Dodaj do ulubionych

Szukam osob..

11.11.05, 09:53
Jestem nowy na tym forum, wpierw wiec przepraszam jesli ten watek byl juz
poruszony. Szukam osob, ktore sledza serial Nip/Tuck (Bez Skazy) wyswietlany
na TVNie. Mam wrazenie, iz serial ten nie byl wystarczajaco wypromowany w
Polsce i z tego powodu nie cieszy sie najwieksza popularnoscia. Ja obejrzalem
w Stanach dwa pierwsze sezony i musze z cala stanowczoscia stwierdzic, iz
jest to jeden z najlepszych seriali jakie mialek okazje ogladac. Pozornie o
parze chirurgow plastycznych z Miami, serial ten kryje tak wiele roznych
watkow, ukazuje tak wiele poplatanych historii i pokreconych osobowosci, iz
nie mozna sie od niego oderwac. Jesli ktos jeszcze jest fanew tego
serialu,lub tez chcialby sie czegos dowiedziec, zapraszam na forum.
Obserwuj wątek
    • frygija Re: Szukam osob.. 12.11.05, 04:31
      wyszukiwarka nie gryzie ;) bylu to watki o bez skazy i chyba nawet nie dawno
      wiec daleko nie trzeba bedzie szukac.

A bardziej popularny w polsce chyba nie bedzie bo jak sie pokazuje serial o
      godzinie 23 50 w srody to trzeba sie liczyc z tym, ze na drugi dzien to raczej
      wszyscy o nim rozmawiac nie beda. Niestety pokazuja tam proznych i rozpustnych
      ludzi i jeszcze goly tylek w kazdym odcinku wiec poki co raczej nie ma co
      liczyc na zmiane pory emisji :(

no to powiedzialam co mi na duszy lezalo, bo mnie to wkurza strasznie, ze sobie
      ogladac nie moge ;(

btw teraz to 1 sezon na tvnie leci?
      • Gość: KM DVD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 12:30
        Caly pierwszy sezon zostal wydany w Polsce na DVD!! Trzy pierwsze za to zostaly
        wydane w USA, mozna je bez problemu kupic we wszystkich sklepach wysylkowych,
        rowniez na ebayu. Polecam!!!

Pora oczywiscie nie jest zbyt dobra,ale czego sie spodziewac po naszym kraju
        religijnym...
        Czasami czuje sie,jakbym w Watykanie mieszkal:)
        • det_gittes Re: DVD 13.11.05, 02:15
          W Polsce ukazal sie naprawde sezon 1??? Nie to zebym chcial kupic, bo ogladalem
          dwa miesiace temu, ale to nowina doprawdy niesamowita, wziawszy pod uwage ze
          nic u nas wlasciwie nie mozna kupic z seriali. Szczegolnie nie moge zrozumiec
          dlaczego jeszcze zadnych Simpsonow w Polsce nie wydali, to juz jest przegiecie,
          moze prawa autorskie duzo kosztuje?? na tvnie leci sezon drugi, a tak w ogole,
          to sprostowanie, sezon drugi wyszedl na poczatku wrzesnia ale jeszcze sezon
          trzeci sie nie ukazal na DVD, dopiero 22 wrzesnia byla premiera na F/X w
          Stanach, tak ze jeczcze trzeba troche poczekac. Wlasnie przeczytalem koncowke
          twego wpisu, KM, a wiec Ty podejrzewasz iz pozna pora spowodowana jest
          zawartoscia tego serialu, hmm, wlasciwie to dosc glupie z mojej strony, ale o
          tym nie myslalem, a tak na dobra sprawe, to romans 17latka z 40letnia kobieta
          czy kazirodcze stosunki syna i matki rzeczywiscie moga co niektorych
          bulwersowac,haha (choc jesli chodzi o te druga kwestie, to jest ona bardziej
          skomplikowana), aby nie wspomniec o milosnych ekscesach Christiana. No coz,
          pozdrawiam!!!
          • frygija Re: DVD 13.11.05, 02:25
            <<<na tvnie leci sezon drugi>>>
            na pewno? bo na poczatku wakacji byla premiera drugigo sezonu, pozniej dlugo
            mnie nie bylo, wracam pod koniec pazdziernika i nadal jest drugi? tzn, ze przez
            wakacje nie puszczali nic?

<<moga co niektorych
            > bulwersowac>>>
            w usa ostatnio toyota zaprzestala sponsoringu tego serialu wlasnie ze wzgledu
            na tresci ;) i w odpowiedzi na ataki ze strony Parents Television Council ;) to
            chyba takie cos jak berety w polsce ;)
            • Gość: km Re: DVD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 02:44
              pierwszy sezon ukazal sie na dvd !!
              www.vivid.pl/php/dvd/tytul.php3?&kategoria=tytul&nr=16569
              M.in. tutaj mozna go kupic. Tez bylem zaskoczony, nawet chcialem kupic
              amerykanska wersje na amazon'ie :)

Pozdr.!!
              • det_gittes Re: DVD 13.11.05, 11:16
                Wprost dech mi zaparlo gdy zobaczylem ten strone z polskim Nip/Tuck, nawet
                pudelko jest to samo, z tym ze z tytulem po polsku, sa rowniez te same extras,
                a wiec ogolnie solidna robota, a cena rowniez taka jak w Stanach, z tym ze na
                amazonie spokojnie mozna juz kupic od $30. Jednak mimo wszystko jestem pod
                wielkim wrazeniem, a wiec ktos sie poznal na tym genialnym serialu.

Tak, na TVNie na pewno leci sezon drugi, choc to juz pewnie jeden z ostatnich
                odcinkow, dwa tygodnie temu chcialem sprawdzic ktory odcinek akurat jest i
                niestety trafilem na jeden z nielicznych slabszych odcinkow, o kobiecie ze
                stygmatami, jest dosc mroczny a temat przyciezkawy, ale na dobra sprawe to
                jednyny ktory zapadl mi w pamieci jako sredni.

Scenarzysta tego serialu, Ryan Murphy, jest naprawde zdolnym czlowiekiem, haha,
                po calej historii z Mattem (nie bede zdradzal bo nie jestem pewien czy wszyscy
                sie orientuja) potrafil mimo wszystko doprowadzic wszystkich bohaterow do
                wzglednego pokoju, ja myslalem ze sytuacja byla juz beznadziejna. W ostatnim
                odcinku 2 serii pojawia sie the Carver, tejemniczy gwalciciel ktory okalecza
                ofiary, dlatego tak by mi zalezalo na 3. serii, bo strasznie mnie gryzie jak to
                sie wyjasni, niestety, w Stanach juz 7 odcinkow wyemitowano i nadal nie
                wiadomo, a Murphy tylko zdradza, ze to ktos kogo wszyscy znaja.

No nic, pozdrawiam!!
    • Gość: Tigerness Re: Szukam osob.. IP: 217.153.29.* 25.11.05, 14:58
      Ja także uważam NIP/TUCK za jeden z najlepszych seriali,jakie kiedykolwiek
      nakręcono. Ostatnio oglądałam na TVN 12-ty odcinek 2-giej serii i jestem pod
      ogromnym wrażeniem inwencji reżysera...Genialny! Ciekawe,kiedy(i czy w ogóle)
      będę mogła w Polsce zobaczyć 3-cią serię-tematyka jest specyficzna,przesycona
      erotyką a przez to pora emisji jest późna. Kapelusze z głów dla Juliana
      McMahona, Dylana Walsha oraz Joely Richardson.
    • Gość: Tigerness Re: Szukam osob.. IP: 217.153.29.* 25.11.05, 15:03
      Ps.Odnosząc się do przypuszczeń det_gittes odnośnie wątku związanego z
      tajemniczym gwałcicielem The Carverem podejrzewam,że może Nim być Merril
      Bobolit-ciekawe,czy moje typowanie okaże się prawdziwe...;)
      • det_gittes Re: Szukam osob.. 31.12.05, 22:12
        no i co, Tigerness, juz wiesz jak sie wszystko wyjasnilo? 20 grudnia
        wyemitowany byl podwojny odcinek wienczacy 3 serie, w koncu wiemy kim jest
        Carver, wiele osob twierdzi ze 3 sezon nie byl najlepszy, ale i tak byl o niebo
        ciekawszy niz przecietny serial w TV, ciekawe co bedzie dalej
        • Gość: Tigerness Re: Szukam osob.. IP: *.stegny.2a.pl 02.01.06, 12:28
          Tak-wiem,kto jest Carverem-ale dopiero z trzeciej serii, którą właśnie
          oglądam;) 20.12 wyemitowano odcinek wieńczący drugą serię:)
          • det_gittes Re: Szukam osob.. 02.01.06, 13:28
            tak, piszac 20.12 mialem na mysli stacje F/X w Stanach :) W sumie rozwiazanie
            jest nawet satysfakcjonujace, nie powiem. Jednak jest w zasadzie niemozliwe, aby
            samemu to wykombinowac. Czekam z niecierpliwoscia na 4. sezon.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka