Dodaj do ulubionych

aaaaaaaaaa, litości!

16.06.11, 22:01
Kurna, powariowali nad tym morzem???
Wiem, że późno się sprawą zainteresowałam, ale te ceny! Mówiono mi, ale nie dowierzałam...I dzisiaj (Dopiero) rozpoczęłam poszukiwania i nawet nie o brak miejsc chodzi ale o to ile sobie liczą. Ja wiem, że prezydencja, ja wiem, ale ceny są koszmarne!
Znowu wakacje na działce??

Obserwuj wątek
    • malenkie7 Re: aaaaaaaaaa, litości! 16.06.11, 22:16
      to moze warto zajrzec do jakiegos biura podrozy i wybrac sie nad inne morze? lub ocean?
      warto poszperac w ofertach:)
      • dziunia27 Re: aaaaaaaaaa, litości! 16.06.11, 22:25
        u nas wakacje to koszmar cenowy,
        to prawda że można wyczaić extra oferte za granicą i to za mniejsze pieniądze,
        no i z lepsza pogodą,
        bo u nas to znak zapytania;)
        --
    • anula_82 Re: aaaaaaaaaa, litości! 16.06.11, 23:14
      to ile od Was liczą? i gdzie? choć to pewnie znaczenia wielkiego nie ma, my w Karwi za rodzine 4 osobową (ja, mąż, 4latek i 2latek) za pokoj 3 osobowy (dla 2latka łozeczko turystyczne mam) płacę 125 zł. pokój z balkonem i nie taki mały.
      zależy jakie macie wymagania.
    • smolineczka Re: aaaaaaaaaa, litości! 17.06.11, 05:23
      zgadzam się z Tobą, też mam wrażenie, że Bałtyk jest za drogi, przy czym ja zaczęłam poszukiwania miesiąc temu, kiedy ustaliliśmy z mężem, że na pewno jedziemy w pierwszej połowie lipca - wiem, że inni rezerwują tuż po sylwestrze, ale nie sądziłam, że będę dostawała takie odpowiedzi: "Witam. Niestety w podanym terminie nie dysponujemy już wolnymi pokojami. Zapraszamy w sierpniu. Pozdrawiam", - a chodziło o pokój w ładnie położonym dworku, bez wyżywienia, bez kuchni, nawet bez balkonu (bo pokoje z balkonami były już zajęte) za 160 zł! ostatecznie, po rozmowie telefonicznej pani zaproponowała nam ładną trójkę zamiast dwójki z dostawką dla dziecka, ale nie na dwa tydodnie, a na tydzień, i po namyśle zrezygnowaliśmy jednak z wyjazdu nad nasze morze i wybraliśmy się do biura podróży, gdzie można przebirać w ofertach nad morzem Śródziemnym :-/ w naszym przypadku wygrała opcja wyjazdu zagranicznego, bo jeśli w ciągu 6-7 godzin możemy się znaleźć w hotelu w chorwacji, grecji, turcji, tunezji (liczę czas od wyjścia z domu na lotnisko łącznie z transferem już na miejscu) i za 14 dni all inclusive zapłacimy mniej więcej tyle ile w Jastrzębiej, to wybieramy klimat śródziemnomorski, mimo wielu zalet odpoczynku nad Bałtykiem, szerokich plaż, wydm i spacerków wzdłuż morza... ale w przyszłym roku zacznę planowanie wakacji trochę wcześniej, niż w czerwcu ;-)
      • leluchow1 Re: aaaaaaaaaa, litości! 17.06.11, 07:14
        Ja rezerwowałam po Sylwestrze właśnie. Domek dla dwóch rodzin z 4 dzieci , na ogrodzonym terenie, z aneksem kuchennym i tarasem. Płacimy 330 zł za całą ósemkę.
        • zurawina100 Re: aaaaaaaaaa, litości! 17.06.11, 07:23
          Chcieliśmy jechać na długi weekend pod namiot nad morze, ale pogoda się kopie i zaczęłam szukać jakiegoś pokoju na 3 noclegi, mało, że wszystko zajęte to drogo. Chcieliśmy dzieciakom zrobić frajdę (jak co roku ) ale pogoda w PL tak sie zmienia, ze namiot nie zawsze wypali:(
          • pabia_a Re: aaaaaaaaaa, litości! 17.06.11, 20:00
            zurawina100 napisała:

> Chcieliśmy jechać na długi weekend pod namiot nad morze, ale pogoda się kopie i
            > zaczęłam szukać jakiegoś pokoju na 3 noclegi, mało, że wszystko zajęte to drog
            > o. Chcieliśmy dzieciakom zrobić frajdę (jak co roku ) ale pogoda w PL tak sie z
            > mienia, ze namiot nie zawsze wypali:(

ja dzisiaj szukałam kwater na weekend czerwcowy nad morzem i znalazłam kilka wolnych 3 os obowych pokoi, my w końcu zdecydowaliśmy się na Władek, bo najbliżej, płacimy 110 zł.za dobę. Jeśli chodzi pokoje 3os. to mogę przesłać kilka numerów telefonów do kwater w Rewalu, Sarbinowie, Ustroniu Morskim, Władku
      • f3f smolineczko 17.06.11, 07:43
        a możesz przybliżyć jaki to jest koszt? Bo w tym roku już mamy wszystko porezerwowane, ale jestem ciekawa ile to dokładnie kosztuje i moze za ro ksiezdecydujemy :)
        • zurawina100 Re: smolineczko 17.06.11, 07:51
          Właśnie smolineczko też jestem ciekawa, zawsze spędzam wakacje w górach, choć marzę o południu Europy, ale zawsze mi się wydawało, że i tak wyjdzie drożej o wiele niż w PL.
          • kamamama2 Re: a ja jadę do Włoch :) 17.06.11, 11:56
            chciałam zabrać dzieci do ciepłego klimatu i pysznego jedzenia

na zorganizowane formy wypoczynku się nie nadaję bo
            1. nie lubię
            2. zniżki na dzieci są tylko przy 2 osobach dorosłych, przez 2 lata grzebałam we wszystkich możliwych ofertach

więc ze znajomymi wynajęliśmy dom w Toskanii jadę za tydzień

dom na 7 osób kosztuje nas 700 euro za tydzień, więc po 100 na głowę, możemy korzystać z sadu i ogrodu,mamy basen i brodzik

a drugi tydzień na campingu - tam spotkamy się z gismol

i nie mówcie, że nie dam rady dojechać :)
            • cui Kama! 17.06.11, 12:47
              Jak Ty nie dasz rady dojechać to kto da? ;)
              • a_beatle Re: Kama! 17.06.11, 12:55
                Cudnie! Ech... piękne wakacje masz przed sobą, gdzie konkretnie będziecie?
                Ja Bałtyk w sezonie odradzam:-) Chociaż w każdym innym europejskim kurorcie latem pewnie tłumy....
            • maadga Kamamama 17.06.11, 14:21
              mogę podpytać o kemping?
              Mój m. pod nosem coś smęci że może jednak ciepłe kraje z przyczepą to on da radę.
              Napisz proszę na maila jak tu nie chcesz czy sprawdzony masz ten kemping gdzie i w jakim terminie może byśmy się tam zobaczyły skoro na zlocie się nie udało.
          • smolineczka Re: F3f i żurawina 17.06.11, 13:17
            słuchajcie, na takie "luksusy", o jakich napisała kama ("dom na 7 osób kosztuje nas 700 euro za tydzień, więc po 100 na głowę, a drugi tydzień na campingu") mnie niestety nie stać ze względu na brak samochodu, więc muszę pokochać wyjazdy z biurem podróży. Włochy, Hiszpania, Portugalia odpadają, bo są za drogie, a w Grecji (na Krecie) już byłam, na Cyprze też, i to dwa razy (tam mamy kolegę i warunki idealne, bo pokój w jego willi, ale w tym roku nas nie zaprosił), więc zastanawialiśmy się nad Chorwacją, ale odpadła ze względu na dojazd: samoloty za drogie, a za autokar (20 god. z małym dzieckiem w czasie upałów) ja dziękuję... więc wybór padł na Turcję. Pani z ITAKI polecała też Tunezję, ale jednak tam jak i w Egipcie jest już za daleko od Europy, za gorąco, i w ogóle... jakoś na razie mam obawy (w zeszłym roku mąż nie chciał jechać do Turcji, a teraz się zgodził, i Pani z ITAKI też mówiła, że 4-letnie dziecko jest wystarczająco dorosłe na odpoczynek w tej części Turcji, gdzie klimat jest miękki w porównaniu do Riwiery Tureckiej). jaka jest prawda, to opowiem Wam po powrocie, i zdjęcia też pokażę ;-) myślę, że najlepszy wybór to all inclusive: lipiec jest za gorący na bieganie po mieście i robienie zakupów na własną rękę, a potem gotowanie, bieganie z plaży i na plażę... wybierzemy mały rodzinny hotelik nad morzem Egejskim, blisko plaży, z basenem, z klimatyzacją w pokoju, z pełnym wyżywieniem, dla Marysi zawsze się coś do zjedzenia znajdzie, bo to są restauracje z kuchnią międzynarodową - i czego więcej nam potrzeba? ;-) raniutko będziemy pływać i opalać się, a między południem a 15tą-16tą siedzieć pod palmami, żeby wieczorkiem znów popływać i popodziwiać zachód słońca - takie romantyczne mam plany na dwa wakacyjne tygodnie - pozostałe spędzę w Krakowie, oglądając zdjęcia z wyjazdu. taka wycieczka będzie kosztowała z 5500-6000 tys zł. wiem, wiem, za 14 noclegów nad Bałtykiem zapłacilibyśmy mniej, bez samolotu, bez all inclusive, ale różnica nie jest aż tak duża, za to morze czystsze i cieplejsze
            • aga_junior My postawiliśmy w tym roku na wieś 17.06.11, 13:37
              i jedziemy w Bory Tucholskie ( czytaj mocna wieś) nad jezioro na 7 dni. Bałtyk uwielbiam ale cenowo nie mogę sobie pozwolić na wyjazd co roku. Tam płacimy 100 zł/doba za domek za 4 osoby + pies. W domku jest wszystko.
              • kogosia my jedziemy do Łazów 17.06.11, 14:35
                my jedziemy tutaj:

www.fresko.com.pl/kontakt.html
                po drodzie z powrotem z nad morza zatrzymujemy się u babci w okolicach Człuchowa

• becik_l79 wyjazdy, kwatery itp 17.06.11, 21:07
                  ja naprawdę nie potrzebuję luksusów i szukałam raczej pod kątem bliskości do morza i placu zabaw na terenie (nawet jak to kwatera), ale doprawdy za co ja płacę? 240 zł za dobę dla 4 osób??? To 7 dni to będzie jakiś dramat: 1680 bez jedzenia??? No ale za granicą, dla mojej rodzinki, przy cenie 1500 zł/osoba to by wyszło min 5000 zł biorąc pod uwagę fakt, że Adamek nie ma jeszcze 2 lat, więc na to nas nie stać. Jedyne co mi przychodzi do głowy to kemping we Włoszech, bo tam, w Mediolanie mam rodzinę, a z Mediolanu do Ligurii (nad morzem) jest tyle co na nasze Mazury z Wwy. Ale znowu paszportów dla dzieci nie mam (nota bene, dla nas też, ale akurat do Włoch niepotrzebne)...
                  Ile się teraz czeka? 2 tygodnie? 4 tygodnie? Jak nie załatwię w przyszłym tyg to nie zdążę...
                  Zazdroszczę tym z Was, które mają już załatwione. Ja do końca nie wiedziałam i w sumie dalej nie wiem, czy nas stać, ale w dupie to mam. Kolejny rok dzieci nie będą siedziały tylko ze mną na działce. Jak nie wyjedziemy razem to...oj różnie może być...
              • borowka78 aga_junior 17.06.11, 22:21
                a dokad w Bory jedzieice? podasz mi namiary? chcemy jechac pod namiot :)

Asia
                • aga_junior Borówka 18.06.11, 13:50
                  My jedziemy do Cekcyna. Podobno bardzo czyste jezioro tam jest. My jeszcze tam nie byliśmy, jak chcesz poszukam nr. do tej Pani gdzie będziemy wynajmować domek może coś ci poleci ;-)
                  • anula_82 aga junior! 18.06.11, 21:48
                    Cekcyn! Łaaaaaaaa! toż to moje rodzinne prawie strony, mam koleżanki z liceum stamtąd...ale blisko mnie (moich dziecięcych i młodzieńczych lat) będziecie :))) Tam jest pięknie, miło i czysto...
                    • aga_junior anula 19.06.11, 14:02
                      O! To Fajnie!!!! Ja nam się spodoba to następnym razem może wyjedziemy na dłużej :-)
                  • borowka78 Re: Borówka 20.06.11, 05:10
                    Chce:)
                    A kiedy jedziecie?
                    • aga_junior Re: Borówka 20.06.11, 08:56
                      Będziemy tutaj od 23 lipca. Mają pole namiotowe.
                      www.slonecznapolska.pl/gospodarstwo-agroturystyczne-orzeszek-nocleg-pomorze-gdanskie-bory-tucholskie.htm
                      Gospodyni jest baaardzo miła.
                      • borowka78 Re: Borówka 20.06.11, 09:16
                        na długo jedzicie? my pewnie 30 lipca zaczniemy nasz biwak.
                        • aga_junior Re: Borówka 20.06.11, 09:36
                          borowka78 napisała:

> na długo jedzicie? my pewnie 30 lipca zaczniemy nasz biwak.
                          >

Na tydzień czyli do 30 ;-)
                          • borowka78 Re: Borówka 20.06.11, 10:13
                            szkoda, ze sie miniemy...
                            • aga_junior Re: Borówka 20.06.11, 12:15
                              No szkoda :(
                              • aga_junior Re: Borówka 21.06.11, 07:39
                                i co naprawdę tam się wybierzecie?
    • monikaj21 Re: aaaaaaaaaa, litości! 17.06.11, 22:41
      No, w sumie trudno się dziwić, że zostały same mniej atrakcyjne oferty - wakacje już się praktycznie zaczynają, a te najlepsze schodzą dużo wcześniej.
      • gosia399 Re: aaaaaaaaaa, litości! 18.06.11, 11:42
        my w tym roku do KOLObrzegu jedziemy,30zł od osoby za Kubusia 25zł doba
        osiedle domków jednorodzinnych.do morza 800 m
        do centrum chyma ok 3 km
        • zabka1233 Re: aaaaaaaaaa, litości! 18.06.11, 16:03
          my jedziemy na Kaszuby , caly dom z trzema sypialniami za 150 zl doba
          + prad tylko ze do morza 60 km , a do jeziora 4 , ale dla nas wazne ze na odludziu , wszedzie sobie dojedziemy samochodem:D
          • zurawina100 Re: aaaaaaaaaa, litości! 18.06.11, 19:11
            Właśnie zarezerwowałam pokój, zrezygnowaliśmy z namiotu, bo pogoda niepewna, 150 zł za pokój czteroosobowy, 80 m od morza, w Sarbinowie.
            pensjonatbursztyn.nadmorze.pl/pensjonatbursztyn/index.php
            • anula_82 zurawina 18.06.11, 21:51
              a Sarbinowo to właśnie moje młodzieńcze lata pod namiotem.... za bramą mieliśmy kładkę na plażę....och jak pięknie to wspominam, szum morza w nocy albo nad ranem. Sarbinowo to bardzo fajna wioska :D
              • dmgr Re: zurawina 20.06.11, 19:55
                A my jedziemy w środę nad jeziorko do domku z kominkiem, ogrodzonego z pełnym wyposażeniem na 10 osób (dwa pietra w tym 3 pokoje, dwa 4-osobowe i jeden 2-osobowy plus salon z aneksem, łazienka i pokój przejściowy na górze z dwoma zapasowymi łóżkami polowymi czyli w sumie 12 osób wejdzie) płacę 120 zł za dobę bo to już sezon, jeździmy co roku do tej pory płaciliśmy po 100 zł. Jedziemy zawsze w 2-3 rodzinki z dzieciakami bo tam jest pełen relaks, piaskownica, pole do siatkówki, stół ping-pongowy w garażu itp. a my tylko grilla, piwko i opalanie, oby tylko pogoda była. Terminy rezerwujemy zawsze w lutym.
                • aga_junior dmgr 21.06.11, 07:39
                  daj namiar :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka