bubunia1 05.03.08, 14:19 Dziewczyny, jaki dajecie ryż: ugotowany czy nie, gotujecie razem czy osobno, biały? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewlinp Re: Ryż w zupce 05.03.08, 19:21 ja jeszcze ryzu nie dawałam ale mam zamiar pytałam mojej mamy i mówiła ze kiedyś się kupowało jakieś płatki ryżowe i dodawało do zupek... nie wiem czy jeszcze coś takiego jest??? :/ Odpowiedz Link
e-gosiak Re: Ryż w zupce 05.03.08, 19:32 tak, są jeszcze płatki ryżowe, dzięki że mi przypomniałaś bo do tej pory dawałam ryż a te płatki będą chyba lepsze Odpowiedz Link
ewlinp Re: Ryż w zupce 05.03.08, 19:41 ooo no to lux! :) tez zacznę dodawać od przyszłego tygodnia :) hmm.. ale to całkiem zamiast ziemniaków czy razem z ziemniakami dodajecie?? Odpowiedz Link
bubunia1 Re: Ryż w zupce 05.03.08, 20:51 a ja mam kleik ryżowy - raz dałam ale to jakoś dziwnie było. A dziś dodałam trochę takiego ugotowanego /dla siebie gotowałam/ i było spoko. Odpowiedz Link
babajagaa Re: Ryż w zupce 05.03.08, 23:43 Ja jak daje ryz to gotuje osobno,pozniej dorzucam do rwszty warzyw juz ugotowanych gotowych do spozycia,zreszta dla nas danie z ryzem tez gotuje sobno,przeciez ryz po ugotowaniu trzeba dobrze wyplukac pod woda Odpowiedz Link
bubunia1 Re: Ryż w zupce 06.03.08, 11:15 Ja po ugotowaniu już nie płucze... gotuje taki w torebkach. Nigdy nie płukałam... Odpowiedz Link
bartmam Re: Ryż w zupce 06.03.08, 08:37 ja ryż rozgotowuje ale i tak muszę miksować bo Bart pluja jak są kawałki:) Odpowiedz Link
madziam82 Re: Ryż w zupce 06.03.08, 08:46 ja również gotuję ryż biały razem z zupą aby się rozgotował bo jak jest taki ugotowany jak dla nas to małą albo pluje albo powodfuje wymioty Odpowiedz Link
aldi32 Re: Ryż w zupce 06.03.08, 17:51 Rozdrabniam surowy twardy ryż, potem gotuję razem z odrobiną masła i warzywami(porem,selerem,marchewką,nacią pietruszki)i odrobiną mleka modyfikowanego i na końcu wszystko miksuję. Ryżu przed rozdrobnieniem nie płuczę. POZDRAWIAM! Odpowiedz Link