ulkadabrowska Re: Co dzisiaj gotujecie Młodziezy na obiad? pomy 20.11.08, 11:09 żurek śląski dla nas, siostrzeńców męża (będą po basenie) i znajomych (dożywiam leniwców kulinarnych :) ) Odpowiedz Link
ajila32 Re: Co dzisiaj gotujecie Młodziezy na obiad? pomy 20.11.08, 11:11 W ziółkach prowansalskich i pieprzu obsmażyłam karkówkę, podsypałam mąką żeby zbrązowiała (lubię ciemne sosy) i potem dusiłam w garnku z wodą i na koniec posoliłam (szybko się robi); do tego ziemniaczki i buraczki (moja mama zrobiła dla Ady takie specjalne do słoiczka bez octu - pycha); jemy w zasadzie zawsze to samo; Odpowiedz Link
domatorka.amatorka Re: Co dzisiaj gotujecie Młodziezy na obiad? pomy 20.11.08, 11:11 a u mnie barszczyk z ziemniakami a na drugie bitki z kurzych cycków plus sałata z "cotamwlodówcemam" Odpowiedz Link
ajila32 Re: Co dzisiaj gotujecie Młodziezy na obiad? pomy 20.11.08, 11:12 o - sałata... a jak dziecko ma skazę to z czym?? bo ja zawsze ze śmietaną,, Odpowiedz Link
joasia83m Re: Co dzisiaj gotujecie Młodziezy na obiad? pomy 20.11.08, 11:20 w zamrazarce mam mrozonki do zupy warzywnej i kawalek indyka, to bedzie zaraz gar zupy, musze skoczyc do osiedlowego po taki drobny makaronik, coby zupa byla ladniejsza:))) a na drugie...:/ jak domatorka- "cotamwlodowcemam"- czyli jakies paluszki rybne z ryzem, salatka bedzie z pekinskiej, pomidora i kukurydzy, no i ja nie lubie pekinskiej ze smietana ani majonezem, wiec zawsze daje odorbine oliwy i przyprawy do salatek. Odpowiedz Link
domatorka.amatorka Re: Co dzisiaj gotujecie Młodziezy na obiad? pomy 20.11.08, 11:20 ja wygodna jestem,więc mieszam dowolne przyprawy i zioła do tego 2łyżki oleju, 2łyżki wody i trochę cytryny-zresztą jak do sałaty dorzucisz pomidora i ogórka to one puszczą sok i już będzie na mokro;) Odpowiedz Link
borowka78 Re: Co dzisiaj gotujecie Młodziezy na obiad? pomy 20.11.08, 11:17 jak sie obudzi dostanie zupe z makaronem, na drugie(po powrocie taty z pracy) kurczak, ziemniaki i fasolka Odpowiedz Link
blanka0 Re: tj. cwiartki kurczaka pieczone w piekarniku 20.11.08, 11:19 barszcz ukrainkski, Lena dostanie pierwszy raz az sie boje co to bedzie Odpowiedz Link
burdziaa Re: a jak robisz tego łososia? 20.11.08, 11:57 mielę łososia- miałam filety bez ości i dalej jak pulpeciki sie przygotowuje- mozna wrzucic na parę lub obsmażyć i podac z sosem- ja mam dla nas cytrynowo-smietanowy. Odpowiedz Link
lilka.k Re: tj. cwiartki kurczaka pieczone w piekarniku 20.11.08, 11:36 moi zachwyceni barszczem byli, musze zrobic jeszcze ten ukrainski. Ja mam jeszcze z wczoraj dla nich pupleciki z cielęciny i ziemniaki Odpowiedz Link
anula_82 Re: tj. cwiartki kurczaka pieczone w piekarniku 20.11.08, 11:42 rosołek; pulpety (mięso indycze) ziemniaczki, kalafiorek/brokuł Odpowiedz Link
lee_a Re: Co dzisiaj gotujecie Młodziezy na obiad? pomy 20.11.08, 11:42 to dzisiaj barszczowo - niania też dla Anki barszczyk gotuje. A my wieczorem placki ziemniaczane zjemy. Młoda ma w nocy bóle brzucha po plackach i racuchach więc jej się nie dostanie. Odpowiedz Link
klaudia020707 Re: Co dzisiaj gotujecie Młodziezy na obiad? pomy 20.11.08, 11:50 pomidorowa z ryzem zapiekanka z ryba, polecam z Winiary sos do zapiekanki rybnej, pycha dla małej zmodyfikuje i dostanie makaron i rybe pieczona w folii Odpowiedz Link
lee_a Re: Co dzisiaj gotujecie Młodziezy na obiad? pomy 20.11.08, 11:56 u mnie ryba jutro, Młoda dostaje zawsze takiego morszczuka z patelni, zdejmuję tylko panierkę i zajada się aż mlaszcze. Odpowiedz Link
smolineczka Re: Co dzisiaj gotujecie Młodziezy na obiad? pomy 20.11.08, 12:16 u nas dzisiaj na obiad zupa fasolowa Odpowiedz Link
dorka3078 Re: Co dzisiaj gotujecie Młodziezy na obiad? pomy 20.11.08, 12:53 Zuzia juz zjadła wczorajszą pomidorową z makaronem,później upiekę jak normalnego kurczaka golonkę z indyka ,ziemniaczki będą i brukselka z bułką tartą,tą golonkę to kupiłam po raz pierwszy ciekawe co to Odpowiedz Link
atenette Re: Co dzisiaj gotujecie Młodziezy na obiad? pomy 20.11.08, 12:49 Mamy jeszcze zupke krem z brokulow z wczoraj, ale gotuje jeszcze placuszki z platkow jeczmiennych. Robi sie bulion warzywny, wrzuca do niego starta marchewke i pokrojona drobno cebule, dodaje platki i robi kleik. Do tego kleiku dodaje sie natke pietruszki, majeranek, oregano, bazylie, czosnek, sol, formuje kotleciki i smazy na patelni lub 25 min w piekarniku na blasze, w temp. 180 stopni. Mniam :) Odpowiedz Link
zumali Re: Co dzisiaj gotujecie Młodziezy na obiad? pomy 20.11.08, 13:58 Barszcz czerwony - uwielbia ostatnio :-) Na drugie ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem. Odpowiedz Link