wiolek26 08.04.08, 12:51 Co na ciemieniuchę? skutecznego. Mała od małego miała wyczesywaną ale pzoostała na ciemiączku, która delikatniej czyściłam i w tej chwili porobiły się w ty miejscu brzydkie strupy. Oliwka nie pomaga. Macie coś sprawdzonego? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yoopi1 Re: ciemieniucha 08.04.08, 13:02 U nas ciemieniucha w bardzo delikatnej postaci pojawiła się miesiąc temu kiedy nie myłam często głowy Julce bo bardzo gorączkowała z powodu zębów i infekcji razem wziętych. Do tego chyba założyłam jej za ciepłą czapkę na dwór i pojawiła się pomarańczowa plama na głowie. Chyba ciemieniucha, ale nie jestem pewna bo nigdy wcześniej tego nie miała. Kupiłam specjalny preparat Musteli na ciemieniuchę i po dwóch dniach zeszło. Ostatnio znowu zauważyłam lekko pomarańczową skórę i znowu posmarowałam, znowu minęło. Wsmarowuje się to na noc i zostawia, rano wyczesujesz i zmywasz głowę. Bardzo dobry środek. Polecam Odpowiedz Link
yoopi1 załączam link 08.04.08, 13:04 To własnie ten krem: www.allegro.pl/item343509550_mustela_stelaker_krem_przeciw_ciemieniucha.html Odpowiedz Link
aurinko Re: ciemieniucha 08.04.08, 13:15 Ja polecam Olejuszkę firmy Skarb Matki, praktycznie u wszystkich moich znajomych poskutkowała, a co ważne nie zawiera szkodliwych dla dzieci salicylanów. Opis: www.e-mama.pl/index.php?d=produkt&id=2835 Odpowiedz Link
sylpal13 olejuszka jak są krostki 08.04.08, 15:38 a jak sie prószy taki jakby łupież to cos nawilżającego, ja używam balneum baby krem, u syna ciemieniucha jest na tle alergicznym, był moment ze musiałam iść do dermatologa po specialny płyn Odpowiedz Link
eminence Re: ciemieniucha 08.04.08, 17:09 Mi w szpitalu p. doktor poleciła Linomag i to najlepiej maść (jest bardziej tłusta od kremu), rewelka, przynajmniej w porównaniu do oliwki. Odpowiedz Link