Gość: Renka Re: Najlepszy serial wszechczasów IP: 217.153.175.* 13.11.06, 15:39 Duma i uprzedzenie - z 1995 roku Nikita Twin Peaks...i... Archiwum X Odpowiedz Link Zgłoś
pump_it_up Re: Najlepszy serial wszechczasów 13.11.06, 19:12 najlepszy pod wzgledem rezyserii itp jest ostry dyzur, nawet agnieszka holland to potwierdza:) Odpowiedz Link Zgłoś
krtek7 Re: Najlepszy serial wszechczasów 14.11.06, 12:07 Niestety nie oglądałam ER (Ostrego Dyżuru), bardzo też żałuję że przegapiłam Crime Story i Rodzinę Soprano................ Odpowiedz Link Zgłoś
trinkino Re: Najlepszy serial wszechczasów 13.11.06, 22:06 Chyba nikt nie wspomniał "Stawki większej niż życie". A chyba zasługuje na wyróżnienie;) Odpowiedz Link Zgłoś
perennou Re: Najlepszy serial wszechczasów 14.11.06, 01:06 w zasadzie nie lubie w ogóle seriali,ale jest takich pare... typuję "z Archiwum X","Gotowe na wszystko","Ally McBeal","Trzecia planeta od słońca","Latający cyrk Monthy Python'a","Sex w wielkim mieście". Ściągam pierwszą serię "Six fit under",może kiedys też dojdzie do tej listy. Poza tym myśle,że jednak na pierwszym miejscu byłoby "Miasteczko Twin Peaks"(uwielbiam Lynch'a),tylko młoda byłam i naprawdę mało pamietam. Może zbombardujemy jakaś tv mailami żeby wznowili emisję? :) Odpowiedz Link Zgłoś
perennou Re: Najlepszy serial wszechczasów 14.11.06, 01:07 > Ściągam pierwszą serię "Six fit under",może kiedys też dojdzie do tej listy. oczywiście 'six FEET under', mój błąd :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mła Prison Break! the best! a kiedys: Dynastia:-) nt IP: 195.117.255.* 14.11.06, 09:27 Odpowiedz Link Zgłoś
julnick Prison Break! 14.11.06, 11:39 Jak dotąd żaden serial nie wciągnął mnie tak, jak Prison Break. Ze starszych seriali "Miasteczko Twin Peaks". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bree_orson Re: Najlepszy serial wszechczasów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 20:18 1. sex w wielkim miescie 2. gotowe na wszsytko 3. 24 godziny Odpowiedz Link Zgłoś
kiku.san Re: Najlepszy serial wszechczasów 14.11.06, 21:12 Ally McBeal Mordersto Miateczko Twin Peaks Odpowiedz Link Zgłoś
mendosita Re: Najlepszy serial wszechczasów 17.11.06, 17:06 Moja prywatna lista top 3 :) ER Prison Break Alternatywy 4 Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdka801 Re: Najlepszy serial wszechczasów 18.11.06, 09:57 1. Sex w wielkim mieście, 2. Zmiennicy, 3. Dom, 4. Prison Break, 5. Lost Odpowiedz Link Zgłoś
pau_ Re: Najlepszy serial wszechczasów 18.11.06, 23:45 dla mnie do dziś najlepszym serialem (i przy okazji najlepszą ekranizacją tej historii) jest "Robin z Sherwood". Pamieta jeszcze ktoś Michaela Preada i jego następcę Jasona Connery w roli Robin Hooda? Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: Najlepszy serial wszechczasów 19.11.06, 12:18 Starocie: Twin Peaks Strefa Mroku - seria z lat 50' Wild Palms Nowe: Carnivale Monk Millenium (pierwsza seria) Gotowe na wszystko P:) Odpowiedz Link Zgłoś
paul_ina Re: Najlepszy serial wszechczasów 20.11.06, 19:05 1. Przyjaciele 2. Allo Allo :) 3. Alternatywy 4 :D Jeśli śmiech przedłuża życie, to zawdzięczam Twórcom tych Dzieł Sztuki Filmowej dobrych klika lat. Niezmiennie rżę jak koń! Dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: Najlepszy serial wszechczasów 21.11.06, 23:04 1. Pride & Prejudice BBC 2. LOST 3. Przyjaciele 4. Cudowne lata 5. Latajacy cyrk Monty Pythona przymierzam sie do Prison Break, bo ma takie rewelacyjne recenzje na forum... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: itp itd Re: Najlepszy serial wszechczasów IP: 87.239.244.* 22.11.06, 12:15 Serial wszechczasów to 'DOM' , szczególnie polecam młodszym widzom, nieznającym historii, no i zapatrzonym w takie bzdety jak 'Lost' czy inne badziewie Odpowiedz Link Zgłoś
syriusz_wielki Re: Najlepszy serial wszechczasów 22.11.06, 21:49 całkowicie się z Tobą zgadzam. To jest polski serial wszechczasów ! i masz rację odnośnie takich kiczowatych badziewi jak Lost , jakimś tam Prison...coś tam ?! czy Przyjaciele. No ale tak to jest , jak dzieci dopadną klawiatury i zjadają wszystkie rozumy :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: Najlepszy serial wszechczasów 22.11.06, 22:10 bo dorosli siedza przed telewizorem i slinia sie na widok tancereczki-lolitki o glosie szesciolatki :/ Odpowiedz Link Zgłoś
paul_ina Re: Najlepszy serial wszechczasów 23.11.06, 13:28 > bo dorosli siedza przed telewizorem i slinia sie na widok tancereczki-lolitki o > > glosie szesciolatki :/ Celne! :D Odpowiedz Link Zgłoś
julnick Re: Najlepszy serial wszechczasów 23.11.06, 23:59 Nie dość, że się szczeniaki dorwały do klawiatury, to jeszcze mają czelność mieć swoje zdanie. To doprawdy oburzające ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolly Re: Najlepszy serial wszechczasów IP: *.prio138.trustnet.pl 26.11.06, 15:06 Prison Break zdecydowanie! :) Odpowiedz Link Zgłoś
paul_ina Re: Najlepszy serial wszechczasów 22.11.06, 21:59 Po namyśle doszłam do wniosku, że powinny być co najmniej dwie kategorie: serial komediowy i serial obyczajowy. Poniżej moje typy dla seriali obyczajowych: 1. Córki Mc'Leoda (!!!) 2. Czterej pancerni i pies 3. Zbuntowany anioł Odpowiedz Link Zgłoś
valamaldoran Re: Najlepszy serial wszechczasów 23.11.06, 21:53 czy w Polsce nikt nie oglada Stargate SG1 i Stargate Atlantis???? A co powiecie o Farscape? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: itp itd Re: Najlepszy serial wszechczasów IP: 87.239.244.* 24.11.06, 01:02 Hmm... nadal obstawiam "Dom" jako najlepszy serial.. to nie tylko tło historyczne, ale także wątki obyczajowe, sensacyjne i humorystyczne .. no i co najważniejsze deklasuje wszystkie te papki amerykańskie wciskane na nasze ekrany.. odrzucając zarzuty przedmówców - nie jestem śliniącym się staruszkiem, mam 24 lata ..tu nie chodzi o wiek tylko o odróżnienie ziarna od plew!! Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: Najlepszy serial wszechczasów 24.11.06, 22:59 racz zauwazyc, ze moja odpowiedz znalazla sie pod postem niejakiego Syriusza, ktory w tym watku pozuje na doroslego intelektualiste, a na telewizji w dziesieciu innych co tydzien dostawal orgazmu ogladajac tancereczke w Tancu z Gwiazdami. nie mam nic przeciwko, zeby dorosli panowie wyklejali sobie sciany plakatami swoich idolek i wzdychali do nich nocami, choc uwazam, ze w ktoryms momencie zycia nalezy sie zdecydowac, czy jest sie piszczacym nastolatkiem czy powaznym panem. niemniej jednak wolalabym, zeby ci panowie nie patrzyli na innych z gory i nie probowali robic z siebie autorytetow, poblazliwie nazywajac ludzi o odmiennych gustach "dziecmi dorywajacymi