Dodaj do ulubionych

czerstwota Magdy M

03.04.07, 22:29
Pierwsze sceny dzisiejszego odcinka kręcono jeszcze kiedyś przy końcu
poprzedniej serii. Kolejne wiele miesiecy później. To widać. I to jak cholera.
Choć w serialu jakoby minęła jedna noc, niemniej była to chyba wielomiesięczna
noc podbiegunowa. Otóż gdyż w ciągu tej nocy:

- ciepła jesień zmieniła się w ostrą, śnieżną zimę z usypanym i uklepanym śniegiem
- mecenas magdzie włosy urosły o najmniej 10 cm
- mecenas łukasz ostrzygł się i mocno postarzał
- mecenas bartek utył kilka kilo i opanowała go nowa mania: sex w publicznym
miejscu
- stary narzeczony artysty sebastiana nie tylko zmienił się nie do poznania,
ale jeszcze zdążył ww zdradzić i to z jakimś durnym gadułą

Reszta taka sama:
- nuuuuda
- dialogi bez przerwy o tym samym, te same dylematy Magdy (z kim być) z
pewnością będa trwały kolejne miesiące
- o pracy (także wieczorami) bohaterowie tylko mówią, a przez cały Boży dzień
koncertowo zbijają bąki
- aha i wciąż jedynym nieskorumpowanym sędzią w Polsce pozostaje Joanna
Sienkiewicz filmpolski.pl/fp/index.php/111399. W którym to filmie przed
laty tak obficie prezentowała swój nieobfity biust?

Aha, jeszcze jedno. Poświęcone na film przerwy w blokach reklamowych znów się
skróciły
Obserwuj wątek
    • to_jaaa Re: czerstwota Magdy M 03.04.07, 22:36
      taaaa, zgadzam sie

bardzo miłe były natomiast liczne pytania o zdrowie Piotra zadawane przez
      zaniepokojonych przyjaciół
      nikt nie pytał?
      a to przepraszam... że co? woleli seks w windzie?
      a potem tyle się mowi o znieczulicy

a problem - porzucił mnie, wolał się leczyć beze mnie achchchchchchchch, WYDUMANY
    • Gość: monika Re: czerstwota Magdy M IP: *.ghnet.pl 03.04.07, 23:32
      Taaaaa,i teraz przez całą serię będzie wałkowany temat: czemu Piotr nie powiedział Magdzie o chorobie. Oraz czemu nie powiedział swoim rodzicom. Tak a propos-czemu właśnie? Bo ja przyznaję, że jak dla mnie nie ma w tym sensu za grosz. I ta gra Brodzik - potworność, aktorka jednej miny (zbolałego cielątka). Oglądam tylko dla wątków pobocznych (Wojtek, Agata), ale chyba przestanę. Głupota i nielogiczność scenariusza (dodajmy drewniane dialogi) jest tu powalająca.
    • neovol Re: czerstwota Magdy M 03.04.07, 23:45
      Zastanawia mnie fakt po jakiego grzyba nakręcili scenę na placu 3 krzyży kilka
      miesięcy temu? mogli równie dobrze zrobić to w styczniu albo lutym, skoro jak
      słusznie zostało wymienione, ekipa i tak nie dba o szczegóły. Dodam jeszcze
      jeden - pod koniec 45 odc Piotr miał brodę a teraz już jej nie miał :]. Brodzik
      jak zwykle zaprezentowała się tragicznie, jeśli chodzi o jakość grania.
    • sandra1301 Re: czerstwota Magdy M 04.04.07, 08:25
      dodam jeszcze wizytówkę na drzwiach Magdy, która w ostatnim odcinku 3 serii nie
      wisiała. BTW kto zakłada teraz wizytówkę na drzwi prywatne?
    • lilith76 Re: czerstwota Magdy M 04.04.07, 11:17
      Ja oglądam ten serial żeby się dobrze pośmiać z tej czerstwoty.
      W tym też być może tkwi tajemnica wysokiej oglądalności tego drewna.
    • Gość: A po co ci to???? Re: czerstwota Magdy M IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.07, 12:05
      Nikt cię nie zmusza do oglądania!!! Jeśli oglądasz tylko po to żeby potem rzucać
      obelgi na ten serial to mijasz sie z celem kochana!!!! Nie podoba sie nie
      oglądaj. Ja czekałam bardzo długo i w końcu nadszedł dzień nadszedł odcinek
      mojego ulubionego serialu!!!! Pierwsza scena bardzo wzruszajaca inne również
      dobre!!! Serial prezentuje wysoki poziom i taki jest Świetna muzyka genialna
      obsada krajobraży, magia kolorowego świata!!!! Tak trzymać odcinke rewelka!!!
      • Gość: animetka Re: czerstwota Magdy M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 12:14
        Zgadzam się.Jak się nie podoba,to nie oglądajcie!!! Jak mi się jakiś film nie
        podoba,to go nie oglądam a nie oglądam po to,żeby smarować na forum,jaki to jest
        beznadziejny...
        Szkoda słów.Najlepiej pod przykrywką nicku coś komuś lub czemuś
        wygarniać,wyśmiewać się,bo nikt nie wie kto kim naprawdę jest...

