bobimax 02.08.08, 21:12 Moja do perfekcji opanowała słowo "nie" i jest ono najczęściej używane w jej ubogim słowniku :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
atenette Re: Najczęściej używane słowo przez wasze dzieci? 02.08.08, 21:17 Tata. Wiekszosc rzeczy to "tata" z tata na czele ;) Odpowiedz Link
m_k8 Re: Najczęściej używane słowo przez wasze dzieci? 02.08.08, 21:18 ostatnio DAJ, DAJ, DAAJ, DAAAJJJ, DAAAAAAJJJJJ :-( daj oznacza różne rzeczy, i choć Hania zna wiele innych tego używa nagminne. A najbardziej lubie jak na pytanie: "Będziesz jadła mleczko?" Mówi takie słodkie, szeptane taaak :-) Odpowiedz Link
apolka73 tata i dać 02.08.08, 21:21 Tylko tata i tata. Dzis po raz kolejny poproslismy Franka "powiedz mama"i franek z wysilkiem (widac bylo ze sie stara) odparl "tata". A dac mowi z sensem. Bezokolicznik pewnie dlatego ze czesto slyszy pytane "co ci dac?" Odpowiedz Link
dagi.ww Re: Najczęściej używane słowo przez wasze dzieci? 02.08.08, 21:24 U nas też przeważa "tata" i "da" prawie na wszystko. Odpowiedz Link
dziunia27 Re: Najczęściej używane słowo przez wasze dzieci? 02.08.08, 21:25 z takich sensownych słów tojedynie "NE" i do tego odwraca glowe jak juz niechce czegoś:) no i krzyczy "Yyyy" przy czym dotknie paluszkiem rzecz którą chce:) Odpowiedz Link
anja-2 Re: Najczęściej używane słowo przez wasze dzieci? 02.08.08, 21:31 U nas oczywiscie NIE - wszystko nie nie i nie i Da, Daj. Czekam az powie dawaj i nie gadaj. Ale jak sie pytam kochasz kotka to jest TAaaaK i kotek zostaje poklepany z taka sila ze zal mi sie go szczerze robi, ale kotek grzeczny i cicho siedzi- chociaz widac ze zadowolony to nie jest Odpowiedz Link
babajagaa Re: Najczęściej używane słowo przez wasze dzieci? 02.08.08, 21:56 U nas najczesciej slyszymy DAJ,nawet jak cos daje mi to nie mowi masz tylko daj,na drugim miejscu jest tata,a mama jak jest cos nie tak,albo jak mu smutno czy zle Odpowiedz Link
zabka11 Re: Najczęściej używane słowo przez wasze dzieci? 03.08.08, 10:08 Jaś mówi mama:), to jego pierwsze słowo:) i am, jak widzi zbliżające się jedzenie lub np. serek leży na widoku; i kiwa głową na tak lub nie gdy pytam, czy chce jeszcze jeśc lub pić. Pozdrawiamy z Wrocławia Odpowiedz Link
patrice7 Re: Najczęściej używane słowo przez wasze dzieci? 03.08.08, 11:18 tataaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa tataaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :))) Odpowiedz Link
klarysa007 Re: Najczęściej używane słowo przez wasze dzieci? 02.08.08, 22:00 Od początku i nadal: TATA :D Odpowiedz Link
smolineczka Re: Najczęściej używane słowo przez wasze dzieci? 02.08.08, 22:22 "awa" - to nasza sunia Ritka, w ogóle psy, czasami inne żywe istoty "Niania" - to ona sama, Mania, - do swoich zdjęć w komputerze albo kiedy czegoś chce "lala" - dzieci, dorośli, czasami tak woła mnie albo męża Odpowiedz Link
margaritka27 Re: Najczęściej używane słowo przez wasze dzieci? 02.08.08, 23:53 U nas zdecydowanie TATA potem da, nie, muuu Odpowiedz Link
agasar79 Re: Najczęściej używane słowo przez wasze dzieci? 02.08.08, 23:01 nie licząc mama, tata, baba, dziadzia, to najczęściej mówi "cześć" i "iść". Zresztą ciągle coś gada po swojemu, straszna z niej gaduła, podobno za mną :) Odpowiedz Link
magda7717 mambo :D:D 03.08.08, 14:50 najwiecej mama potem dada a ostatnio mambo;-) czesto ideeeeeeee ( krzyczy ideeeee) mniam mniam ,papa, but, kot,baaaaaaaaaam, baaaaaaaaaam, niee eeeeee, duuzo mowi gada jak najeta po tacie wodzireju towarzyskim i mamie gadule he nic innego jej nie pisane Odpowiedz Link
borowka78 Re: mambo :D:D 03.08.08, 21:19 a tak sie kiedys martwilas;) kurde-to z Szymem gebule im sie nigdy nie zamkna;DDD Odpowiedz Link
monika0010 Re: Najczęściej używane słowo przez wasze dzieci? 03.08.08, 21:37 naj albo naj to co oznacz daj daj to i coś jakby dado co chyba ma być dziadzio , nene czyli nie www.republikadzieci.org/problemyiniepokoje/strata/pamiec012.htm www.republikadzieci.org/problemyiniepokoje/strata/pamiec537.htm Odpowiedz Link
edzia.79 Re: Najczęściej używane słowo przez wasze dzieci? 03.08.08, 22:02 DA co oznaca masz lub daj oraz BA ktore mowi wtedy gdy cos pokazuje. Odpowiedz Link
azbestowestringi az wstyd sie przyznac 03.08.08, 22:19 dupa i zupa to jedyne slowa, ktore umie powiedziec z drugiej strony co chlopu wiecej potrzeba oprocz zupy i dupy??? Odpowiedz Link
olcia.kaktus PRALKA 03.08.08, 22:32 wyobraźcie sobie, że moje dziecko najczęściej powtarza słowo pralka (ze specyficznym wymawianiem R jak "elr") Oprócz tego standardowe "NIE" oraz tata i OKO Odpowiedz Link
ja-goda1 Re: Najczęściej używane słowo przez wasze dzieci? 04.08.08, 13:17 Tata, tata, tata i nic innego nie słyszę. Chyba że stoi na oknie to głosi swoje ulubione zdanie: tata jedzie!!! A mamy nie ma, woła do mnie Adata:( Odpowiedz Link
joasia83m Re: Najczęściej używane słowo przez wasze dzieci? 04.08.08, 13:49 tak slicznie i wyraznie to mowi wlasnie "tata", "nie"(krecac przeczaco glowa), "tak"(potakujac), "baba" "to to" no kotka, i pokazuje palcem "tu, tu" na wszystko:) a po swojemu non stop:) Odpowiedz Link