sie do klawiatury", bo w ich wykonaniu jest to po prostu slabe. a o gustach jak wiadomo mozna dlugo i namietnie, a i tak ja nadal bede wolala swoje plewy od Twojego ziarna ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monica Re: Najlepszy serial wszechczasów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.06, 21:16 1. Ostry Dyżur i Przyjaciele (nie potrafię zdecydować który lepszy , ale każdy w sumie o czymś innym)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 2. Gotowe na wszystko. 3. Przystanek Alaska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr. loo-bitch Re: Najlepszy serial wszechczasów IP: *.aster.pl 20.01.07, 15:24 numero uno - the shield w grupie pościgowej - deadwood, six feet under, seinfeld, scrubs, rome z najnowszych rzeczy - dexter no i oczywiście klan i pierwsza miłośc :-) Odpowiedz Link Zgłoś
au.lait Re: Najlepszy serial wszechczasów 20.01.07, 15:44 Większość już wymienionych: Kryminalne zagadki Las Vegas Z archiwum X Przystanek Alaska Murphy Brown Na wariackich papierach Twin Peaks Co ludzie powiedzą? ER (pierwsze serie) Cudowne lata Hotel Zacisze Detektyw Monk Bareja forever (Alternatywy 4, Zmiennicy) Piania nad "Lost" nie kumam. Nie wiem, może to kwestia zaskoczenia klimatu: obejrzałam (ledwo, ledwo - ziewając po drodze) pierwszy odcinek, nie umarłam z zachwytu, dałam sobie spokój, odstawiłam. Podobnie ze "Zdesperowanymi Hausfrauami" - jakoś nie moje rejony, więc z mojej strony dzięks bardzo za oba wyżej wymienione serialidła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el k Re: Najlepszy serial wszechczasów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 16:07 a oto podsumowanie dotychczasowych postów p.s.- brałem pod uwage pierwsze typy, nie wszystkie 1. Miasteczko twin Peaks i Prison Break 2. Friends i Lost 3. Er 4. 24 godziny x files Sześć stóp pod ziemią 5. Rodzina Soprano CSI- Las Vegas Odpowiedz Link Zgłoś
justinehh Re: Najlepszy serial wszechczasów 21.01.07, 22:50 SeaQuest oczywiście... CSi Las Vegas i NY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Najlepszy serial wszechczasów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 22:33 cudowne lata, friends, beverly hills 90210 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i ally mcbeal !!! Re: Najlepszy serial wszechczasów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 22:35 oczywiscie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
izzy69 Re: Najlepszy serial wszechczasów 24.01.07, 01:09 Ally oczywiście, muszę iść spać bo głupoty piszę Odpowiedz Link Zgłoś
agentka_literacka Re: Najlepszy serial wszechczasów 28.01.07, 23:38 Six Feet Under. Odpowiedz Link Zgłoś
makaluu Re: Najlepszy serial wszechczasów 29.01.07, 00:32 Ally McBeal ostry dyżur Odpowiedz Link Zgłoś
inia33 Re: Najlepszy serial wszechczasów 30.01.07, 14:10 czterej pancerni:))) a poza tym: przystanek alaska ostry dyzur robin hood (z m preadem) alternatywy 4 zmiennicy noce i dnie daleko od szosy zdecydowanie wolę polskie seriale, oglądam po kilka razy i się nie nudzę:) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel3891 Re: Najlepszy serial wszechczasów 30.01.07, 16:48 ja nie ogladam jakichs seriali duzo, ale z takich komediowych uwielbiam skrzydla. lowel roy bracia:) sa fantastyczne:) Odpowiedz Link Zgłoś
romcia.p Re: Najlepszy serial wszechczasów 31.01.07, 15:39 chyba nikt jeszcze nie wymienił "Babylon5" (Londo Mollari to jedna z najlepszych postaci serialowych jakie widziałam) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axen Re: Najlepszy serial wszechczasów IP: *.aster.pl 31.01.07, 18:22 Sex and the city Alternatywy 4 Zmiennicy PB Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Najlepszy serial wszechczasów 02.02.07, 23:06 Po pierwsze to należałoby rozróżnić seriale "poważne" (obyczaj/akcja/kryminał) od komedii. W grupie pierwszej bezwzględnie "Twin Peaks", poza konkurencją. Choć to w zasadzie zupełnie inna kategoria niż większość seriali, raczej film w odcinkach. Podobnie poza konkurencją wśród komedii będzie "Latający Cyrk MP". Pomijając te dwa arcydzieła... SERIAL: 1. Star Trek, w szczególności DS9 - serial genialny nie tylko dla miłośników ST. 2. Robin z Sherwood - świetna, nowatorska prodkucja. 3. Columbo - jak dla mnie kryminał nie do prześcignięcia ('Monk' miejscami się zbliża, ale jednak to nie to samo). Wyróżnienia: * Earth 2 - cudowny serial sf, który niestety przetrwał tylko jeden sezon. * Przystanek Alaska - niezapomniany klimat. * Kariera Nikodema Dyzmy - polski rodzynek, genialny Wilhelmi. Nowe seriale (szczególnie lubię 'Desperate Housewives' i wspomnianego wyżej 'Monka', 'Six Feet Under' i 'Nip/Tuck' też są niezłe, 'Sopranos' jakoś mnie nie wciągnęło, 'Lost' totalnie znudził) bywają dobre, ale ich prawdziwą wartość będzie można ocenić dopiero za kilka lat. KOMEDIA: 1. "Pan wzywał, milordzie?" - ze wszystkich angielskich seriali komediowych (a zwykle są fantastyczne) ten chyba lubię najbardziej. 2. "Alternatywy 4" - znowu ten Wilhelmi. 3. "Trzecia planeta od słońca" - chyba najlepszy amerykański serial komediowy. Wyróżnienia: * "Zmiennicy" - prawie tak dobrzy jak A4. * "Allo allo" - ze względu na wieczne powtórki totalnie się przejadło, ale jednak serial jest to świetny. * "Czarna żmija" - jak nie przepadam za Jasiem Fasolą, to ten serial bardzo mi przypadł do gustu. Ciekawe, że amerykanom świetnie wychodzą seriale poważne i półpoważne, ale w czystej komedii anglicy biją ich na łeb. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel3891 Re: Najlepszy serial wszechczasów 03.02.07, 16:31 trzecia planeta niezla jest;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Twin Peaks, X Files, Millennium, Carnivale, Monk IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 05.02.07, 23:53 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luska1973 Re: Najlepszy serial wszechczasów IP: *.bielsko.dialog.net.pl 07.02.07, 12:46 Prison Break a później długo długo nic :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikka Re: Najlepszy serial wszechczasów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 20:01 Noce i dnie Dom Cudowne lata z nowszych Dowody zbrodni Bez śladu LOST Monk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Talbot Re: Najlepszy serial wszechczasów IP: *.tls3.tor1.rogerstelecom.net 09.02.07, 22:06 Z polskich: Wojna domowa Czterej pancerni i pies Stawka wieksza niz zycie Wakacje z duchami Gruby Z europejskich: Arsen Lupin Brygady Tygrysa Faulty Towers As time goes by Siedemnascie mgien wiosny Z amerykanskich: Seinfeld CSI Law and Order (osobiscie najbardziej lubie Criminal Intent) 24 Sex in the City Odpowiedz Link Zgłoś