jedzoslaw 26.04.07, 18:03 Czy ja się nie przesłyszałem? Widziałem zapowiedź. Mam nadzieję, że nie będzie się to miało do "Alternatyw" tak, jak "Ryś" do "Misia". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tunczyk7 Re: "Dylematu 5" na 1 Maja 26.04.07, 20:20 tez mam taka nadzieje, ale nadzieja matka glupich... watpie by dylematy byly tak dobre jak alternatywy... pozdrawiam wszystkich milosnikow alternatyw, zmiennkow, wojny domowej i innych swietnych seriali komediowych prl'u :) Odpowiedz Link Zgłoś
krzys00 Re: "Dylematu 5" na 1 Maja 27.04.07, 08:58 jedzoslaw napisał: > Czy ja się nie przesłyszałem? Widziałem zapowiedź. Mam nadzieję, że nie będzie > się to miało do "Alternatyw" tak, jak "Ryś" do "Misia". mam obawy ze to bedzie niestety gniot:( , obym sie mylił Odpowiedz Link Zgłoś
nevergiveup Obym się mylił.... 27.04.07, 14:42 ....ale raczej bardzo ciężko będzie dorównać Alternatywom. Udowodnił to już np. Ryś. Dobrze, że Machulski nie wpadł na pomysł, żeby SexMisję II nakręcić. Odpowiedz Link Zgłoś
minstrelboy Re: "Dylematu 5" na 1 Maja 27.04.07, 14:51 tTakie powroty nigdy się nie sprawdzają!!!! po co niszczyć legendę???? Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: "Dylematu 5" na 1 Maja 27.04.07, 15:49 "Alternatywy" to lecą na Polsacie - czyli "Kiepscy". Ta nowa seria,lecąca - po przerwie - od września,po prostu jest ZNA-KO-MI-TA.Wszystkie te ich perypetie są perfekcyjną metaforą polskiego zycia publicznego,mentalności i tzw.charakteru narodowego.Scenarzyści powinni dostać jakiegoś Wiktora,czy co tam dają ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
sher.khan Re: "Dylematu 5" na 1 Maja 27.04.07, 16:47 Ja w ogóle nie znam tego reżysera - Warchoł - kto to jest? Jakie filmy ma na koncie? W dzisiejszej Telewizyjnej przeczytałem, że film raczej przekombinowany, pełno gagów, które nie smieszą. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: "Dylematu 5" na 1 Maja 28.04.07, 19:52 > Ja w ogóle nie znam tego reżysera - Warchoł - kto to jest? Jakie filmy ma na > koncie? filmpolski.pl/fp/index.php/111964 W sumie bardziej aktor niż reżyser. Najbardziej znane dzieło telewizyjne to chyba "Zycie Kamila Kuranta". Odpowiedz Link Zgłoś
ron_obvious Re: "Dylematu 5" na 1 Maja 27.04.07, 17:57 Grek, co ty? Na prywatne sie przerzuciłeś i publiczną się już nie biczujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grek Re: "Dylematu 5" na 1 Maja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.07, 10:50 Musisz wszystko polewać ciężkim sosikiem ideologii ? BTW,publiczną chwaliłem niegdyś za to,że jest jedyną tv na której można obejrzeć w tygodniu 2-3 dobre filmy... Odpowiedz Link Zgłoś
galaxian1 Re: "Dylematu 5" na 1 Maja 29.04.07, 00:28 No coz... obawiam sie, ze bedzie to sie mialo jak "40 latek" do "40 latka 20 lat pozniej". Po prostu zupelnie inny klimat. Odpowiedz Link Zgłoś
wilga52 Re: "Dylematu 5" na 1 Maja 29.04.07, 12:39 Szkoda że nie dali tytułu Wspólnota Mieszkaniowa Alternatywy 4 było by na czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z dylematem Re: "Dylematu 5" na 1 Maja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 11:10 A kiedy będzie powtórka? Nie mogę dziś obejrzeć ani nagrać? Szukam w programie tv, ale nie mogę znaleźć... Odpowiedz Link Zgłoś
galaxian1 Re: "Dylematu 5" na 1 Maja 01.05.07, 20:27 Obejrzalem 5 minut i JUZ MI SIE NIE PODOBA. Jakies takie... badziewiaste, a humor niesmieszny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna co za zdjęcia do kitu! IP: *.adsl.inetia.pl 01.05.07, 20:36 no. mnie też się nie podoba. zrobione jak "Złotopolscy" a nie porządny serial... zdjęcia jakieś takie do d... przypomina trochę "Ranczo". ja bardzo Ranczo lubię, ale Ranczo po pierwsze jest śmieszne, po drugie takie jest od początku... chodzi mi o zdjęcia. nie wiem co z nimi nie tak, ale coś nie tak. bardziej przypomina Teatr Telewizji niż serial. niech lepiej nie robią dlaszego ciągu - szkoda profanować Alternatywy 4. Odpowiedz Link Zgłoś
galaxian1 Re: co za zdjęcia do kitu! 01.05.07, 20:43 Jest krecone taka sama metoda co telenowele ! Pewnie najtanszym kosztem. A sam serial - tragicznie tandetny. Tego sie ogladac nie da. U mnie w domu juz zmienili kanal :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bololo żenada ! IP: *.aster.pl 01.05.07, 20:33 Ale zenada !!! Nie dosc ze glupie i nie smieszne, to jeszcze beznadziejnie krecone ! Pierwowzor mimo ze sprzed 25 lat krecony jest o wiele bardziej profesjonalnie. A Dylemat wyglada jak jakas telenowela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yoyko Dno IP: *.aster.pl 01.05.07, 20:50 Juz nie potrafia normalnie serialu nakrecic ? Im polski serial nowszy, tym gorzej nakrecony. Gdzie ucza takich "specow" od telewizji (pewnie zdaja za lapowki) ? Zdjecia jak z amatorskiej kamery, a humor... jaki humor ? TANDETA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fruzia amatorka IP: *.aster.pl 01.05.07, 20:56 Ale amatorka. Nie śmieszne, dłużyzny, a gra aktorów beznadziejna. Odpowiedz Link Zgłoś
galaxian1 opinie na Filmwebie 01.05.07, 20:59 Poczytajcie opinie na filmwebie. www.filmweb.pl/Dylematu+5+2007+o+filmie,Film,id=297993 Odpowiedz Link Zgłoś
napoleo Re: "Dylematu 5" na 1 Maja 01.05.07, 21:01 Mnie też nie zachwyca jakoś - obejrzałem kawałek: nudno i nieśmiesznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: "Dylematu 5" na 1 Maja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 21:18 BEZNADZIEJA!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
napoleo Re: "Dylematu 5" na 1 Maja 01.05.07, 21:22 chętniej obejrzałbym n-tą powtórkę "Alternatyw 4" niż tego gniota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszyn Re: "Dylematu 5" na 1 Maja IP: *.aster.pl 01.05.07, 21:27 SZMIRA!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lear Ja osobiście do polskich produkcji mam zawsze 01.05.07, 21:29 nastawienie pozytywne i przynajmniej początek oglądam - być może dlatego, że widzę znajome miejsca, mówią po naszemu - albo z jakiegoś powodu - zresztą mniejsza o to - oglądam i już. Ale tak oglądając te produkcje po 1990 to w porównaniu z poprzednią epoką jakas zapaść straszna jest. Nie wiem, może jak PiS cenzurę wprowadzi i wtedy powstanie coś wartego obejrzenia. W zasadzie tamte seriale i filmy były o czymś i co najważniejsze były prawdopodobne,takie zdarzenie mogło mieć miejsce - A tutaj jest to jakaś fantastyka ten nasz kraj jaki jest taki jest - ale nie jeszcze nikt nigdy przy obecności TVP nie zostawił ludzi z budynku grożącego zawaleniem - to jakiś kosmos był bez sensu. W Alternatywach 4 jak chciano pokazać, że TV kłamie zrobiono z tego sprawę Dionizego Cichockiego - a tutaj to po co ta telewizja była obecna, bo nie załapałem? Jak na razie to słabo widzę ten serial - ot będzie i za parę miesięcy nie będę pamiętał z niego nic szczególnego. Odpowiedz Link Zgłoś