Dodaj do ulubionych

Zakwaterowanie w Washington DC/Georgetown Univ.

22.02.07, 17:52
Witam!

Poszukuje osob studiujacych na Georgetown (PhD, MA), ewentualnie na GW, badz
innej uczelni w Waszyngtonie. Interesuje mnie sprawa 'housing', czyli gdzie
mieszkacie, czy lepiej skorzystac z opcji akademikow, czy sugerujecie wynajem
czegos na wlasna reke. Czy system uniwersytecki DC ma housing wspolny dla
wszystkich studentow, czy moze bedac studentem PhD na Georgetown mam
zakwaterowanie specyficzne dla uczelni?

Bede wdzieczny za wszelkie rady.

Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • drabiniasty Re: Zakwaterowanie w Washington DC/Georgetown Uni 22.02.07, 20:41
      W wolnych godzinach na Georgetown oferowane jest nawet baby-sitting, dla tych
      co tam studiuja i maja kilka godzin wolnego czasu miedzy zajeciami sa zabawiani
      przez specjalnych nauczycieli przedszkolnych dla Bechelors, Masters a
      najlepiej widziani sa Ph.D., bo podobno najbardziej dziecinni.
      • bugsior Re: Zakwaterowanie w Washington DC/Georgetown Uni 22.02.07, 20:55
        Dzieki za elokwentna odpowiedz drabiniasty. Zapamietam sobie dobrze.

Cos jeszcze dodasz?
        • Gość: PIORE Drabiniasty to kolejny Kundel.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 22:12
          czytaj bezpaństwowiec. Jak większość takich Kundli, zazdrości że kogoś
          zapraszają, tak Drabiniasty, zapraszaja do pracy do USA, a nie tak jak Ty
          Kundlu szukasz ochłapów ze stołu. Generalnie, bez względu na jaką uczelnie byś
          sie nie wybierał(a) poszukaj wpierw wśród znajomych, napisz na uczelnie (może
          mają jakieś namiary na zakwaterowanie), poszukaj w sieci, w gazecie. Polecam
          forum Polscy naukowcy za granicą (na serwerze wyborczej) być może tam
          znajdziesz kogoś kto tam był. Pozdrawiam!
          • bugsior Re: Drabiniasty to kolejny Kundel.... 22.02.07, 22:26
            Dzieki, wlasnie tak sie tez do tego zabralem. Zabombardowalem inne fora, z
            uczelni tez powinny przyjsc jakies informacje wkrotce, mam znajoma na GW, itd.
            Najlepsze informacje otrzymuje sie jednak od osob, ktore na wlasnej skorze
            doswiadczyly podobnych spraw. Sprobuje na 'naukowcach za granica'. Dzieki!
          • robinhood101 Re: Drabiniasty to kolejny Kundel.... 23.02.07, 03:52
            Kolejny polski naukowiec? Dyplom i sloma z butow.

Az wstyd facet, ze sie w ogole odzywasz a nawet raz piszesz pod nickiem a raz
            nie. Jako naukowiec nie rzucasz miesem tylko jako Piotr,... takie incognito
            polsko-naukowe.

Uczelnia, to rzeczywiscie nie przedszkole o czym w Polsce zapomnieli. Po to
            masz internet aby sobie to mieszkanie znalezc, ogladnac prze internet i
            wynajac. A jak jestes glupi i niegramotny, to zaplacisz frycowe. I tyle.
            Wyobrazam sobie jak sie zdziwia, jak napiszesz na uczelnie, zeby ci mieszkanie
            znalezli. Ale pewnie tam widzieli niejednego takiego Jozka jak ty. W
            Waszyngtonie pracowal naukowo tow. Miller i obecnie pracuje na Georgetown
            wlasnie tow. Kwasniewski. Napisz do niego e-mail, moze sie toba zajmie i
            ponianczy he he he...ale czekaj tatka latka. I tak naprawde niby dlaczego
            mialby to robic, bos ty glupi i niegramotny?
            • bugsior Re: Drabiniasty to kolejny Kundel.... 23.02.07, 04:06
              Robinhoodzie, duzo napisales ale malo tresci zawarles. Zadam ci proste pytanie
              wiec sie skup.

Gdzie kogokolwiek prosze o znalezienie mi mieszkania?
              • robinhood101 Re: Drabiniasty to kolejny Kundel.... 23.02.07, 04:09
                A kto napisal:"Interesuje mnie sprawa 'housing'"?

A co cie w tym housing interesuje, czy Murzyni w Washingtonie maja subsidiowane
                mieszkania?
                Oj, nie pieprz chlopie, bo zle sie robi.
                • bugsior Re: Drabiniasty to kolejny Kundel.... 23.02.07, 04:34
                  Sprobuj jeszcze raz prosze:

Gdzie kogos prosze o znalezienie mi mieszkania?
              • nieztejziemii1 Nieladnie, bardzo nieladnie 23.02.07, 04:44
                Wlasciwie nikt nie powinien z toba dyskutowac ani nie podawac ci zadnych
                wiadomosci, bo masz powazne braki w kulturze osobistej, co jest takie
                charakterystyczne dla Polakow z Polski.

Zadziwiajace jest wrecz wasze nieprzecietne lenistwo polaczone z brakiem
                inteligencji(to pewnie dlatego jestescie polskimi naukowcami!).

Jak chcesz sie czegos dowiedziec, to musisz zrobic to sam a nie czekac, ze
                ludzie beda ci szukac wiadomosci i odpowiadac. A jak ci to ludzie wytykaja
                uwazasz ich za glupkow. Zastanow sie nad soba i swoja nieprzecietna
                megalomania, bo jest ona po prostu smieszna. Radze zmienic podejscie do ludzi,
                bo bedziesz posmiewiskiem studentow Georgetown. Inaczej - mniej nadmuchanej
                megalomanii i wiecej pracy nad soba.

Jako zas absolwentka Georgetown i pracownik naukowy tej uczelni chce ci zadac
                jedno pytanie:

Szukales na necie, chociazby na tym oslawionym Google : -Georgetown housing?????

Jesli nie, to zrob to i nie zawracaj ludziom glowy:
                housing.georgetown.edu/
                och.georgetown.edu/
                www.georgetown.edu/home/lodging.html
                www.sublet.com/Area_Rentals/WashingtonDC/Georgetown_Rentals.asp
                • robinhood101 Re: Nieladnie, bardzo nieladnie 23.02.07, 06:05
                  Ten facet to najprawdopodobniej ten sam, ktory jechal do KC - NAUKOWIEC
                  MITOMAN o chrobliwej wyobrazni i kompletniej nieznajomosci jezyka polskiego.
                  • bugsior Re: Nieladnie, bardzo nieladnie 23.02.07, 14:45
                    Jak widzisz ze ktos o studiach pisze to wydaje ci sie ze to jedna i ta sama
                    osoba? Tak trudno ci jest sobie wyobrazic ze moze jest na tym forum wiecej niz
                    tylko jedna osoba, ktora studiuje?
                  • drabiniasty Re: Nieladnie, bardzo nieladnie 23.02.07, 23:26
                    Kilka miesiecy temu rozmawialem z pewna polska lekarka z NYC. Opowiadala mi jak
                    wyglada ostatnia polska emigracja. Zostaja nielegalnie po okresie turystycznym
                    i tlumacza sie, ze zbieraja pieniadze na szkoly tzn. na elitarne studia.
                    Zajmuja sie przez cale lata jakimis obloznie chorymi dziadkami czy babciami.
                    Odkladaja pieniadze. Przez 10lat sa przywiazani do cudzych lozek, nie maja
                    rodziny, nie maja zadnych zwiazkow intymnych...bo zbieraja pieniadze. Forsa to
                    ich rodzina, kochanka i matka. W koncu kiedy zbiora wystarczajaca ilosc
                    pieniedzy okazuje sie, ze nie chca ich wydawac, poza tym sa juz wyprani
                    emocjonalnie i intelektualnie. NIE CHCE IM SIE. Nie chca miez zadnychzwiazkow,
                    bo to kosztuje. Dalej wiec robia co robili i zbieraja forsy. Prawde mowiac
                    jestem zadowolony, ze nie mam z tym wszystkim nic wspolnego.
                    • Gość: zyebac hooya drabina ty tepy bucu IP: *.hsd1.wa.comcast.net 04.03.07, 09:15
                      kogo obchodzi z kim rozmawiasz i kogo wypowiedzi cytujesz. jestes mlotem z
                      polski, skopac ci ryj przasna mordo
                • bugsior Re: Nieladnie, bardzo nieladnie 23.02.07, 13:20
                  Niestety nie zrozumialas intencji posta. Twoja nieumiejetnosc czytania z uwaga
                  potwierdza rowniez sposob w jaki piszesz.

(1) Napisz mi prosze gdzie wychodza moje braki w kulturze osobistej.
                  (2) Napisz mi czy jest jakas roznica pomiedzy wgooglowaniem czegos i otrzymaniem
                  strony z kilkoma zdjeciami, parametrami, cenami i kilkoma innymi numerkami, a
                  rada osoby, ktora miala cos z tym wspolnego.

Dziekuje za rade 'pracy nad soba'. Swoaj droga gratuluje bycia absolwentem
                  Georgetown, pracy naukowej itd. Nie wiem co to ma wspolnego z tym ze nastepnie
                  zadajesz mi pytanie czy sprawdzilem podane strony. Sugeruje wiec "mniej
                  nadmuchanej megalomanii i wiecej pracy nad soba."
    • Gość: witek Re: Zakwaterowanie w Washington DC/Georgetown Uni IP: 207.134.84.* 23.02.07, 04:05
      Rzeczywiscie trzeba miec polski doktorat aby byc az tak "inteligentnym"?

Napisz sobie na Google - "Washington rentals" i wyjdzie tyle ofert, ze przez
      dwa dni bedziesz czytac. Wynajmij sobie cos w Arlington lub innej "sypialni"
      na linii metra, tam taniej i spokojniej.

Ale prace domowa to raczej musisz odrobic sam, bo tu nie ma jeleni, zeby to
      robili za ciebie.

I nie ublizaj ludzim, bo swiadczy to o twoim nieprzecietnym chamstwie,
      zmienianie nicka na nic sie zda. To ludzie maja racje a nie ty.
      • bugsior Re: Zakwaterowanie w Washington DC/Georgetown Uni 23.02.07, 04:25
        Pytalem sie o warunki w akademikach vs. wynajmie i jak to sie ma do ceny.
        Pytanie adresowalem do osob ktore mialy cos z tym wspolnego. Wlasnie rady typu
        'wklep w google' malo mnie interesuja. Nie chodzi mi o znalezienie strony z
        cenami poczawszy od pokoi za $400 a konczac na mieszkaniach za $4000. Rozumiem,
        ze jesli na forum nie ma osob ktore z wlasnego doswiadczenia cos moga napisac,
        to watek szybko poleci na sam dol i nie ma problemu.

Powiedz mi skad ci przyszlo do glowy ze jestem ta samo osoba co PIORE? I
        dlaczego majac polski doktorat mialbym pisac o PhD w USA?
        • ziemiowziety piszcie na temat albo milczcie 23.02.07, 04:57
          facet sie pyta, to mu odpowiedzcie, co wiecie, nie wiecie, co doradzacie co nie
          ale nie robcie (lub moze nie rob) jakis bzdurnych wykladzikow, niby-moralnych
          polajanek, to jest dosc zalosne robinhudzie-witku-itp., nie ublizajcie (bo
          wlasnie Wy ublizacie), ta Wasza (Twoja) pisaniana wyglada dosc paranoicznie z
          tym ciaglym akcentowaniem "slomy", detali jezykowych, lenistwa Polakow z Polski
          itp., leczyc sie a nie "wymadrzac" sie tutaj
          • robinhood101 Re: piszcie na temat albo milczcie 23.02.07, 05:34
            Jak tam krowy w KC polski yinteligencie, profesorze, ktory nie zna polskiego?

Uroda tego forum polega na tym, ze mozemy udzielic informacji ale skoro
            delikwent jest cham, to sie jej nie udziela i tyle i nikt nas do tego nie
            zmusi.
            Jak tam wychodek w KC? Miejmy na dzieje, ze nie jest bynajmniej na dworzu", bo
            sobie kmiotek-naukowiec dupe odmrozi.
            • ziemiowziety daruj sobie robinhud pisanie na tym forum 23.02.07, 05:47
              nie nie wnosisz, ublizasz (kto tu zachowuje sie chamsko widac golym okiem)na
              prawo i lewo
              przynosisz wstyd Polakom mieszkajacym w Polnocnej Ameryce,
              a poza tym pisz sie "subsydiowane" a nie "subsidiowane", miszczu jezykowy od
              siedmiu bolesci,

• robinhood101 Re: daruj sobie robinhud pisanie na tym forum 23.02.07, 05:51
                Widze, ze pochlaniasz wszystkimi zmyslami, co pisze. Ja ma prawo robic
                literowki w polskim, mieszkam w Ameryce 24 lata ale i tak jestem lepszy w
                polskim niz ty.
                A to czy bede pisal, gdzie i jak to moja sprawa a nie twoja tobie nic do tego.
                • ziemiowziety lepszy? gorszy? a kto to zmierzy 23.02.07, 06:14
                  a pisz, pisz, ale na temat, nie ublizaj, nie obrazaj, pod temi warunkami pisz se tu
                  • robinhood101 Re: lepszy? gorszy? a kto to zmierzy 23.02.07, 06:34
                    Siedzenie w NYC nie dziala dobrze na glowe, co ?
            • bugsior Re: piszcie na temat albo milczcie 23.02.07, 14:21
              Jeszcze raz prosze napisac gdzie sie do kogos chamsko odnosze. Jak na razie to
              ty kolego robinhoodzie zdradzasz niski poziom kultury osobistej.

Interesuje mnie jeszcze inna sprawa. Dlaczego w watku, na temat ktorego nie
              masz absolutnie nic sensownego do powiedzenia, zabierasz glos. Jesli sadzisz ze
              pytanie przeze mnie zadane jest glupie, ze znalezienie odpowiedzi wymaga
              jedynie wpisania kilku slow w google, ze szukam jelenia na forum, to OK, twoja
              sprawa. Dlatego nie widze tez celu twojego posta. Moj watek spadni na
              samiutki dol i po sprawie. Ty zaoszczedzisz czas, ja zaoszczedze czas i oboje
              szczesliwi bedziemy. Jesli ktos zrozumial o co mi chodzi, ma cos
              konstruktywnego do powiedzenia to zabierze glos, a ja bede wdzieczny. Masz
              problem z takim ukladem?

Po co marnujesz swoj czas? Czy chcesz mi albo calemu forum oznajmic ze jestem
              chamem z Polski? Ani ja ani forum nie sa zainteresowani twoimi fanaberiami, a
              ty juz przeciez wiesz ze (1) jestem z Polski; (2) jestem chamem, wiec zbedne
              jest dzielenie sie tymi rewolucyjnymi informacjami z samym soba. Zgodzimy sie?
    • robinhood101 Re: Zakwaterowanie w Washington DC/Georgetown Uni 23.02.07, 06:33
      Pytales juz o zakwateowanie w KC, teraz w Georgetown a nastepne bedzie gdzie w
      UCLA czy Berkely?
      • Gość: PIORE Re: Zakwaterowanie w Washington DC/Georgetown Uni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 08:23
        Robinhood 101....kurcze mam dosyć takich KUNDLI - bezpanstwowców jak Ty. Czy ty
        masz jakies kompleksy chłopie (oj przepraszam jaj to Ty na pewno nie masz) ?
        Przecież gość pyta - od tego jest forum, chyba że Ty należysz do tych co to na
        forum tylko wyrazy miłości sobie przesylają i pieprzą bez sensu. Niech chcesz
        pomóc to sie nie odzywaj, chyba że preferujesz politykę WUjka Sama, wpieprzasz
        się tam gdzie nie trzeba!
    • jot-23 Re: Zakwaterowanie w Washington DC/Georgetown Uni 23.02.07, 20:34
      lol... facet zadaje zwykle pytanie, i rzuca sie na niego sfora baranow...dajcie
      se na luz ludzie, bo wygladacie zalosnie, nawet jak na to forum.
    • cynta Re: Zakwaterowanie w Washington DC/Georgetown Uni 10.03.07, 03:28
      www.craigslist.com
      albo
      www.dcdigs.com
      www.ssp-dc.org/

Zobacz na tym, to sa odpowiedzi na moj post poszukujacy zakwaterowania dla mojej
      corki na internship w Washingtonie tego lata (na innym forum). Niestety bez
      znajomosci ktora dzielnica jest dobra a ktora nie bedzie trudno wykombinowac co
      jest o.k. I tutaj przydaja sie znajomosci np. z forum wiec moze ktos rozumny
      doradzi. Tymi debilami co tutaj czasem pisza to sie wcale nie przejmuj bo to
      frustraci emigracyjni co lubia sobie bluzgac i mysla ze wszystkie rozumy
      pozjadali... Jak cos znajdziesz sensownego to daj znac bo moja corka ciagle szuka..
      • cynta Re: Zakwaterowanie w Washington DC/Georgetown Uni 10.03.07, 03:29
        A co tam bedziesz studiowal jezeli mozna wiedziec?
        • bugsior Re: Zakwaterowanie w Washington DC/Georgetown Uni 11.03.07, 15:38
          Studiowac bedzie tam moja dziewczyna - literature i kulture latyno-amerykanska.

Po odwiedzeniu GU i rozmowie z prof. to na razie najlepszym rozwiazaniem wydaja
          sie apartamenty w Rosslyn. Ceny o wiele lepsze niz w Georgetown, dostep do
          metra, uniwersytet za mostem, tereny nie wymagajace samochodu, czyli groceries,
          pralnia, itd. czesto w dostepnie pieszym. Do Rosslym jest tez shuttle
          uniwersytecki.

Tereny SW zostaly odradzone jako dosc kiepskie, chociaz podobno to sie zmienia.
          Profesorek za duzo sie nie orientowal, ale wiecej info przyjdzie od innych
          studentow. Jak sie czegos uzytecznego dowiem to dam znac.
          • Gość: cynta Re: Zakwaterowanie w Washington DC/Georgetown Uni IP: *.dsl.rcsntx.sbcglobal.net 12.03.07, 03:04
            O!! fajnie, pewnie mowi po hiszpansku... moje dziecko tez.. Ona wybiera sie na
            Georgetown na Master za rok i do tego potrzebny jest jej ten internship. Dzieki
            za info, napewno wezmiemy pod uwage. Jak bys mial jakies dodatkowe informacje to
            ja chetnie sie dowiem, moze byc na priva.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka