Dodaj do ulubionych

Jestem po przerwie jako... Wrocławianka!!!

31.10.08, 17:01
Jakis czas mnie tutaj nie bylo - nie pisalam, czasem tylko czytalam, no ale teraz wracam do Was juz na dobre!
W miedzyczasie zaszly u mnie spore zmiany... wrocilam do pracy, ale szybko okazalo sie, ze jestem w ciazy(hurra!!!), a wkrotce potem wyprowadzilismy sie z Warszawy. No i teraz mieszkamy we Wroclawiu, maz w nowej pracy, ja z Iga w domu. Przy okazji usmiecham sie do wszystkich wroclawianek - dziewczyny, moze jakos sie spotkamy? Chetnie Was poznam, bo jeszcze chyba nie mialysmy okazji. Moze ktoras mieszka w okolicach Parku Poludniowego? Wrocław bardzo mi się podoba, ale kiepsko na razie jeszcze ze znajomymi, czuję się troszkę samotna chwilami; jesień jest piękna ale trochę nostalgiczna...
Uff, no to chyba tyle na poczatek po przerwie.
A tu sa swiezutkie zdjecia Igi:
picasaweb.google.com/Zuzzem/PazdziernikowaIga?authkey=bgeVHT7_2yk#
Obserwuj wątek
    • azi81 Re: Jestem po przerwie jako... Wrocławianka!!! 31.10.08, 17:38
      uff wreszcie mi sie udalo wysłac posta
      witamy we Wrocławiu :)
      w jakich rejonach mieszkasz??moze na jakis spacerek sie wybierzemy??
    • ab_78 super ! 31.10.08, 17:41
      ja coprawda na wygnaniu, ale do wroclawia wracam tak czesto jak
      tylko moge.
      Slodka Twoja cora, no i nastepna ktora chodzi juz sama. Pytam sie
      jak zmotywowac mojego malego by sie puscil reki???
      • zuzaze_78 Re: 31.10.08, 17:48
        Dzięki! A co do chodzenia - nie motywować, jak będzie gotowy, sam pójdzie. Iga dobrych kilka miesięcy tak chodziła. Patrzyliśmy na nią i mówiliśmy, no to juz kwestia dni, jak pójdzie sama, a ona nic. Aż poszła.
        Aha, mieszkamy na Krzykach. Na spacer wybiorę się z przyjemnością!
    • zabka11 Re: Jestem po przerwie jako... Wrocławianka!!! 31.10.08, 17:48
      Cześć nowa Wrocławianko:):):)
      Śliczna ta Twoja Iga, chętnie zobaczymy ją w realu:)
      Ustawiam się w kolejce, bo chętnych, aby pójśc z Wami na spacer,
      przybywa;)
      Pozdrawiam
      PS: Ja jestem z Kozanowa, trochę daleko od Ciebie/Was, ale....niech
      to nas nie zniechęca:)
      • edzia.79 Re: Jestem po przerwie jako... Wrocławianka!!! 31.10.08, 17:59
        ojej gdzie cie wywialo,ubyla nam warszawianka :(
        a tak na serio to super ze u ciebie wszystko ok i ze malutka bedzie miec rodzenstwo
        gratuluje
        • zuzaze_78 Re: Jestem po przerwie jako... Wrocławianka!!! 31.10.08, 18:08
          Dzięki za gratulacje, Edzia :)
          Żal mi trochę było wyjeżdżać - rodzina, przyjaciele, znajomi...
          ale tak naprawdę ja strasznie lubię zmiany, a Wrocław jest bardzo fajny, więc nie oparłam się pokusie :)
          Ale na pewno będę odwiedzać rodzinne miasto.
          • burdziaa Re: Jestem po przerwie jako... Wrocławianka!!! 31.10.08, 18:31
            ale fajnie :) Gratuluję kolejnego Potomka w drodze- a który to
            tydzień?
            Krzyki kocham, mieszkałam tam dłuuugooo az sie przeprowadzilismy
            blizej Odry, wiec daleko mamy do siebie ale Ty masz swietny dojazd,
            wiec ...:)))))no i reszta wrocławek tez zmotoryzowana, na pewno
            bedzie okazja sie poznac. Gdzie dokładnie mieszkasz?
            • patrice7 Re: Jestem po przerwie jako... Wrocławianka!!! 31.10.08, 18:56
              no prosze Wrocławska mafia sie rozszerza :D
              Jesli dla Ciebie dojazd to żaden problem to rezerwuj wstepnie poniedziałek, ma
              być ładnie.Spotkamy sie gdzieś na mieście.
              • burdziaa Pati 31.10.08, 18:58
                ten poniedziałek? jak bedzie ciepło to i ja sie dołacze :)
    • agasar79 Re: Jestem po przerwie jako... Wrocławianka!!! 31.10.08, 18:58
      Ja nie z Wrocławia, ale bardzo gratuluję drugiej ciąży :)))
      śliczny masz brzuszek :)
      • zuzaze_78 Re: Jestem po przerwie jako... Wrocławianka!!! 31.10.08, 20:05
        Super, ale sie ciesze! Prawdę mówią, że Wrocławianie są wyhjątkowo serdeczni i towarzyscy :)) Dziewczyny, piszę się na poniedziałek, tyle ze na 14.20 mam lekarza, więc przed albo po bardzo chętnie! Aha, numer mojego gada macie pod spodem albo mail proszę bardzo: teczusia@yahoo.com
        • lilka.k Re: Jestem po przerwie jako... Wrocławianka!!! 31.10.08, 20:24
          Sliczne jestescie! Witamy we Wroclawiu! Mam nadzieje, ze niedlugo was poznam :)
          • burdziaa Re: Jestem po przerwie jako... Wrocławianka!!! 31.10.08, 21:14
            gdzie masz tego lekarza,zeby tak miejsce dograc ewentualnie- moze
            jesli bedzie ciepło to spotkamy sie w Rynku na lodach :)? No niech
            Pati juz cos ustali, a ja jesli dam rade to do Was dołącze jak
            pozwolicie:)
    • anula_82 Re: Jestem po przerwie jako... Wrocławianka!!! 31.10.08, 21:20
      Gratuluję ciązy :))) kiedy termin rozwiązania?
      Boże! jak ja chciałabym mieszkac we Wrocławiu :) piekne miasto.
    • klarysa007 Re: Jestem po przerwie jako... Wrocławianka!!! 31.10.08, 22:17
      Kuurcze! Szczyt szczęścia, ciąża i Wrocław. Podwójne gratulacje!!!!
      • patrice7 Re: Jestem po przerwie jako... Wrocławianka!!! 31.10.08, 22:29
        Własnie napisz gdzie ten lekarz:)
        Myślę,ze super pomysłem byłoby pójście do parku ma być przepięknie!
        Dzieciaki puścimy "luzem" :)
        Korzystajmy z ostatnich pięknych słonecznych dni.
        • lilka.k Re: Jestem po przerwie jako... Wrocławianka!!! 31.10.08, 22:35
          jak bedzie ladna pogoda, to byc moze sie pojawie...jak wiadomo, u mnie nigdy nic
          nie wiadomo, ale mam chęc :)
          • patrice7 Re: Jestem po przerwie jako... Wrocławianka!!! 31.10.08, 22:38
            super!
            Ps Sylwia nie śpisz???? WOW :)
            • lilka.k Re: Jestem po przerwie jako... Wrocławianka!!! 31.10.08, 22:39
              No nie spie..ale pada na pysk..jazda autobusem czlowieka wykancza ;)
              • patrice7 Ankas 31.10.08, 22:41
                Tak obiecujesz ze wrocisz ,ze wrocisz ,a ciągle Cię nie ma ;))
        • ankas4 Re: Jestem po przerwie jako... Wrocławianka!!! 31.10.08, 22:38
          ALE trafilas! najlepiej jak sie dalo, bo wroclawska mafia nie da Ci zginac...
          jak ja marze aby trafic tutaj na taka paczke! zazdroszcze, ze bedzisz miala
          dziewczyny wroclawskie kolo siebie , zapewne sledzisz watki, a jesli nie to
          powiem Ci ze wroclawianki i okolice spotykaja sie regularnie i nie bedziesz
          zapewne czula samotnie.
          Sliczne z Was dziewczyny, jak wroce to dolacze do Was1

Pozdrawiam
    • azi81 Re: Jestem po przerwie jako... Wrocławianka!!! 31.10.08, 22:58
      no to co w poniedzialek spacer?a gdzie?o ktorej??
      • zuzaze_78 Re: Jestem po przerwie jako... Wrocławianka!!! 01.11.08, 09:55
        Dziewczyny, lekarza mam na Legnickiej, Lux Med, praktycznie na przeciwko Magnolii. Tydzien ciazy tak mniej wiecej 20., czyli polowa minela :) Niestety, nie mam na razie auta (jest w planach, ale nie najblizszych, niestety), wiec rozbijam sie komunikacja miejska, poki co jeszcze z pewna taka niesmialoscia ;), ale mam wielka ochote sie z Wami spotkac, wiec bede jakos docierac w miejsce ustalone - gdzie? Moze w okolicach tych lekarzowych jest jakies miejsce spacerowe i dla Was nie za daleko? I fajnie, ze sie ociepla, moze rzeczywiscie bedzie ladnie w poniedzialek :)
        • patrice7 Re: Jestem po przerwie jako... Wrocławianka!!! 01.11.08, 10:26
          Hm chyba nic koło Magnolii takiego spacerowego nie ma.
          Może Park Szczytniki?
          Duży, piękny, jest Plac zabaw,to jest kawałek od Magnoli ,ale stamtąd jedzie
          bezpośrednio tramwaj nr 10. Jedzie ok 15-20 min.
          No i burdzia będzie miała blisko,olusia tez,azi tez.A reszta dojedzie prawda?:)))
          • zuzaze_78 Re: Jestem po przerwie jako... Wrocławianka!!! 01.11.08, 11:59
            Jak dla mnie może być Park Szczytnicki. Proponuję przed południem, bo dni coraz krótsze, no i korki potem będą większe. To co, może 11? Ja o 13.30 bym się zbierała do lekarza. Tylko powiedzcie, w którym miejscu się widzimy, bo jak patrzę na mapę, to spory ten park.
            • patrice7 Re: Jestem po przerwie jako... Wrocławianka!!! 01.11.08, 12:03

-A na którą masz lekarza?

Blanka ,lilka dotrzecie???

Wybacz za literówki, ale to z emocji... :D
              Moje szczęście
              rzeczy dla dzieci
              • zuzaze_78 Re: Jestem po przerwie jako... Wrocławianka!!! 01.11.08, 12:09
                Lekarz o 14.20, mąż ma mnie z parku do niego podwieźć.
                • patrice7 Re: Jestem po przerwie jako... Wrocławianka!!! 01.11.08, 12:11
                  Proponuję 11:00 na Pergoli ,albo koło Hali Ludowej.
                  Tam najszybciej się odnajdziemy.
                  To co kto się pisze??
                  • lilka.k Re: Jestem po przerwie jako... Wrocławianka!!! 01.11.08, 12:14
                    Ja nie obiecuje, bo raz, ze oni spią o te porze, a wszyscy wiedza, ze spanie
                    gdzie indziej zle sie konczy,a dwa, ze: auto odebralismy od mechanika, ale
                    musimy je znowu oddac, bo czegos tam jeszcze nie zrobili, wiec nie wiem.
              • zabka11 Re: Jestem po przerwie jako... Wrocławianka!!! 01.11.08, 12:15
                Ja mam C z Kozanowa, do Placu Grunwaldzkiego, a tam już blisko do
                Parku Szczytnickiego, tak?? wg mapy rzut beretem;)
                Ale to nie są okolice "lekarzowe" naszej nowej Wrocławianki, to
                dobre 40 minut tramwajem i to dwoma, bo o ile wiem, nie ma
                bezpośredniego, z Grunwaldzkiego na Legnicką. Chyba, że C, ale
                potem 15 min spacerek do Legnickiej.
                Ja się dostosuję:)
                Pozdrawiam
                • zabka11 Re: Jestem po przerwie jako... Wrocławianka!!! 01.11.08, 12:17
                  Acha, mąż Cie dowiezie, to dojazd Ci odpada:)
                  Pati mi kurcze nie pasuje przy Hali Ludowe/pergola, bo to z
                  Grunwaldzkiego kawałek spacerkirm, a do tramwaju nie wskoczę z tym
                  moim "bliźniaczym" wózkiem:(
                  Chyba, że tam z Grunwaldzkiego jakis autobus dojeżdża do Hali?
                  • patrice7 Re: Jestem po przerwie jako... Wrocławianka!!! 01.11.08, 12:24
                    No coś Ty zabka:)
                    Przy Twoim stylu życia i wszędobylstwie droga z Pasażu do Hali(10 minut
                    dosłownie) to daleko??:)
                    • zabka11 Re: Jestem po przerwie jako... Wrocławianka!!! 01.11.08, 12:51
                      eeeee... to rzut beretem, myślałam że dalej:)
                      To będę:)
                  • zuzaze_78 Re: Jestem po przerwie jako... Wrocławianka!!! 01.11.08, 12:30
                    Moja Iga też o 11 zasypia, ale moze jakos ja tym razem przetrzymam, a odespi u taty w aucie. Musze sprawdzic, jak ona teraz ze spaniem w wozku, ale jak sie okaze, ze kiepsko, to nam srodowe baby kino tez odpadnie raczej :(
                    • blanka0 Re: Jestem po przerwie jako... Wrocławianka!!! 01.11.08, 13:05
                      no kochana lepiiej trafic nie moglas, wrocławska banda lipcowek wita
                      • azi81 wyspa slodowa?? 01.11.08, 14:13
                        a moze wyspa slodowa a raczej ta obok??tam wieeelki plac zabaw
                        jest :)
                        • zuzaze_78 Re: wyspa slodowa?? 01.11.08, 17:14
                          o, to ja jestem za!
                          • zabka11 Re: wyspa slodowa?? 01.11.08, 17:24
                            Ja też, ZA:) Byłam tam ostatnio z olusią, przy okazji imprezy
                            Instytutu Pampers, i faktycznie fajne tam place zabaw:)
                            Ale hala ludowa też ok, ...więc dostosujemy się:)
                            Pozdrawiam
                            • burdziaa Ja wolałabym Wyspe albo Ogród Botaniczny :) 01.11.08, 21:39

• zuzaze_78 Re: Ja wolałabym Wyspe albo Ogród Botaniczny :) 02.11.08, 08:55
                                Nie ukrywam, że jako zielona jeszcze wrocławianka, na pierwszą wyprawę zdecydowanie wolę tereny bliżej Starego Miasta niż Park Szczytnicki. Więc jestem za Wyspą :) Może być?
                                • burdziaa Re: Ja wolałabym Wyspe albo Ogród Botaniczny :) 02.11.08, 11:40
                                  dla mnie super, chociaz ja i tak wszedezie pieszo chodze :) bedziesz
                                  potem miała blizej do lekarza- postaram sie byc, jeszcze godzine
                                  ustalcie.
                                  • m_k8 Witajcie! 02.11.08, 12:09
                                    Cześć Dziewczyny,

jak pisała Blanka, lepiej nie mogłyście trafić.
                                    Do zobaczenia w jakąś sobotę :-)
                                    • patrice7 Re: Witajcie! 02.11.08, 12:33
                                      Oki może być Wyspa Słodowa.
                                      To co o 11?
                                      • zuzaze_78 Ktora wyspa? 02.11.08, 13:01
                                        Słodowa czy Bielarska? Bo zrozumiałam, że ten wielki plac zabaw jest na Bielarskiej. Potwierdzam 11.
                                        • patrice7 Re: Ktora wyspa? 02.11.08, 13:14
                                          Nie wiem gdzie jest Bielarska ;)
                                          • zuzaze_78 Re: Ktora wyspa? 02.11.08, 14:35
                                            Sprawdzilam sobie w necie, ze tak sie nazywa wyspa, gdzie byl namiot Pampersa, o ktorym pisala zabka11, ale maz mnie uswiadomil, ze tu nikt tak jej nie nazywa ;)) Ok, mniejsza o nazwe, gdzie dokladnie sie spotykamy, na placu zabaw? Zebym Was znalazla...
    • chmurcia4 Re: Jestem po przerwie jako... Wrocławianka!!! 02.11.08, 16:25
      witamy wśród największej bandy ;p
      no i uściski gorące dla Fasolki :)x

P.S.: co do spotkania w poniedziałek - zobaczę jak u mnie będzie ze
      spaniem. A też możemy się wybrać gdieś w okolicy naspacer - ja
      mieszkam na Grabiszyńskiej i Krzyki widzę z okna ;))

buziaki dla nowych wrocławianek
    • maryjka60 Re: Jestem po przerwie jako... Wrocławianka!!! 02.11.08, 19:13
      hej Nowe :>) ja też chciałabym się z Wami jutro spotkać i poznać ale
      moja Basia strasznie smarkata i chyba nie damy rady, żałuję bardzo.
      W każdym bądź razie serdecznie witamy i do zobaczenia.
      • olus-ia80 Re: Jestem po przerwie jako... Wrocławianka!!! 02.11.08, 19:32
        Jak na wyspie to na bank będę mam bardzo blisko i plac zabaw fajny mój mały
        bardzo tam lubi być kto zmarznie to do mnie na kawe potem co moze być?
        • zuzaze_78 chmurcia4 02.11.08, 19:41
          Super, spacery bardzo chętnie, ale to jednak chyba kawałek - my mieszkamy bliżej Przyjaźni. A bywacie w Parku Południowym? My tam jesteśmy prawie codziennie.
          • patrice7 Re: chmurcia4 02.11.08, 20:09
            Mam nadzieje ,ze to nie sprawka Malwiny:(
            Ta kawa to nie był chyba jednak donbry pomysł.
            Dziewczyny miały za bliski kontakt :(
            Ale co do spacerku Maryjka przecież z katarem tez sie wychodzi :)
            jeśli poza tym Basienka czuje sie ok to dawaj śmiało.
            wręcz zaleca sie takie dotlenianie.

Chmurcia mam nadzieje ze tez zawitasz w końcu! :)

gdzie jest Park południowy?
            • zuzaze_78 Re: chmurcia4 02.11.08, 20:29
              Dziewczyny, to potwierdzmy ostatecznie: jutro 11 na wyspie. Prosze o informacje, w ktorym miejscu dokladnie, bo jest szansa, ze Was nie poznam...
              • olus-ia80 Re: chmurcia4 02.11.08, 20:31
                Może na żabiej kładce to ten most przy tym zielonym hotelu
                • patrice7 Re: chmurcia4 02.11.08, 20:36
                  nie ma szans ze nas nie poznasz :))
                  Takiej bandy nie da sie przeoczyć :D
              • zuzaze_78 patrice7 02.11.08, 20:35
                Park Poludniowy jest kolo TVP i Polskiego Radia, przy Powstancow Slaskich. Z tego co widze, to zadna oprocz mnie w nim raczej nie bywa... szkoda!
                • patrice7 Re: patrice7 02.11.08, 20:37
                  aa wiem byłam tam kiedyś .
                  też duży ładny Park.
                  Tylko niestety tam żeby sie dostać w korkach to można jajo znieść! :)
                  • chmurcia4 Re: patrice7 02.11.08, 21:55
                    patrice7 napisała:

> aa wiem byłam tam kiedyś .
                    > też duży ładny Park.
                    > Tylko niestety tam żeby sie dostać w korkach to można jajo
                    znieść! :)

Patka, to ja i nasza nowa koleżanka tak możemy powiedzić o
                    BISKUPINIE - dla nas z dojazdem to drugi koniec Polski ;P ;P ;P ;P
                    dlatego nigdy nie ma mnie na spotkaniach w Twoiich okolicach (mimo,
                    że mam TAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAKI sentyment do tych miejsc)

a w Parku Południowym i na Grabiszynku jestem co weekend - więc może
                    się tam spotkamy kiedy :))) ...i z pozostałą "bandą" :*
                • burdziaa Park Południowy 02.11.08, 20:43
                  ech wspominam z nostalgią, 5 lat mieszkałam niedaleko, i na randki
                  się chodziło i wogóle :) teraz to faktycznie mam daleko, ale Ty
                  korzystaj! Postaram sie jutro byc- akurat mam milion spraw na jutro
                  ale bardzo chce sie spotkac. To bede Was szukac dzwoniąc do Pati
                  albo do Olusi.
                  • zuzaze_78 Wyspa 02.11.08, 20:48
                    Czy moglybyscie podac mi swoje telefony kom na gg np? Ja podam Wam swoj, zebysmy w razie czego mogly sie skontaktowac.
                    • zabka11 Re: No i klops:( 03.11.08, 07:47
                      Zaczęło sie od lejącego kataru, popołudniu doszedł "szczekający"
                      kaszel, w nocy 100 pobudek i 3 inhalacje, a dziś wszystko razem
                      +stan podgrączowy:( Od 7 rano dzwonie do pediatry, ale nie raczą
                      odebrać:(
                      A Jasiek zmasakrowany, leży i ogląda Vh1:(
                      No nic dziewczynki, my się leczymy, a Wy bawcie się dobrze, niech
                      słoneczko dziś zaświeci nad Wyspą i do następnego spotkania:)
                      Pozdrawiam wszystkich:)
                      • burdziaa Re: No i klops:( 03.11.08, 09:31
                        oj to wspolczuje, zdrowka dla Jasia/
                        nas tez nie bedzie, galeria przesunela mi spotkanie i musze
                        dokonczyc grafiki na jutro, wiec spróbuje Julka uspic w domu bo to
                        jedyny czas kiedy moge spokojnie popracowac. Mam nadzieje,ze
                        spotkacie sie z Pari i Olusia, do miłego nastepnego .
                        • burdziaa aha 03.11.08, 09:40
                          tzn ja bede w tej okolicy ale pozniej ok 14 bo wlasnie mam tez
                          wstapic na Ostrów do galerii, ale pewnie Was juz nie bedzie , cos
                          mglisto jeszcze, zeby sie rozjasniło!
    • chanastel Re: Jestem po przerwie jako... Wrocławianka!!! 03.11.08, 09:26
      Witamy w naszym gronie:) wiele nas łączy:) brzuszek i przeprowadzka
      z Warszawy. Niestety cały weekend byłam poza netem i zostałam bez
      fotelika w aucie wiec tym razem spotkanie odpada. Ale kiedy indziej
      jak najbardziej:) Ja jestem w 31tyg i już wiem że Tosia będzie miała
      braciszka. Moje gg 5347370
    • zabka11 Re: No i jak tampo spotkaniu wrocławianki???? 03.11.08, 15:52
      Widzę, że na gg porobiłyście się dostępne, czyli już w
      domkach...przynajmniej niektóre:)
      Zuza Was znalazła bez problemu?
      Pogoda Wam dopisała, bo choć mgliście, to ciepło:)
      Zazdrościłam i myslałam o Was:)

A my w domu się kisimy, ale...jest lepiej:)
      Inhaluję Janka co godzinę(mam maszynę), ibum, syrop z cebuli i
      kaszel ze szczekajacego, suchego, zrobił się flegmiasty i mokry.

I tak sie zastanawiałam, czemu ten mój Janek nagle taki chorowity
      się zrobił, a tu zagądam w paszczę i widzę 4, wychodzące trzonowce,
      po każdej stronie po jednym. Pewnie stąd to osłabienie:(...a nic nie
      powiedział...drań jeden;)
      Pozdrawiam
      • zuzaze_78 Re: No i jak tampo spotkaniu wrocławianki???? 04.11.08, 09:14
        Bylo bardzo fajnie - dzieki, dziewczyny, za serdeczne przyjecie :)
        Zapraszamy w nasze okolice, dojazd jest dobry (17, D spod galerii dominikanskiej), proponujemy zabawy w parku poludniowym, a potem u nas w domu na zabawy dywanowe i szeroki wybor herbat lub kawe :)
        • zuzaze_78 zabka11 04.11.08, 09:16
          Zabka, niech Twojemu Jasiowi szybko te zeby wychodza, bo chcemy Was poznac jak najszybciej :)
          • patrice7 Re: zabka11 04.11.08, 09:21
            Tak własnie było super:)
            Dzieciaki bawiły sie na pacu zabaw ,a potem byłyśmy u Olusi na kawce;)
            • blanka0 Re: zabka11 04.11.08, 09:35
              no nie , a ja znowu nie moglam, bardzo załuje i czekam na kolejny
              termin
              jasne ze wroclawianki sa superrrrrrrrr
              pozdrawiam
              • chanastel suoer wrocławianki i trzebniczanki i reszta:) 04.11.08, 12:24
                No następnym razem też się piszemy tylko że teraz nas nie będzie
                przez tydz bo jedziemy do teściów a potem to już nie wiem jak się
                dotoczę:)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka