alcea3 20.01.15, 11:32 Muszę kupić Malwie dwa pióra ze stalówką na naboje i nie wiem jakie wybrać by było dobre. Nie może kosztować miliona milionów, bo trzeba liczyć się z ewentualną stratą ;) Które lipcowe pisze piórem i co kupowałyście? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ankas4 Re: Pióro dla dzieci 20.01.15, 11:57 U nas pioro bylo obowiazkowe i umieszczone na liscie wyprawkowej, choc faktycznie dzieci dopiero teraz zaczynaja nimi pisac, my wybralismy takie za okolo 30 zl, sprawdza sie i wszedzie mozna kupic naboje: www.ceneo.pl/3330582 i tutaj sobie poczytaj i poogladaj: www.herlitz.de/pl/produkty/szkola/mypen-family/pioro-wieczne.html i kup jakies male plastikowe najlepiej pudeleczko do noszenia nabojow , my w pierwszym tygodniu mielismy wszystko zalane atramentem , bo dzieci tesowaly:) i potem wrzucaly takie napoczete naboje do piornikow, wiec zapobiegawczo najlepsze sa male pudeleczka na same naboje. Odpowiedz Link
metanira Re: Pióro dla dzieci 20.01.15, 12:28 A wiesz, dokładnie wczoraj Konrad poinformował mnie, że na dzisiaj ma przynieść pióro - dotąd pisali ołówkiem. Ja już w zeszłym roku kupiłam My pen Herlitza, za jakieś 33 zł jeśli dobrze pamiętam, ale nie dałam mu go, bo jest takie piękne ;) że mi szkoda :P Na razie, aż nauczy się nim pisać i odpowiednio przyciskać, nie za mocno, dałam mu takie chyba zwykłe, chociaż może nie zwykłe, nie wiem, nie znam się, jest srebrne z irydową stalówką, na naboje, od babci je dostał przed I klasą. Odpowiedz Link
ridibunda Re: Pióro dla dzieci 20.01.15, 18:39 Tylko Herlitz my pen, inne to porażka, wypróbowałam na starszaku. Młodej od razu kupiłam herlitza, szkoda kasy i szkoda nerwów na jakieś podróby. Odpowiedz Link
aurinko Re: Pióro dla dzieci 20.01.15, 19:07 Obecnie używa Stabilo Easy +6 dla praworęcznych, jest idealne. Wcześniej Maped - też było idealne ale moja bałaganiara nie podniosła z podłogi i ja zdeptałam niechcący :-/ W zeszłym roku pisała takim zwykłym z Carrefoura za 2zł, pióro było super, ale nasadka szybko się poluzowała i nie było jak zamykać. Potem kupiłam Herlitz My Pen ale to był niewypał bo ciągle atrament przeciekał do nasadki i pióro było zawsze brudne. Odpowiedz Link
alcea3 Re: Pióro dla dzieci 20.01.15, 19:31 Spadłam prawie z krzesła :( To pióro kosztuje na allegro 30 zł za jedno, a my potrzebujemy dwóch. Odpowiedz Link
ankas4 Re: Pióro dla dzieci 21.01.15, 01:06 o matko i corko, a na co Pani kazala miec dwa? Odpowiedz Link
aurinko Re: Pióro dla dzieci 21.01.15, 08:34 Alcea, wątpię, żebyś dobre pióro znalazła dużo taniej. Mogą być różnice kilkuzłotowe, ale nie dużo taniej. Chyba, że upolujesz jakieś na przecenach tak jak ja to z carrefoura za 2zł, ale to jest czysty przypadek no i w tym minusem była nasadka, która po kilku m-cach się wyrobiła tak, że się nie dało zamknąć pióra. Do tego jeszcze naboje, najlepiej oryginalne, zamienniki czasami nie pasują idealnie i tusz może wyciekać. My też mamy dwie szt; ale mam nadzieję, że te co mamy wytrzymają i że w tym roku szkolnym już nie będę musiała kupować. Odpowiedz Link
maadga Re: Pióro dla dzieci 21.01.15, 08:51 Alcea powiem tak, bo Kuba to dziecko jak ten Polak z kawału co miał dwóch kulek pilnować. To jedną zgubił a drugą zepsuł. Przybory szkolne u mnie są kupowane co 2-3 tyg od nowa. Jak się mocno wkurzę to z jego skarbonki potrącam, bo serio nie wyrabiam. Kupisz tanie za 5-15 zł to masz pewność, że jak zgubi to trudno, ale zazwyczaj wtedy zeszyty są w kleksach, często też piórnik, bo tusz wylatuje przez zatyczkę, przy 3-4 wymianie nabojów, urywa się gwint. Nie mówię już, że ręce dziecka jakby w kopalni pracował wiecznie brudne. Kupisz droższe tu masz większą pewność (choć nie zawsze), że ominą cię powyższe atrakcje, ale szlag cię trafi jak po 4 dniach pomimo, że było podpisane na każdej części markerem niezmywalnym okaże się, że dziecię zgubiło . Obecnie Kuba gubi wszystkie długopisy reklamowe, które uzbierałam w ciągu ostatnich 10lat :D mam nadzieję, że zapas wystarczy do końca roku szkolnego. Cyrk się zaczyna dopiero z cyrklem. W 1 tygodniu września oznajmił, że potrzebują cyrkla, ekierki itp. Poszłam do sklepu, kupiłam za 15zł , zepsuł w weekend, przyznał się w niedzielę o 21. Dałam 3zł kupił zwykły w sklepiku szkolnym-zgubił po 3dniach. Kupiłam kolejny za 3zł, zepsuł. Po 2tyg okazało się że geometria dopiero w grudniu się zacznie, a on już załatwił 3 cyrkle :D czad co nie? Kupiłam komplet teraz niedawno no bo geometria się zaczęła, nie zauważyłam że kupiłam uszkodzony cyrkiel (nie miał igły), dokupiłam sam cyrkiel, i już go zgubił. Pobrałam opłatę ze skarbonki 20 zł i kazałam z własnych kupić kolejny. Odpowiedz Link
fassollka Re: Pióro dla dzieci 22.01.15, 10:49 Pióra Schneidera nie są drogie. Znam wielu małych użytkowników oraz ich rodziców i wszyscy są zadowoleni. U nas można je kupić w takiej papierniczej budzie na targu już za 11zł. Innych tam nie sprzedają, sklepu też innego nie ma, więc połowa dzieciaków w szkole (a szkoła niemała, 1000 uczniów) nimi pisze. www.papierniczy-bielsko.pl/index.php/producent/schneider Bruno używa pióra Pelikan, jest takie sobie, za grube. Odpowiedz Link
lucy_cu Re: Pióro dla dzieci 22.01.15, 09:28 Alcea, a Malwa lubi zepsuć albo zgubić? Teracha drugi rok pisze piórem za 35 zł, takim: www.mercurius-international.com/product_info-31_217-3770-de-greenfield_schulfueller.html Te pióra są fajne, bo każdy element składowy możesz dokupić osobno, w razie zniszczenia czy zużycia.Pióro jest duże, ale lekkie, gumowa końcówka dobrze leży w dłoni- Terecha jest leworęczna, ważne było,żeby miała wygodne pióro, bo te niby dla leworęcznych specjalnie jej nie podchodziły. To jest pióro "oburęczne", dobrze wyprofilowane. Pisze dużo, nic się z nim nie dzieje na razie. Tanich piór naprawdę nie polecam. Wykrzywiają się szybko, leją, pękają. Moje starsze dzieci też mają porządne pióra. No, chyba, że Malwa jest z tych, co gubią cos w kółko. To wtedy fakt, taka kasa nie bardzo... Odpowiedz Link
porzeczka_mocna Re: Pióro dla dzieci 25.01.15, 15:57 Może którejś z Was się przyda - pióro my pen herlitza, to o którym pisałyście, kupiłam wczoraj w leclercu (Warszawa Bielany) za niecałe 24 zł. Odpowiedz Link
alcea3 Re: Pióro dla dzieci 25.01.15, 21:07 No i znalazłam złoty środek. Kupiłam polecanego przez Was Herlitza do pisania w szkole, a na zapas "na chwilę" gdyby skończył się tusz, najzwyklejsze tanie pióro marki Tesco. I już :) Odpowiedz Link
mama_ditte Re: Pióro dla dzieci 31.01.15, 19:44 Ja już jakiś czas temu kupiłam pióro Paper mate za około 15 zł, My pen miała Klaudia i byłam zadowolona, ostatnio mieli w kladie jakiś konkurs i Pani kupiła na nagrody jakieś bardzo tanie pióra kulkowe na naboje ale to za krótko żeby stwierdzić czy dobre Odpowiedz Link
burdziaa Re: Pióro dla dzieci 19.02.16, 18:22 Podbijam wątek :) z piórami bo muszę kupić Julkowi Odpowiedz Link
alcea3 Re: Pióro dla dzieci 23.02.16, 09:09 www.herlitz.de/pl/produkty/szkola/mypen-family/pioro-wieczne.html Mamy już drugie to. Jest wersja dla lewo i prawo ręcznych :) Odpowiedz Link