12.06.07, 09:50
Od 2 tygodni mam zgagę, w nocy myślałam, że będę wymiotować, nie mogłam spać,
teraz znowu mnie męczy. Znacie jakies sposoby na te okropną dolegliwość?
Obserwuj wątek
    • zabka1233 Re: Zgaga :( 12.06.07, 09:52
      Czasami nic mi nie pomaga , a czasami pomaga mleko lub migdały
    • asia19813 Re: Zgaga :( 12.06.07, 09:54
      nie lubię mleka, a w ciąży to nawet na jogurty nie moge patrzeć...
      • mynia0 Re: Zgaga :( 12.06.07, 09:58
        mnie pomagało wyłacznie mleko . czsem ginekolodzy polecają maalox czy rennie,
        ale mój akurat jest przeciwny. tak naprawdę - i tak wszystko działa na
        chwilkę ;)
      • bobimax Re: Zgaga :( 12.06.07, 09:59
        Mało co mi pomaga. Najczęściej właśnie mleko zimne z lodówki bo innego nie
        lubię. Czasem też pepsi, chociaż wiem że będą tu krzyczeć, ale cóż czasem
        trzeba.
    • asia19813 Re: Zgaga :( 12.06.07, 10:07
      to idę do sklepu po mleko, bo w domu brak.
      • dari10 Re: Zgaga :( 12.06.07, 10:09
        Ja ratuje sie Renni. Ale dobre rezultaty przynosiły mi tez migdały...z tym ze
        trzeba je zjesc przed zasnieciem, dobrze pogryzc i niczym juz nie popijac ani
        niczego juz nie jesc.
        • badowimo ja znam sposob 12.06.07, 10:28
          Woda Zuber.
          zaraz jak tylko sie zgaga pojawi wlewasz do szklanki nie duzo, tak ok 3 lyki. I
          tym sie leczysz. Co jest najwazniejsze, wode pije sie w 3 odstepach czasowych,
          po kazdym lyku musi ci sie odbic, jak bekniesz pijesz kolejny lyk i znowu
          bekniecie, potem ostatni i bekniecie. Wode pije sie NA STOJACO, dopiero po tych
          3 lykach i 3 beknieciach mozna sie polozyc.
          Sposob podal mi moj lekarz, ktory poleca go innym ciezarowkom i ponoc jest on
          bardzo skuteczny.
          Moze to brzmi komicznie,ja nie probowalam, bo od ostatniej wizyty jakos mnie
          zgaga nie dotyka.
          Wode zuber mozna otworzyc i przechowywac otwarta sporo czasu, tylko nie w
          lodowce.
          Sprobuj i zdaj raport, pliz.
          Mleko i inne pierdolki typu rennie czesto pogarszaja sytucje. Pamietam z
          pierwszej ciazy. Migdaly tez na nic sie zdaly. Ale moze komus pomagaja...
          Powodzenia.
          • a.zaborowska1 Re: ja znam sposob 12.06.07, 11:01
            Ja mam giga zgagi naokrągło i to w każdej ciaży. Teraz pomagaja mi bardzo
            migdały chodze i chrupie je cały dzień. Wszędzie ze soba je nosze: po
            kieszeniach, po torebkach itp. :-) i jak mnie łapie to od razu migdałków
            parę ...
            Mi lekarz pozwoliła Rennie ale mi nie wchodza te tabletki takie kredowowe bleeee
    • joaska_29 Re: Zgaga :( 12.06.07, 11:35
      A ja odpukać nie mam zgagi - brzuszek nisko, mała nogi ma pod żebrami więc
      żołądek ma wolny oleeee!
      • zurawina100 Re: Zgaga :( 12.06.07, 12:56
        Hej!
        Ja mam zgage od 3 miesiaca, strasznie mnie męczy, nie zasnę bez Rennie , czasem
        w nocy się budze z powodu pieczenia i następną musze zażyc... W poprzedniej
        ciąży ratowałam sie maloxem ale renni lepsza.
    • basiss79 Re: Zgaga :( 12.06.07, 14:07
      Mnie tez dopadla ta "przyjemnosc" w ostatnich dniach... Ja ratuje sie wieczornym
      jedzeniem migdalow -mnie pomaga!:)
    • aga_n20 Re: Zgaga :( 12.06.07, 15:15
      mi pomagają migdaly no i coca cola a czasami nic nie skutkuje wiec jakoś muszę
      przeżyć bo nie chcę stosować żadnych specyfików z apteki oby do lipca :)))
    • ab_78 Re: Zgaga :( 12.06.07, 15:24
      mnie w nocy tez budzi zgaga,i to tylko w nocy, pomaga mi jedynie napicie sie
      mleka, wtedy moge za chwile znow zasnac.
    • uczula Re: Zgaga :( 12.06.07, 16:37
      ja mam zgage giganta mniej wiecej od 6 miesiaca.
      Mnie pomaga reni i jogurty ( te do picia) a w sumie kazdy jogurt.
      Mam duzy brzuszek i po dluzszym lezeniu zawsze chwyta mnie zgaga.
      Rano, wieczorem w nocy... obojetnie kiedy.
      No i nie miec glowy na plask - spie na 3 poduszkach :)
      Zdecydowanie renii:) nie wiem ile juz opakowan zjadlam - duuuzo :)
    • kamyczek80 Re: Zgaga :( 12.06.07, 16:46
      mam zgagę od jakiś 4 miesięcy. przez 1,5 miesiąca nie brałam nic i strasznie
      sie męczyłam - nieprzespane noce, koszmar. lekarz w końcu namówił mnie na
      gealcid -czasem pomaga bardziej czasami mniej, ale już tak strasznie się nie
      męczę. biorę tylko na noc, w dzień, jak mnie złapie, ratuję się szklanką wody,
      też w miarę pomaga :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka