motylek1407 15.10.12, 10:59 Ogólnie nie lubie jej smaku, ale za mna chodzi, dobra jakas, do salatek ;).. Polecicie cos? Dobra (hiszpanska?), delikatna w smaku... Jaka? Chyab zima idzie bo dziwne objawy mam ;) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
spodnica_w_kratke Re: Oliwa z oliwek 15.10.12, 12:07 ja bardzo lubię MONINI, moim zdaniem jedyna smaczna;) Odpowiedz Link
lilka.k Re: Oliwa z oliwek 15.10.12, 13:55 U mnie temat na czasie, bo wczoraj Piotrek kupił oliwe z oznaczeniem DOB. Dopiero co wrócił z Włoch i rozmawiał ze swoimi współpracownikami na ten temat. Bardzo polecali mu oliwy z tym znakiem, bo to oznacza, ze ich jakość związana z konkretnym regionem geograficznych i występującymi w ńim czynnikami naturalnymi. Są to nawyzszej jakości oliwy i fakt, bardzo fajne są. Odpowiedz Link
motylek1407 Re: Oliwa z oliwek 15.10.12, 14:03 Wow, super, DOBrze wiedziec ;) Ciekawe czy te w PL maja to oznaczenie, nie zwracalam uwagi, zerkne. Odpowiedz Link
motylek1407 Lilka 23.10.12, 09:28 Nie wiesz moze czy w PL ten znaczek sie tez pojawia na butelkach? Bo wczoraj przejrzalam pare butli i nei znalalzam :/ Albo nie zauwazylam, albo moze nie ma? Odpowiedz Link
lilka.k Re: Lilka 23.10.12, 09:35 Właśnie patrzę, ze złe napisałam, ma być DOP, na pewno są w jakichś delikatesach, Monini ma tez takie oznaczenia, np taka: www.e-piotripawel.pl/zakupywarszawa/towar/oliwa-monini-dop-umbria/220670 My tu w Tesco kupiliśmy najbliższym, ale widzę ze na stronie polskiej nie ma żadnej, dziwne. Odpowiedz Link