• lilith76 Re: czerstwota Magdy M 04.04.07, 12:31
        > Nikt cię nie zmusza do oglądania!!! Jeśli oglądasz tylko po to żeby potem rzuca
        > ć
        > obelgi na ten serial to mijasz sie z celem kochana!!!! Nie podoba sie nie
        > oglądaj. Ja czekałam bardzo długo i w końcu nadszedł dzień nadszedł odcinek
        > mojego ulubionego serialu!!!! Pierwsza scena bardzo wzruszajaca inne również
        > dobre!!! Serial prezentuje wysoki poziom i taki jest Świetna muzyka genialna
        > obsada krajobraży, magia kolorowego świata!!!! Tak trzymać odcinke rewelka!!!

I dla takich wypowiedzi też warto go oglądać :D
      • Gość: 45 Re: czerstwota Magdy M IP: *.core.lanet.net.pl 04.04.07, 12:36
        >>magia kolorowego świata!!!!<< to jakaś kpina ?? ;)
        to ci jest potrzebne -kolorowy swiat bo na codzień żyjesz szaro ? (moze coś by
        trzeba zrobić dla siebie by sie dowartosciować niekoniecznie przed ekranem tv.

żałosne co teraz oglądają 30l.-bo tak wyczytałam w jakimś artykule - serial dla
        30l. -jesteście tacy płytcy i puści ???
        ps.nie ogladałam ale nie musze ,wystarcza mi reklamy aby zorientowac się z czym
        mam do czynienia,

• Gość: elis Re: czerstwota Magdy M IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.07, 13:32
        oczywiscie, ze zmusza!
        gdyby w tym czasie nadawli co innego nikt by tego nie ogldał.. a ze nie nadaja,
        specjalnie to ludzie ogldaja..

kiedys ogladałam na piosenek, potem dla mody, a po wczorajszym swietrdziłam ze
        juz nie ma po co ogladac.

• Gość: ola Re: czerstwota Magdy M IP: *.aster.pl 15.04.07, 22:31
          Na TN style o tej samej porze puszczają 'Potworne nastolatki' - ja juz sie
          przerzucilam. Szkoda oczu na Magde M. - nastolatki jakos nie maja dylematu gdzie
          i z kim pojsc. Trzaskaja drzwiami, pokazują palec i wychodza z chalupy.
      • Gość: misiek Re: czerstwota Magdy M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.07, 15:47
        Nie ma co się tak denerwować. Po prostu dorosłym ludziom ten serial nie podoba
        się. Zdaję sobie sprawę, że główną grupą której podoba się ten serial są
        dziewczynki takie jak ty, czyli w wieku gimnazjalnym pochodzące z małych miast.
        BTW a Mroczków lubisz? :>
    • Gość: kwa kwa Re: czerstwota Magdy M IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.07, 12:15
      Co narzekasz kuro? I tak będziesz oglądać.
    • Gość: ja Re: czerstwota Magdy M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 13:13
      tak dokładnie tez sie z tego smailam nagle zasypalo ich sniegiem chociaz
      dzien wczesniej magdzia maila na sobie cieniutka kurteczke .... poza tym nie
      iwem po co ciagneli ten sertial wczoraj przelaczylam bo nudny jak flaki z
      olejem ;/ teraz magdzia przez kolejnych 10 odcinkow bedzie strzelac fochy i
      bedzie wielce niezdecydowana masakra
      • Gość: magdusia Re: czerstwota Magdy M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 13:28
        No a co z tą ciążą Brodzik?
        Jakaś szczupła się zrobiła.
        • Gość: marta Re: czerstwota Magdy M IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.07, 13:30
          kto ogląda takie badziewie??? Obejrzałam kilka scen - dramat... a wszyscy
          dookoła pieja z zachwytu...
    • Gość: A po co ci to??? Re: czerstwota Magdy M IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.07, 13:36
      To po co przełączasz skoro i tak wiesz że nie będziesz oglądać żeby bluzgać na
      forum na temat tego serialu. Następna wyobraź sobie że mam 19 lat i ten Świat
      Magdy M podoba mi się, tobie nie wiec smarku nie oglądaj. Ja np. nie nienawidzę
      M jak miłość i konsekwentnie w tym tkwię nie oglądam nie przełączam nie pisze
      na forum o tym. Zastanów się jedna z drugą czego im zazdrościcie w tym serialu
      Miłości której nigdy nie zaznacie takiej naznaczonej przyjażnią wiarą miłości a
      jednocześnie zaufaniem i nawet cierpieniem!!!!

----->Poza tym temat ten powinien brzmieć wpadki ale widać mamy tak
      wykształconych ludzi że nawet tematu do postu dostosować nie umie!!! A wy sie
      tak nie plujcie bo w końcu z czegoś mają tą telekamerę, pewnie wiele z was
      ogląda a na forum bluzga!!!!1 Zastanowicie się dzieci czy internet do tego jest????
      • Gość: 45 Re: czerstwota Magdy M IP: *.core.lanet.net.pl 04.04.07, 13:45
        . Następna wyobraź sobie że mam 19 lat i ten Świat
        > Magdy M podoba mi się,
        ho- hoo
        -oto "dorosła" wypowiedź dorosłej 19l.
        - zapisz sobie ten post i przeczytaj za 20 l.wtedy zrozumiesz z czego sie tu
        nasmiewamy -
        ps.ogladaj do woli i pamietaj- kazdy ma prawo do tego by napisac co czuje widzac
        tego gniota -
      • Gość: Aga Re: czerstwota Magdy M IP: *.chello.pl 04.04.07, 21:35
        19 lat? O mamo, byłam przekonana, że 12-13.
        • Gość: patyczak Re: czerstwota Magdy M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.07, 15:50
          > 19 lat? O mamo, byłam przekonana, że 12-13.

W wieku 19 lat jeszcze psychika nie jest do końca ukształtowana.
    • galaxian1 Re: czerstwota Magdy M 04.04.07, 14:03
      Serial jest w sumie fajnie i przyjemnie zrobiony.
      Ale to jedyne jego zalety :)

Fabula i zachowanie postaci jest wrecz kretynskie !
      Chodzi o to, aby w najwiekszej liczbie odcinkow pokazywac ciagle to samo :)

Bujakiewiczowa tez juz przegina z tym "Madziu, ale Piotr cie kocha !".
      No fak - to po co jej sama nie powiedziala, ze on zyje ???
      A teraz udaje swieta terese.

Pewnie niedlugo bedzie mozna sie dowiedziec, co dobrego u bachorow
      Waligósrkich :) To jeden z moich ulubionych watkow do posmiania sie :)

Najfajniejsze postacie to w/g mnie Bartek (jego ironiczne poczucue humoru) oraz
      ciapowaty ale sympatyczny Wojtek. Reszta meskiego towarzystwa to kompletne
      nieporozumienia, z Piotrem na czele. Seba tez juz sie robi wkurzajacy z tymi
      swoimi romansami... nie mowiac o przeslodzonym do obrzydzenia "austalijczyku"
      ktory najchetniej to by wsadzil Madzi buleczki w... :) hehehe

Z kobiet jak na razie najbardziej lubilem Mariolke, ale przez to pierdzielenie
      o milosci Piotra, tez zaczyna mi dzialac na nerwy.
      Agata to kolejne nieporozumienie - brzydkie babsko, a przemadrzale jakby byla
      co najmniej miss universum. I z bezrobocia trafia prosto na dyrektorski
      stoleczek (ciekawe gdzie tak jest?).
      Na razie najfajniejsza jest Kasia, moze dlatego, ze ja pokazuja najmniej :)
    • Gość: ja Re: czerstwota Magdy M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 14:13
      Do " A po co ci to? " - wyobraz sobie ze wlasnie po to jest forum zeby wyrazic
      swoja opinie nawet na temat czegos co moze by sie dało ogladac ale tak nie
      jest.. kiedys ogladałm troche magde ale juz przegieli nuda ze szok , jej
      ciagle fochy itp.. no a co do miłosci wyobraz sobie ze nikt ni emusi niczego
      zazdroscic bo w zyciou tez sie zdarza fajna , porzadna milosc , chociaz moim
      osobistym zdaniem jest to ze w serialu tez niezle naginaja- chociazby wysypana
      cała klatka i ulica rozami a pozniej malolaty wierza w cos takiego i mysla ze
      kazdy facet ma obowiazek tak robic
    • Gość: a po co ci to??? Re: czerstwota Magdy M IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.07, 16:04
      No i po co sie plujecie?????????

Jak wątek sie ruszył z 3 postów przed kilkoma dniami zrobiło sie 19 bo ludzie tu
      obecni chcą udowodnić na siłę że są wielbłątami hehehehe
    • Gość: może nieistote Re: czerstwota Magdy M IP: *.31.radom.pilicka.pl 04.04.07, 16:34
      A mnie tam się najbardziej podobała mina rudej w wannie.....

była tak rozanielona, że aż mnie ciarki przeszły
    • Gość: ja Re: czerstwota Magdy M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 16:50
      "wielbłątami" ???? buahaha a co to za słowo nie znam takiego.. idz dziewczyno
      sie poucz a nie ogladaj szmire , ktora ci robi papke z mozgu
      • Gość: 45 Re: czerstwota Magdy M IP: *.core.lanet.net.pl 04.04.07, 16:53
        ..ktora ci robi papke z mozgu<<
        miałam własnie coś o sianie w głowie wspomnieć
    • Gość: a co???? Ja marsza Re: czerstwota Magdy M IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.07, 17:03
      Gratulacje szeroko rozwiniętego słownictwa jak na 45 lat to musisz chyba być
      mało rozgarnięta i widziecie jak umiecie z tematu zrobić szmire. Gratulacje,
      jaki temat taki poziom użytkowników w nim piszących ale piszcie dalej bo
      bardzo ciekawie piszecie bo od tematu już przy 10 poście odeszłyście ale
      piszczie dalej może pobijecie rekord 100 postów w jednym temacie. hehehehehe
      • Gość: 45 Re: czerstwota Magdy M IP: *.core.lanet.net.pl 04.04.07, 17:10
        rozwiniętego słownictwa jak na 45 lat to musisz chyba być
        > mało rozgarnięta i widziecie jak umiecie z tematu zrobić szmire. Gratulacje,
        > jaki temat taki poziom użytkowników w nim piszących ale piszcie dalej bo
        > bardzo ciekawie piszecie bo od tematu już przy 10 poście odeszłyście ale
        > piszczie dalej może pobijecie rekord 100 postów w jednym temacie. hehehehehe
        no -hehe-
        bedziemy pisac aż nam tuszu w klawiaturze zabraknie - ;]
        przeczytaj jeszcze raz co napisałaś i jeszcze o tym pluciu
        -jak na razie to ty tak plujesz ze aż trzeba ekran co chwile wycierać
        -wiecej dystansu do siebie + herbatka z melisy ,
    • Gość: MarcePan Re: czerstwota Magdy M IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.04.07, 17:08
      Jednego nie moge zrozumiec. Jak mozna zarznac wlasciwie samograja. Wiekszosc
      seriali "srodowiskowych" typu lekarskie, prawnicze czy policyjne maja naturalne
      wsparcie w postaci przypadkow (spraw sadowych, dochodzen, operacji itd), ktore
      mozna wplatac w glowne watki. Juz nie wspomne o tym, ze od jakiegos
      czasu "wredne" Amerykany podkrecily tempo i potrafia do jednego odcinka
      wstawiac 2-3 przypadki, ktore w naturalny sposob intensyfikuja narracje. Robia
      to m.in. dlatego ze czesc osob nie sledzi glownego watku i nie oglada kazdego
      odcinka, a i tak dzieki "przypadkom" moze sie niezle bawic. A tu ... "sprawa
      zdechnietych rybek" ... domyslam sie, ze miala byc smieszna i jeszcze dac
      szanse na wygloszenie plomiennej mowy. Inna sprawa to jednowymiarowosc
      postaci ... tez juz takich rzeczy w "nowoczesnych" serialach nie ma, a u nas
      kwitna z cala sila (przemyliczmy juz konkretne przyklady). NO i na koniec
      jeszcze jedno ... czy tak trudno bylo przewidziec, ze serial "zaskoczy" i ze
      trzeba go bedzie prowadzic przez kilka sezonow? Przy "Magdzie" wyglada na to,
      ze zrobiono cos, a dopiero pozniej zorientowano sie ze moze z tego cos bedzie.
      Gdyby jednak od poczatku planowano jakis rozwoj i postaci i fabuly to wszystko
      zdecydowanie lepiej by sie kleilo, a nie opieralo na jednym durnowatym watku,
      ktory zmeczyl tez juz chyba samych tworcow i aktorow.
    • Gość: aniuta W następnym odcinku... IP: *.gorzow.mm.pl 04.04.07, 18:59
      ...Magda nie wróci już do Piotra. Pozna miłego, starszego pana. Będzie on
      obrzydliwie bogaty i brzydki. Magda powije mu syna. Wyjedzie z nim na wieś,
      założy kalosze i w wolnych chwilach bedzie dziergać sweterki na drutach. Piotr
      nie bedzie mógł na to patrzeć. Wyjedzie do Stanów i słuch po nim zaginie....

Kto ma ochotę niech dopisze ciag dalszy losów naszych bochaterów.
    • brumming Re: czerstwota Magdy M 04.04.07, 19:29
      Podglądam to Forum, ale się nie udzielam; bardzo dziwna jest tu atmosfera nie
      dopszczająca jakichkolwiek głosów krytyki, czy choćby rozczarowania :| dyskusja
      nigdy nie rozwija się w kierunku argumenów, a zawsze w kierunku inwektyw;
      prędzej, czy później pada sakramentalne: "jak się nie podoba, to czego się
      gapisz?" lub podobne :|
      Gapię się, żeby wyrazić opinię o serialu; gdzie jest miejsce odpowiedniejsze
      niż Forum o Serialach? Można rozwijać w nieskończoność wątek o urokach Majkela
      i jego cudnych oczach - prosze brdzo, gorzej jeśli napisać, że serial jest
      słaby i się kupy nie trzyma, bo zaraz odpiszą, że po to nakręcony, żeby się nie
      trzymał i taki jego urok, a jak się nie podoba, to... co się gapisz?! :|

PS "Magda M" to bardzo słaby serial; scenariusz jest rzadki, muzyka jest
      nędzna; jedyną zaletą jest estetyka zdjęć, chyba dotąd nie spotykana w polskiej
      produkcji.
      • galaxian1 Re: czerstwota Magdy M 04.04.07, 19:50
        Nieprawda :)
        Ja krytykuje wszystko co mi sie podoba (a raczej co mi sie nie podoba !).
        Krytyka jest fajniejsza niz lukierowanie. Ale wazne by krytyka byla rzeczowa i
        poparta argumentami :)
    • Gość: Mona Re: czerstwota Magdy M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 21:45
      Myślę, że cała seria będzie poswięcona dylematom Madzi, która i tak wybierze
      Piotra, chyba że połaszą się o następną serię.
      Wszyscy mówią tej kretynce, że Piotr prawie zszedł z tego świata, ledwo
      dochodzi do siebie i chciał jej oszczędzić cierpienia. A ta dalej swoje, ze
      była samotna, że on ją zawiódł i takie tam dyrdymały. Do tego ma się pojawić
      trzeci amant, niejaki Kot, który ulegnie wątpliwemu czarowi Brodzikowej. No i
      mam pytanie do zorientowanych w Warszawskich ulicach i sądach. Od kiedy procesy
      cywilne toczą się w al. Solidarności w Sądzie Hipotecznym?
      • galaxian1 odcinek 2 04.04.07, 22:42
        Gość portalu: Mona napisał(a):
        > Myślę, że cała seria będzie poswięcona dylematom Madzi, która i tak wybierze
        > Piotra, chyba że połaszą się o następną serię.

W kazdym razie w kolejnym odcinku NIC NOWEGO SIE NIE DZIEJE.
        Madzia nadal nie wie :) Odcinek spokojnie mozna sobie podarowac - no chyba ze
        ktos chce zobaczyc Agate w... jak to nazwal Sebastian... burdelowym kostiumie :)
    • cioccolato_bianco Re: czerstwota Magdy M 04.04.07, 22:57
      faktycznie, straszne wpadki. nie da sie tego ogladac ;>
      LOL
    • misty-girl Re: czerstwota Magdy M 06.04.07, 19:34
      Oglądałam, ale odpuściłam- wolę Greysów na FoxLife :P
      No i po prawdzie, to wkurza mnie Magda z tym swoim niezdecydowaniem. Albo kocha
      tego, albo tamtego- sprawa jak dla mnie prosta. Mogli dać na koniec III serii
      nieszablonowe zakończenie w postaci "Magda zostawia obu rozdziawionymi gębami"
      ale gdzie tam, IV seria musi być. W końcu to jedna z najpopularniejszych pozycji
      TVNu, obok Gibańca z Uzdami :D
    • Gość: MarcePan Re: czerstwota Magdy M IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.04.07, 22:40
      No wreszcie ... tak narzekalismy na nude. A tu prosze, dla meskiej czesci
      widowni taka gratka ... Piotr testuje motor. Piotr jedzie. Skreca ... o
      kierunkowskaz dziala. Zmiana swiatel. Piotr przyspiesza ... znaczy motor
      sprawny jest. Piotr sie zatrzymuje ... motor sprawne ma hamulce. I jeszcze
      rytualna wymiana kluczykow ... o reszcie dokumentow pojazdu w
      tej "dokumentalnej" sekwencji zapomniano. Ze sprzetu byla jeszcze lustrzanka
      Canona, ale testu nie dali. Byla tez Ruda w lekkim neglizu, ale testu tez nie
      bylo. Z rzeczy ciekawych byly jeszcze balwanki. Dwa staly za oknem. Alez to
      bylo urokliwe. A pozniej trzeci jeszcze stal na strazy Magdy rozmyslajacej na
      lawce. Alez to bylo jeszcze bardziej urokliwe. A to ujecie z gory ... esteta z
      tego Dejczera, oj esteta.
      • Gość: mówdomniejeszcze Jakoś się flaczy... IP: *.31.radom.pilicka.pl 11.04.07, 10:25
        Ślimaczy się ta akcja w Magdzie M. jakos tak jak flaki z olejem.
        Odcinek drugi w zasadzie nie wniósł nic nowego poza 5 minutami końcówki, gdzie
        pojawili się rodzice Piotra.
        Pewnie pod koniec trzeciego odcinka dotrą wreszcie do 100licy.....
        • Gość: gocha Re: Jakoś się flaczy... IP: 82.139.44.* 11.04.07, 11:24
          tak to tempo ...., pierwszy odcinek oglądałam tak fragmentarycznie (z własnej
          woli) ten wczorajszy widziałam cały coś mnie naszło, jedyne co mi się tam
          podoba obecnie to Mariola i Wojtek (szczególnie Wojtek jest świetny, ma talent
          komiczny, ta jego akcja w tym samochodzie -wraku świetne, to była piosenka?
          w każdym razie Wojtek ma wielki plus.
          Za to Agata jakaś taka wredna, chyba powinna trzymać z przyjaciółką a nie
          spiskować z byłym , obecnym ? "facetem".
          popatrzymy zobaczymy.
          Ale ile jeszcze będzie trwała ta ciągła bezowocna wymiana zdań Magdy i Piotra?
          • batutka do tych co krytykuja 11.04.07, 16:12
            smieszy mnie Wasza krytyka - fatalny film, kiepskie dialogi, infantylny
            sceneriusz...
            tylko jak tak czytam Wasze wypowiedzi, pelne mimo wszystko orientacji w temacie,
            nie mam watpliwosci, ze jednak ten serial ogladacie. Piszecie o roznych
            szczegolach w filmie, wiec musicie go ogladac. Nie wydaje mi sie wiec, ze tak
            Was nudzi - mnie, jak cos sie nie podoba, wylaczam tv i nie brne w to
            dalej...szkoda slow.

Ja ogladam "Magde M" i uwazam, ze serial jest swietny.
            • Gość: MarcePan Re: do tych co krytykuja IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.04.07, 16:47
              Tak ... sam sie dziwie dlaczego to ogladam ... pomijam fakt, ze oglada to moja
              druga polowa. Jest cos perwersyjnego w ogladaniu tego serialu i przygladaniu
              sie jaki jest slabowity. Po wtore ... jakbysmy nie ogladali to zwolennicy
              mowiliby ze krytykujemy chociaz nie widzielismy. Wiec ogladamy aby moc miec
              pelne prawo do krytyki. No jest jeszcze jeden powod ... po obejrzeniu mozna
              pojsc do lazienki wziac kapiel i zasiasc do dania glownego czyli "Chirurgow" i
              jeszcze raz zadziwic sie ... ze mozna. Ze mozna nawet ciagnac watek wyboru
              sercowego ... ale ile sie wokol dzieje i jak to jest opowiedziane.
              • Gość: gocha Re: do tych co krytykuja IP: 82.139.44.* 11.04.07, 18:26
                "i zasiasc do dania glownego czyli "Chirurgow" i
                jeszcze raz zadziwic sie ... ze mozna. Ze mozna nawet ciagnac watek wyboru
                sercowego ... ale ile sie wokol dzieje i jak to jest opowiedziane. "

No i o to własnie chodzi popieram 100%

• galaxian1 Re: do tych co krytykuja 12.04.07, 09:52
                  > "i zasiasc do dania glownego czyli "Chirurgow"...

Jak amerykanie to robia, ze w ich produkcjach nie ma nudy i dluzyzn ?
                  Jesli jest "chwila spokoju" to wstawiaja scene komediowa, a jesli jest akcja -
                  to na calego!

A w "naszych" filmach czy serialach - nuda, dluzyzny, gadanie o pie..ch,
                  tylko po to aby zapchac czas antenowy.

Dobrym porownaniem jest Greys Anatomy kontra NDiNZ :)
    • aluniaaa jedno wielkie dno 14.04.07, 19:01
      pierwsza seria,on chcial,ona chciala,ale sie bala,
      druga ona chciala,a on uciekl,trzeciea seria,powtorka z tej pierwszej, boze co
      za kompletna durnota.

a ja glupia patrze na to..
      • jaginger Re: jedno wielkie dno 15.04.07, 18:18
        Ja nie patrze,ale mam problem:)
        Kiedyś dawno temu obejrzałam kilka odcinków 1 serii.
        Potem kilka odcinków 2 seri.
        Dzisiaj pstrykając pilotem po kanałach załapałam się na smętną Madzie.
        I zbaraniałam!!!
        Smętna Madzia rzuciła do blondyny w sekretariacie coś w tym stylu:niedługo
        urodzi wam się dziecko(blondyny i adwokata-Braciaka).
        Motyw ciąży blondyny ciagnie się chyba od 1 serii.
        Ptyanie za 100 punktów!
        Jaki okres obejmują 3 serie smetnej Madzi???
        Przez ten czas smętna Madzia miała kilku absztyfikanów,główny adorator ciężko
        zachorował i zdążył ozdrowieć, ruda koleżanka straciła pracę, teraz ma nową,też
        miała kilku facetów... itp bzdury miały tam miejsce.
        A blondyna nadal z arbuzem!!
        Słonica jakaś, czy jak...
        -----------------------------------
        • lilith76 Re: jedno wielkie dno 16.04.07, 10:13
          Sekretarka Kasia zaliczyła "złoty strzał" tak koło Sylwestra.
          Teraz znowu mamy śnieg.
          Czyli MagdaM rozbija mieszczańskie schematy także na polu tradycyjnej ciąży.
      • Gość: ogladaczka;] Re: jedno wielkie dno IP: *.as.kn.pl 16.04.07, 21:30
        podpiuje sie obiema rekoma;) i ja na tez na to patrze ech no po prostu rece
        opadaja bo w ogole to spojne nie jest i te dylematy 'nie powiedzialem bo
        chcialem cie uchronic przed patrzeniem na mnie jak cierpie itd' ech no przeciez
        mogli wymyslec ocs bardziej przekonywujacego co tam glupsze rzeczy sie
        robilo:) pozdr
        ps tak spontanicznie odpisuje na twoj post bo mnie jakos ta pointa
        rozsmieszyla:) pozdrawiam
        ps'' mnie tez zaskakuje ze amerynkanskie seriale potrafia pozytywnie zaskoczyc
        swoja oryginalnoscia jakims prawdopodobienstwem psychologicznym bohaterow czego
        nie moge napisac o tych pol
    • Gość: misty Re: czerstwota Magdy M IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.07, 19:16
      No właśnie, ciąża Kaśki już trochę długo trwa.
      Najwidoczniej autorzy serialu za nic mają czas :P
      Powiem Wam, że ta pierwsza seria Magdy nawet nie była taka denna. Przynajmniej
      były te sprawy, jakieś urozmaicenie, a teraz- totalna pustynia.
      A do Greysów to się Madzia NIE UMYWA.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka