wilusiowa 26.08.07, 22:15 a do jakiego lekarza trzeba iść jak ma się problem z zainfekowaną pleśniawkami piersią??? proszę o pomoc Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edzia.79 Re: pleśniawki 26.08.07, 22:30 pewnie do internisty albo do pediatry z dzieciatkiem bo ono tez pewnie ma w buzce. Odpowiedz Link
ingapol czy pleśniawki moga być tylko na języku u dziecka? 26.08.07, 22:41 podejrzewam że to resztki mleka ale zapytam Odpowiedz Link
aga_n20 Re: pleśniawki 26.08.07, 22:50 ja najpierw bym spróbowała kupić w aptece aftin na pleśniawki i smarowac dziecku w buzi oraz na piersi ale pierwsze sie spotykam aby na piersi były pleśniawki może to mleko? Odpowiedz Link
olcia.kaktus Re: pleśniawki 27.08.07, 08:28 Nie podawaj dziecku aftinu, bo zawiera kwas borowy, który jest szkodliwy na układ nerwowy takiego maluszka. Dla dziecka przeciw pleśniawkom i na brodawki zmaruje sie nystatyną. Spróbuj najpierw rumiankiem, też ma dobre działanie przeciw pleśniawkom. Odpowiedz Link
babajagaa Re: pleśniawki 27.08.07, 10:15 J aprzed karmieniem smarowalam brodawke nystatyna ,malemu zeszly plesniawki po okolo tygodniu Odpowiedz Link
wilusiowa Re: pleśniawki 27.08.07, 12:04 a to jest antybiotyk? Jaki lekarz Ci go przypisał? Odpowiedz Link
babajagaa Re: pleśniawki 27.08.07, 12:14 Przepisal mi pediatra,to chyba nie jest antybiotyk mozesz zapytac w aptece czy mozna kupic bez recepty. Odpowiedz Link
anulka-m6 Re: pleśniawki 27.08.07, 13:22 Niemożna kupic tego bez recepty bo własnie dziś pytałam w aptece. Bez recepty tylko aftin,tym własnie dzis zaczynam walke z pleśniawkami mojego skarbka. Pytałam moja położną mówiła że można stosowac aftin u takiego malucha. Odpowiedz Link
agusiajasia Re: pleśniawki 27.08.07, 15:32 ja też stosowałam aftin. Plesiawki zeszły po kilku dniach. Gazik jałowy na palec, parę kropelek aftinu i do buźki. Połozna poleciła Odpowiedz Link