Dodaj do ulubionych

Jakich termometrów uzywacie do mierzenia temp.?

07.09.10, 15:08
Kupiłam nowy termometr bezrtęciowy i musze przyznac,ze albo jest zepsuty albo cos z nim nie tak-długo trzeba czekac (a wiadomo,ze dziecko sie niecierpliwi pod pachą ) az naciągnie,a potem nie da się 'zbic'.Miałam tez taki do ucha ale ten to kompletnie cudował,pokazujac rozne wyniki.
Najlepszy byl zwykły stary rtęciowy ale juz coraz trudniej kupic.
czym Wy mierzycie dzieciom temperature ?
Obserwuj wątek
    • joasia83m Re: Jakich termometrów uzywacie do mierzenia temp 07.09.10, 15:10
      tylko rteciowy, i tylko takiemu ufam:)
      • pabia_a Re: Jakich termometrów uzywacie do mierzenia temp 07.09.10, 15:20
        tylko stary, poczciwy termometr rtęciowy
    • borowka78 Re: Jakich termometrów uzywacie do mierzenia temp 07.09.10, 15:15
      rtęciowy
    • atenette Re: Jakich termometrów uzywacie do mierzenia temp 07.09.10, 15:49
      Używam termometr elektroniczny - temperatura mierzona w buzi. Sprawdzałam go nie raz porównując z rtęciowym i pokazuje taką samą temp. jak rtęciowy.
      • dziunia27 Re: Jakich termometrów uzywacie do mierzenia temp 07.09.10, 16:17
        ja mam elektryczny, mierze pod pachą, nigdy jeszcze nie oszukał,
        rtęciowy tez mam ale jakoś go nieużywam..
      • burdziaa Atenette 07.09.10, 18:59
        a moze masz linka do Twojego termometru,jaj mam chyba ze 3 w domu i żaden nie pokrywa sie z rteciowym,a chcialabym kupic cos szybszego do mierzenia.
        • atenette Re: Atenette 08.09.10, 08:23
          Burdzia mój termometr był kupowany w UK, to jest firmowy termometr sklepu Boots, więc nie do kupienia w Polsce :(
    • mimi_mm Re: Jakich termometrów uzywacie do mierzenia temp 07.09.10, 19:13
      ufam tylko rteciowemu. mam elektroniczny kupiony w aptece ale czas oczekiwania na wynik nie jest dla mojego dziecka.
      • alcea3 Re: Jakich termometrów uzywacie do mierzenia temp 07.09.10, 19:59
        Rtęciowego.
    • cui Re: Jakich termometrów uzywacie do mierzenia temp 07.09.10, 19:37
      Mam elektroniczny (Braun chyba) i jestem z niego bardzo zadowolona.
      Ale temperaturę Mikołajowi mierzę tylko w odbycie. Wiem, niehumanitarne :/
      Za to koleś nie protestuje. Jak trzeba mierzyć temperaturę to upewnia się tylko "kremik masz?" ;)
    • solaris31 Re: Jakich termometrów uzywacie do mierzenia temp 07.09.10, 20:40
      mam douszny kupiony za majątek - i nie umiem go dobrze uzyć :(

mierzę s rtęciowym - jest najdokładniejszy. kupiłam w ub. roku 3 rtęciowe w aptece, bo stary mi się zbił, pani powiedziała, że wycofuja, to kupiłam 3 ;)

mam też elektroniczny do mierzenia pod pachą i też jest dość dokładny ;)
      • malenkie7 bezdotykowy 07.09.10, 21:12
        Thermofocus
        www.sklepdlalekarza.pl/index.php?products=product&prod_id=1196
        polecam, dokladny, wygodny, ja mu ufam.
        • andzia84 Re: bezdotykowy 07.09.10, 21:23
          elektroniczny, kupiłam w rossmanie za 5 zł chyba i jest ok. miałam wcześniej rtęciowy ale roch go zbił a ja się boję tych rtęciowych
          • ankas4 douszny ale wolalabym zwykly 07.09.10, 21:38
            Kupilismy w Kanadzie 'douszny' ale ...czasami mam watpliwosci co do Jego dokladnosci , uzywalabym z checia zwyklego,ale moje dziecko go bojkotuje i pozwala sobie mierzyc tylko w uchu temperature, siła nawyku niestety.
          • izamig elektroniczny 07.09.10, 21:40
            mierzę temp. w uchu pomiar w 3 sek. sprawdzam dwa razy za drugim w drugim uchu. firmy ACG
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka