Dodaj do ulubionych

Oliwa z oliwek

15.10.12, 10:59
Ogólnie nie lubie jej smaku, ale za mna chodzi, dobra jakas, do salatek ;).. Polecicie cos? Dobra (hiszpanska?), delikatna w smaku... Jaka?
Chyab zima idzie bo dziwne objawy mam ;)
Obserwuj wątek
    • spodnica_w_kratke Re: Oliwa z oliwek 15.10.12, 12:07
      ja bardzo lubię MONINI, moim zdaniem jedyna smaczna;)
      • lilka.k Re: Oliwa z oliwek 15.10.12, 13:55
        U mnie temat na czasie, bo wczoraj Piotrek kupił oliwe z oznaczeniem DOB. Dopiero co wrócił z Włoch i rozmawiał ze swoimi współpracownikami na ten temat. Bardzo polecali mu oliwy z tym znakiem, bo to oznacza, ze ich jakość związana z konkretnym regionem geograficznych i występującymi w ńim czynnikami naturalnymi. Są to nawyzszej jakości oliwy i fakt, bardzo fajne są.
        • motylek1407 Re: Oliwa z oliwek 15.10.12, 14:03
          Wow, super, DOBrze wiedziec ;) Ciekawe czy te w PL maja to oznaczenie, nie zwracalam uwagi, zerkne.
          • motylek1407 Lilka 23.10.12, 09:28
            Nie wiesz moze czy w PL ten znaczek sie tez pojawia na butelkach? Bo wczoraj przejrzalam pare butli i nei znalalzam :/ Albo nie zauwazylam, albo moze nie ma?
            • lilka.k Re: Lilka 23.10.12, 09:35
              Właśnie patrzę, ze złe napisałam, ma być DOP, na pewno są w jakichś delikatesach, Monini ma tez takie oznaczenia, np taka:
              www.e-piotripawel.pl/zakupywarszawa/towar/oliwa-monini-dop-umbria/220670
              My tu w Tesco kupiliśmy najbliższym, ale widzę ze na stronie polskiej nie ma żadnej, dziwne.
              • motylek1407 Re: Lilka 23.10.12, 11:07
                OK, bede szukac, dzieki :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka