Dodaj do ulubionych

Właśnie zaparzyłem herbatę

29.12.06, 23:47
Jak to się dzieje, że w co drugim polskim serialu (czyt. telenoweli) zawsze,
gdy do kogoś przychodzi niespodziewany gość, ten pierwszy akurat zaparzał
herbatę/kawę. "O, Krysia! Chodż, właśnie zaparzyłam herbaty, napijesz się?"

Druga kwestia: nikt nigdy nie dzwoni domofonem, wszyscy od razu walą do drzwi
mieszkania :)

Ot takie moje obserwacje.
Obserwuj wątek
    • manstein6 Re: Właśnie zaparzyłem herbatę 30.12.06, 00:15
      To jeszcze nic, najgorsze jest to ,że każdy używa tego samego , beznadziejnego
      sygnału dzwonka tel. komórkowego...
      • drobo Re: Właśnie zaparzyłem herbatę 30.12.06, 00:27
        innym "standardem" jest permanentne niedojadanie i niedopijanie w filmach...
        • jedzoslaw Re: Właśnie zaparzyłem herbatę 30.12.06, 00:42
          I gadanie z pełnymi ustami dla tzw. naturalizmu.
          Temat był już poruszany:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=433&w=54486484&v=2&s=0
          • the_dzidka Re: Właśnie zaparzyłem herbatę 30.12.06, 01:00
            > I gadanie z pełnymi ustami dla tzw. naturalizmu.

O Jezu...koszmar, który tępię w życiu codziennym! Dlaczego twórcy reklam i
            seriali uważają, że bełganie z pełną gębą jest zdrowym przejawem życia
            rodzinnego i doceniania jakości potraw?
            • jedzoslaw Re: Właśnie zaparzyłem herbatę 30.12.06, 11:41
              Dzidko, właśnie ja też jestem na to wyczulony. Dostaję mdłości, gdy to widzę
              polskich serialach. Jest to powszechne zwł. w "Klanie" i parę razy (choć nie
              oglądam) widziałem to w "M jak Miłość". Po prostu rzygać się chce. Taks samo
              nienawidzę tej reklamy o dwóch panienkach, co mają otwory gębowe zaklejone jakąś
              czekoladą i z pełnymi jamami bełkoczą coś o smaku tego, co wypełnia im usta.
              OBRZYDLISTWO!
              • the_dzidka Re: Właśnie zaparzyłem herbatę 02.01.07, 10:18
                Jest to również, niestety, nagminne w "Rodzinie zastępczej", w wykonaniu
                posterunkowego. Ja wiem, że on ma być właśnie takim chamusiem o dobrym sercu,
                ale tak czy tak, jak tylko posterunkowy pojawia się w kuchni, wyłączam fonię.
                Jeszcze się nie zdarzyło, żeby nie bełkotał z gebą pełną ciasta czy kanapek :-/
    • to_jaaa Re: Właśnie zaparzyłem herbatę 30.12.06, 10:59
      najgorsze - ktoś dzwoni do drzwi, lokator od razu otwiera
      nie zapyta, nie spojrzy przez domofon...
      • klubi76 Re: Właśnie zaparzyłem herbatę 30.12.06, 11:06
        A mnie zawsze denerwuje, jak bohaterowie (np. sędzina) parkują swoje samochody
        tuż pod klatką wejściową do bloku, zamiast jak normalny człowiek na osiedlowym,
        zwykle zapchanym parkingu..
        • to_jaaa Re: Właśnie zaparzyłem herbatę 30.12.06, 11:18
          sedzina to żona sędziego ;-) ale poza tym masz absolutną rację
          no, i gdy bohaterowie dzwonią, to rozmówca zgłasza się po mniej więcej 0,8 sek
          (a gdy do nich dzwonią, to nie patrzą na wyświetlacz, tylko dziwią się - o, to
          ty)
    • bardu Re: Właśnie zaparzyłem herbatę 30.12.06, 12:16
      A bohaterki seriali biegają po domu w kozakach na szpilach 15-centymetrowych.
      Chyba, że to jest - jak to mówią - trendy, a ja się nie znam. Ale okropnie mnie
      to irytuje.
      • jedzoslaw Re: Właśnie zaparzyłem herbatę 30.12.06, 13:18
        A samo wyrażenie "zaparzyłem herbatę" jest tak pretensjonalnie poprawne, że aż
        zęby bolą. Przecież i tak wszyscy mówią "zrobiłem herbaty".
        • feminasapiens Re: Właśnie zaparzyłem herbatę 30.12.06, 13:22
          A pani Stasia z Klanu zaparza "czaiu"
          • andrz_ej Re: Właśnie zaparzyłem herbatę 31.12.06, 16:58
            Ponadto zauwazyłem również że w "Klanie" obojetne czy to w rodzinie
            Lubiczów,Chojnickich czy u Rysia z Grazynką jezeli tylko jest scena gdy piją sok
            to jest to zawsze sok pomarańczowy..twórcy serialu mogliby się trochę wysilić i
            chociaż raz na kiedy zmienić kolor soku...chodzenie w butach po mieszkaniu też
            nie jest naturalne podobnie jak chodzenie po mieszkaniu w muszce u doktora
            Koziełły..
            • decymek Re: Właśnie zaparzyłem herbatę 01.01.07, 13:55
              A najlepsze jest też to, jak zaraz po przebudzeniu bohaterki serialów mają
              perfekcyjny make-up :) "Jaka ja jestem niewyspana... Pół nocy nie zmrużyłam
              oka."
              • Gość: julkaaa Re: Właśnie zaparzyłem herbatę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.07, 15:07
                a wszędzie czyściutko, porządek.Dzieci zwłaszcza Pawełek nie sprwawiają
                rz(ż)adnych jkłopotów, zawsze ciche, grzeczne.Całuja się zaraz po zjedzeniu, bez
                umycia żebów, wu\ychodza do pracy zaraz po sniadaniu, także nie myjąc zębów.i
                WOGóLE W SERIALACH NIE MA scen łazienkowych, jakies mycie, golenie, nic z tych
                rzeczy.
                • Gość: gabi Re: Właśnie zaparzyłem herbatę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.07, 19:26
                  Ale Rysku zawsze kaze myc RACZKI :P
                  • Gość: gabi oczywiscie karze ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.07, 19:27
                    • Gość: sss Re: oczywiscie karze ;) IP: *.lodz.mm.pl 02.01.07, 01:33
                      kaŻe, moja droga, kaŻe
    • monalisa.pl i nikt nie chodzi w kapciach ale w buciorach! nt 02.01.07, 10:34

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka