Dodaj do ulubionych

"Córka Mistrala" i "Tylko Manhattan"

21.03.07, 19:37
...czy jest cień nadziei, że ktoś gdzieś powtórzy te seriale?
Obserwuj wątek
    • mzrr21 Re: "Córka Mistrala" i "Tylko Manhattan" 21.03.07, 21:57
      W ramach cienia nadziei zostają mi książki na półce, ale może kiedyś
      • Gość: serialowiczka Re: "Córka Mistrala" i "Tylko Manhattan" IP: 195.47.201.* 22.03.07, 09:16
        Córka Mistrala? coś mi się kojarzy...o czym to?

Tylko Manhattan był super!
        • rozmowy_kontrolowane Re: "Córka Mistrala" i "Tylko Manhattan" 22.03.07, 09:22
          "Córka Mistrala"- powieść o trzech pokoleniach rudowłosych piękności - Maggy
          Lunel, jej lubiącej życie córki Teddy, i wnuczki Fauve - kobiet sukcesu,
          związanych namiętnością z genialnym malarzem Julienem Mistralem. Panoramiczny
          obraz świata sławnych artystów, projektantów mody i modelek. Książka
          inspirowana życiem Pabla Picassa.

www.petlaczasu.pl/mistrala/b1667
          • rozmowy_kontrolowane Re: "Córka Mistrala" i "Tylko Manhattan" 22.03.07, 09:23
            www.filmweb.pl/C%c3%b3rka+Mistrala+1984+o+filmie,Film,id=110586
    • maniaczytania Re: "Córka Mistrala" i "Tylko Manhattan" 22.03.07, 15:37
      Przychylam sie, chetnie bym obejrzala. Jeszcze bardzo tez lubilam "Poki sie
      znow nie spotkamy", a "Ksiezniczke Daisy" ( choc to akurat byl chyba film) tez.
      A pamietacie pod jakim tytulem byl u nas serial o "Corce Mistrala"??? Pamietam
      na pewno, ze mial inny tytul.
      • hana00k Re: "Córka Mistrala" i "Tylko Manhattan" 22.03.07, 15:44
        Serial chyba miał tytuł''Mistral''a ja jeszcze bym obejrzała ''Karierę Emmy Heart''
        • skarolina Re: "Córka Mistrala" i "Tylko Manhattan" 22.03.07, 16:30
          hana00k napisała:

> Serial chyba miał tytuł''Mistral''

Jestem pewna, że przynajmniej raz szedł w TVP pod tytułem "Dziedzictwo miłości",
          ale ślady po tym są strasznie nikłe.
          • maniaczytania skarolina, 23.03.07, 10:42
            no lwasnie ja tez pamietam raczej ten tytul podany przez Ciebie, ale
            rzeczywiscie slady sa nikle, probowalam cos wczoraj wygooglac i sie nie udalo.
            A wiem na pewno, ze tytul byl inny, bo jak chcialam kupic ksiazke, to bylam
            bardzo zdziwiona tytulem "Corka Mistrala" i najpierw nie kojarzylam, ze to
            wlasnie ta historia.
          • Gość: Ola Re: "Córka Mistrala" i "Tylko Manhattan" IP: *.plock.mm.pl 28.03.07, 20:18
            "Dziedzictwo miłości", zgadza się.Też oglądałam ten serial.Leciał w tym samym
            czasie co "Ptaki ciernistych krzewów"
        • a_pola Re: "Córka Mistrala" i "Tylko Manhattan" 22.03.07, 16:33
          a ja "Katarzyne" "Tylko MAnhatan" no i "till we meet again " koniecznie:(
      • lexi2905 Re: "Córka Mistrala" i "Tylko Manhattan" 10.08.16, 10:21
        Córka Mistrala miała tytuł Dziedzictwo miłości
    • Gość: sonia braga Re: "Córka Mistrala" i "Tylko Manhattan" IP: *.starnettelecom.pl 29.03.07, 10:41
      A ja chcę powtórki W RYTMIE DISCO!
      • linn_linn Re: "Córka Mistrala" i "Tylko Manhattan" 16.08.16, 11:17
        Jest powtorka/remake serialu :)
        en.wikipedia.org/wiki/Dancin%27_Days
    • the_accidental Re: "Córka Mistrala" i "Tylko Manhattan" 10.08.16, 12:37
      Jeszcze taki serial leciał w tamtych latach:
      www.filmweb.pl/film/Queenie-1987-99791
      A trochę wcześniej ten: www.filmweb.pl/serial/Diana-1984-193838
      A w Karierze Emmy Harte pierwszy raz zobaczyłam Liama Neesona! Chyba zupełnie jeszcze wtedy nieznanego.
    • orelkaelka Re: "Córka Mistrala" i "Tylko Manhattan" 21.08.16, 19:35
      Oba seriale są na podstawie powieści Judith Krantz. Jest ona też autorką scenariusza do "Sekretów". I właśnie ten serial chciałabym obejrzeć. Ostatnio nadawany był przez Polsat w 1995 roku. Wtedy Polsat miał jeszcze fajne filmy i seriale w swej ofercie. Ciekawe,czy kiedyś powtórzą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka