Gość: Kasia2 IP: *.autocom.pl 02.01.06, 23:02 nie wiem czy to już przypadkiem nie było kiedyś tu poruszane, ale nie wydaje Wam się , że Kinga dla Pawła jest raczej bratową niż szwagierką?????????!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piotr7777 Re: szwagierka???? 03.01.06, 00:06 Gość portalu: Kasia2 napisał(a): > nie wiem czy to już przypadkiem nie było kiedyś tu poruszane, ale nie wydaje > Wam się , że Kinga dla Pawła jest raczej bratową niż > szwagierką?????????!!!!!!!! To akurat to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
setorika Re: szwagierka???? 03.01.06, 01:03 polemizowałabym, też mnie to poraziło Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: szwagierka???? 03.01.06, 01:15 setorika napisała: > polemizowałabym, też mnie to poraziło No fakt - kiedyś bardzo przestrzegano np. tego że wuj to tylko brat matki a brat ojca to stryj, ale teraz mało kto przykłada wagę do tego rozróżnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bratowa Re: szwagierka???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.06, 01:14 To akurat nie to samo. Żona brata to zawsze bratowa, nie szwagierka. Dla Kingi brat męża to szwagier, tak jak jego przyszła żona będzie szwagierką dla Kingi. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: szwagierka???? 03.01.06, 01:16 Gość portalu: Bratowa napisał(a): > To akurat nie to samo. Żona brata to zawsze bratowa, nie szwagierka. Dla Kingi > brat męża to szwagier, tak jak jego przyszła żona będzie szwagierką dla Kingi. Tak, ale tylko zimną szwagierką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żaba Re: szwagierka???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 15:18 Zimną... szwagierką. Zimną? Odpowiedz Link Zgłoś
portalegre Re: szwagierka???? 05.01.06, 17:31 słyszałam o zimnej babce (moja babcia takową miała), ale o zimnej szwagierce - nigdy :-) Odpowiedz Link Zgłoś