Dodaj do ulubionych

Czołówki Polskich Seriali

IP: *.promax.media.pl 09.08.06, 10:21
Oceniamy czołówki z polskich seriali:

Klan(2) - Czołówka stara, stare postacie, smutna ale muzyke już wszyscy
dobrze znają i dla niej +
Na Wspólnej(4) - Piosenka fajna, postacie też fajnie pokazane ale niestety
postacie zmieniły się a czołówka jak była tak jest identyczna.
Pierwsza miłość(5) - Muzyka najlepsza, wpada w ucho i ma piękne słowa
piosenki, postacie świetnie ukazana na liściach. Super.
M jak miłość(3) - Czuje się jakbym oglądał stary polski film, jedynie szybka
muzyka dodaje życia czołówce, ciemne kolory, ale + za zmienianie czołówki.
Na Dobre I Na Złe(5) - Muzyka fajna, postacie się zmieniają bardzo ładnie

A wy macie video z czołówek?? Ja zbieram: szukam PM i NDINZ.
Obserwuj wątek
    • Gość: Paula Re: Czołówki Polskich Seriali IP: *.dolsat.pl / 85.219.248.* 09.08.06, 12:51
      Złotopolscy(2)-muzyczka juz troche działa mi na nerwy, najbardziej ta końcowa
      jak śpiewa Piasek. Postacie ukazywane na tle miejsca zamieszkania(segregacja).
      Plebania(4)-piosenka bardzo pasuje do tego filmu. Ta rzeczka na początku też
      niczego sobie. Tylko te postacie tak ,,lecą jednym ciągiem'', ale moze być.
    • Gość: mh Re: Czołówki Polskich Seriali IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 16:58
      W skali od 1 do 6?
      Nie oglądam prawie żadnych seriali polskich, ale znam czołówki, więc nie będzie
      żadnych fałszersw ;]

Klan, 2- (mdła, beznadziejna piosenka, brzydkie kolory)
      M jak miłość, 3 (lepsza od Klanowej, ale też straszna muzyka)
      Kryminalni, 4 (w porządku, ale trochę taka nienaturalna, te napisy takie dziwne)
      Magda M., 5+ (jedna z lepszych o ile nie najlepsza polska czołówka)
      Na Wspólnej, 3+ (jak na tasiemiec dobra, ale przestarzała już)
      Anioł stróż, 5+ (tego serialu już nie ma [był bardzo przeciętny], ale pamiętam
      że bardzo podobała mi się czołówka!)
      Na dobre i na złe, 2+ (jakaś taka prosta, prostacka, nieestetyczna, brzydki
      napis i piosenka)

innych chyba nie znam :D
      • Gość: DanteXXX Re: Czołówki Polskich Seriali IP: *.promax.media.pl 09.08.06, 21:10
        Tak. Czołówka Magda M. jest świetna, ładnie wpadają postacie, ładne kolory i te
        paski które zmieniają się i muzyka oczywiście cudna!
    • Gość: ja czyli nie ty Re: Czołówki Polskich Seriali IP: *.acn.waw.pl 09.08.06, 22:50
      nie oglądam polskich seriali ale trudno nie trafic na jakąś czołówkę podczas
      skakaia po kanałach
      no więc oceniam w skali 1 do 10:

- Klan- 1... sama piosenka to taki smęt że az głowa boli,.. do tego bure kolory,
      postacie które juz dawno nie grają... ogólnie zwiastuje, że serial jest nudny
      - M jak miłośc- 1... piosenka jeszcze gorszy smęt... tekst koszmarrrrny... tło
      troche jaśniejsze ale i tak smęt... tez zwiastuje, że serial jest nudny
      - pierwsza miłość- 1... wycie tej kobiety jest nie do zniesienia !!!!!
      - złotopolscy- 1... nawet nie ma piosenki(czyżby poslskie seriale byly az tak
      niskobudzetowe, że nie stać ich na byle wyjca)...
      - na wspolnej- 1... nie cierrrpie Krawczyka... tutaj kolory sa z kolei
      niebieskie... czołówka podobna do Samego zycia, no oczywiście standard- metro
      itp jakby w Warszawie nic ciekawego nie było
      - na dobre i na zle- 1 brak piosenki (patrz Złotopolscy)... i tak jakoś...
      niebiesko...
      - plebania- 1 piosenka smętna że zanim się skończy ja juz spię... w tle chatka i
      oczywiście twarze bohaterów (bo jakżeby inaczej) równiez jedna z najgorszych
      czołówek

w ogóle nie podoba mi sie 1 schemat: leci muzyka i ogladfamy twarze bohaterów z
      ich podpisem... nuuuuuuuda
      w czołówce coś sie powinno dziać, żeby zachęcić widza do oglądania a nie
      przesuwanie postaci wraz z ich imieniem (chociaz fakt w 138049054676 odcinku
      widz juz ma taką wode z mózgu że może miec problemy z odróżnieniem Zenka z Na
      wspólnej od Jozka z plebanii)w tle szaroburego tła i smętnej muzyki mnie
      osobiście odstrasza...
      • lilith76 Re: Czołówki Polskich Seriali 10.08.06, 13:23
        > w ogóle nie podoba mi sie 1 schemat: leci muzyka i ogladfamy twarze bohaterów
        > z
        > ich podpisem... nuuuuuuuda
        > w czołówce coś sie powinno dziać, żeby zachęcić widza do oglądania a nie
        > przesuwanie postaci wraz z ich imieniem (chociaz fakt w 138049054676 odcinku
        > widz juz ma taką wode z mózgu że może miec problemy z odróżnieniem Zenka z Na
        > wspólnej od Jozka z plebanii)w tle szaroburego tła i smętnej muzyki mnie
        > osobiście odstrasza...

Jakow idz np. zaczynający oglądanie NW po dwóch latach od pierwszego odcinka napiszę, że to nieoceniona pomoc. Jakiś wątek intryguje, serial wciąga, ale za cholerę nie możesz się połapać kto jest kto i dlaczego ;)
    • esta69 Re: Czołówki Polskich Seriali 10.08.06, 11:40
      Samo życie i Egzamin z życia - podobają mi się czołówki bo mogę popatrzeć jak
      moja Młoda przy nich tańczy :-)
      • Gość: ada Re: Czołówki Polskich Seriali IP: *.eranet.pl 10.08.06, 21:07
        "Rodzina zastepcza plus" ma fajna czołowke.Muzyka swietna ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka