Dodaj do ulubionych

Danuta z NW

11.01.15, 07:46
Czy skończyła zarządzanie oświatą? Tak sobie z marszu, pod wpływem emocji i buntu wobec starego dyrektora, za namową rodziny i życzliwych kolegów z pracy oraz uczniów, podjęła decyzję o dyrektorowaniu? Nie będę już wypominać, choć by wypadało, że kiedyś pracowała w gimnazjum, później szkołę porzuciła "na zawsze", a nagle od jakiegoś czasu, bez słowa wyjaśnienia,jak to się stało, uczy w liceum.
Wątek Danki ciekawy, mógłby rozwinąć się bardziej (niech znacznie ograniczą spazmowanie Moniki i fochy Żanety), ale niech nie będzie on kosmiczny: zwykły nauczyciel raczej nie może zostać dyrektorem bez dodatkowych kompetencji (patrz: pytanie na początku postu).
Obserwuj wątek
    • kanna Re: Danuta z NW 11.01.15, 11:26
      Znając Danutę na pewno skończyła zarządzanie oświatę :p
      Mi się bardziej podobała zajawka następnego odcinka, w tym konkursu, który odbywał się w szkole, a pokoju nauczycielskim wszyscy czekali z wypiekami na wyniki (w tym stary dyrektor i Danusia) :D
      • iza232 Re: Danuta z NW 11.01.15, 20:06
        Aha! Ja też padłam z wrażenia :) wyjaśnienie dla co poniektórych: konkurs na dyrektora placówki odbywa się w kuratorium i tam jest jego rozstrzygnięcie. BTW liczą się układy i plecy, których Danka z pewnością nie posiadała jako szeregowy nauczyciel. Za to na bank miał je stary dyrektor, który przez lata dyrektorowania narobił sobie dość znajomości, żeby uzyskać głosy potrzebne do wygrania. Tak że moim zdaniem wątek mocno naciągany i daleki od realiów polskich.
        • mozambique Re: Danuta z NW 12.01.15, 11:55
          jak wiekszosc wątków serialowych - np wygrane pół miliona w kiosku,
          chamski i cyniczny prawnik co to rezygnuje z bogatego klienta bo na rece patrzy mu mloda i naiwna życiowo kochanka
          za chiwle zapewne Żaneta wygra ten Dakar w Brazylii bo inaczej pewnie byc nie może
    • yoka1 Re: Danuta z NW 12.01.15, 13:40
      no i dość komiczne jest to, że już za tydzień będzie tą nową dyrektorką. Zawsze kadencja jest od nowego r.szk. chyba, że poprzedni dyrektor z powodów tragicznych lub dyscyplinarnych musi odejść, a takich tu nie ma.
      • iza232 Re: Danuta z NW 12.01.15, 17:22
        IMO ciekawiej rozwinąłby się wątek gdyby jednak przegrała i darła koty ze starym dyrektorem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka