZ

09.01.13, 21:42
Witam:) Do tej pory tylko poczytywałam to forum.Po dzisiejszym odcinku muszę się wypowiedzieć.Scenarzysci tego serialu chyba kompletnie stracili kontakt z rzeczywistością.Zapowiedziałam mężowi,że ma mnie kopnąć w d... jeśli za tydzień zechcę tę piramidalną bzdurę oglądać.
Obserwuj wątek
    • raszefka Re: Himalaje absurdu w NDiNZ 09.01.13, 22:17
      A co się nie podobało? Poza tym, że nudy dzisiaj...
      • estu Re: Himalaje absurdu w NDiNZ 09.01.13, 22:30
        Wątek z czarnoskórą pacjentką,mówiącą jedynie w jakimś kompletnie nieznanym afrykanskim języku (jak ona się do tego szpitala dostała?),umożliwienie jej intymnej randki w szpitalu,włącznie z przyniesieniem przez lekarkę owoców na tacy,świeczki,stworzenie przez nią intymnej atmosfery ( kolorowy szal na lampce) -no,sorry , to dla mnie zdecydowanie za dużo.
        • mmk9 Re: Himalaje absurdu w NDiNZ 10.01.13, 09:05
          ,umożliwienie jej intymn
          > ej randki w szpitalu,włącznie z przyniesieniem przez lekarkę owoców na tacy,świ
          > eczki,stworzenie przez nią intymnej atmosfery ( kolorowy szal na lampce) -no,so
          > rry , to dla mnie zdecydowanie za dużo.

I dogódź tu Polakom. Jak wreszcie jest jako taki poziom opieki medycznej w kraju, to im za dużo. Naród malkontentów.
          • konwalka Re: Himalaje absurdu w NDiNZ 10.01.13, 13:53
            to moj ukochany serial
            ale pomalu nie wyrabiam
            hana robi ze szpitala affrykanski burdel, nasz rodzimy doktor Chals jest parodia samego siebie chyba (zenada, zenada!), marta zakochana w dzieciach wyjezdza z jakims osilkiem na antypody i na okrase madzia, torej w glowce taka volta sie zrobial, ze corci "bedzie budowac rodzine"
            rzyg
            • monia515 Re: Himalaje absurdu w NDiNZ 10.01.13, 14:01
              Jaka Madzia? Jaki Chals? Nie ogarniam.
              • jhbsk Re: Himalaje absurdu w NDiNZ 10.01.13, 14:23
                Żebrowski z laską kiepsko udaje House`a.
                • ten-tele-program Re: Himalaje absurdu w NDiNZ 15.02.13, 12:49
                  jhbsk napisała:

> Żebrowski z laską kiepsko udaje House`a.

A wiesz dlaczego?

Warsztatowo polski aktor przygotuwje się w porównaniu z amerykańskim na poziomie przedszkola.

House prawdopodobnie "miesiącami siedział w szpitalu" i dopiero zagrał.
                  A Zebrowski ? no cóż
                  Zobaczył pewnie ile dostanie za film, pogadał z kumplem lekarzem, pielągniarzem. Może spędził maksymalnie 40 godzin w szpitalu "podpatrując ludzi w kitlach" i to wszystko, że tak zgeneralizuje.
                  Dlatego filmy polski nie są autentyczne, a amerykańskie w dużej mierze tak.

Albo następny przykład i film "Purpurowe rzeki"; Vincent Cassel grając w jednej ze scen /walka kung-fu z neonazistami/ złamał sobie nos. Pomijam fakt, że koleś zna sztuki walk wschodnich zresztą poodobnie jak facet, który obecnie gra pseudopsychologa w dennym amerykańskim tasiemcu (jest to koleś, który w Pulp Fiction napadł ze swoją laską na fast food bar. W Reservois Dogs grał undercovera), miał duże osiągniecia w którymś stylu
                  Polscy aktorzy to cieniasy i mięczaki z małymi wyjątkami. Boją się wyzwań. Tak sądzę
              • czekolada72 Re: Himalaje absurdu w NDiNZ 10.01.13, 15:35
                Madzia??
                • konwalka Re: Himalaje absurdu w NDiNZ 10.01.13, 15:54
                  madzia bez szyi
                  magdalena, profesorowa, co to ojcow natrzaskala dziecku jak nie przymierzajac aneta K. z samoobrony swego czasu
                  kiedys niedostepna jak konto vip dla budzetowki, aktualie ogarnieta neurotyczna potrzeba obcowania z gawryla
                  a doktor chaus o polsku, czyli kulawy Zebrowski, z jezykiem jak brzytwa, na powrot ocierajacy sie o geniusz, wprowadza mnie w takie same stany, jak niektorzy uczestnicy sp szansy na sukces - uciekam z pokoju
                  • ami_lii Re: Himalaje absurdu w NDiNZ 10.01.13, 15:57
                    No House to Falkowiczowi kiepsko wychodzi - chociaż bardziej mnie irytuje to nagłe przeskoczenie z cynicznego manipulatora, oszusta i karierowicza w cynicznego ale genialnego lekarza. Przecież w poprzednim sezonie był chyba nawet wątek że wszystkie dyplomy Falkowicza wzięły się stąd że podpisał się pod osiągnięciami żony?
                • lilith76 Re: Himalaje absurdu w NDiNZ 10.01.13, 15:55
                  Już łapię - była ukochana Gawryły z córeczką Tosią (bodajże).
                  • czekolada72 Re: Himalaje absurdu w NDiNZ 10.01.13, 16:09
                    Ja tez, tyle, ze ona Madzia nigdy nie byla ;)
                    • konwalka Re: Himalaje absurdu w NDiNZ 10.01.13, 16:17
                      to jak akualna oblubienica piotra ma na imie?
                      • czekolada72 Re: Himalaje absurdu w NDiNZ 10.01.13, 16:23
                        Magda.
                        Ta postac zawsze byla nazywana Magdą, ni eMadzia, tak jak postac z MjM np.
                        To wprowadzilo w lekki blad, bo przez chwile wyobrazilam sobie Madzie (Muche) w obsadzie NDi NZ ;))
                        • raszefka Re: Himalaje absurdu w NDiNZ 10.01.13, 17:04
                          czekolada72 napisała:

>
                          > To wprowadzilo w lekki blad, bo przez chwile wyobrazilam sobie Madzie (Muche) w
                          > obsadzie NDi NZ ;))

Z MjM wypisałam się wieki temu i nawet watków o nich nie czytam. Przez to jestem jeszcze bardziej skrzywiona, bo jedna Madzia jaką kojarzę, to ta z Sosnowca.
                          • czekolada72 Re: Himalaje absurdu w NDiNZ 10.01.13, 17:55
                            :))
                            • nioma Re: Himalaje absurdu w NDiNZ 10.01.13, 18:42
                              ale w szpitalach jest podobnie jak w serialu.
                              trafilam do jednego w sylwestra: wszystko ladne, czyste, po remoncie, sliczne sale, w pastelowych kolorach, lazienki, tv.
                              Po operacji bylam sama w pokoju, cicho, spokojnie, pielegniarki przemile. Az milo sie lezalo.
                              Normalnie jak w serialu
                              • myszka1969 Re: Himalaje absurdu w NDiNZ 11.01.13, 02:05
                                Pojęcia nie mam, o jaka Magdę chodzi... :)

spodobal mi sie powrót tego łysego lekarza- męża Marty...toz to stare dobre "Na dobre i na złe" :)...Ale informacja, ze Marta wyjechala gdzies hen z jakimś kolesiem z siłowni...nie no scenarzysci kompletnie nie maja wyczucia w notorycznym uwspołczesnianiu tego serialu- gdzie Marta pasuje do takiego stylu życia??...przeciez ona zawsze a' la tradycyjna matka- Polka była
                                • raszefka Re: Himalaje absurdu w NDiNZ 11.01.13, 11:54
                                  Bez przesady z tym "zawsze". Ile dzieci mają lat? W dodatku zupełnie nie planowane, z facetem, z którym nawet niekoniecznie chciała być. Przerosło dziewczynę i się urwała w świat szeroki.
                                  • kroliczyca80 Re: Himalaje absurdu w NDiNZ 13.01.13, 17:22
                                    Mnie zadziwiła pani ginekolog Hana głosząca tezę, że "w stresie zajście w ciążę jest prawie niemożliwe". Wychodziłoby, że jakiś tam polityk miał rację mówiąc, że kobiecy organizm blokuje ciążę w przypadku gwałtu...
                                    • imasumak Re: Himalaje absurdu w NDiNZ 13.01.13, 23:48
                                      Bo te z gwałtu, to same chciały przecież :P
                                • margott.pl Re: Himalaje absurdu w NDiNZ 14.01.13, 11:59
                                  to zemsta scenarzystów za to że aktorka odeszła do "Lekarzy" na tvn...
                                  • myszka1969 Re: Himalaje absurdu w NDiNZ 14.01.13, 22:34
                                    Kto odszedł??

co do Hany to ja mam do niej bardzo mieszane uczucia- niby taka delikatna, miła i filigranowa ale czesto mnie to wkurza bo jest nadmiernie wyrezyserowane a do tego jeszcze ta sztuczność czasem przemieszana z głupotą...
                                    • lilith76 Re: Himalaje absurdu w NDiNZ 15.01.13, 09:21
                                      Katarzyna Bujakiewicz
                                    • toxicity1 Re: Himalaje absurdu w NDiNZ 15.01.13, 11:56
                                      Nie wiem, czy to tylko maniera w NDiNZ, ale drażni mnie jej sposób mówienie.
                                      Tak jakby mówiła z gumą do żucia w buzi, koncówki jakieś takie, jakby polski był jej drugim językiem.
                                      • monia515 Re: Himalaje absurdu w NDiNZ 15.01.13, 13:03
                                        Jeśli piszesz o Hanie, to polski jest jej drugim językiem. Ona jest z Izraela- tam się wychowywała i żyła.
                                        • pipi43 Re: Himalaje absurdu w NDiNZ 15.01.13, 13:34
                                          Owszem.
                                          Jednak w "Sile wyższej" też leciała ta manierą.
                                          A to jej narzeczony był obcokrajowcem;)
                                          • bardu Re: Himalaje absurdu w NDiNZ 15.01.13, 15:31
                                            Ona tak mówi. W Pytaniu na Śniadanie była rozmowa z tą aktorką i cały czas tak mówiła. Wydaje mi się, że kiedyś nie miała tej maniery (np. w Vincim).
                                            • myszka1969 Re: Himalaje absurdu w NDiNZ 16.01.13, 10:33
                                              Własnie...mówi tak sztucznie co nie robi dobrego wrażenia bo jest jakies takie napuszone.
                                            • lilith76 Re: Himalaje absurdu w NDiNZ 16.01.13, 10:42
                                              Ależ w "Vincim" miała tę manierę, ale jeszcze w uroczej, dziewczęcej wersji. Potem dopracowała do granic męczącej perfekcji.
                                              • jaginger Re: Himalaje absurdu w NDiNZ 16.01.13, 10:55
                                                I jeszcze to dziwne mrużenie oczu...
                                                W Tangu w teatrze telewizji była męcząca.
                                                • matt_banco Re: Himalaje absurdu w NDiNZ 16.01.13, 11:11
                                                  Po naszych reakcjach na gre tej aktorki widac, ze zmierza to w niedobra strone. Byc moze wczesniej ta maniera nie byla az tak widoczna, bo do pewnego stopnia bylo to swieze (nadal lubie ja ogladac w "Vinci"). Zastanawia tylko to, ze p. Kamila sprawia wrazenie swiadomej siebie i powinna "trzecim uchem" slyszec, ze jest to dosc manieryczne. A przyjaciele podpowiedziec, ze nie brzmi to dobrze ;-)
    • ten-tele-program Re: Himalaje absurdu w NDiNZ 15.02.13, 12:29
      estu napisała:

> Witam:) Do tej pory tylko poczytywałam to forum.Po dzisiejszym odcinku muszę si
      > ę wypowiedzieć.Scenarzysci tego serialu chyba kompletnie stracili kontakt z rze
      > czywistością.Zapowiedziałam mężowi,że ma mnie kopnąć w d... jeśli za tydzień ze
      > chcę tę piramidalną bzdurę oglądać.

A czego oczekujesz od płytkich seriali?Przecież scenarzyści tych tasiemców, piszą totalnie dla kasy wg : "może być bzdura, ważne, żeby była kaska"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka