Dodaj do ulubionych

MB Terrain

30.03.16, 10:50
Po długim czasie, musze znowu zmierzyć sie z tematem wózka dziecięcego. Dwie moje córki jeździły w klasycznym peg perego 3w1 z duża przestroną gondolka (to co oglądałam teraz to jakieś dziwolągi, małe, ciasne, kosmiczne), nie znajduje juz modelu choćby podobnego. Przy mlodszej przerobiłam też chicco chyba 4me sie nazywało, takie sobie bardzo i na koniec inglesiny trip.
Teraz po przeczytaniu wielu wątków tego forum, kilku blogów najbardziej skłaniam sie ku tytułowem MB terrain. Niestety nie mam go gdzie obejrzeć. Mysle o znowu o wersji 3w1, jednak nie jestem do konca pewna że słusznie. Wiem, że wiele z Was uwielbia testować, porównywać, próbować ja jednak chciałabym kupić coś optymalnego, najlepiej na cały czas wozkowania i miec z głowy, no moze jeszcze jakaś parasolka do podwiezienia ale to juz pózniej raczej.
Mieszkam bardzo blisko gór, często, dużo chodzę po bezdrożach, miasto chodniki ma bardzo takie sobie, kocie łby i dziury, z kolei mąż sporo biega w związku z tym te dodatkowe koła do biegania byłyby bardzo na miejscu.
Co sądzicie o takim wyborze? Gdzie najlepiej kupić ten wózek? A jeśli nie ten to co innego radzicie?
Dziękuje za wszystkie rady z góry.
Obserwuj wątek
    • koala0405 Re: MB Terrain 30.03.16, 13:47
      MB Terrain ma małą gondolę. Ja, gdybym miała wybrać wózek 3 w 1 mieszkając w górach wybrałabym TFK Joggstera Twist z gondolą multi X, która można przerobić na kubełkowe siedzisko.
      • gismol77 Re: MB Terrain 31.03.16, 10:05
        Dziękuje za podpowiedz, obejrzałam sobie tego Tfk, wyglada dość interesująco, musze jeszcze zgłębić temat, choc na pierwszy rzut oka, wydaje mi się, że gondola jak dla mnie jest troche za nisko montowana.
        Czy nikt więcej nie podzieli sie opiniami o terrainie?
        • flower_v Re: MB Terrain 31.03.16, 12:03
          ja mialam Terraina i zapewne go znów kupie dla nastepnego dziecka,ale w okolicach 1,5roku dziecka. Wg mnie dla noworodka mozna znaleźć cos dobrego z gondolą, bo przeciez z takim niemowlakiem i tak bieganie niewskazane. Terrain jest świetny! Szkoda ze te nowe modele wygladają nieciekawie dla mnie uncertain moze i są ulepszone/krótsze po zlozeniu itp ale kolorystyka zupełnie mi nie odpowiada. Ja bede szukać starszego modelu (miałam w kolorze granatowym Navy i był cudowny wink ) nooo chyba ze skusze sie na Thule Urban Glide wink
          Wg mnie dobrze amortyzowana gondola na początek, a potem dobra spacerówka/terenowiec + jakaś mała spacerówka/podwieżdoopka na szybkie wypady typu lekarz/sklepik/auto.
          • gismol77 Re: MB Terrain 01.04.16, 09:43
            W takim razie jaką gondolę byście poleciły? Ważne by była duża, dziecko bedzie ze środka lata także myśle, że około 9 mcy pojeździ, dla mnie też ważne by była wysoko, nie przekonują mnie te wózki z gondolą na wysokości kolan. Dobrze byłby gdyby fotelik wpinał sie w stelaż.
    • matude Re: MB Terrain 04.04.16, 21:18
      Moim zdaniem to nie est dobry wybor. Terrain jako spacerowka sprawdzi sie na pewno. Niestety przy gondoli i siedzisku przodem do rodzica mam spore obawy. Najlepiej byloby zobaczyc je na zywo ? np. Kupic przelz intetnet z mozliwoscia zwrotu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka