Dodaj do ulubionych

Weeds - dlaczego ten serial nie poleci w Polsce :)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.07, 18:19
Weeds - w Stanach leci już chyba trzecia seria, a w Polsce?
HBO mające minimalny zasięg coś tam pokazało ale żeby polsat albo tvn
(niegrzeczna telewizja, buhehehehehe) to zakupiły i pokazały - to chyba za 10
lat się doczekamy. O TVP nie wspominam, bo tam to nigdy nie poleci. Zascianek
po prostu i zapupie.
Obserwuj wątek
    • aniuta75 Re: Weeds - dlaczego ten serial nie poleci w Pols 04.10.07, 18:57
      Nawet jakby któraś ze stacji to kupiła to zaręczam, że:
      - pora emisji będzie baaaardzo chora (np Supernatural na TVN leci ok północy,
      chociaż ani to straszne jakoś bardzo nie jest, ani nikt się brzydko nie wyraża :P)
      - lektor będzie wszystko psuł a tłumaczenia "epitetów" nie będą takie jak być
      powinny a w tym między innymi tkwi urok serialu.
      • galaxian1 Re: Weeds - dlaczego ten serial nie poleci w Pols 05.10.07, 21:38
        aniuta75 napisała:

> Nawet jakby któraś ze stacji to kupiła to zaręczam, że...

Dodam jeszcze, ze obraz panoramiczny przerobia na telewizyjne 4:3.
        I bedzie to wygladalo jak LOST w TVP, ktorego ja po prostu oglądac nie mogę, bo
        aktorzy maja poobcinane głowy, a 1/3 obrazu po bokach idzie "w diabły" !
    • poziomka001 Re: Weeds - dlaczego ten serial nie poleci w Pols 04.10.07, 20:03

Nie ma szans, a wielka szkoda bo to jest jeden z lepszych seriali jakie w życiu
      oglądałam. Niestety my jak zwykle jesteśmy sto lat za murzynami.
      Na HBO widziałam że coś puszczali ale nie wiem ktory sezon bo sie nie
      wpatrywalam specjalnie, pora była dzika.
    • owmorde1 Re: Weeds - dlaczego ten serial nie poleci w Pols 05.10.07, 10:20
      Odkryłam jeden z powodów, dla których ten serial w polskiej tv nie poleci: sezon
      3, odcinek 7, trzynasta minuta z kilkoma sekundami - wielki menski czarny
      penis:) Tak swoją drogą to bardzo lubię ten serial. Niestety tutaj króluje klan
      i inne b jak badziewia. Nawet csi nie da się obejrzeć w całości bo ciągle albo
      zaprzestają albo przesuwają godzinę i dzień emisji.
    • Gość: Kratka HBO IP: *.chello.pl 05.10.07, 11:59
      HBO "coś tam pokazało" - czyli całe 2 serie. HBO Polska nie puści trzeciej zanim ta nie skończy się w USA (taki układ, przepraszam za to słowo). Pora emisji nie była "dzika" tylko - 20.10 lub 21.00 premierowe odcinki, powtórki, jak zwykle w przypadku seriali HBO poza tymi mającymi premiery w niedzielę - trochę późniejsza. Skoro serial jest oryginalną produkcją HBO, to trudno się dziwić, że HBO ma całkowite pierwszeństwo w jego emisji. Jeżeli "Trawka" trafi poza HBO, to z pewnością nie do tv publicznej, świętszej od papieża w Kartoflandii.
      • wencyca Re: HBO 05.10.07, 22:03
        Gość portalu: Kratka napisał(a):
        > Skoro serial jest oryginalną produkcją HBO, to trudno się dziwić, że > HBO ma
        całkowite pierwszeństwo w jego emisji.

Weeds wcale nie jest produkcją HBO tylko Showtime ;P.
    • Gość: aloha Re: Weeds - dlaczego ten serial nie poleci w Pols IP: *.acn.waw.pl 05.10.07, 14:00
      Pierwsza seria to już dawno było ale drugą mam świeżo w pamięci i jednym z
      powodów omijania tego serialu przez TVP może być nauka masturbacji udzielona
      chłopaczkowi przez jego wujka z końcowym akcentem wykorzystania skórki od banana
      :) W każdym razie serial jest niezwykły ale polscy tłumacze zgubili by 99%
      humoru wychodzącego w każdym dialogu. Choć druga seria to zrobiło się lekkie
      sci-fi i scenarzyści po prostu chyba sami odjechali na jakiś prochach :)
    • Gość: supervixen Re: Weeds - dlaczego ten serial nie poleci w Pols IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 14:28
      Nie za bardzo rozumiem zarzuty, że Weeds u nas leci na HBO o 'małym
      zasięgu', a nie na TVNie. A w Stanach to niby co? Też leci na
      Showtime, a nie na NBC, czy ABC, które można by do tego naszego TVNu
      porównać. W USA też by penisa na network tv nie pokazali:)
    • Gość: jubal Jeśli pokazywanie fajfusa IP: *.chello.pl 05.10.07, 19:51
      albo męczenie wacka

ma być wyznacznikiem ucywilizowania, normalności, klasy i nie wiem czego tam
      jeszcze to sobie sam pindola wystaw albo guguły - i przejdź się po swojej ulicy
      - lub podejdź do dzieciaka i ucz go zajmować się kapucynem lub broszką

zboczeńcy z was i tyle

a potem zdziwko, czemu małolaty dają dupy za talerz zupy i rżną się po kiblach
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka