Dodaj do ulubionych

Orzeł ląduje 3.02 !!!

30.01.07, 13:23
Hurra !!!
Obserwuj wątek
    • tow.szmaciak2 Re: Orzeł ląduje 3.02 !!! 30.01.07, 14:18
      Ale który? Halgrim?
      • Gość: winieta w rzeczy samej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 14:39
        to łun, to łun !
    • kropka.nad.zet no! 30.01.07, 14:30
      ale nie uwierzę, dopóki nie zobaczę
      może w ostatniej chwili okaże się, że to powtórki?
    • Gość: Orlica Re: Orzeł ląduje 3.02 !!! - nie wierzę IP: 212.182.119.* 30.01.07, 14:56
      skąd wiesz??
      • kropka.nad.zet choćby stąd: 31.01.07, 10:21
        www.telemagazyn.pl/?p=1&dzien=2007-02-03&godzina=9&nadawca=0&kategoria=0&x=51&y=10
        • furino Re: choćby stąd: 31.01.07, 15:30
          To super.
          • tow.szmaciak2 Re: choćby stąd: 31.01.07, 19:43
            Jak zobaczę na ekranie w telewizorni, to uwierzę...
            • winieta Więcej wiary ludzie ! 01.02.07, 09:10
              :)
    • winieta Re: No i jak 04.02.07, 18:24
      podobał Wam się pierwszy odcinek 3 sezonu ? Hallgrim - demon seksu i męski
      szowinista :) Ciekawe czy Estrid jest podstawiona czy to przypadek ? Szkoda
      tylko, że biednej Ditte tyle dowalili.Żal mi nawet było tego jej eks męża,
      d...powatego Jensa. W ogóle scenarzysta za bardzo się skupił (IMO) na życiu
      prywatnym naszych bohaterów.
      • Gość: winieta Re: No i jak - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 14:10
        nikt nie oglądał ??? Orlico, Kropko.nad.zet, Furino !
        • kropka.nad.zet oczywiście, że oglądałam! 06.02.07, 10:10
          Stwierdziłam, że Halgrim to nie żaden Orzeł, tylko Królik ;D
          Czy Estrid jest podstawona? Cholera wie; poznał ją Orzeł w restauracji, ale
          przecież sam do niej podszedł; potem też napatoczył się na nią biegając po
          nabrzeżu.
          Może samo poznanie to przypadek, ale później, kiedy mu się wpakowała do łóżka,
          to już nasłana była? Na trzeźwo nie razbieriosz.
          • Gość: orlica no i jak 3 seria?? IP: 62.233.130.* 23.02.07, 18:02
            oglądacie koleżanki??
        • furino Re: No i jak - 06.02.07, 15:35
          Nie oglądałem tym razem. Nawet nagrać nie zdążyłem. Żałuję.
      • Gość: Orlica dobre.... było IP: 62.233.130.* 05.02.07, 19:35
    • winieta Re: No to mamy 11.02.07, 10:04
      Estrid z głowy, Hallgrim odzyskał ludzkie oblicze, a sprawiedliwości stało się
      zadość :) Ale naprawdę Thea mogłaby już wrócić bo się pożrą do końca na tym
      swoim posterunku. Generalnie odcinek był niezły. Furino - tym razem obejrzałeś ?
      • furino Re: No to mamy 12.02.07, 10:33
        No taaak. Tym razem tak. Niezła była akcja w samojezdnym metrze i z Nayimem w
        roli filanca w ogródku działkowym. A Hallgrim zgodnie z cytatem "home, where is
        my home" znów wrócił do hoteliku.
        • Gość: winieta Re: No to mamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 12:20
          A Hallgrim zgodnie z cytatem "home, where is
          >
          > my home" znów wrócił do hoteliku.
          :))
          A Nazim faktycznie nieźle odnalazł się w roli działkowicza. On i jego
          debeściarski kapelutek :)
    • Gość: winieta Do Orlicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 20:18
      A juści, że oglądamy i do oglądania zapraszamy. Warto. A koleżanka na wyjazdach
      czy zapomniała ? Tak czy siak dzisiaj o 22.45.
      • luisapaserinni Re: Do Orlicy 26.02.07, 22:34
        i co już poniedziałek i zero komentarzy??
        skandal, i tak wygląda fan- club;)
        witam serdecznie na forum o Ornen!!
        juppi! cieszę się, że Was znalazłam, mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do grona
        fanów...
        • kropka.nad.zet niech komentują swoje odcinki 27.02.07, 11:23
          fani MjM - my jesteśmy ponad :)))))))
          • winieta Do luisapaserinni 27.02.07, 14:27
            Powiem tak, witamy serdecznie. Cieszymy się, że jest nas trochę więcej niżby
            wynikało to z liczby wpisów w tym wątku. Co do komentarzy - odnoszę wrażenie,
            iż większość z nas reprezentuje tepemrament tzw. skandynawski :) - stąd też
            nasze zamiłowanie do duńskiego serialu a jak nie daj Boże Hallgrimowi puszczają
            hamulce seksualne to jesteśmy niebotycznie zbulwersowani D
            • luisapaserinni ekspiacja i eksplikacja 27.02.07, 14:53
              dziekuję za miłe powitanie:)
              hmmm, pisząc o komentarzach nie chciałam wykopywać topora wojennego, raczej
              byłam podekscytowana tym (wolno chyba? come on, i Duńczyk się czasem
              podeksytuje), że są jeszcze jacyś fani Hallgrima Hallgrimsona - serial nie jest
              specjalnie reklamowany w TVP, a i pora nadawania taka sobie. Ja sama nań
              trafiłam skuszona producencką mieszanką skandynawską (no, głównie skandynawską).
              Poza tym słabo ogladam inne seriale, może poza "Rodziną zastępczą";) (ale to z
              miłości do posterunkowego), więc tym bardziej nie wiem co to jest MJM (kojarzy
              się jakoś tak jak dawny program Manna i Materny tylko, że to był MDM), więc za
              bardzo nie czuję sie obrażona;).
              A co do hamulców seksualnych Hallgrima, to hmmm, dzięki temu, ze puszczają
              można go oglądać w negliżu:D. W końcu z wulkanicznej i pełnej gejzerów wyspy
              chłopak pochodzi...
              pozdrawiam
              Luisa za szybka po kawie
              • winieta Re: ekspiacja i eksplikacja 27.02.07, 15:13
                Luiso, jaki tam znowu topór !? Ja również ekscytuję gdy nadejdzie już sobota,
                późny wieczór. Wtedy wyganiam wszystkich sprzed telewizora, gin z tonikiem,
                faje (wiem, wiem całkiem niezdrowo) i wysysam oczami obraz z telewizora :)
                • kropka.nad.zet aa, to ja zdrowiej 27.02.07, 15:25
                  bo ja nagrywam, a potem w niedzielę w porze śniadania z kakao zasiadam i oglądam
              • kropka.nad.zet jako fanka forum seriale 27.02.07, 15:27
                wiem, że MjM to M jak Miłość :)))
                • luisapaserinni lordag kl. 22.45 27.02.07, 15:58
                  ja też się szykuję pół dnia na Oernen (a tam, pół dnia, tydzień cały!!),
                  ostatnio juz chciałam wyprosić gościa, bo się wizyta niebezpiecznie
                  przedłużała, a była już 22.15!! ile mnie nerwów to kosztowało...
                  Już kiedyś straciłam 1 odcinek w ten sposób. Ludzie nie mają kompletnie
                  wyczucia chwili:)
                  Dodam jeszcze, że szykuję się głównie wewnętrznie, bo zwykle to piwo/herba i
                  paluszki, więcej pokus przeszkadzałoby mi się wkręcać.

ps. a kropko ten serial to znam tylko się nie zorientowałam, że to ten:)
                  poza tym nie wiedziałam, że jeszcze leci (i może jest jeszcze na topie
                  forumowym), strasznie stary jest.
                  • winieta Re: lordag kl. 22.45 03.03.07, 16:51
                    To co, umawiamy się dzisiaj na 22.40 ? Mam nadzieję, że zdążę bo wcześniej
                    wybieram się na koncert Żanny Biczewskiej. Ah, to będzie pasjonujący wieczór !
                    • furino Re: lordag kl. 22.45 05.03.07, 11:36
                      I co, Nazim nie żyje ...?
                      • anmanika Re: lordag kl. 22.45 05.03.07, 11:49
                        Przeczytalam sobie na stronie netowej Orla i wiem co z Nazimem, ale nie powiem;-
                        )
                        • Gość: winieta Re: lordag kl. 22.45 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 14:52
                          Przeczytałaś ?! Kurczę, jak widzę te ichnie dziwne literki to nawet ciężko jest
                          mi domyśleć się treści :) Ja obejrzałam jedynie obrazki, też już wiem ale też
                          nie powiem.
                          • tow.szmaciak2 Re: lordag kl. 22.45 05.03.07, 19:19
                            a ja nie sprawdzę i będę wiernie czekać i płakać...
                            • Gość: winieta Re: lordag kl. 22.45 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 20:21
                              Chusteczkę ?:)
                          • anmanika Re: lordag kl. 22.45 06.03.07, 08:51
                            Mam przewage bo znam szwedzki:)
                            • Gość: kika1982 Re: lordag kl. 22.45 IP: 80.50.181.* 06.03.07, 09:09
                              Co się stanie ja już wiem, wcale nie znając szwedzkiego. Wystarczy wejść na WP
                              i tam w program TV i można przeczytać streszczenie odcinka sobotniego.
                              Chusteczki się przydadzą.
                              • Gość: winieta Re: lordag kl. 22.45 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 09:52
                                Sądzę, że najbardziej przydazą się gdy ostatni odcinek dobiegnie końca. Wolę
                                nie mysleć jak nieodległa jest to przyszłość :(
                                p.s. to jak to właściwie jest oni rozmawiają po szwedzku czy po duńsku ?
                                Pomijając chwile gdy przełączają się na angielski, niemiecki i jakiś bliżej
                                nieokreślony słowiański :)
                                • anmanika Re: lordag kl. 22.45 06.03.07, 10:03
                                  Czasami po szwedzku, zwlaszcza gdy sa w Szwecji, czasami po norwesku a
                                  generalnie to po dunsku. Cholerka za pozno sie zalapalam na Orla i teraz zaluje.
                              • kropka.nad.zet no, faktycznie 06.03.07, 10:34
                                to niesprawiedliwe :(
    • kika1982 Re: Orzeł ląduje 3.02 !!! 06.03.07, 10:53
      Niedługo niestety koniec. A szkoda. Wreszcie był jakiś fajny serial. Nie
      koniecznie amerykański, ale europejski. Zastanawiam się czy jest sznasa na nowe
      odcinki. Byłoby super. Bo niektóre wątki nie zostaną rozwiązane do końca.
      • Gość: winieta Re: Orzeł ląduje 3.02 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 11:18
        Ej, słuchajcie, coś za bardzo powiało pesymizmem na naszym wątku. Cieszmy się,
        że w ogóle możemy oglądać trzecia serię. Pamiętacie jak niedawno wieszaliśmy
        psy na TVP ? :) Kropka, Ty to masz fajnie - z tego co się zorientowałam to
        nagrywasz odcinki na DVD i jak tylko zatęsknisz za Orłem to pstryk i leci Home,
        where is my home ? :)
        • anmanika Re: Orzeł ląduje 3.02 !!! 06.03.07, 11:51
          Jak przeczytalam, to z koncem 3 serii serial definitiwnie sie konczy.
          Zeby nie bylo pesymistycznie jak napisala moja szanowna przedmowczyni zalaczam
          strone z linkiem do klipa z piosenka tytulowa:

dr.dk/oernen/Back_musikvideo.asp
          nalezy kliknac na "se musikvideo"

milego sluchania i ogladania.
          • Gość: winieta Re: Orzeł ląduje 3.02 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 12:52
            Dziękujemy bardzo, ale jakby to powiedzieć - za sprawą Furino to akurat tę
            stronę znamy już prawie na pamięć :) Tym nie mniej dziękujemy jeszcze raz
            młodszej stażem Koleżance :)
            • tow.szmaciak2 Re: Orzeł ląduje 3.02 !!! 06.03.07, 12:58
              No nie wytrzymałam i zajrzałam...Zdaje się, że ktoś oferował mi chusteczkę...
            • anmanika Re: Orzeł ląduje 3.02 !!! 06.03.07, 13:09
              Dobrego nigdy za wiele:))
              Mlodsza stazem: bhuuuu....(ciagle nie moge dojsc do siebie, ze tak pozno ten
              serial odkrylam).
        • Gość: kika1982 Re: Orzeł ląduje 3.02 !!! IP: 80.50.181.* 06.03.07, 13:00
          Orła ogladałam na niemieckim kanale ZDF. A przez jakiś czas można było obejrzeć
          ostatni odcinek na stronie serialowej. Wydaje mi się ze przez przypadek tak się
          stało bo po kilku dniach zniknęło.
          • winieta Re: Orzeł ląduje 3.02 !!! 06.03.07, 13:17
            Mam chusteczkę haftowaną co ma cztery rogi ... :) Towarzyszko - rzucę Ci ją pod
            nogi :)
            Wiesz co Anmaniko, nie Ty jedna późno trafiłaś na ten serial. Ja chyba dopiero
            od 5 czy 6 odc. I ile razy była jakaś sprawa z matką Halgrima to nie do końca
            wiedziałam o co chodzi.
            A tak swoją drogę to niezły dzisiaj ruch tutaj mamy :) To chyba jednak prawda,
            że w obliczu zagrożenia ludzie garną się do siebie :)
            • anmanika Re: Orzeł ląduje 3.02 !!! 06.03.07, 13:42
              Dzieki za slowa otuchy.
              Staralam sie przeczytac o co tu chodzi z ta matka, 99% zrozumialam. Nie
              zrozumialam tylko dlaczego matka uciekla (zdrady?).
              • Gość: winieta Re: Orzeł ląduje 3.02 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 14:19
                A uciekła ? :) No, widzisz, sama widzisz. Ja myslałam, że ona w jakis sposób
                odtrąciła swojego syna. Poza tym myślałam, że uciekł ojciec, no a an sam koniec
                młodociany Hallgrim. Uff. Chyba bez pomocy pionierów w oglądaniu Orła nie
                rozwikłamy tego problemu.
                • Gość: kika1982 Re: Orzeł ląduje 3.02 !!! IP: 80.50.181.* 06.03.07, 15:03
                  Nie jest dokładnie powiedziane co jest między Hallgrimem a jego matką. Ojciec
                  ich zostawił.
                  • kropka.nad.zet matka Orła 06.03.07, 15:48
                    umarła w pierwszym odcinku, więc nic już między nimi nie "jest"
                    może jeszcze jakieś zaszłości wyjdą, ale chyba już nie zdążą tego pokazać
                    a co do starych ran - Winieta tego chyba nie pamięta, chociaż oboje z Furinem
                    opowiadaliśmy jej odcinek, w którym Orzeł umarł i wrócił - Orzeł, kiedy był w
                    stanie śmierci klinicznej, spotkał się z matką i wyjaśnili sobie
                    nieporozumienia z dawnych lat
                    długo by opowiadać; myślałam wcześniej, że to będzie jakiś głębszy powód, ale
                    może dziecko, którym był Orzeł, kiedy jego kolega spadł ze skały, a Orzeł mu
                    nie pomógł, bardzo silnie to odczuło i ta trauma pozostała mu bardzo długo

ufff, strasznie zawiło napisałam :)
                    • winieta Re: matka Orła 06.03.07, 20:19
                      A nie jest to tak, że nie pamiętam jak mi tłumaczyliście tylko nie wiem czego
                      te nieporozumienia dotyczą. Ot co. Ale dajmy już pokój matce Hallgrima. Za to
                      mam takie małe pitanko - czy Ty masz nagrane wszystkie odcinki Orła ?
                      • kropka.nad.zet nagrywam, co nie znaczy, że kolekcjonuję 06.03.07, 20:53
                        kasuję po obejrzeniu, czasem jeszcze podrzucam koleżance, bo nie lubię oglądac
                        po raz kolejny tego samego
                        • Gość: winieta Re: nagrywam, co nie znaczy, że kolekcjonuję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 07:54
                          A, to szkoda :(
                          • furino Re: nagrywam, co nie znaczy, że kolekcjonuję 07.03.07, 11:09
                            Witajcie. Wydaje mi się, że między Hallgrimem a matką były zwykłe
                            nieporozumienia i niedomówienia, jak to między mamą i synem (czasami
                            uwydatniany jest ten motyw emocjonalny w filmach, np. "Szeregowiec Ryan").
                            Tutaj jest to przedstawione na przykładzie pewnych traumatycznych przeżyć z
                            dzieciństwa (wypadek kolegi) i złagodzenia lub też wzmożenia ich skutków w
                            realcji matki z synem (synek ukrył cos przed matka, ona coś przed nim itp.
                            itd.) Stąd też zapene wzieło sie jego zwidus-majakus, wizyty u pani psycholog,
                            dręczace wspomnienia, prorocze sny i różne takie. Hallgrim opuścił Islandię
                            zapewne dlatego, by oderwać sie od tych wspomnień i stąd jego wyrzuty sumienia
                            na tle jego relacji z matką, dodatkowo zresztą spotęgowane przez stosunek
                            siostry do całej tej sprawy. Matka umiera w pierwszym odcinku w obecności
                            siostry, w momencie kiedy Orzeł bierze udział w akcji z grupą
                            antyterrorystyczną na lotnisku w Kopenhadze. Potem Hallgrim spóźnia się na
                            ostatni autobus na Islandię (dostaje ataku serca w taksówce) i ni może
                            uczestniczyć nawet w pogrzebie.
                            Na pewno też traumę z dziciństwa pogłębia osoba ojca, lekkoducha i gwałciciela.
                            Uff, ale ze mnie, pożal się Panie, humanista filozof i etyk ... A jestem
                            inżynierem z wykształcenia.
      • kropka.nad.zet europejski 06.03.07, 13:16
        dzisiaj zaczyna się na TV4 rosyjski serial kryminalny "Kamieńska", chyba ze 21
        odcinków
        zobaczę, co to za ptica, aczkolwiek wielkich nadziei nie mam

kika1982 napisała:

Nie
        > koniecznie amerykański, ale europejski.
        • Gość: kika1982 Re: europejski IP: 80.50.181.* 06.03.07, 13:40
          Ten serial jest specyficzny, ja go już oglądałam na którejś ze stacji
          rosyjskich. Podobał mi sie, ale realia Rosyjskie. Zobaczymy jakie ty będziesz
          mieć odczucia.
          • tow.szmaciak2 Re: europejski 07.03.07, 09:05
            Mam chusteczkę osmarkaną, wszystkie cztery rogi...
            • anmanika Re: europejski 09.03.07, 10:13
              A tu mamy Halgrima w nowej roli:))
              www.gazetawyborcza.pl/1,75475,3973874.html
              • winieta Re: europejski 09.03.07, 12:50
                Hej, dziewczyno ale Ty czujna jesteś ! I wielkie dzięki Ci za to bo wygląda, że
                film może być ciekawy. Muszę zaraz sprawdzić kiedy będą grać w Trójmieście.
                Pozdrawiam !
                p.s. wybierasz się ?
                • anmanika Re: europejski 09.03.07, 13:20
                  Pewnie:))) Po "Jablkach Adama" jestem fanka dunskiej kinematografii.
                  • anmanika Re: europejski 12.03.07, 08:43
                    Splakaliscie sie w sobote?
                    • winieta Re: europejski 12.03.07, 10:52
                      No pewnie ! A byłaś na Szefie wszystkich szefów ?
                      • anmanika Re: europejski 12.03.07, 10:59
                        Czekam na kolezanke, wyciagnelam ja kiedys na "Jablka Adama" i tak sie jej to
                        spodobalo, ze zazyczyla sobie wiecej takich filmow.
                        • tow.szmaciak2 Re: chlip, chlip 12.03.07, 14:25
                          Nie da się ukryć, spłakaliśmy się.
                          • furino Re: chlip, chlip 12.03.07, 16:10
                            No i jak ? Znowu nie miałem możliwości obejrzenia.
                            Porwali szefową, potem pochowali Nazima ...
                            A tak w większych szczegółach ?
                            • kropka.nad.zet kiedy, widzisz 13.03.07, 09:31
                              ten odcinek jakiś takiś właśnie senny był
                              szefowa wspominała zamordowanego ojca, Hallgrim wspominał zamordowaną byłą
                              narzeczoną z dzieciństwa, wszystkim się czerwieniły nosy, kiedy wspominali
                              Nazima

poza tym - capnęli Bosco i Hallgrim zaczął go przesłuchiwać na okoliczność jego
                              działalności (ludobójstwo) na Bałkanach
                              a terroryści, którzy porwali szefową i ministra, zastosowali bardzo
                              spektakularnie system zagłuszania elektroniki w pojazdach: wszystkie motocykle
                              i wozy policyjne bardzo ładnie zdechły i nic nie można było na to poradzić.
                              Sami odjechali rzęchem, w którym nie było śladu elektroniki, więc nie
                              zadziałały na niego fale

Terroryści mieli zwolnić zakładników w zamian za zwolnienie uwięzionych
                              ziomków, ale premier powiedział, że nie da na to zgody - tym samym skazał
                              zakładników na pewną śmierć.

Na szczęście jednak zlokalizowano miejsce pobytu terrorystów i zakładników
                              (jako teren, z którego dzwonili - przez satelitę; dodatkowo Michael namierzył
                              ich komputer, z którego przesłali obraz uwięzionych szefowej i ministra).
                              No i wszystko się dobrze skończyło, więc szefowa zdązyła na pogrzeb Nazima.

Nie wiem, czy coś z tego zrozumiałeś :))))
                              • furino Re: kiedy, widzisz 13.03.07, 09:50
                                he he. pewnie że zrozumiałem. dzięki !
                              • furino Re: kiedy, widzisz 13.03.07, 09:54
                                a co to było za babsko, które strzelilo do Nazima ? bo nie połapałem się ... to
                                znaczy poprzedni odcinek oglądałem w podskokach.
                                • anmanika Re: kiedy, widzisz 13.03.07, 10:13
                                  Wynajeta snajperka, miala zastrzelic Nina, bylego zolnierza i podwladnego
                                  Bosco. Nino mial swiadczyc przeciwko niemu w Hadze.
                                  • winieta Re: kiedy, widzisz 13.03.07, 10:57
                                    no i ta sama, która porwała Theę i tak widowiskowo zatrzymała pojazdy policji,
                                    unieruchomiła ich komórki. Słowem wstrzymała policję i ruszyła starego busa :)
                                    • winieta nie wiem czemu 18.03.07, 19:51
                                      ale jakoś tak żal mi się wczoraj zrobiło Hallgrima. Mógłby w końcu odnaleźć tę
                                      swoją Itakę.
    • Gość: kika1982 Re: Orzeł ląduje 3.02 !!! IP: 80.50.181.* 19.03.07, 09:07
      Niestety juz nie długo koniec. W tym tygodniu ostatni odcinek. Trochę smutno.
      Wreszcie fajny serial. Ale może jeszcze go nakręcą.
      • anmanika Re: Orzeł ląduje 3.02 !!! 19.03.07, 10:06
        Przegryzłam się przez stronę netową, ale nic o kontynuacji nie znalazłam, no
        może, poza pobożnymi zyczeniami telewidzów;-)
        • Gość: winieta Re: Do Anmaniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 11:01
          I co, byłaś już na Szefie wszystkich szefów ?
          • anmanika Re: Do Anmaniki 19.03.07, 11:32
            Byłam ale tak na 100% nie byłam zachwycona, tak na 50% ;-)
            • Gość: winieta Re: Do Anmaniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 11:52
              Witam optymistkę czyli 50% zadowolenia zamiast 50 % rozczarowania :) A
              zastrzeżenia do treści czy sposobu filmowania ? No i oczywiście jak radził
              sobie nasz ulubiony Jens Albinus ?
              • anmanika Re: Do Anmaniki 19.03.07, 12:21
                Nasz ulubieniec radził sobie moim zdaniem doskonale, cześć filmu mi umykała bo
                napisy były czasami kompletnie nieczytelne a ja nie nadążałam z duńskim
                (ciekawe jak sobie radzili ci nieobeznani z językiem). Sposób filmowania znam z
                poprzenich filmów Triera, wiec nie był dla mnie rewelacją. Treść troche słabo
                angażowalna i do niej mam największe zastzeżenia, czytając resume miałam
                większe oczekiwania co do filmu, niestety nie spełniły się a można było zrobić
                coś bardziej błyskotliwego.
                • winieta Re: Do Anmaniki 19.03.07, 13:05
                  Dzięki, właśnie trochę obawiałam się takiego niechlujstwa - od razu przepraszam
                  wszystkich miłośników Triera i Dogmy ale w tej chwili żadne inne słowo nie
                  przychodzi mi do głowy :)
                  Anmaniko zajrzyj tu www.tiny.pl/ckc8
                  Ponieważ jesteś duńsko języczna więc może kiedyś skorzystasz :)
    • Gość: winieta Zaczynamy odliczanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 16:48
      do ostatniego odcinka, buuu
    • winieta Re: Orzeł ląduje 3.02 !!! 25.03.07, 12:52
      To było naprawdę ładne zakończenie ! W końcu powiało jakimś optymizmem, no a
      Ditte i Frandsen - ho, ho - pełne zaskoczenie :) Miło było na nich popatrzeć. A
      kto ze starej ekipy orłofanów zasiadł wczoraj przed telewizorem żeby z
      wypiekami n twarzy obejrzeć jak zakończy się historia Hallgrima Hallgrimsona ?
      • tow.szmaciak2 Re: Orzeł ląduje 3.02 !!! 25.03.07, 15:49
        Ja zasiadłam. Ładne było zakończenie - to puste mieszkanie, ale z nowiutką
        wizytówką. Że niby nasz bohater znalazł swoje miejsce...
        • luisapaserinni Re: Orzeł ląduje 3.02 !!! 25.03.07, 16:57
          ja nie ze starej ekipy, ale też zasiadłam.
          Ja już tak się przyzwyczaiłam do napięcia, które tworzono w kolejnych odcinkach
          (i do tego, że część z nich dla dodania grozy kończyła się w połowie filmowego
          zdania), że ten mnie niebywale zaskoczył. Spokój, który wyczywalny był gdzieś
          od sceny w samolocie porotnym z Islandii (a moze nawet wcześniej, tylko w
          małych dawkach..), potem w scenie robienia jajecznicy i łażenia po nowym
          mieszkaniu Halgrimma był powalający. I optymizm. 300% optymizmu.
          I że tak bluźnierczo się wyrażę, nawet nie jest już mi aż tak bardzo szkoda, że
          to kaniec filma;)
          Miły odcinek.I mafia się wyrżnęła.
          A dziś słoneczny dzień:)
          Pozdrawiam orło-fanów.
          ps. przypominam, że kinach nowy von Trier z Jensem Albinusem. Był ktoś może ?
          • winieta Re: Orzeł ląduje 3.02 !!! 25.03.07, 21:40
            Spójrz parę postów wyżej. Anmanika była na Szefie wszystkich szefów i opisała
            swoje wrażenia.
            A co do Twojej "bluźnierczej" uwagi to mam podobne odczucia - Hallgrimowi udało
            się parę spraw pozamykać, z paroma demonami z przeszłości uporać się i to puste
            mieszkanie jest jakby początkiem nowego życia.
            A dziś księżycowy i rozgwieżdżony wieczór :) - pozdrawiam Was.
            • Gość: eva Re: Orzeł ląduje 3.02 !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.03.07, 23:28
              a ja nie mogłam oglądac:( jak ktoś ma cierpliwośc to baaaardzo proszę o mini-streszczenie! baaardzo.
              • Gość: winieta Musimy poprosić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 07:50
                kropkęnadzet, o ile oglądała Orła - ona jest mistrzynią fajnych streszczeń.
                • Gość: kika1982 Re: Musimy poprosić IP: 80.50.181.* 26.03.07, 08:52
                  Mam pytania do ostatniego odcinka. Na lotnisku Diite i Frandsen spotykają
                  Mikaela o czym rozmawiali z nim? I drugie pytanie Ditte i Frandsen nocuja w
                  jednym pokoju i wpada do nich jej były mąż - co mówił? Z góry dzięki.
                  • anmanika Re: Musimy poprosić 26.03.07, 09:25
                    Ten ostatni odcinek aż się prosi o następną serię. No i co tu dużo powiedzieć:
                    był świetny!!
                  • Gość: winieta Re: Musimy poprosić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 09:36
                    To ciekawe - scenę spotkania Ditte i Frandsena z Mikaelem na lotnisku pamiętam
                    z trailera ze strony serialu. Natomiast z sobotniego odcinka - absolutnie nie.
                    Jeśli chodzi o drugie pytanie - Jens wpada do pokoju w poszukiwaniu Ditte. Pyta
                    dlaczego ditte nie odbiera komórki i że dzwoniła do niej Fie. Potem patrząc na
                    Frandesna stwierdza, iż był przekonany, że Ditte odeszła od niego (Jensa) z
                    powodu Hallgrima ale teraz widzi, że to Frandesn ją cały czas kochał. No i
                    wtedy zapada taka niezręczna cisza :)
                    • kropka.nad.zet spotkanie na lotnisku 26.03.07, 11:27
                      Gość portalu: winieta napisał(a):

> To ciekawe - scenę spotkania Ditte i Frandsena z Mikaelem na lotnisku
                      pamiętam
                      > z trailera ze strony serialu. Natomiast z sobotniego odcinka - absolutnie nie.

no właśnie - ja też nie widziałam takiego spotkania! ale może patrzyłam wtedy
                      gdzieś nidziej :)))
                      • Gość: winieta Do kropki.nad.zet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 12:13
                        Zdmuchiwałaś kożuch z kakao :)
                        p.s. zajrzyj parę postów wyżej - jest tam prośba do Ciebie.
                        • kropka.nad.zet zarobiona byłam :))) 26.03.07, 20:17
                          jutro - jesli jeszcze będę cokolwiek pamiętała :)))
                          • furino Re: zarobiona byłam :))) 29.03.07, 16:10
                            Ale fajne zakończenie ! Ta wizytówka Hallgrim Hallgrimson ... I'm goin' home.
                            Tego spotkania z Michaelem chyba nie było, bo ja tego też nie widziałem.
                            A co miało oznaczać przywitanie z tą kobietą, dziennikarką chyba, po powrocie z
                            Islandii ?
                            • winieta Re: zarobiona byłam :))) 30.03.07, 13:27
                              A bo to,mój drogi Furino, nie było powitanie tylko wręcz przeciwnie. Wracali
                              razem z Islandii.Tamże również parę razy spotykali się, raz służbowo (wywiad)
                              raz prywatnie na kolacji urodzinowej Hallgrima (razem z jego siostrą)
                              A swoją drogą trochę mi żal, że już sobie nie podyskutujemy w naszym leniwym,
                              nieśpiesznym rytmie na temat Orła i jego przypadków. Miło było mi niezmiernie
                              przebywać w Waszym gronie.
                              • anmanika Re: zarobiona byłam :))) 30.03.07, 13:44
                                Szkoda, że się skończyło:(( Mnie też było miło i może się spotkamy w jakimś
                                innym wątku:)) pozdrawiam słonecznie.
                                • kropka.nad.zet a ja myślę 30.03.07, 21:30
                                  że w tym ostatnim odcinku tyle było różnych otwartych wątków, jakby twrócy
                                  serialu celowo zostawili sobie furtkę, żeby moooże kiedyś nakręcic kolejne
                                  części :))
                                  • Gość: winieta Re: a ja myślę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 18:41
                                    Optymistka :) Chociaż z drugiej strony moglibyśmy podjąć pewne działania. Otóż
                                    Anmanika, jako ta znająca duński, napisze w naszym imieniu petycję na stronie
                                    Orła, że jest w Polsce grupa zdeterminowanych fanów, którzy bardzo proszą o
                                    "dokrętkę" serialu a ramach zmniejszenia kosztów mogą wystąpić w rolach
                                    drugoplanowych bez pobierania gaży ! I co Wy na to ? :)
                                    • Gość: winieta Jest tam to kto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 14:22
                                      ?
                                    • anmanika Re: a ja myślę 02.04.07, 08:44
                                      Napisac moge, grac nie bede bo nawet osly uciekna w poplochu.
                                      • Gość: winieta Re: a ja myślę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 09:10
                                        A co powiesz na rolę Thei na delegacji ? :)
                                        • anmanika Re: a ja myślę 02.04.07, 09:47
                                          Jakbym ja sie zabrala do grania to:
                                          a. wszyscy popelniaja zbiorowe harakiri
                                          b. uciekaja w poplochu
                                          a tego chyba nikt by nie chcial;-)?
    • winieta Wesołych Świąt 07.04.07, 21:41
      i szybujących Orłów. Winieta.
      • luisapaserinni JEST!! 04.04.08, 19:52
        ORZEŁ LĄDUJE!!
        dziś w nocy na Tvp 1, jest znowu, juhuuu!
        • kamea_chateau NIE ma chyba zwidy macie 05.04.08, 07:28

ALBO POKAŻCIE MI GDZIE JEST TO NAPISANE
          • luisapaserinni Re: NIE ma chyba zwidy macie 05.04.08, 10:18
            o co chodzi?
            ogladnełam Orła, trwał od 0.50 do około 3 w nocy, ze filmu nie było
            w programie? moze był w sobotnim, bo to juz po polnocy było

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka