gismol77 14.09.07, 11:36 dziewczyny, czy ktorej z was dzieciatko nie uzywa smoka? moja Lilka od kilku dni ssie piastki a smoka za nic nie chce, ma odruch wymiotny. jak ja przyuczyc? a moze nie przyuczac? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aurinko Re: smoczek 14.09.07, 11:43 Próbowałaś z innym smoczkiem? Maja za nic nie chciała Nuka, przy każdej próbie włożenia jej tego smoczka miała odruch wymiotny. Nie sprawdził się też Avent, dopiero Tommee Tippee zadziałał i to od pierwszego razu. Odpowiedz Link
azbestowestringi Re: smoczek 14.09.07, 11:44 ani corka, ani teraz syn nie uzywali smoczka. czasami ssali piastki - najczesciej jak przy jakichs smutkach albo zlosci, albo poprostu z glodu - wtedy dawalam/daje piers i po sprawie :) moze lilka odkrywa, ze ma piastki i musi je dokladnie zbadac - a dzieciaki wlasnie w ten sposob poznaja nowe rzeczy - przez wkladanie do buzi :) Odpowiedz Link
asia19813 Re: smoczek 14.09.07, 14:02 gdzieś czytałam czy słyszałam że lekarz polecił smoczek gdy dziecko ssało piąstkę, bo łatwiej smoczek wyrzucić niż oduczać od ssania piąstki, to chyba w ostatnim Dziecku Odpowiedz Link
ingapol Re: smoczek 14.09.07, 14:45 moja nie chce też smoczka, ani Nuka, ani okrągłego z cannpolu, więc egzemplarzy nie sprawdzałam od kilku dni też namiętnie wkłada rączki do buzi, także jestem za teorią ze je odkrywa Odpowiedz Link