10.02.13, 16:51
ja nie jestem blogowa, ale zdarza mi się do Ciebie zaglądać - uuuuuwielbiam :)
i korzystam z kulinarnych i zachęcaczy
a teraz wyciągnęłam stare druty w ramach ubierania lalek Rozalki i przypomniałam sobie jaką mi to radochę sprawiało kiedyś! więc musze się na zakupy drutowo-włuczkowe wybrać, tym bardziej, że Rozalia ma zamówienia po obejrzeniu różnych obrazków w internecie

podrzucisz mi jakieś linki do stron na których są nie tylko zdjęcia, ale i przepisy jak zrobić - bo muszę chyba trochę podziergać z przepisem zanim złapię znów proporcje i formę

dzięki
Obserwuj wątek
    • lilka.k Re: lilka :) 10.02.13, 18:46
      A ja uwielbiam jak ktos się inspiruje tym, co tam wrzucam :) dziękuje! :)
      No, ale teraz do rzeczy ;) powiem Ci, ze wcześniej bladego pojęcia o robieniu na drutach nie miałam, tak mnie naszło i musiałam sie uczyć nawet nawlekania oczek. I w sumie najwiecej godzin spędziłem na stronie Wool and the Gang, z tymi filmikami
      www.woolandthegang.com/en/videos/index
      Ten głos jest taki kojący ;) i w ogole najlepiej mi z nimi szło. A potem juz to juz różnie: siedzenie w salonie prasowym na podłodze i czytanie wszystkich gazet z tytułem Knitting ;), przeglądanie blogow, ściąganie tutoriali itd.
      Obejrzyj sobie na spokojnie te filmy a potem daj znać czy czegos jeszcze potrzebujesz, jak bede umiała to pomogę :)
      • kamamama2 Re: lilka :) 10.02.13, 22:12
        rety napisałam "włuczki" ja się cofam chyba....!!!!
        przerobiłam wszystkie prawie resztki na czapki i sweterki dla bobasów Rozalki:)
        nie mogę się doczekać wyprawy do sklepu stosownego i empiku, ale to za jakiś czas, bo chora córka więc jestem niewyjściowa

ja kiedyś robiłam swetry i różne drobne rzeczy (chociaż dobrze leżąca czapka to mi nigdy nie wyszła;)) i dla małego Ruperta trochę i zabawki... a potem jakoś zapomniałam

naoglądałam się dzisiaj np tego
        stylowi.pl/miola/3252/na-drutach/strona/1
        Twoje filmiki też sobie na spokojnie pooglądam
        a Rozalce najbardziej marzy się zielona czapka poppy, ale jak przeczytałam opis, to nic nie rozumiem hihihi

• domatorka.amatorka Re: lilka :) 10.02.13, 22:41
      Kama zerknij na ten opis poppy, bardziej łopatologicznie już się nie da wyjaśnić ;)
      violetowewloczki.blogspot.com/search/label/wzory
      no i witam w zadrutowanym świecie, już przepadłaś, wiem co piszę :)
      • lilka.k Re: lilka :) 10.02.13, 22:52
        Ja musiałam rozszyfrować angielskie skróty w tutorialach, ile sie naprułam włóczki hehe
        Ale lubię to jak nie wiem :)
    • olcia.kaktus Re: lilka :) 11.02.13, 09:48
      Ale mnie zainspirowalyscie, oglądam te linki i chyba poszukam swoich drutów, bo takie piękne rzeczy mi się marzą.
      • amalota Re: lilka :) 11.02.13, 15:25
        Ja też:) Sto lat nie robiłam na drutach, ostatni raz to jeszcze za czasów panieńskich swetry rozmiarze XXL dla M i szaliki o długościach kilometrowych. Muszę rozejrzeć się po strychu u rodziców - pewnie jest tam jeszcze trochę niedokończonych rzeczy.
    • domatorka.amatorka Re: lilka :) 11.02.13, 15:17
      a tu link do słowniczka :)

www.craftladies.org/slowniki-dla-drutujacych-angielski-francuski-niemiecki-t681.html
      • kamamama2 Re: lilka :) 12.02.13, 10:32
        Rozalka chora, więc do włóczkowego się wyprawić nie mogę, a nieopodal mam tylko słabą pasmanterię - na ubranka dla lalki zakupy tam wystarczą, po bardziej wyrafinowane produkty wybiorę się później, chociaż nie bardzo wiem gdzie, ale sobie poszukam

ta poppy rzeczywiście łopatologicznie, ale najpierw sobie porobię coś prostszego chyba :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka