igina 20.08.07, 18:09 od wczoraj mój mały ma cały biały język czy to pleśniawki ?? od wczoraj tez boli mnie lewa piers jest duzo wieksza od prawej i brodawka jest wieksza tak jakby spuchnieta, co zrobic?? Aga Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katx1 Re: pleśniawki?? 20.08.07, 19:28 Wiktorek w pierwszych tygodniach miał cały język obłożony mlekiem a potem samo przeszło, nie wiem jak to wygląda u was ale ja od razu poznałam że to tylko mleko ( nie było punktowo tylko cały język biały był). Odpowiedz Link
garus1980 Re: pleśniawki?? 20.08.07, 19:43 Moj syn mial caly jezyk i punktowo na podniebieniu i policzkach. Pediatra powiedziala ze to sa plesniawki. Spadl mu apetyt i plakal przy karmieniu i cyckaniu smoczka. Lepiej kup cos w aptece na afty- plesniawki i daj profilaktycznie bo tak mozna. Lub idz do lekarza. Odpowiedz Link
babajagaa Re: pleśniawki?? 21.08.07, 07:50 Nam lekarz przepisal nastatyne,zeszlo po tygodniu.Plesniawki nie schodza z jezyka a pozostale mleko tak wiec latwo odroznic.Mozesz tym smarowac smoczek albo brodawke przed karmieniem. Odpowiedz Link
olcia.kaktus Re: pleśniawki?? 21.08.07, 18:06 Moja mala też tak miała, bo po porodzie przez 2 tygodnia brałam antybiotyk. Lekarka przepisała płyn, którego głównym kładnikiem była nystatyna, ale kazała nawinąć na palec gazik, umoczyć w tym płynie, i przecierać w buzi małej, jednocześnie ścierając te białe punkciki i nalot na języku. Teraz (3-tydzień) buźka już jest czysta a język różowy Odpowiedz Link
nika1201 Re: pleśniawki?? 24.08.07, 14:05 Mój mały też tak miał i zainfekował mi pierś przez poranioną brodawkę, dostałam zapalenia piersi nie z zastoju tylko z zainfekowania, skończyło się na antybiotyku, teraz uważam cały czas Odpowiedz Link
ingapol pleśniawki na języku ??? 24.08.07, 15:59 czy pleśniawki mogą być tylko na języku? moja mała ma biały język ale podejrzewam ze to tylko po mleku jak sprawdzić czy mam rację ? Odpowiedz Link