latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 27.02.15, 16:04 Barbara , seniorka, miała poważne kłopoty z kręgosłupem , do W-wy na wizyty u profesora woził ją Tomeczek na motorze, oczywiście w tajemnicy przed resztą rodziny.Z chorym kręgosłupem , na motorze , w te i we wte , oczywiście w spodenkach , przyklejona do Tomeczka. A potem oczywiście ozdrowiała , basen i nie narzeka.A operacja jej groziła. Odpowiedz Link Zgłoś
naturally_soft Re: Mjm moja lista absurdów 27.02.15, 16:12 "Z chorym kregoslupem, na motorze" :D Az sie zachlysnelam :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: Największe chamstwo 27.02.15, 16:59 w Mjm , to jednak zachowanie Zduńskiego , w stosunku do ukochanej żony Marysi, wtedy gdy obraził się na nią po stracie hurtowni i oszustwach wspólnika i wynajął pokój u Janeczki i został kochankiem Ewy. Dla mnie to było nie pojęte zachowanie i nie do odkupienia wina. Drugie , to zachowanie żony Pawełka , tej weterynarz , która chciala go ograbić z mieszkania. Bo on zakochany uczynił współwłaścicielką swego mieszkania żonę , a ta go potem nachodziła żeby prędzej sprzedawał bo ona chce swoją część . Jeszcze teraz, jak to wspominam, to aż mnie trzęsie . A wszystko inne, to taki koloryt . Odpowiedz Link Zgłoś
dami251 Re: Największe chamstwo 27.02.15, 17:36 Wyjazd Goski z Michalem do Ameryki i sciemnianie Tomka. Odpowiedz Link Zgłoś
bachula_gr Re: Największe chamstwo 28.02.15, 17:40 dami251 napisała: > Wyjazd Goski z Michalem do Ameryki i sciemnianie Tomka. chyba Tomkowi... Odpowiedz Link Zgłoś
a_andzia28 Martunia 02.03.15, 21:30 Marta dziś wyglądała niesamowicie z tymi brwiami ala Jocker. Odpowiedz Link Zgłoś
naturally_soft Re: Martunia 02.03.15, 22:00 Fakt, mocno przesadzone. Az trudno uwierzyc, ze Marta z czolowki i ostatniego odicnka to ta sama osoba. Ale ile lat minelo? Gora 5? Odpowiedz Link Zgłoś
yumemi Re: Martunia 02.03.15, 23:47 Brwi niesamowite.. Podobnie botox na ustach - zastanawia mnie zawsze dlaczego kobiety ktore takowe zabiegi robią sobie nie widza ze jedyne co osiągają to 'o wstrzyknela sobie botox'. Plus sztuczna twarz, z większym kontrastem zmarszczek na szyi. Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: Martunia 03.03.15, 09:05 To prawda, z brwiami przesadziła, ale trzeba przyznać, że poza tym wygląda bardzo ładnie - jak na Martę Mostowiak. W końcu ma normalny kolor włosów, a nie jajecznicę. Mnie coraz bardziej podoba się Przemysław Bluszcz w roli tajemniczego byłego więźnia Rafała. I nadal upieram się, ze najzwyczajniej w świecie Anna mu się podoba, nie ma wobec niej żadnych złych zamiarów. Świetne są jego miny diabła na widok licznych konkurentów kręcących się wokół Anny. I musze powiedzieć coś jeszcze - a propos wczorajszych kulis MjM - tak jak nie znoszę Olgi Frycz, to jej pies Kapsel ze schroniska jest FANTASTYCZNY. Odpowiedz Link Zgłoś
moniq_c Re: Martunia 03.03.15, 11:07 nie mogłam się skupić wczoraj na niczym tak mi te brwi przysłaniały wszystko. Od ekierki je sobie narysowała? dramat. Tyle ludzi w serialu poumierało, nie da się i z nią czegoś zrobić? Mega nieprzekonująca w tej roli niestety. a absztyfikant Rafał niezły, cudowny facet - pył spod stóp ukochanej usuwa to i konkurencje chętnie by wykosił. Aż czekałam aż te grabie gołymi rękami w supeł zawiąże z nerwów :) Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: Martunia 04.03.15, 07:36 www.swiatseriali.pl/seriale/m-jak-milosc-383/news-m-jak-milosc-dominika-ostalowska-zaluje-botoksu,nId,1682623 na tej fotce na bialo ubrana - slicznie wyglada Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 03.03.15, 13:02 Oprócz botoksu te podstarzałe paniusie z telewizji to podobno stosują podwójne dawki hormonów z HTZ , żeby mieć więcej wigoru i młodzieńczy błysk w oku.A wszystko to po to by się lepiej sprzedać. Ja myślę , że Rafał (imię to zawsze mi się brzydko kojarzy z czarnym Rafałem z Historii żółtej ciżemki)jest bratem Anny. Odpowiedz Link Zgłoś
moniq_c Re: Mjm moja lista absurdów 03.03.15, 15:04 to Anna ma jeszcze jakiegoś brata???? nieeee, on się za bardzo ślini na jej widok, zupełnie nie po bratersku :) Odpowiedz Link Zgłoś
asiak44 Re: Mjm moja lista absurdów 03.03.15, 15:10 Nie oglądałam, może jakiś link do zdjęcia z tymi brwiami? Odpowiedz Link Zgłoś
kachullcia Re: Mjm moja lista absurdów 04.03.15, 08:55 a ten biedny Rafał to niósł tę Kaśkę i niósł , aż się zupełnie ściemniło.....A ona sama też - Marcin jej mówi, że wyłącza telefon bo zaczyna spotkanie, ale zamiast na pogotowie wykręcić, to do niego... I ta wieczne szlochająca Natka też już zaczyna wkurzać. Odpowiedz Link Zgłoś
asiek25 Re: Mjm moja lista absurdów 04.03.15, 11:04 No właśnie, ta działka Marcina t chyba w jakiejś głuchej puszczy musi być, skoro Rafał tyle czasu wynosił Kaśkę z lasu :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: Mjm moja lista absurdów 04.03.15, 11:10 A Mareczek z tesciem nie byli w stanie odnalezc plecaczka, ktory nie wpadl do dolu, tylko lezal pod drzewem, no bez przesady - dzialka nie ma paru hektarow Zreszta - w ogole to bez sensu - jasniej bylo "na swiecie" gdy Mareczek szukal, niz gdy Rafal unosil Kaske. Odpowiedz Link Zgłoś
bachula_gr Re: Mjm moja lista absurdów 04.03.15, 11:14 Ta dzialak juz tyle razy byla tlem do spacerow Mostowiakow I ich znajomych mniej lub bardziej spokrewnionych, ze az dziwne, ze tylko rafal tamtedy przechodzil. No I Marcin majacy co piec minut jakies zle przeczucia- zenady cd. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 04.03.15, 11:02 Wczoraj był smutny odcinek. Natalki to mi nawet żal.Trudno mieć pretensję do chłopca , że nie kocha dziewczyny w ciąży , wszak to dziecko to nie z miłości , tylko z głupoty.Miała już kochanka , to powinna spodziewać się konsekwencji. A on cóż młody , nieodpowiedzialny szczeniak , wybrał , to co najwygodniejsze . Alimenty i tak mama będzie płacić.A ona wsparcie będzie miała w rodzinie.Do szkoły wstyd wrócić , zrobił dziecko i rzucił. A Kaśka , stara i durna. Były problemy z ciążą , po co było pchać się na pustkowie.Te kobity to mają problemy , albo facet nie kocha , a jak już kocha to miłość osłabia rozum. Kiedyś oglądałam na MTV ,Licealne ciąże i Nastoletnie matki , tam to dopiero była patologia społeczno-umysłowa . Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 04.03.15, 12:38 Został tam plecaczek pod krzaczkiem , komórka i bransoletka, będą szukać , to znajdą .Ciemno było , trawa, to nie było widać .Ale przyszły tydzień z Mjm będzie dramatyczny. A co do Natalki , to Marek będzie musiał zatrudnić detektywa , żeby odnależć Darka w Niemczech , bo przecież dziecko musi mieć w dokumentach ojca i jakieś alimenty.Jeśli matka chłopca wie o romansie Natalki z nauczycielem , to będzie w sądzie sprawa o ustalenie ojcostwa.Ojej , żeby nie było , że to nie Darek ,tylko nauczyciel...Bo będzie wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
wawrzanka Re: Mjm moja lista absurdów 04.03.15, 13:21 latarnik88 napisał(a): >Ojej , żeby nie było , że to nie Darek ,tylk > o nauczyciel...Bo będzie wstyd. Oj, nie zdziwiłabym się. "Mjm" dogania skalą absurdów "trudne sprawy", a biorąc pod uwagę wątki kryminalne - depcze po piętach "Malanowskiemu i partnerom". PS. Ten absztyfikant Natalki ma dobrą twarz do grania w thrillerach. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 04.03.15, 14:43 Hanka też musiała udowadniać badaniami , że Mateusz jest Marka synem , także takie sytuacje to u nich nic nowego.Starzy Mostowiakowie są obyci w tym temacie , jak na ludzi ze wsi , to nie obce im różne skandale. Odpowiedz Link Zgłoś
amamutek Re: Mjm moja lista absurdów 04.03.15, 15:18 Zawsze jest opcja, że z tego stresu Natalka poroni i nie będzie problemu. Spokojnie zda mature pojdzie na studia i zamieszka z ruda siostrą w stolicy. Oczywiście wcześniej sprawa o ojcostwo jak najbardziej, bo chyba takiego wątku jeszcze nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Mjm moja lista absurdów 09.03.15, 01:03 Sprawa o ojcostwo przed porodem? Owszem, nie nie możliwa, ale raczej rzadko spotykana. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 09.03.15, 09:22 Natalka miała chorobę jelit L-C .Jak wiadomo, to bardzo poważna sprawa.Widocznie przycichła obecnie. Chorujący na to są bardzo depresyjni , z niską samooceną.W stanach przewlekło-ostrych nawet trzeba wycinać kawałek jelita. Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: Mjm moja lista absurdów 09.03.15, 13:23 Przecież wszyscy w tym serialu wszyscy zostają cudownie wyleczeni z najcięższych schorzeń. Czy to kręgosłup, śpiączka, niepłodność, L-C, depresja.... Scenarzyści uważają że widz po kilkunastu odcinkach o tym zapomni. Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: Mjm moja lista absurdów 09.03.15, 13:27 A niedlugo pojawi sie ostra bialaczka i albo tradycyjnie chory ozdrowieje, albo... tradycyjnie go zabije ;) Odpowiedz Link Zgłoś
beatiti Re: Mjm moja lista absurdów 09.03.15, 13:42 Cuda, cuda to tylko w MJM i z ciążą Natalkową jakoś sobie poradzą ... .Zawsze może być adopcja ze wskazaniem (czy jakoś tak) i wnuczek może stać się dzieckiem Mareczka i jego rudej żony. Czy po takiej chorobie własne nie byłoby zbyt obciążające dla Ewuni? Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: Mjm moja lista absurdów 09.03.15, 14:11 Coś Ty, Lucki wychowają jak swoje, nawet nie zauważą jednego wnuczka więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 10.03.15, 09:40 Szast, prast i po Kaśce .A widzowie w wiecznej żałobie. Jedyna kobieta , która może pomóc Marcinowi w jego nieszczęściu i wychowaniu synka , to moim zdaniem infantylna pani prokurator Agnieszka .Wg superexpresu szykuje sie nowa tragedia , kolejna postać do odstrzału .Kiedy serial przestanie nas straszyć ? Odpowiedz Link Zgłoś
asiek25 Re: Mjm moja lista absurdów 10.03.15, 09:50 > Wg superexpresu szykuje sie nowa tragedia , kolejna postać do odstrzału Kogo ubiją? Odpowiedz Link Zgłoś
kachullcia Re: Mjm moja lista absurdów 10.03.15, 10:59 szast prast faktycznie. Na szczęście nigdy nie byłam i mam nadzieję, że nie będę w takiej sytuacji, ale naprawdę wychodzi lekarz, mówi: zrobiliśmy wszystko, pana żona nie żyje, odwraca się na pięcie i sobie idzie? Odpowiedz Link Zgłoś
naturally_soft Re: Mjm moja lista absurdów 10.03.15, 13:48 beakarp napisała: > Budzyna A co, aktor odchodzi z serialu? To juz nie mogliby mu podeslac jakiejs kochanki, z ktora by zwial od rodziny, zeby bylo wiarygodniej? Odpowiedz Link Zgłoś
bachula_gr Re: Mjm moja lista absurdów 10.03.15, 14:17 Bez sensu. Drugiego meza Martusi usmierca? Zblizamy sie niebezpiecznie do Mody na sukces ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
beatiti Re: Mjm moja lista absurdów 10.03.15, 14:27 Oj nie Martusia podwójną wdową ? Czy to znaczy, że Budzyn umrze czy tylko zachoruje na białaczkę ?I znów będziemy mogli wzruszać się i czekać ąż w końcu wyzdrowieje w pięknym szpitalu z oddanym personelem medycznym? A na co chorowała nasza Ewunia ? Czy to nie była też białaczka czy coś podobnego ? Budzyn nie poddawaj się popatrz Mostawiakowie dają radę w beznadziejnych pprzypadkach, dlaczego Ty nie dałbyś rady ? Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Mjm moja lista absurdów 10.03.15, 15:46 Eee, wydaje mi się, że to był żart z tą śmiercią Budzynia ;) Ale podobno Gonera ma wrócić do serialu :P To byłoby coś ;) Odpowiedz Link Zgłoś
na4 Re: Mjm moja lista absurdów 10.03.15, 16:37 Czyżby szybkował się pojedynek Martusinych mężów? Bo przecież Gonera chyba Jacek (mu było )były wróciłby, bo wciąż ją kocha i zrozumiał, że jest jedyną kobieta. A tak z innej bajki-już się cieszyłam, że Ruda wyjdzie za mąż w tym Szczecinie i nigdy nie powróci, aby co i raz wyznać Tomeczkowi, że nie mogą się już więcej spotykać i że to błąd itp Niestety ucieknie z pod ołtarza :( czyli znów będzie przeżywała rozterki związane z Tomeczkiem . auuuuuu. A co do białaczki Budzyna może ktoś coś pomylił i tak naprawdę to wyniki Wernera? Odpowiedz Link Zgłoś
asiek25 Re: Mjm moja lista absurdów 11.03.15, 10:54 bachula_gr napisała: > Bez sensu. Drugiego meza Martusi usmierca? Zblizamy sie niebezpiecznie do Mody > na sukces ;))) Każdemu z Mostowiaków już umarł współmałżonek. Czas na drugą turę :DDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 10.03.15, 17:06 Akcja dzisiejszego odcinka powinna dziać się np 2 m-e po śmierci Kaśki , tak jak to było w przypadku Hanki .Pokazali pomnik na cmentarzu i gotowe.A tak każą nam przechodzić rozpacz , pogrzeb i takie tam smutne sprawy.Walkę o dziecko , szaleństwa Marcina .Jedynie zabawnym może się okazać straszenie chłopaka Natalki i przymuszanie go do powrotu i wspierania ciężarnej dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
katka-the-hermit Re: Mjm moja lista absurdów 10.03.15, 19:40 Jednym z absurdów ostatnich odcinków jest też wiek ciąży Kaśki - cały czas była mowa o tym, że za miesiąc rodzi...nawet na krótko przed jej zgonem, Marcin mówił pielęgniarce, czy innemu personelowi, że termin ma na za miesiąc, a tymczasem lekarz ocenił wiek ciąży na 30 tygodni, czyli DWA I PÓŁ miecha do porodu. Ja rozumiem, że usg może się mylić, ale nie aż tak! Inna sprawa to to, że Kaśka zeszła z tego padołu w grudniu (po hucznie obchodzonych mikołajkach, czyli pewnie nawet w drugiej połowie miesiąca), więc skoro w połowie grudnia miała rodzić "za miesiąc", a ślub przełożyli na styczeń (wyraźnie padała nazwa miesiąca), to znaczy, że co? w drodze na porodówkę chciała ten ślub brać? a może w samym środku połogu? i oczywiście zakładali, że urodzi w terminie - ani dnia po i ani dnia przed? :/ Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Mjm moja lista absurdów 10.03.15, 21:14 Nie raz już tu sugerowano, że scenariusze na niezłej bani piszą, to i pomieszać się może ;) Ale Marcina mi autentycznie żal. Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: Mjm moja lista absurdów 10.03.15, 21:53 Mi tez zal - jakos tak mi Michorowskim zalatuje... Odpowiedz Link Zgłoś
na4 Re: Mjm moja lista absurdów 10.03.15, 21:58 A dzidziuś jak na 30 tydz to niezły byś Odpowiedz Link Zgłoś
roks30 Re: Mjm moja lista absurdów 10.03.15, 22:02 Mi też żal Marcina. Roznerski nawet nieźle to zagrał. Swoją drogą przepisy trochę nieżyciowe. Nie dość, że mu zmarła narzeczona to jeszcze nie może legalnie zobaczyć syna. Komu by to co zrobiło, żeby dowiedział się, że z dzieckiem wszystko ok. Dziecku nie, matce dziecka też nie, wszak nie żyje więc komu ? Poza tym w takich przypadkach ścieżka uznania ojcostwa powinna być jak najszybsza i najłatwiejsza, a nie takie hocki klocki. Eh polska machina sądowniczo-urzędnicza. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Mjm moja lista absurdów 10.03.15, 22:41 No właśnie w takich przypadkach wyniki testów są decydujące, o ile nie wchodzi w grę jakaś patologia. Troszkę dramatyzują, żeby podkręcić atmosferę ;) Inna sprawa, że ze zwiastuna wynika, że Marcinek się nawali i nie dotrze na spotkanie w sprawie ojcostwa :P No i śmiesznie by było, gdyby się okazało, że to nie jego dziecko ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bachula_gr czy Kasia to sierota? 11.03.15, 07:50 Nie ma zadnych rodzicow, rodzenstwa, rodziny dalszej czy blizszej? Czy mi cos umknelo? Odpowiedz Link Zgłoś
misterni O, o ! I to jest pole do popisu dla scenarzystów! 11.03.15, 08:18 :D Teraz, gdy Marcin będzie starał się o dziecko, pojawi się ktoś z rodziny, o kim Katarzyna rzecz jasna nie miała pojęcia, a kto będzie chciał przejąć opiekę nad jej synem! Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Wiem i Ta osoba będzie miała adwokata, Jacka 11.03.15, 08:19 Mileckiego! :D Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Wiem i Ta osoba będzie miała adwokata, Jacka 11.03.15, 08:20 No tak, przecież Milecki po latach praktykowania za granicą pojawi się w Polsce i pierwsza jego sprawa to będzie potyczka z Budzyniem o dziecko Marcina! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jerryone1 Re: O, o ! I to jest pole do popisu dla scenarzys 11.03.15, 15:31 To dziecko Lucjana. Odpowiedz Link Zgłoś
wawrzanka Re: O, o ! I to jest pole do popisu dla scenarzys 15.03.15, 14:10 Przestańcie pisać takie rzeczy, bo się kiedyś udławię ze śmiechu :D Ale które dziecko? Szykują się dwa testy DNA: czyje jest dziecko Natalki i czyje jest dziecko Kasi. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: O, o ! I to jest pole do popisu dla scenarzys 17.03.15, 21:42 Myślę, że jednak Kasi, Lucek wygląda na bałamutnika, ale nie sądzę, żeby za wnuczkę się zabierał ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jerryone1 Re: O, o ! I to jest pole do popisu dla scenarzys 18.03.15, 18:16 Lucjan znany lekkoduch, który rozmnaża się razem ze swoimi hektarami łąk i sadów...nawet starej Kleczkowskiej nie przepuścił na zapleczu sklepu zaczesa! Odpowiedz Link Zgłoś
amamutek Re: czy Kasia to sierota? 11.03.15, 18:03 W MjM oprócz Mostowiakow to pozostali bohaterowie raczej nie mają swoich innych rodzin choćby Anna , chyba Werner, mąż Marysi lub b. okrojone. Zazwyczaj występuje model ktoś+rodzic np Budzyn, Mirka, Aśa, czy choćby Madzia. Tylko szczęsliwie obu rodziców miała Kinia. I na szczęście trafili pod opiekuńcze skrzydła Mostowiaków Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: czy Kasia to sierota? 11.03.15, 19:18 Kasia miała zeznawać na rozprawie przeciwko podpalaczowi?zabójcy jej wujka.Brat tego zbója wyśledził Kaśkę w Grabinie , w tym domu Marty , gdzie mieszkała sama.Miał zamiar ją zabić ale w ostatnim momencie dostał zawału.Kaśka go reanimowała i uratowała mu życie .To wtedy miała tego dobiegacza , młodego policjanta , który zainspirował dwie Mostowiakówny do zdawania do szkoły mundurowej.Była ustalona data ślubu , biała suknia uszyta i Kaśka wycofała się w ostatniej chwili.Ciężko jej było , jedna torebka bagażu , gdyby nie Mostowiakowie to nie miałaby nikogo. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 11.03.15, 09:22 Akcja odcinków dzieje się dobrze po świętach , wszędzie są ubrane choinki. Poza tym , Magda w rozmowie z Piotrem wspomniała z zazdrością , że w święta ich dom pękał w szwach, co Piotrek skwitował grymasem. Nie ma ślubu ,nie ma aktu urodzenia , nie ma ojca. Mogłaby ustawić się kolejka domniemanych ojców. Dziecko trzeba chronić. Trzeba było po bożemu , zaczynać od ślubu , a tak są poważne problemy.A ten od razu do bicia , gwałtownik jeden. Uspokoił się , pomyślał , porozmawiał po ludzku z pielęgniarką , poprosił i ta mu pomogła. Ludzie to nie zwierzęta , musi być jakiś ludzki porządek , bo inaczej pozagryzamy się nawzajem. Wczorajszy odcinek był serdce szczypatielnyj , nawet się spłakałam .Roznerski dał radę , nie przeszarżował. Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: Mjm moja lista absurdów 11.03.15, 09:36 latarnik88 napisał(a): > Akcja odcinków dzieje się dobrze po świętach , wszędzie są ubrane choinki. Poza > tym , Magda w rozmowie z Piotrem wspomniała z zazdrością , że w święta ich d > om pękał w szwach, co Piotrek skwitował grymasem. w zwiazku z tym akcja moze sie dziac w przedziale czasowym 27 XII - 1 II. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 11.03.15, 10:03 Może okazać się , że jeśli jest jakiś krewny Kaśki , który zgłosi się po dziecko (jeśli) , że ta bezdomna , biedna Kasia miała gdzieś tam jakiś majątek , o którym nie wiedziała i teraz ten krewny chce przejąć majątek poprzez jej dziecko . Marcin odzyska syna i zmieni się z niepoważnego chłopca , utrzymanka starszych pań, w odpowiedzialnego mężczyznę ,ojca .Jak się ma takie wsparcie , w postaci rodziny , przyjaciół , prawników najlepszych w stolicy , oraz pieniędzy , to w końcu młody buntownik stanie na nogi i odkupi swoje winy , chociażby w stosunku do Kaśki ,której początkowo nie zauważał , nie kochał , zdradzał , nie chciał się oświadczyć , nie chciał się żenić a potem wreszcie uległ i odwzajemnił troszeczkę jej bezgraniczną miłość i zaaprobował nawet to ,że zostanie ojcem. A wszystko to z pomocą Barbary , która doradzała strategię w tym związku obojgu zainteresowanym. Odpowiedz Link Zgłoś
ewakozdryk Skąd się wzięła Kaska? 11.03.15, 16:02 Oglądam dość regularnie i systematycznie i za nic nie mogę sobie przypomnieć skąd się wzięła Kaśka. Jaki jest jej background. Jak to się stało, że trafiła do Mostowiaków i jak to możliwe, ze nie ma żadnej przeszłości, rodziny, własnych znajomych Odpowiedz Link Zgłoś
1.jack Re: Skąd się wzięła Kaska? 11.03.15, 16:12 w Grabinie ukryła ją Marta , bo miała zeznawać przeciw jakim bandytom.Została na dłużej , a Mostowiakowi traktowali ją jak własną córkę. Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: Skąd się wzięła Kaska? 12.03.15, 08:51 Jednym słowem: pełen profesjonalizm pani sędzi Mostowiak - ściganego przez bandytów świadka zrzuciła na głowę starym rodzicom... :P Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: Skąd się wzięła Kaska? 12.03.15, 09:04 W sytuacji gdy Marcie zagrażało niebezpieczeństwo ze strony gangsterów , wywiozła dzieci z Heniem do strzeżonego ośrodka razem z ochroną .Kaśce znajomość z Mostowiakami wyszła na dobre , natomiast Lucki są żelazne. Odpowiedz Link Zgłoś
beatiti Re: A Madzia wciąż kocha Pawełka ? 12.03.15, 14:06 Magda Marszałek (Anna Mucha) nadal kocha Pawła Zduńskiego (Rafał Mroczek)! Przyjaciółka Zduńskich cały czas żyje ze złamanym sercem, ale dopiero w 1127 odcinku ''M jak miłość'' w szczerej rozmowie z Janką (Joanna Osyda), Magda przyznaje, że nadal kocha żonatego Pawła. Marszałek spotyka się z Olkiem (Maurycy Popiel), ale nadal czuje coś do dawnego kochanka. Czy Paweł i Magda będą razem po tym jak Ala (Olga Frycz) wyjedzie do Krakowa? Ratunku ile można wałkować temat Madzi i jej kolejnego etapu miłości do Pawełka !!! I scenarzyści powielają schemat co by zrobiła Janka, żeby być z Marcinkiem. Widać chyba niespełnione miłości je połączyły w przyjacielskim kręgu marzących o .... Odpowiedz Link Zgłoś
beatiti Re: A Madzia wciąż kocha Pawełka ? 12.03.15, 14:12 Kiedy w 1127 odcinku "M jak miłość" Jurek (Michał Czernecki) namawia Alę, by wysłała swoje CV do firmy informatycznej z Krakowa gdzie szefem jest jego kolega, żona Zduńskiego początkowo się waha. W końcu jednak, w tajemnicy przed Pawłem, zgłasza swoją kandydaturę na stanowisko programistki komputerowej. Ktoś sobie przypomniał, że nasza Ala jest programistką po renomowanej zagranicznej uczelni z doświadczeniem w takiej pracy. Oczywiście dla scenarzystów w Warszawie dla takich pracowników nie ma zupełnie pracy, pewnie wszyscy zajmują się sprzedażą w sklepach z niewiadomo-czym czy robieniu kanapek dla cateringu ? Czy była w ogóle mowa wcześniej, żeby Ali zakiełkowała myśl o pracy w zawodzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: A Madzia wciąż kocha Pawełka ? 12.03.15, 15:01 Pal licho refleks Ali Zduńskiej - ja mam nieustającą nadzieję że w końcu wyjedzie gdzieś w cholerę i jej rozlazła postać zniknie z serialu - niech jedzie do Krakowa, do USA z Janką czy do Afryki z Madzią, ale niech już jej nie będzie! Odpowiedz Link Zgłoś
na4 Re: A Madzia wciąż kocha Pawełka ? 12.03.15, 15:28 Jeśli chodzi o mnie to wysłałabym je w całej grupie: Alę, Madzię i Jankę niech sobie gdzieś daleko zamieszkają i żeby cały świat mógł o nich w końcu zapomnieć Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: A Madzia wciąż kocha Pawełka ? 12.03.15, 16:25 A co to nie ma dla informatyka pracy w stolicy , tylko za protekcją w Krakowie? Każda praca lepsza niż sprzedaż durnostojek albo przyprawianie i roznoszenie bułek.Myśle , że kolejna AKTORKA , opuszcza serial , żeby w innej produkcji ambitniej się rozwijać. Wystarczy wsiąść na karuzelę serialową i się kręci.A my dzięki temu mamy ubogacone życie serialowe. Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: A Madzia wciąż kocha Pawełka ? 12.03.15, 18:56 Ale co Wy! Ala by znikla? Na pewno nie! Odpowiedz Link Zgłoś
asiek25 Re: A Madzia wciąż kocha Pawełka ? 13.03.15, 10:00 A wyłupiastą Basię zabierze ze sobą? Czy podrzuci Luckom do Grabiny, jak wszyscy to robią? :DD Odpowiedz Link Zgłoś
wawrzanka Re: A Madzia wciąż kocha Pawełka ? 15.03.15, 14:16 Zostawi z Pawełkiem. Ten sposób już sprawdzony. Nie spamiętam wszystkich imion, ale przecież już było tak, że świeżo upieczony małżonek (najpierw policjant, potem pracownik Mirki) został porzucony wraz z pasierbem przez swoją oblubienicę - taką blondynę baletnicę. Odpowiedz Link Zgłoś
petshopgirl Re: A Madzia wciąż kocha Pawełka ? 20.03.15, 15:57 beatiti napisał: ale dopiero w 1127 odcink > u ''M jak miłość'' To brzmi jak zapowiedź apokalipsy Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 15.03.15, 18:46 Tematyki funeralnej mamy dość , może być dla odmiany obyczajówka . np dom uciech w siedlisku Anny , Kisielowa jako zarządzająca . Odpowiedz Link Zgłoś
na4 Re: Mjm moja lista absurdów 15.03.15, 21:51 Odrzucone przez mężczyzn swojego życia Janka i Madzia poczują, że są bratnimi duszami. Zdecydują się razem zamieszkać gdzieś na rajskich wyspach skąd nie ma powrotu do cywilizacji a nawet do Grabiny Odpowiedz Link Zgłoś
bachula_gr Re: Mjm moja lista absurdów 16.03.15, 21:35 Cos mi sie wydaje, ze Madzia gotowa adoptowac Szymka......(olaboga, olaboga) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
malinowykrzak Re: Mjm moja lista absurdów 16.03.15, 22:05 Razem z jego młodym wujkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Mjm moja lista absurdów 17.03.15, 08:31 Gdyby Marcin odebrał sobie życie z tej rozpaczy to Madzia z doktorkiem mogłaby zaopiekować się maluchem. Ale póki Marcin jest to nie wyobrażam sobie, żeby ojca dziecka odstawić i opiekę oddać komuś innemu. Tylko Marcin musi się ogarnąć na tyle żeby podołał opiece. Ale oglądając Madzię mam wrażenie, że zachowuje się jakby zobaczyła jakąś nadzieję na swoje niespełnione macierzyństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
bachula_gr Re: Mjm moja lista absurdów 17.03.15, 09:33 A Madzia cos teraz robi, w sensie zawodowo? Bo wciaz biega po znajomych, przesiaduje w bistro I u wszystkich innych. I gdzie sa rodzice Marcina? Sledza tragedie syna z daleka? Dziwne.... Odpowiedz Link Zgłoś
asiek25 Re: Mjm moja lista absurdów 17.03.15, 13:20 > Ale póki Marcin jest to nie wyobrażam sobie, żeby ojca dziecka odstawić i opiekę oddać komuś innemu. Tak się zaczęłam zastanawiać trochę bardziej poważnie. Czy ja dobrze zrozumiałam? Marcin musi poddać się badaniom na ojcostwo i udowodnić w sądzie, że będzie dobrym opiekunem dla dziecka? Czy może coś pokręciłam?? O ile to pierwsze mnie nie dziwi (każdy mógłby sobie przyjść do szpitala i oświadczyć, że jest ojcem), to to drugie budzi jednak mój sprzeciw. Nie bardzo rozumiem, dlaczego biologiczny ojciec ma się starać przed sądem o prawo do opieki nad własnym dzieckiem, w chwili gdy matka dziecka nie żyje. Bo o ile wiem, biologiczna matka po urodzeniu dziecka nie musi biec do sądu po prawo do opieki. Czy to są absurdy serialu czy naprawdę mamy takie prawo w Polsce, które w tak niesprawiedliwy sposób traktuje mężczyzn??? Odpowiedz Link Zgłoś
roks30 Re: Mjm moja lista absurdów 17.03.15, 13:26 Budzyn też tak mówił, że najpierw test na ojcostwo, a potem uznanie tego ojcostwa w sądzie tylko nie wiem po co. Odpowiedz Link Zgłoś
majaa Re: Mjm moja lista absurdów 17.03.15, 14:07 To jest tak, że jeśli nie występuje domniemanie ojcostwa (czyli matka dziecka nie miała męża, jak Kasia), to do ustalenia ojcostwa wystarczy pisemne oświadczenie faceta (mającego pełną zdolność do czynności prawnych) - czyli w tym przypadku Marcina - o uznaniu dziecka. Ale żeby to uznanie było skuteczne, musi być jeszcze zgoda matki lub ustawowego przedstawiciela tego dziecka, jeśli matka nie żyje. Odpowiedz Link Zgłoś
yumemi Re: Mjm moja lista absurdów 18.03.15, 23:48 Ok tylko dlaczego ojciec miałby udowadniać ze sie jest w stanie zajac? Niby czym miałoby sie to zajmowanie i zdolność zajmowania dzieckiem różnic od matki? Ze niby gorzej pieluchę zmieni? Bez sensu. Jedyne czego nie zrobi to piersia nie nakarmi i tyle. No ale ja tak samo nie rozumiem sytuacji gdzie przy rozwodzie matka z urzędu dostaje większośc opieki nad dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
majaa Re: Mjm moja lista absurdów 25.03.15, 11:56 Ale on nawet nie musi się dzieckiem zajmować osobiście, ważne, żeby w taki czy inny sposób podstawowe potrzeby dziecka mogły być zaspokojone. Marcin akurat spełnia te wymagania: ma mieszkanie, ma pieniądze, ma chętnych do pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 25.03.15, 12:30 To , że przyznano mu opiekę nad synem to bardzo dobrze , a że dodatkowo kuratora to jeszcze lepiej. On sam mówi, że potrzebuje bata nad sobą . Nie mam za złe profesorowi , że negatywnie wypowiedział się na temat Marcina w sądzie , ponieważ taka jest prawda o Marcinie . Musi nauczyć się być odpowiedzialnym , nie działać na emocjach , powściągnąć swój wewnętrzny gniew , no i wcześniej pomyśleć a potem dopiero robić. My wiemy dlaczego pojawił się w Warszawie , za ciasno mu było w Berlinie , potem utrzymanek bogatych kobiet ,bijatyki, ciekawe , czy oddał Agnieszce pieniądze , które pożyczył od niej na samochód.Owszem ma chętnych do pomocy , ale w jednej sekundzie coś mu się odmieni i zamknie wszystkim drzwi przed nosem. Z nim to trzeba się obchodzić jak z jajkiem , żeby go nie urazić , żeby się nie wzburzył nie obraził.Musi facet w szybkim tempie dorosnąć i dojrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
majaa Re: Mjm moja lista absurdów 25.03.15, 13:31 Też jestem zdania, że w tej sytuacji decyzja sądu o tymczasowym przyznaniu kuratora była słuszna. Facetowi pokroju Marcina nie będzie łatwo wejść w rolę rodzica, a do tego jeszcze samotnego. Dlatego z pewnością przyda mu się taka dodatkowa mobilizacja, z czego on zresztą doskonale zdaje sobie sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
jerryone1 Re: Mjm moja lista absurdów 18.03.15, 18:29 Nie jest to możliwe, naukowo zostało udowodnione, że z każdego miejsca na świecie droga do Grabiny zajmuje "chwilę". Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 17.03.15, 14:49 Coś wczoraj Budzyn mówił , że jest udowodnione , żeMarcin jest ojcem , teraz sprawa przyznania prawa do opieki .Marcin to rozpacza nad sobą jaki to on nieszczęśliwy , że Kaśka ich zostawiła .Woli ćpać i pić ,użalać się nad sobą i czekać aż inni załatwią za niego wszystko co trzeba ,łącznie z robieniem dobrego wrażenia na personelu szpitalnym.Wiadomo ,że sam wszystkiego nie ogarnie , ale należy mu się macierzyński -tacierzyński no i ma oddanych przyjaciół i wpatrzone w niego laski. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 17.03.15, 14:53 Jeśli mężatka ma dziecko z innym to i tak z automatu dziecko ma za ojca męża matki -do 9 m-cy od rozwiązania małżeństwa.A tu jest ojciec poszukiwany. Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: Mjm moja lista absurdów 18.03.15, 12:49 Coraz bardziej podoba mi się postać Rafała z siedliska Anny - obok Mirki, Janka z Bistro i pana Marszałka będzie chyba moją ulubioną postacią w tym serialu. Podoba mi się ten wątek, te jego mordercze spojrzenia na absztyfikantów Anny i podpuszczanie dzieciaków na Wernera. A co do Wernera, to uważam że Anna powinna wziąć sobie tylko Gucia (nad jeziorem będzie mu lepiej niż w pustym domu czy ciągany po kancelariach), a samego Wernera oddać Monice. Odpowiedz Link Zgłoś
roks30 Re: Mjm moja lista absurdów 18.03.15, 13:17 Ja to w ogóle mam nadzieję, że w Anne trafi piorun sycylijski względem p. Rafała, bo w związku z Wernerem to jej w ogóle nie widzę. Rafał wydaję mi się, że zabił kogoś "w totalnym afekcie" np broniąc kobiety gwałconej lub bitej. Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: Mjm moja lista absurdów 18.03.15, 13:26 albo zabil kobiete ktora go zdradzila, lub tego z kom go zdradzala Odpowiedz Link Zgłoś
mariamm87 Re: Mjm moja lista absurdów 18.03.15, 14:16 Ja na Wernera nie mogę patrzeć, robią go na takiego Lowelasa, podrywacza itd, a dla mnie jest totalnie aseksualny. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 18.03.15, 14:36 Monika kiedyś wspomniała , że Werner jest wspaniały w łóżku. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Mjm moja lista absurdów 18.03.15, 15:47 Ale wczoraj się nie sprawdził ;) zrzucili winę na gaz paraliżujący ;)a może wątek się rozwinie i Anna z Wernerem nie będzie przez jego paraliż łóżkowy? Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 18.03.15, 17:16 Ja odebrałam ,że wczoraj tak się sprawdzili , że brakowało mu słów. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 19.03.15, 13:19 Matka jak to matka , zostanie sama z 6-giem dzieci i da sobie radę , natomiast ojciec po śmierci żony i matki , powie nie dam rady , zabierajcie dzieci do domu dziecka. Marcin to przypadek szczególny , nie widzę go w roli ojca i matki jednocześnie.Wieczny balangowicz , typ nieodpowiedzialny do bólu .On w tej załobie po Kaśce to rozpacza nad sobą , że go zostawiła, a o dziecku pomyśli tak z doskoku , bo to jego krew , jego prawo.Jeśli sąd przyzna dziecko ojcu , to wszyscy mu pomogą , są dziadkowie przecież , brat , nie dadzą niebożątku zginąć.Nie będzie siedział z dzieckiem wdomu , przewijał , karmił , panienki były i będą. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Mjm moja lista absurdów 19.03.15, 17:48 Mylisz się, Marcin będzie świetnym ojcem, gdyż ma on skłonność do wpadania ze skrajności, w skrajność. Teraz po pracy będzie przyspawany do dziecka, zobaczysz. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 19.03.15, 19:29 Może będzie dobrym ojcem , ale dziecko potrzebuje przede wszystkim sytuacji stabilnej bez huśtawki nastrojów .Kaśka w pewien sposób wychowywała Marcina , on sam powtarza , że Kaśka mówiła mu co ma robić .Matki nie szanuje , bo go zostawila , ojca też , bo mądrzejszy w biznesie i pogodził się z matką , brat za mądry lekarz.Sam nie wie w co wpaść .Ruda prokuratorka Agnieszka pasowałaby jako matka i partnerka i kurator jednocześnie. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Mjm moja lista absurdów 19.03.15, 21:29 Takie dramatyczne zwroty w życiu, potrafią bardzo szybko zmienić człowieka i myślę, że tak będzie w tym przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
kryptopiryna Re: Mjm moja lista absurdów 20.03.15, 10:31 Moje absurdy w MjakM to: Marcin traktowany przez personel szpitala jak przestępca, chociaż cała rodzina może poświadczyć, że jest ojcem, a poza tym na porodówkę wchodzić mogą wszyscy jak leci o każdej porze dnia i nocy, łącznie z krewnymi krolika. Jeden Marcin nawet syna nie może zobaczyć. Bzdura totalna. Rozumiem, że pary wszystkie pary w konkubinacie muszą wlaczyć z personelem szpitalnym? Poza tym wcześniak Szymek to tłuściutki duży chłopczyk, tak na oko z 6 kg leżący w inkubatorze i wesoło machający nożkami. A widzom wmawia się, że ledwo co przeżył. Chłopcy, którzy broją w pensjonacie Anny: rysują samochod gościa a Anna z lekkim uśmiechem grozi im paluszkiem, potem bezkarnie psikają gazem w oczy Wernera i też luzik. A gdzie są ich rodzice? Może ktoś wreszcie powinien ich ukarać, zamiast traktować pobłażliwie. Takie to naciągane. Odpowiedz Link Zgłoś
kryptopiryna Re: Mjm moja lista absurdów 20.03.15, 10:32 Miało być "walczyć z personelem szpitalnym" Odpowiedz Link Zgłoś
dami251 Re: Mjm moja lista absurdów 20.03.15, 12:13 kryptopiryna napisała: > Poza tym wcześniak Szymek to tłuściutki duży chłopczyk, tak na oko z 6 kg leżą > cy w inkubatorze i wesoło machający nożkami. A widzom wmawia się, że ledwo co p > rzeżył. To akurat mnie nie dziwi. Który rodzic wcześniaka zgodziłby się na jego udział w serialu, obecność ekipy? Ewentualnie z daleka przez szybkę... Odpowiedz Link Zgłoś
kryptopiryna Re: Mjm moja lista absurdów 20.03.15, 18:52 Pewnie, ze nikt by się nie zgodził. Ale może są jakieś sposoby na uwiarygodnienie postaci takiego wcześniaka. Może można było go jakoś inaczej sfilmować. Ten tłuściutki bobasek bardzo rzucał się w oczy... Odpowiedz Link Zgłoś
eo_wina Re: Mjm moja lista absurdów 23.03.15, 10:11 Ja nie bardzo zrozumiałam, w jakim celu "chłopcy" porysowali auto, Bogu ducha winnemu gościowi, wiedząc, jak jest ważny dla ciotki? I czemu u licha psikali w oczy Wernerowi, wiedząc, ze to on? Przecież widno na tym pomoście było jak pod latarnią? Zaczynają mnie już drażnić. Poza tym durnota na tym oddziale noworodkowym. Najpierw profesor peroruje bratu Marcina i Rogowskiemu, jak ważna jest obecność ojca przy małym i gdzie on w ogóle jest? Po czym go nie poznaje i generalnie ma w dupie, a ochrona go przegania. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 23.03.15, 10:39 "Chłopcy" stale coś psocą , najłagodniej mówiąc , nie myślą po prostu.A popsikali Wernerowi w oczy gazem , ponieważ szperali! ! w rzeczach Anny i znależli , po drugie napuścił ich Rafał , mówiąc , ze widział podejrzanego osobnika w pobliżu pomostu.Wyrastają na takich durnowatych osiłków. Co do Marcina , to zjawił się pd drzwiami oddziału szpitalnego niechlujny , pewnie cuchnący , tak powiedział Olek, agresywny i nie został wpuszczony.Olek mu zaproponował swoje czyste ubranie , a ten zrobił po swojemu , wziął tylko fartuch i wszedł podstępem , co się wydało i zadziałało ujemnie na jego opinię. Odpowiedz Link Zgłoś
yumemi Re: Mjm moja lista absurdów 24.03.15, 17:40 Z 'chlopcow' robią naprawę mocno denerwujące dzieci.. Mam syna w tym wieku i dzieci w tym wielu aż tak głupkowato sie nie zachowują. Scenarzyści chyba na sile chcą ciagnąć motyw 'psocenia' gdzie nawet porysowanie komus auta czyli zwykły wandalizm, jest kwitowany podniesieniem brwi. Denerwujące. Traktowanie Marcina w szpitalu to porażka jakas, czy w Polsce naprawde tak jest? Odpowiedz Link Zgłoś
mariamm87 Re: Mjm moja lista absurdów 24.03.15, 12:20 Nikt nie komentuje Martusi i Marysi w roli seksownych autostopowiczek i tandetnej reklamy jakiegoś szemranego portalu aukcyjnego? Odpowiedz Link Zgłoś
naturally_soft Re: Mjm moja lista absurdów 24.03.15, 13:06 Hm, akurat przebywam w Polsce po kilku latach latach nieobecnosci w ojczystym kraju i na kazdym kroku przezywam szok kulturowy. Dlatego to, ze w miare zadbane kobiety na zadupiu mogly wzbudzic sensacje, akurat mnie nie dziwi. "Od razu widac, ze nie z Lodzi." :D Odpowiedz Link Zgłoś
beatiti Re: Mjm moja lista absurdów 24.03.15, 14:24 nie wiem nie korzystałam z pomocy drogowej, ale zastanawiałam się zwykłe takiemu facetowi oddaje się kluczyki i dowód rejestracyjny ? Czy gdzieś mi umknęło pytanie a gdzie znajdę swój samochód ? Odpowiedz Link Zgłoś
xemxija Re: Mjm moja lista absurdów 24.03.15, 15:01 A co to za zwyczaje zostawic klienta w srodku puszczy i odjechac z autem na lawecie? Martusia nie ma w opcji ubezpieczenia auta zastepczego? To dobrze jej tak, w takim razie, ze ja ten gbur z warsztatu tak sucho potraktowal skoro taki z niej centus. Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: Mjm moja lista absurdów 24.03.15, 18:51 Martusia jak Martusia, ale zapewne scenarzysci nie tylko, ze nie maja, ale tez nie wiedza, ze mozna miec.... Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 24.03.15, 19:04 W polskim szpitalu może być tylko gorzej niż w serialach.Lekarz wzywa policję do ojca , który trzymając na rękach nieprzytomne ok 2 letnie dziecko traci spokój i przeklnie wołając o pomoc. Policja przyjeżdza i udziela pouczenia .Arodzice z dzieckiem byli 3 krotnie odsyłani wcześniej ze szpitala , potem okazało się , ze to białaczka i dziecko umiera , bo za póżno już na jakiekolwiek leczenie. Głośna sprawa . Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: Mjm moja lista absurdów 24.03.15, 19:06 A co to ma wspolnego z zepsutym samochodem Martusi???? Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 24.03.15, 15:48 Te jakże eleganckie panie autostopowiczki to raczej tylko dla "smakoszy" .Żadne auto nie zatrzymało się , jeden kierowca z piskiem opon uciekł , a ci dwaj , którzy zagadywali to tacy smakosze właśnie byli .Niestety . Za to w domciu przystojny , młodszy pan mąż dał wyraz swemu zainteresowaniu żoną wybitną panią prawnik w jedwabnym czerwonym negliżu. Odpowiedz Link Zgłoś
korolla-x Re: Mjm moja lista absurdów 24.03.15, 22:46 Wybitnym prawnikom nie psują się ich wybitne samochody gdzieś w Polsce na skraju lasu. Obie siostry machając rekami na przejeżdżające samochody wyglądały jak ja i moja koleżanka, gdy zepsuł nam się kiedyś opel-kadet, również pod Łodzią w środku lasu. No, ale my wybitne nie jesteśmy... Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 25.03.15, 08:50 Chłopcy znów się popisali , gdyby to Lucjan , czy Basia upadli na tej ślizgawce przed domem , to byłoby prawdziwe nieszczęście .Tam trzeba prawdziwy program edukacyjno-naprawczy wprowadzić zanim np. domu nie spalą w efekcie jakiegoś psikusa. Ponadto , Tomkowi brakuje pieniędzy na bieżące wydatki , pomijając Zosię i jej szkółkę tenisową i wyjazd w Alpy. Zosia miała rodziców , czy nie należy się jej renta , po zabitym w akcji ojcu policjancie , powinny być jakieś pieniądze .A tak chodzi biedak do lombardu i zastawia rodzinne pamiątki . Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: Mjm moja lista absurdów 25.03.15, 14:12 I nawet nie spytał rodziców Kuby ile na tę wycieczkę potrzeba pieniędzy. Na szczęscie w lombardzie akurat wiedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
fiu-bzdziu2010 Re: Mjm moja lista absurdów 29.03.15, 15:30 a propos wątpliwych psot Mateuszka Mostowiaka i jego kumpla, czyli przyszywanego brata, to faktycznie reakcja na ten porysowany samochód jest mało wychowawcza, czyli hulaj dusza kary nie ma......mogliby przynajmniej zażądać od młodych, żeby z kieszonkowego zwrócili na naprawę lakieru, przecież to młodzi biznesmeni, zwłaszcza Mateusz ze smykałką do interesu,to pewnie ubytek kasy zabolałby mocniej niż to oburzenie cioci z takim przymrużeniem oka Odpowiedz Link Zgłoś
bachula_gr morze swiec......................... 30.03.15, 22:26 Czy WY tez macie taaaakie zapasy swiec w domu na wypadek przerwy w dostawie pradu? Takie jak Kinga I Piotrek oczywiscie ;) Dzisiejszy odcinek uswiadomil mi moje braki (w tym zakresie) Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: morze swiec......................... 30.03.15, 22:47 kurna, a ja o niczym nie myslalam tylko o tych rozbieganych dzieciakach, które by sie przez przypadek obudziły/wyszły z łóżek/ poszły napić/ Odpowiedz Link Zgłoś
xemxija Re: morze swiec......................... 30.03.15, 22:51 Sa jakies swiece u mnie w chałupie, może Zduńskie też lubią palic. swiece mnie nie zdziwily, natomiast najpierw Alusina waliza (la valisa jak mowil Basil Faulty po hiszpansku) - miala byc wypasiona, czerwona za 10 groszy, a tu Alicja pojechala z jakas czarna torba na kolkach?? Na szczescie pozniej kurier la valise dostarczył i pewnie bedziemy ja mogli wkrotce podziwiac. Ja sie zastanawiam ile tego pracodawcę Alicja kosztuje skoro on jeszcze za jej hotel placi... Chyba calkiem z obiegu nie wypadła skoro taka cenna dla firmy... Odpowiedz Link Zgłoś
beatiti Re: morze swiec......................... 31.03.15, 05:56 Oj długie łapy ma ten Jureczek. Załatwia pracę Ali mimo, że nie bardzo jest w temacie a na dodatek oddaje ją wprost na patelni byłemu chłopakowi. Oczywiście sytuacja bardzo prawdopobna. Myślałam, że Jureczek chce Alę dla siebie a tu sprawa robi się coraz bardziej zagnatwana. Coś knuje, aby Pawełkowi dopiec na całej linii przejąc firmę, zabrać żonę i dziecko. A tak wogóle sklep na który Ala jedzie zarobić przez ten czas będzie stał i czekał na dofinansowanie! Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: morze swiec......................... 31.03.15, 08:23 Oj tam, te parę groszy za lokal w centralnym punkcie Warszawy (centralnym bo wszyscy znajomi i krewni królika mają tam po drodze i wszystkie przychodnie, kancelarie, bistra są tuż obok) to Pawełek zapłaci, tyle zarabia na bistro, że i na czynsz Ali wystarczy i na pensję, i wspólnika, i na zusy...:) Odpowiedz Link Zgłoś
na4 Re: morze swiec......................... 31.03.15, 10:25 sklep sobie sam poradzi. Dotąd jakoś bez problemu działał bez obsługi, bo Ala lub jej siostra siedziały sobie w cafe lub załatwiały ważne sprawy. To czemu teraz miało by się coś zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
yumemi Re: morze swiec......................... 31.03.15, 22:18 A mnie irytują zachowania Kingi. Chciała 2 dzieci, i zachowuje sie jakby jej z nieba spadły. Oczekując ze rodzina i znajomi oczywiscie bedą ja wyręczać. Strasznie to wyolbrzymione, ten brak zorganizowania. Odpowiedz Link Zgłoś
xemxija Re: morze swiec......................... 31.03.15, 22:38 A co ma sie nie spodziewac? Jak oslepla to jej wrocil wzrok biegusiem, jak nie miala sie gdzie podziac to wygrala w totolotka (czy tam Lucki jej wygraly) I chalupe zakupila, same cuda sie zawsze dzialy to teraz ma byc inaczej? Nawet ten jej maz - pie... saska - tez kurde taki, ze ze swieca szukac - uwazny, nadskakuje, na spacery chodzi, opiekunke zalatwia... Ktos jeszcze zauwazyl, ze Fraszynska wczoraj wygladala jak swoja wlasna corka? Wstrzasajaco nadobnie, normalnie. A podobno ma 46 lat - nie wyglada nic a nic. yumemi napisała: > A mnie irytują zachowania Kingi. Chciała 2 dzieci, i zachowuje sie jakby jej z > nieba spadły. Oczekując ze rodzina i znajomi oczywiscie bedą ja wyręczać. Stras > znie to wyolbrzymione, ten brak zorganizowania. Odpowiedz Link Zgłoś
majaa Re: morze swiec......................... 01.04.15, 15:57 xemxija napisała: > Ktos jeszcze zauwazyl, ze Fraszynska wczoraj wygladala jak swoja wlasna corka? > Wstrzasajaco nadobnie, normalnie. A podobno ma 46 lat - nie wyglada nic a nic. > No właśnie. 46 lat, to wprawdzie nie starość, ale żeby wyglądać aż tak zjawiskowo wręcz... Ciekawe, czy to tzw. dobre geny, czy może jednak jakaś malutka ingerencja kosmetyczno-chirurgiczna. Odpowiedz Link Zgłoś
naturally_soft Re: morze swiec......................... 01.04.15, 17:42 > No właśnie. 46 lat, to wprawdzie nie starość, ale żeby wyglądać aż tak zjawisko > wo wręcz... Ciekawe, czy to tzw. dobre geny, czy może jednak jakaś malutka inge > rencja kosmetyczno-chirurgiczna. Dobre geny, zdecydowanie. :) Bez tego nawet najlepszy chirurg plastyczny nie pomoze, a wrecz zaszkodzi. Juz lepiej godnie nosic zmarszczki niz zwracac uwage napompowana do granic i zdeformowana geba czy rybimi ustami. Ale ludzka proznosc i glupota nie maja przeciez granic. Odpowiedz Link Zgłoś
j-laki Re: Mjm moja lista absurdów 03.04.15, 12:09 "Psot" ciąg dalszy. Ukradli kota. Babcia z dziadkiem ani słowa, wręcz pomogli im ukryć przewinienie, a gó...arze jeszcze skasowali nagrodę. Ja nie wiem, ale nawet rozbrykane chłopaki z rodzinki.pl są okrzyczane i ukarane, a ci z Grabiny nic. Bo nie wiem, czy przemowa Marka pt: "panowie...." kogokolwiek mogłaby nawrócić. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni A wylanie wody przed domem, żeby zrobić 07.04.15, 01:09 ślizgawkę? Toż to pomysł na miarę pięciolatka. A tu towarzystwo dwunastoletnie co najmniej i nie rozumieją, że komuś może stać się krzywda? I nikt nie wyciągnął żadnych konsekwencji? A na widok Budzyńskiej ze skręconą nogą wnoszoną do domu przez Kolędę, Barbara tylko grozi chłopakom paluszkiem? No cyrk. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: A wylanie wody przed domem, żeby zrobić 07.04.15, 09:25 misterni napisała: > ślizgawkę? Toż to pomysł na miarę pięciolatka. A tu towarzystwo dwunastoletnie > co najmniej i nie rozumieją, że komuś może stać się krzywda? I nikt nie wyciągn > ął żadnych konsekwencji? A na widok Budzyńskiej ze skręconą nogą wnoszoną do do > mu przez Kolędę, Barbara tylko grozi chłopakom paluszkiem? No cyrk. czy mi się przewidziało , że Tomek wnosił Joannę ze skręconą nogą do salonu Mostowiaków , a potem we trójkę z Wojtusiem przytulali się do siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
burina Re: A wylanie wody przed domem, żeby zrobić 08.04.15, 02:55 Kamizela-swatka, to aż się zatchnęła, że sama na tak genialny w swojej prostocie pomysł nie wpadła. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: Ala bankrutka 31.03.15, 10:54 Z jakiego powodu Ala zbankrutowała?Tak dobrze jej szło. Urodziła dziecko , chyba nieślubnie, skończyła trudne studia w Kanadzie , zarobiła na mieszkanie.Potem popadła w długi , kogoś musiała spłacić ? Musiała sprzedać mieszkanko. Gdyby nie Pawełek , bylyby bezdomne z córką.Czy to nie tego Krefta musiała spłacić? Jeśli tak powinna zmykać z Krakowa gdzie pieprz rośnie , bo byli faceci ją wykończą ,abo z nudów -szef , albo głupiej męskiej ambicji -Jurek. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Ala zbankrutowała ponieważ 07.04.15, 01:13 gdy studiowała w stanach, ciężko się rozchorowała i jej ówczesny chłopak zapłacił za leczenie. Ona z nim zerwała między innymi dlatego, że Basia chciała za ojca tylko Pawełka i uciekła przed wylotem do USA, no i facet zażądał zwrotu kosztów leczenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 01.04.15, 08:30 No i wydało się , co jest z Rafałem .To nie były więzień ale pacjent psychiatryka. A co do Kingi , to nie tylko ona pragnęła dzieci , ale Piotruś również .Widać różnice w życiu bliżniaków., jak im się układa .Dzięki Kindze stworzyli rodzinę , jakiej Pawełek im zazdrości.Kiedyś Piotrek studiował najpierw informatykę a potem obudził się , że jednak prawo , a Kinga zasuwała w kawiarniach i studiowała. Ma prawo również do czegoś innego niż obsługiwanie pana męża .Poza tym Piotrkowi wszyscy pomagali , Marta i jej mąż dopomogli mu w karierze , gdyby nie oni nigdy nie zostałby prawnikiem.Paweł zrezygnował ze swojej części spadku na rzecz brata. Także opiekunka do dziecka i pomoc domowa w jednym jak najbardziej pożądana. Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: Mjm moja lista absurdów 01.04.15, 10:39 Fraszyńska wygląda coraz młodziej, jest dziewczęco urocza. Irytujący za to jest Filarski z którego z kiedyś poukładanego poważnego człowieka obecni scenarzyści robią śmiesznego dziwaka. Cały wątek z Alą jest żenujący - jakoś trudno mi uwierzyć że przez ten cały czas nie było dla niej pracy w zawodzie w Warszawie i musiała otworzyć sklepik z-nie-wiadomo-czym. A już wyjazd do Krakowa to szczyt ściemy. Nie wierzę też ani trochę w jej związek z Pawłem. Zauważyliście że nawet Mroczek grający Pawła w to nie wierzy? Ich wspólne sceny są tak nieprzekonujące, że aż wstyd to oglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: Mjm moja lista absurdów 01.04.15, 11:12 W scenariuszu szykuje się kolejna żenada - kolejny atrakcyjny młodzieniec będzie wyrywał... Martę Budzyńską :)))) Nie chcę spojlerowac, ale poczytajcie sobie w streszczeniach kto będzie jej adoratorem. Dla mnie to śmiechu warte :) Odpowiedz Link Zgłoś
katka-the-hermit Re: Mjm moja lista absurdów 01.04.15, 12:12 a ja myślę, że to prima aprilis :) Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 01.04.15, 12:28 a o kogo chodzi , kto ma być tym nowym kochasiem? Odpowiedz Link Zgłoś
katka-the-hermit Re: Mjm moja lista absurdów 01.04.15, 12:33 wg moich na prędce wyszukanych danych, Marcin :) Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 01.04.15, 12:59 no ręce opadają , chyba , że to prima-a , dziś coś tam słyszałam , że do USA sprzedali MjM , Z Kożuchowską , bo ona ma urodę holyłódzką. Odpowiedz Link Zgłoś
yumemi Re: Mjm moja lista absurdów 01.04.15, 17:59 Wlasnie o to chodzi - po co ta cała szopka 'o mamo nie radzę sobie z dziecmi i domem' - dla mnie normalne jest to ze o opiece nas dziecmi mysli sie przed powrotem do pracy a nie jak juz sie wróciło. Do głowy Kindze nie przyszło zeby sie tym zainteresować wczesniej? Lepiej biadolić. Plus oczywiscie matka cierpietnica ktora wszysko ma na głowie a facet 'pomaga' - no bo przecież nie moze byc układ gdzie sie normalnie wzajemnie wspierają :-) Odpowiedz Link Zgłoś
oxana_90 Re: Mjm moja lista absurdów 01.04.15, 11:39 Cóż nie wiem czy da się to ująć jeszcze dosadniej. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 01.04.15, 12:10 Dominika , czy raczej Marta z MjM jakiś czas temu ostro protestowała przeciwko zmianie partnera w serialu.Scenarzyści chcieli jej odebrać Budzyńskiego , a ona po moim trupie .No i masz jednak stało się.Mówiła , że to ośmiesza graną przez nią postać przez cykliczne zmiany partnerów.W końcu kim ona jest , najbardziej pożądaną kobietą w Polsce?Mówiła ,że jak zwolnią Budzyna to ona odejdzie. Ale dało się odczuć narastające oddalenie w ich małżeństwie, wkrótce po tym jak powiększył mieszkanie, brak scen rodzinnych , wyjazdy do syna , pojawienie się Soni jego "męskie" rozmowy z Adasiem. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 01.04.15, 17:17 Fraszyńska wygląda lepiej niż 20 lat temu.Pamiętam duży wywiad z nią w magazynie Twój Styl, opowiadała skąd się wywodzi , że ze Śląska , wychowała się w zakładzie fryzjerskim dziadka , mama też chyba tam pracowała i dodała , że na ich podwórku były trzy smaczki związane z jej rodziną , ona i jej dwie nieślubne siostry.Jest nieduża a bardzo zgrabna , a z twarzą da się coś w filmie zrobić , poza tym bije od niej młodość. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 01.04.15, 17:23 przepraszam 2 smaczki , ona i jej siostra, obie nieślubne córki jej mamy Krysi , też fryzjerki. Odpowiedz Link Zgłoś