Dodaj do ulubionych

do podejrzanych o skaze bialkowa

08.10.07, 21:18
Dziewczyny,
kiedy zaczynacie proby z nabialem i jak to ma wygladac? Tzn czy
wypic np kefir raz w tyg, czy czesciej? Od jakich produktow zaczac?
Nie mam pojecia jak sie do tego zabrac. No i ... pekam troche, bo
buzia wreszcie gladziutka.
Obserwuj wątek
    • kamamama2 Re: do podejrzanych o skaze bialkowa 08.10.07, 21:25
      kefir albo jogurt, uczulenie'ma prawo" wyleźć w ciągu 3 dni, więc
      trzeba zjeść sobie 1 kefir albo jugurt i odczekać 3 dni na reakcję.
      i tak mozolnie sprawdzać wszystko. Ja też właśnie zacznę. I też się
      boję, bo poza jaszczurkową główką, wszystko zniknęło...
    • metanira Re: do podejrzanych o skaze bialkowa 08.10.07, 21:58
      Ja zaczęłam chyba po ponad miesiącu. Najpierw zjadłam jogurt i odczekałam 3 dni.
      Potem znowu jogurt i przerwa 2 dni. Potem zjadłam serek homogenizowany. Teraz
      jem codziennie jogurt albo serek na zmianę. I odrobinę sera żółtego na jedną
      kanapkę dziennie. To tyle na razie. Nie zauważyłam pogorszenia stanu skóry u
      synka. Chcę jeszcze zjeść jajko, ale się boję, bo mam wrażenie, że to po nim
      synka wysypało. W ogóle to trochę wątpiłam w tą skazę. Przez cały czas jadłam
      pomidory i to je bardziej podejrzewałam o uczulanie, bo przez ponad 3 tygodnie
      buźka nie wyglądała lepiej, chociaż odstawiłam nabiał. W ogóle synek nie
      wyglądał najgorzej. Miał tylko takie maleńkie krostki w kolorze cery widoczne,
      jak spojrzało się pod kątem na jego buzię. I trochę ostre barki i ramionka, co
      przeszło po kilkukrotnym posmarowaniu maścią zrobioną w aptece. Teraz nie jem
      jajek i pomidorów, nie przesadzam z ilością nabiału i jest ok.
      • edzia.79 Re: do podejrzanych o skaze bialkowa 09.10.07, 08:24
        u mnie niestety gorzej;jak wypilam kawke z mlym mleczkiem lub zjadlam domowe ciasto mala odrazu wysypuje.
        zreszta skora nie jest do konca wyleczona a walcze z dwa mies
        • sylpal13 balneum baby krem do bużki i Lichtena krem polecam 09.10.07, 08:30
          u nas pomogły na buźke, ale smarowałam 3 razy dziennie na zmiane, a u nas zeszły
          i pojawiły sie na buzi po 2 tyg, a on na modyfikowanym mleku jest, Nutramigenie,
          nie rozumiem?
          • edzia.79 Re: sylpal 09.10.07, 08:55
            sylapal a wiesz ze moj starszak byl na Nutramigenie i mial potworna skore,zadne masci nie pomogly dopiero sterydy.
            mala na cycu smaruje kremem oilatum i jest w miare a napewno duzo lepiej niz u syna (troche ma krostki pod skora ale bez plackow czerwonych).
            cos musi byc z tym mlekiem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka