Dodaj do ulubionych

Rodzinka - reklama zamiast serialu

03.05.13, 19:37
Zawsze z wielką przyjemnością oglądałam serial Rodzinka.pl. Ale teraz nie moge już na niego patrzeć. Niemalże każda scena, to reklama jakiegoś produktu.
Ja rozumiem, że w serialach są lokowania produktów, ale bez przesady. Prawie w każdej scenie coś reklamują i to tak nachalnie, że odechciewa się dalszego oglądania.
Obserwuj wątek
    • quba Re: Rodzinka - reklama zamiast serialu 03.05.13, 20:23
      Ja natomiast nie mogę tego serialu oglądać, bowiem kiedy patrzę jak tam matka wciąż wrzeszczy na te swoje dzieci, to dziękuję Bogu, że miałam normalnych rodziców.
      • bursztyn9 Re: Rodzinka - reklama zamiast serialu 03.05.13, 21:20
        ja też współczuje tym dzieciakom, bo zachowuje się jak niezrównoważona, albo głupio i bez powodu się śmieje , albo wrzeszczy ,aż żyły jej wychodzą na szyi.Już nie eoglądam
        • myszka1969 Re: Rodzinka - reklama zamiast serialu 03.05.13, 23:35
          Jako Hanka Mostowiak znacznie lepiej się sprawdzała, nie?:)
        • mm969696 Re: Rodzinka - reklama zamiast serialu 21.05.13, 12:52
          a wy nie zauważyłyście, że te bachory sa po prostu wstrętne? ja właśnie zawsze sie dziwie z na te wszystkie akcje dzieciaków serialowi rodzice reagują z takim stoickim spokojem. A za kazdym razem gdy Kożuchowska wrzeszczy oni mają radochę że doprowadzili ja do takiego stanu.
      • kryptopiryna Re: Rodzinka - reklama zamiast serialu 04.05.13, 06:38
        quba napisał:

> Ja natomiast nie mogę tego serialu oglądać, bowiem kiedy patrzę jak tam matka
        > wciąż wrzeszczy na te swoje dzieci, to dziękuję Bogu, że miałam normalnych rodz
        > iców.
        >
        Po prostu rodzinka patologiczna. Matka wrzeszczy, dzieci płaczą, sodoma, gomora. Faktycznie, dziękuj Bogu, że się w takiej rodzinie nie wychowywałaś. UCHA, CHA, CHA
      • aneta-skarpeta Re: Rodzinka - reklama zamiast serialu 05.05.13, 06:51
        powiem Ci w sekrecie, że to serial komediowy, a nie dokument i nie musisz tego wszystkiego brać tak na serio
        • ten-tele-program Re: Rodzinka - reklama zamiast serialu 17.05.13, 22:32
          A skąd ten wniosek, że Kryptopiryna nie wie, że to serial komediowy?
          Przecież napisała wyraźnie tylko, co jej się w tym filmie nie podoba.

Jej post nie świadczy, o tym, że bierze wszystko na serio z "Rodzinki"

Po za tym, są przecież filmy dokumentalne, które nie sposób brać na serio; np.
          propagandowe kroniki filmowe z czasów PRL i inne "dokumenty" telewizji propagandowej PRL.

Ale moment, może Tobie się "Rodzinka" podoba? Przyznaj się? Może drażni Ciebie fakt, że Komuś się ten film nie podoba?
          • pani_lovett Re: Rodzinka - reklama zamiast serialu 20.05.13, 12:08
            ten-tele-program napisał(a):

> A skąd ten wniosek, że Kryptopiryna nie wie, że to serial komediowy?
            > Przecież napisała wyraźnie tylko, co jej się w tym filmie nie podoba.
            >
            > Jej post nie świadczy, o tym, że bierze wszystko na serio z "Rodzinki"

Porównywanie serialowej rodzinki z "Rodzinki" ze swoją własana, prawdziwą, realną właśnie świadczy o tym, o czym pisze przedmówczyni.
            • mm969696 Re: Rodzinka - reklama zamiast serialu 21.05.13, 12:55
              a gdzie on a porównuje rodzinkę.pl ze swoja rodzina?
              • pani_lovett Re: Rodzinka - reklama zamiast serialu 21.05.13, 13:57
                Tu:

forum.gazeta.pl/forum/w,433,144264157,144265025,Re_Rodzinka_reklama_zamiast_serialu.html
    • harry_callahan Re: Rodzinka - reklama zamiast serialu 04.05.13, 11:26
      Mam taką rodzinkę w sąsiedztwie. Dokładnie takich samych dwóch kudłaczy i wrzeszczącą mamuśkę. Cała trójka nie potrafi normalnie rozmawiać. Nawet będąc w odległości metra od siebie wrzeszczą jakby nawoływali się w lesie. Masakra. Nie, przepraszam, to przecież nowoczesna, tolerancyjna rodzina.
      • wandziutek Re: Rodzinka - reklama zamiast serialu 04.05.13, 14:44
        Ale dulszczyzna! Tfu!
        • harry_callahan Re: Rodzinka - reklama zamiast serialu 04.05.13, 22:36
          Czy ja wiem czy dulszczyzna, opisywana przeze mnie rodzinka z sąsiedztwa prezentuje nie dulszczyznę tylko po prostu zwykłe prostactwo.
        • mm969696 Re: Rodzinka - reklama zamiast serialu 21.05.13, 12:58
          zanim zaczniesz używać "trudnych" słów, zobacz jakie maja znaczenie- Jako cechy dulszczyzny wymienia się najczęściej: zakłamanie, obłudę i dbanie wyłącznie o pozory- gdzie to pasuje do opisywanej przez autorkę rodziny?
    • ksionzka Re: Rodzinka - reklama zamiast serialu 04.05.13, 14:59
      W sumie denerwuje mnie to strasznie. Inna inszość, że od dawna nie widziałam już tego serialu. Tak czy inaczej uważam, że ktoś zapoczątkował taką modę i już niedługo wszystkie seriale będą nam serwować takie cuda w co drugiej scenie. a żeby było śmieszniej z każdym odcinku będą zwiększać ilość reklamowanych produktów czy rzeczy. Serial Przyjaciółki chyba będzie rozwijał trend. Nawet dialog na podstawie reklamowanego w danej scenie produktu nam serwuje.

Co do patologicznej Rodzinki.pl. Ludzie to serial. Czyli ponieważ jesteśmy tylko słabymi, grzesznymi ludźmi denerwujemy się, okazujemy emocje itp. Nie czarujmy się rodzina to nie tylko bajki na dobranoc i wyznania miłosne. Dzieci to nie tylko słodycz a każde ich zachowanie nie wzbudza płaczu czy radości a także nerwy, nerwy, nerwy. Nie ma rodzin idealnych. To znowu jakaś bzdura, którą próbują nam wmawiać media. ( jak krzykniesz, jesteś złą mamą, jak nie wypierzesz pieluch z uśmiechem na ustach po 100 innych obowiązkach to jesteś złą leniwą mamą) Gdyż ponieważ tak jest. Gdyż ponieważ RODZINKA PL to tylko serial i to KOMEDIOWY to wszystko jest PRZERYSOWANE. UBARWIONE, karykaturalne. Do tego doszło specyficzne poczucie humoru. Nie wszyscy mają takie samo. Nie wszystkim wiec dogodzisz. Tyle.

Ja wiem, ze super niania byłaby zadowolona gdyby ten serial był na poziomie:
      K: Dzień dobry matko. Mam dla ciebie przykrą wiadomość, ale nim ci ją przekaże, pozwól że zrobię ci herbaty.
      M: Dzień dobry synu. :(. Dziękuje, że się o mnie troszczysz. Ten rycerski czyn pewno umniejszy twe winy i nie pozwoli mi podnieść głosu.
      K: Tak, matko. Lata tych nauk na coś się przydały. Wiem jak przekazywać złe nowiny.
      M: Dosyć już mitrężenia czasu. Mów synu.
      K: Matko, dostałem 3 - z umiejętności matematycznych, co w efekcie końcowym daje mi ocenę dopuszczającą na semestr i czyni mnie jednym z uczniów czarnej strefy.
      M: Synu, tyle czasu i pieniędzy z ojcem wydaliśmy na twe kształcenie. To jest bardzo przykre bo gdybyś więcej czasu spędzał przed księgami..ale synu, obiecaj że tak się stanie, a ja ci wybaczę. Odstąpię od zakazu. Poza tym nie każdy ma zdolności do liczenia, masz inne talenty. Na pewno. A od liczenia są kalkulatory.
      K: Ziew - przepraszam, ale czy już skończyłaś matko?
      M: Tak, synu. Oddal się bo muszę zmyć podłogę.
      • ruski99 Re: Rodzinka - reklama zamiast serialu 04.05.13, 19:15
        Ja jakbym mial takie debilne bachory, dla których kasa jest najważniejsza, obrażających ojca i robienie ogólnie sobie jaja z rodziców to w minut 5 bym zrobił porządek, czyli wpie...kolejkowy. Jeżeli się Wam podoba to chamskie gó...arstwo w wykonaniu dzieciaków to gratuluję. Wiem, że serial jest robiony na licencji chyba francuskiej, ale nie uważam, aby francuscy normalni rodzice tolerowali takie zachowania gó...arstwa. Kożuchowska? morde to drzeć potrafi, niech sobie jeszcze głowką pokiwa to wyjdzie na Jandę. Karolak? Akurat Karolak daje radę w tym gó...e. Pomijam Braciaka i Kuleszę bo to akurat dobrzy aktorzy są. tylko sobie dorabiają drobniaki. Ogólnie może i zabawnie, ale i żenująco.
        • aneta-skarpeta Re: Rodzinka - reklama zamiast serialu 05.05.13, 06:55
          rozumiem, że dla Ciebie komedia sprzed lat " oh karol" też była oburzająca, bo przecież każda normalna baba palnęła by sobie w łeb gdyby miała takiego męża i nikt normalny by tak jak w tym filmie się nie zachowywał
        • dona.a Re: Rodzinka - reklama zamiast serialu 05.05.13, 15:41
          ruski99 napisała:

> Ogólnie może i zabawnie, ale i żenująco.

O, i to jest celna uwaga pod którą się podpisuję. Mnie Kożuchowska generalnie wkurza dlatego po obejrzeniu kilku odcinków, żeby mieć zdanie, darowałam sobie.
          • marlena.kowalska10 Re: Rodzinka - reklama zamiast serialu 17.05.13, 21:32
            Też uważam ,że ten serial "zszedł na psy". Na początku nie było tam aż tak ogromnego lokowania produktów, a teraz? Przyznam, że oglądałam początkowe odcinki i były naprawdę dobre. Ale im dalej, tym gorzej. Nie tracę już czasu na ten serial. Zdecvdowanie wolę Pierwszą Miłość. ;)
    • sarniak Re: Rodzinka - reklama zamiast serialu 18.05.13, 17:57
      Off top: a gdzie mozna obejrzec za darmo online, bo akurat mnie sie podoba ten serial, ktos wie?
      • roks30 Re: Rodzinka - reklama zamiast serialu 18.05.13, 18:32
        ONET VOD
        • sarniak Re: Rodzinka - reklama zamiast serialu 20.05.13, 11:36
          THX!
    • gazeta_mi_placi Re: Rodzinka - reklama zamiast serialu 18.05.13, 21:16
      Ostatnio reklamowali krem Nivea.
      • ten-tele-program Re: Rodzinka - reklama zamiast serialu 27.10.13, 02:24
        "Rodzinka" ma rozśmieszać. Możliwe, że zamierzeniem autora był głównie aspekt komediowy i panflet na "układy rodzinne- fokus: konstelacja rodzice-dzieci.
        Nie udało się, "Rodzinka" to gniot, można by rzec-zakalec, po którym się odbija.
        Musiał i jego średni brat oszukują permanentnie Karolaka, żeby wyłudzić od niego kasę.
        Oczywiście Karolak jest też winny, wychodząc z załoeżenia, że dzieci można "kupić".
        To taka gra w ping-pong; Musiał i jego brat hołdują zasadzie: Pecunia non olet a tata nieświadomie utwierdza ich w tym przekonaniu, wskazując jako credo życiowe, że za pieniądze wszystko można kupić.
        Nie zasady i fairness są najważniejsze tylko kasa- to przekaz wychowania Karolaka dla synów:)).
        Serial nie śmieszy, tylko bardziej nasuwa refleksje.
        Może to dobrze? Może autorzy osiągnęli zamierzony cel: "Jak nie należy wychowywać dzieci i aby czasem po długoletnim związku małżeństwo nie stało się tylko rutyną, a życie rodzinne przedmiotowym bilansem quasi, tylko właśnie podmiotem"

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka