daje_co_mam 04.12.13, 09:55 Oglądaliście wczoraj pierwszy odcinek? A może oglądaliście wcześniej na C+? Jak wrażenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kanna Re: The Following (TVN) 04.12.13, 14:28 Oglądałam i najbardziej mnie zbulwersowało, ze gołej pani z nożem w oku zasłoniono (dla przyzwoitości ) piersi, zamiast tego oka :/ Zdecydowanie od 18 lat powinien być, akcja nawet ciekawa, ale dla mnie zbyt brutalne i przekombinowane (facet za pomocą ograniczonego netu w bibliotece więziennej zyskuje grono fanatycznych wyznawców - no błagam) Odpowiedz Link Zgłoś
madee1 a kiedy drugi odcinek? 04.12.13, 16:18 bo w następny wtorek w programie jest coś innego. Pierwszy odcinek mi się podobał (choć jak na mój gust jest zbyt brutalny) i chciałabym oglądać dalej, a w sumie nie wiem, jakie plany ma TVN. Reszta wiosną, a może na innym kanale TVNowskim? Ktoś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
circa.about Re: a kiedy drugi odcinek? 04.12.13, 21:31 Podczas napisów końcowych pan powiedział, że kolejne odcinki w marcu w TVN7. A szkoda, bo choć trochę wydumany, to mi się podobał. Odpowiedz Link Zgłoś
madee1 Re: a kiedy drugi odcinek? 06.12.13, 17:24 Łomatko, dzięki za informację. Niezbyt mądra ta polityka TVN. Już widzę, jak widzowie, których wciągnął pierwszy odcinek, czekają do marca gryząc paznokcie z niepewności. Odpowiedz Link Zgłoś
nowywymiarseriali Re: a kiedy drugi odcinek? 11.12.13, 10:01 dokładnie drodzy Państwo. Polityka TVN względem tak dobrych seriali jest zatrważająca. The Following to zdecydowanie produkcja wyróżniająca się na tle pozostałych, ciekawa, wciągająca, z interesująca fabułą i niesamowitymi zwrotami akcji :) off the record powiem, że już w styczniu rozpoczyna się emisja II sezonu w USA. Oj będzie się działo. Przekonajcie się sami :) The Following - wszystkie nowości właśnie na tym portalu. Enjoy! Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: a kiedy drugi odcinek? 11.12.13, 11:41 wszystko fajnie tylko szkoda, że polski jakiś kulawy.... Odpowiedz Link Zgłoś
stalowyszczur Re: The Following (TVN) 06.12.13, 13:34 Obejrzałem do końca. Pomysł może na film, nie serial. W sumie to prawie wszyscy na końcu giną :-), i po pewnym czasie oglądanie jak szlachtują kolejną osobę robi się nudne, a po pewnym czasie już nie krzyczymy "O nie! tylko nie jego!", tylko "Matko.... znowu...". Później łapiesz się na tym, że myślisz "Po cholerę były te ciągnące się pół odcinka retrospektywy, jak i tak ją zarżnęli jak prosie. Gdyby była durna jak beczka smalcu i głupia jak paczka gwoździ też by ją zarżnęli, więc po co było to wymyślać? żeby nabić linijki scenariusza? bez sensu". Główny bohater zaczyna robić wrażenie, że nie złapałby nie tylko groźnego bandziora, ale nawet kataru. Robią już drugi sezon, więc wiadomo, że nie wszystkich wyrezają. Na końcu brakuje wielkiego napisu ze strzałką "Zbieramy na drugą serię, bądźcie z nami"- czyli właściwie nic się nie wyjaśnia. Z perspektywy czasu- szkoda trochę, że "atmosfera" znaczy "niech ten ciasteczek w rozpinanym sweterku pochlasta tego policjanta, i niech jucha tak tryśnie w kamerę, o tak..." Odpowiedz Link Zgłoś
vanmovinia Re: The Following (TVN) 14.12.13, 23:17 o prosze, nei zauwazylam, ze byl w tvn, a od przedwczoraj obejrzalam w necie cala pierwsza serie, przed chwila obejrzalam ostatni odcinek. Wciaga zdecydowanie i dla uspokojenia (bom sama wrazliwa na brutalnosc) mam wrazenie, ze w kolejnych odcinkach jest bardziej psychologicznie niz sensacyjnie. Nie moge sie doczekac nastepnej serii, ostatni odcinek wbija w fotel. Odpowiedz Link Zgłoś
klemenko Re: The Following (TVN) 30.01.14, 12:09 Fajny pomysł i odtwórca głównej roli, ale słabiej z realizacją. Zbyt to wszystko nieprawdopodobne, ale trzyma w napięciu. Za to drugi sezon to porażka, po dwóch odcinkach dałem sobie spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: The Following (TVN) 30.01.14, 14:12 taaaak tym bardziej, że dopiero dwa odcinki były Odpowiedz Link Zgłoś
nowywymiarseriali Re: The Following (TVN) 30.01.14, 14:18 moim zdaniem serial w II sezonie wypada całkiem przyzwoicie ;) może The Following nie jest tak dobrym serialem jak Person of interest czy Homeland ale do obejrzenia raz na tydzień nadaje się idealnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś