asia19813 12.06.07, 09:50 Od 2 tygodni mam zgagę, w nocy myślałam, że będę wymiotować, nie mogłam spać, teraz znowu mnie męczy. Znacie jakies sposoby na te okropną dolegliwość? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zabka1233 Re: Zgaga :( 12.06.07, 09:52 Czasami nic mi nie pomaga , a czasami pomaga mleko lub migdały Odpowiedz Link
asia19813 Re: Zgaga :( 12.06.07, 09:54 nie lubię mleka, a w ciąży to nawet na jogurty nie moge patrzeć... Odpowiedz Link
mynia0 Re: Zgaga :( 12.06.07, 09:58 mnie pomagało wyłacznie mleko . czsem ginekolodzy polecają maalox czy rennie, ale mój akurat jest przeciwny. tak naprawdę - i tak wszystko działa na chwilkę ;) Odpowiedz Link
bobimax Re: Zgaga :( 12.06.07, 09:59 Mało co mi pomaga. Najczęściej właśnie mleko zimne z lodówki bo innego nie lubię. Czasem też pepsi, chociaż wiem że będą tu krzyczeć, ale cóż czasem trzeba. Odpowiedz Link
dari10 Re: Zgaga :( 12.06.07, 10:09 Ja ratuje sie Renni. Ale dobre rezultaty przynosiły mi tez migdały...z tym ze trzeba je zjesc przed zasnieciem, dobrze pogryzc i niczym juz nie popijac ani niczego juz nie jesc. Odpowiedz Link
badowimo ja znam sposob 12.06.07, 10:28 Woda Zuber. zaraz jak tylko sie zgaga pojawi wlewasz do szklanki nie duzo, tak ok 3 lyki. I tym sie leczysz. Co jest najwazniejsze, wode pije sie w 3 odstepach czasowych, po kazdym lyku musi ci sie odbic, jak bekniesz pijesz kolejny lyk i znowu bekniecie, potem ostatni i bekniecie. Wode pije sie NA STOJACO, dopiero po tych 3 lykach i 3 beknieciach mozna sie polozyc. Sposob podal mi moj lekarz, ktory poleca go innym ciezarowkom i ponoc jest on bardzo skuteczny. Moze to brzmi komicznie,ja nie probowalam, bo od ostatniej wizyty jakos mnie zgaga nie dotyka. Wode zuber mozna otworzyc i przechowywac otwarta sporo czasu, tylko nie w lodowce. Sprobuj i zdaj raport, pliz. Mleko i inne pierdolki typu rennie czesto pogarszaja sytucje. Pamietam z pierwszej ciazy. Migdaly tez na nic sie zdaly. Ale moze komus pomagaja... Powodzenia. Odpowiedz Link
a.zaborowska1 Re: ja znam sposob 12.06.07, 11:01 Ja mam giga zgagi naokrągło i to w każdej ciaży. Teraz pomagaja mi bardzo migdały chodze i chrupie je cały dzień. Wszędzie ze soba je nosze: po kieszeniach, po torebkach itp. :-) i jak mnie łapie to od razu migdałków parę ... Mi lekarz pozwoliła Rennie ale mi nie wchodza te tabletki takie kredowowe bleeee Odpowiedz Link
joaska_29 Re: Zgaga :( 12.06.07, 11:35 A ja odpukać nie mam zgagi - brzuszek nisko, mała nogi ma pod żebrami więc żołądek ma wolny oleeee! Odpowiedz Link
zurawina100 Re: Zgaga :( 12.06.07, 12:56 Hej! Ja mam zgage od 3 miesiaca, strasznie mnie męczy, nie zasnę bez Rennie , czasem w nocy się budze z powodu pieczenia i następną musze zażyc... W poprzedniej ciąży ratowałam sie maloxem ale renni lepsza. Odpowiedz Link
basiss79 Re: Zgaga :( 12.06.07, 14:07 Mnie tez dopadla ta "przyjemnosc" w ostatnich dniach... Ja ratuje sie wieczornym jedzeniem migdalow -mnie pomaga!:) Odpowiedz Link
aga_n20 Re: Zgaga :( 12.06.07, 15:15 mi pomagają migdaly no i coca cola a czasami nic nie skutkuje wiec jakoś muszę przeżyć bo nie chcę stosować żadnych specyfików z apteki oby do lipca :))) Odpowiedz Link
ab_78 Re: Zgaga :( 12.06.07, 15:24 mnie w nocy tez budzi zgaga,i to tylko w nocy, pomaga mi jedynie napicie sie mleka, wtedy moge za chwile znow zasnac. Odpowiedz Link
uczula Re: Zgaga :( 12.06.07, 16:37 ja mam zgage giganta mniej wiecej od 6 miesiaca. Mnie pomaga reni i jogurty ( te do picia) a w sumie kazdy jogurt. Mam duzy brzuszek i po dluzszym lezeniu zawsze chwyta mnie zgaga. Rano, wieczorem w nocy... obojetnie kiedy. No i nie miec glowy na plask - spie na 3 poduszkach :) Zdecydowanie renii:) nie wiem ile juz opakowan zjadlam - duuuzo :) Odpowiedz Link
kamyczek80 Re: Zgaga :( 12.06.07, 16:46 mam zgagę od jakiś 4 miesięcy. przez 1,5 miesiąca nie brałam nic i strasznie sie męczyłam - nieprzespane noce, koszmar. lekarz w końcu namówił mnie na gealcid -czasem pomaga bardziej czasami mniej, ale już tak strasznie się nie męczę. biorę tylko na noc, w dzień, jak mnie złapie, ratuję się szklanką wody, też w miarę pomaga :) Odpowiedz Link